Skip to main content

Βελιγράδι Φθινόπωρο 2015 από 295,00

4 ημέρες

Διανυκτερεύσεις: Βελιγράδι (3)

 Το όνομα Βελιγράδι σημαίνει “λευκή πόλη”. Στην πραγματικότητα όμως η πρωτεύουσα της Σερβίας είναι μια πόλη καταπράσινη, γεμάτη πάρκα, πόλη ζωντανή τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα με γραφικές μποέμ συνοικίες, ταβερνάκια, κομψά καφέ και μπαράκια που σφύζουν από ζωή. Είναι μια από τις πιο παλιές πρωτεύουσες της Ευρώπης με πλούσια ιστορία από την εποχή των Κελτών, χτισμένη στην συμβολή δύο ποταμών του Σάββα και του Δούναβη, πόλη γεμάτη αντιθέσεις και ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Ένα μικρό διαμαντάκι στην γειτονιά των Βαλκανίων, ανερχόμενος τουριστικός προορισμός που περιμένει να τον ανακαλύψουμε.

Ημέρα 1:  Αθήνα - Βελιγράδι Αναχώρηση για το Βελιγράδι την πρωτεύουσα της Σερβίας. Απλωμένη στις όχθες του Δούναβη είναι μια πόλη γεμάτη ζωντάνια όπου συγχωνεύονται η ευρωπαϊκή φινέτσα με το πάθος της Ανατολής. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη.

Ημέρα 2:  Βελιγράδι Αμέσως μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγησή μας στη πόλη του Βελιγραδίου και τα σπουδαιότερα σημεία της όπως το Δημαρχείο, το κτίριο του Κοινοβουλίου και την Πλατεία της Δημοκρατίας στην καρδιά του ιστορικού κέντρου. Στην συνέχεια θα περπατήσουμε στην Κνεζ Μιχαήλοβα, αγαπημένο πεζόδρομο ντόπιων και επισκεπτών με εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αι. που τώρα στεγάζουν μοντέρνα εμπορικά μαγαζιά αλλά και κομψά καφέ και εστιατόρια. Θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό κάστρο Καλεμεγδάν, σήμα κατατεθέν της πόλης, χτισμένο πάνω ακριβώς από τη συμβολή των ποταμών Σάβα και Δούναβη το οποίο προσφέρει εκπληκτική θέα του Νέου Βελιγραδίου και του Ζέμουν. Θα δούμε ακόμη το Πατριαρχείο, τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Αρχάγγελο Μιχαήλ, το σπίτι της Πριγκίπισσας Λιουμπίκα χτισμένο το 1831 και το υπέροχο κτίριο του Εθνικού Θεάτρου. Απόγευμα ελεύθερο. Απολαύστε ένα κοκτέιλ σε κάποιο από τα πολλά καλαίσθητα καφέ στην Σάβα Μάλα με θέα τον ποταμό Σάββα.

Ημέρα 3:  Βελιγράδι Ημέρα ελεύθερη. Μπορείτε να επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο ή το Μουσείο του Νίκολα Τέσλα, ένας από τους σημαντικότερους φυσικούς στην ιστορία της επιστήμης ή να περιηγηθείτε στηνν Σκαντάρλια, την Σερβική Μονμάρτη. Στον υπέροχο πέτρινο πεζόδρομο θα συναντήσουμε γκαλερί με έργα τέχνης, μαγαζιά με αντίκες και αναμνηστικά δώρα, καφέ, αλλά και τις παραδοσιακές "καφάνες", ταβέρνες με ντόπια ρακή, τοπική κουζίνα και ζωντανή μουσική. Το Βελιγράδι δεν θα ήταν η πόλη που είναι χωρίς τον Σάβα και τον Δούναβη, απολαύστε λοιπόν μια δίωρη κρουαζιέρα στα νερά των δύο ποταμών που διαμόρφωσαν το πρόσωπο της πόλης.

Ημέρα 4:  Βελιγράδι - Aθήνα Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής .

Αναχωρήσεις & Τιμές

  • Από 01/07/2015 έως 31/10/2015 κάθε Πα
    Διαμονή: 4* Prag ή παρόμοιο. Δίκλινο: 295€, Μονόκλινο: 395€, Φόροι: 110€
Παρατηρήσεις
Εξασφαλισμένες αναχωρήσεις κάθε Παρασκευή

Πτήσεις
Αθήνα – Βελιγράδι JU 513 16.40 – 17.15
Βελιγράδι – Αθήνα JU 512 13.20 - 15.50

Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι JU 523 16.10- 16.15
Βελιγράδι – Θεσσαλονίκη JU 522 13.20- 15.15
 
Απαραίτητα
  • Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου

Παρατηρήσεις:

  • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
  • Όπου εμφανίζονται τιμές Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
Το ταξίδι περιλαμβάνει:
  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Air Serbia
  • Διαμονή: 4* Ξενοδοχεία
  • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά
  • Μεταφορές
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό