Skip to main content

ΣΤΟΛΙΣΜΕΝΗ ΒΙΕΝΝΗ Δεκέμβριος 2023 από 690 ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ!

Εκδρομή στο Παλάτι της Ευρώπης

*ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από Αθήνα*16 – 19Δεκεμβρίου 2023 -  4 Ημέρες  

 

Λαμπερή, αυτοκρατορική, παραμυθένια, η ρομαντική πρωτεύουσα της Αυστρίας κρύβει το μυστικό της διαχρονικής της γοητείας στις όχθες του Γαλάζιου Δούναβη,

στα παλάτια και τους μπαρόκ κήπους…

 

Η Βιέννη είναι η πρωτεύουσα της Αυστρίας και βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της χώρας, κοντά στα σύνορα με την Τσεχία, τη Σλοβακία και την Ουγγαρία. Με πληθυσμό που φτάνει τα 2,9 εκατομμύρια στη μητροπολιτική της περιοχή, είναι η μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας και η μεγαλύτερη από όλες τις παραδουνάβιες πόλεις. Σήμερα η Βιέννη καταγράφεται ως μία από τις πιο εύπορες περιοχές της Ευρώπης και είναι σημαντικό κέντρο εμπορίου και νέων τεχνολογιών. Αποτελεί μια από τις  πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Βιέννη είναι γνωστή ως "Η Πόλη της Μουσικής" και πολιτιστικό βεληνεκές της είναι απαράμιλλο. Υπήρξε κορυφαίο ευρωπαϊκό μουσικό κέντρο και κορυφαίοι συνθέτες κλασσικής μουσικής (Χάιντν, Μότσαρτ, Μπετόβεν) μεγαλούργησαν εδώ. Το κέντρο της πόλης έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO, ενώ μια περιήγηση ανάμεσα σε κτίρια μεσαιωνικής και μπαρόκ αρχιτεκτονικής αφήνει άναυδο τον επισκέπτη. Δεν υπάρχει αμφιβολία λοιπόν ότι η Βιέννη θα σας καταπλήξει!

 

1η Ημέρα: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023

ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΠΕΡΑ – ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ ΜΕ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

 

Αναχώρηση Αθήνα προς Βιέννη

Συγκέντρωση στις 11.30 στο αεροδρόμιο Αθήνας, και απευθείας πτήση για Βιέννη στις 13.25 με Austrian Airlines (ΟS-802).  Άφιξη στις 14.45, παραλαβή αποσκευών, συνάντηση με τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας ANANAS 4*, (ξενοδοχείο πόλεως).

 

Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στην συνέχεια με τον ξεναγό μας, θα αναχωρήσουμε για μία ξενάγηση με τα πόδια,  για να ανακαλύψουμε τη συναρπαστική ιστορία της πόλης.

 

Πρώτος σταθμός η εκπληκτική Κρατική Όπερα της Βιέννης. Είναι μια από τις διασημότερες και παλαιότερες όπερες στον κόσμο. Η ορχήστρα του αποτελείται από μέλη της Βιεννέζικης φιλαρμονικής, που θεωρείται από τις καλύτερες στον κόσμο. Κατασκευάστηκε το 1869, από τους αρχιτέκτονες August Sicard von Sicardsburg και Eduard van der Nüll σε νεο-αναγεννησιακό στυλ και ήταν η πρώτη όπερα της Βιέννης. Ενώ στα πρώτα χρόνια δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στο κοινό της πόλης, σήμερα είναι μια από της πιο ενεργές όπερες, με 50-60 σχήματα που δίνουν πάνω από 200 παραστάσεις τον χρόνο.

 

Συνεχίζουμε τη βόλτα μας στον περίφημο πεζόδρομο της Kärntnerstraße, με τα πολυτελή καταστήματα, τα καφέ και στη μέση περίπου του δρόμου θα συναντήσουμε το διάσημο ξενοδοχείο Sacher, το οποίο ιδρύθηκε από το γιο του Φραντς Ζάχερ, που λέγεται ότι δημιούργησε την περίφημη ζάχερτορτε το 1832. Μπροστά μας η Stephansplatz με τον Καθεδρικό ναό του Αγ. Στεφάνου.

 

Συνεχίζουμε με τον πάντα εντυπωσιακό και πολυσύχναστο πεζόδρομο Graben και αυτός με πολυτελή καταστήματα, καφέ και ζαχαροπλαστεία. Στο μέσο περίπου ξεχωρίζει ο Στύλος της Πανώλης, ο οποίος παρουσιάζει έναν άγγελο και έναν άγιο να επιβλέπουν την εξόντωση μιας μάγισσας που συμβολίζει την πανώλη. Το εντυπωσιακό σύμπλεγμα στήθηκε έπειτα από μια θανατηφόρο επιδημία πανούκλας το 1679.

 

Δεξιά και αριστερά, δρομάκια οδηγούν σε ξενοδοχεία, καφέ, εμπορικά καταστήματα. Εντυπωσιακή είναι και η Bogner με επώνυμες βιτρίνες και η Kohlmarkt που καταλήγει στη Michaelerplatz. Χρόνος ελεύθερος για αγορές και Βιεννέζικο καφέ!!!

 

2η Ημέρα: Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ – ΘΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ SCHÖNBRUNN – ΒΡΑΔΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

 

Πρωινό και αναχώρηση με το πούλμαν στο κέντρο της πόλης από όπου θα ξεκινήσει η ξενάγηση στην αριστοκρατική αυτή πρωτεύουσα, την πόλη της Μουσικής και των Μουσείων.

Θα διασχίσουμε την περίφημη Ring Strasse, με τα επιβλητικά μέγαρα του 19ου αι., την μεγαλοπρεπή Όπερα, τα Μουσεία Φυσικής Ιστορίας και Ιστορίας της Τέχνης, το ελληνιστικού ρυθμού εντυπωσιακό Κοινοβούλιο, το μεγαλοπρεπές Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο και το Musikverein.

 

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλάτι της Μαρίας Θηρεσίας, το περίφημο Schönbrunn, όπου θα ξεναγηθούμε στο εσωτερικό των ανακτόρων. Στο εξωτερικό τμήμα δεσπόζουν οι έξοχοι μπαρόκ κήποι, ισάξιοι των Βερσαλλιών, καθώς και ο παλαιότερος ζωολογικός κήπος του κόσμου.

 

Τέλος θα καταλήξουμε στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκεται ο μητροπολιτικός ναός της πόλης Άγιος Στέφανος. Χρονολογείται από τον 12ου αιώνα σε μεικτό  ρομαντικό και γοτθικό ρυθμό και φέρεται ως κεντρικό αξιοθέατο της πόλης, με κυριότερο χαρακτηριστικό την πολύχρωμη, ψηφιδωτού ύφους, στέγη του.

 

Κατόπιν θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας, όπου βρίσκεται ο Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας του 18ου αι. σε βυζαντινό ύφος. Ακριβώς δίπλα συναντούμε το ναό του Αγ. Γεωργίου και το σπίτι που έδρασε ο εθνομάρτυρας και πρόδρομος της Ελληνικής επανάστασης, Ρήγας Φεραίος.

 

Αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε στο λεωφορείο μας και θα κατευθυνθούμε στο ξενοδοχείο. Το Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεση των κ.κ. εκδρομέων.

 

Για το βράδυ, σας προτείνουμε να απολαύσουμε  προαιρετικά, μια βραδιά κλασικής μουσικής στη συναυλία του Vivaldi «The Four Seasons», τις 4 εποχές του Vivaldi, στην εκκλησία του Αγίου Καρόλου στη Βιέννη.

 

Θα θαυμάσουμε το μπαρόκ περιβάλλον της εκκλησίας του Αγίου Καρόλου στη Βιέννη καθώς και την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική του κτηρίου του 18ου αιώνα.

 

Στη συνέχεια, θα ακούσουμε τα ταλαντούχα μέλη της Ορχήστρας 1756 να ξεκινούν το ρεσιτάλ τους «The Four Seasons» του διάσημου συνθέτη Antonio Vivaldi. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, εκπλαγείτε με τον τρόπο που η ακουστική της εκκλησίας αναδεικνύει τα καλύτερα όργανα της εποχής των μουσικών. Διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα: Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023

ΜΟΥΣΕΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

 

Πρωινό και η σημερινή μέρα θα είναι στην διάθεση μας και αφιερωμένη να επιλέξουμε να επισκεφθούμε κάποιο από τα πολλά μουσεία που πρoσφέρει η πόλη καθώς και στα χριστουγεννιάτικα παζάρια, μεταξύ των Διδύμων μουσείων και αυτό του Δημαρχείου.

 

Σας προτείνουμε να μεταβείτε στο σημερινό μουσείο Belvedere, κοντά στο κέντρο και περιβάλλεται από ένα καταπράσινο τοπίο. Το κτήριο είναι επιβλητικό καθώς και οι χώροι μέσα στο μουσείο, οι πίνακες μας ταξιδεύουν στις περασμένες εποχές των μεγάλων καλλιτεχνών και ζωγράφων, ανάμεσά τους Γκούσταφ Κλιμτ, Έγκον Σίλε και Όσκαρ Κοκόσκα από τις αρχές του 20ού αιώνα, ενώ εξερευνούμε τα δωμάτια με θέα στους κήπους του μεγαλόπρεπου αξιοθέατου της αυστριακής πρωτεύουσας.

 

Για τo μεσημέρι προτείνουμε να  γευματίσουμε στο διασημότερο εστιατόριο της Βιέννης, το Figlmüller, για να απολαύσετε το αυθεντικό βιεννέζικο σνίτσελ και μάλιστα σε μια άκρως χορταστική μερίδα! (χρειάζεται προκράτηση). 

 

Για την συνέχεια σας προτείνουμε να συμμετέχετε (προαιρετικά) σε ένα υπέροχο δείπνο, στο παλάτι Schönbrunn αφού ακούσουμε από τους υπέροχους μουσικούς ωραίες συνθέσεις σε μία υπέροχη μουσική εκδήλωση. Διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα: Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2024

ΒΙΕΝΝΗ – ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΕΛΚ – ΚΟΙΛΑΔΑ ΒΑΧΑΟΥ ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΓΙΑ ΑΘΗΝΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος στην ωραία αγορά της πόλης αλλά και να επισκεφθείτε μουσεία και χώρους του ενδιαφέροντος σας.

 

Σας προτείνουμε να συμμετέχετε προαιρετικά στην ημερήσια εκδρομή στο Μέλκ.

Μετά το Πρωινό μας, αναχωρούμε με τον ξεναγό μας για την κοιλάδα του Βάχαου και την πόλη Κρεμ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πιο όμορφη περιοχή  της Κάτω Αυστρίας.

 

Αρχίζουμε την σημερινή μας επίσκεψη με το περίφημο μοναστηριακό συγκρότημα του Μέλκ με την ιστορία που απαριθμεί 1000 χρόνια, επισκεπτόμενοι την ανεκτίμητη βιβλιοθήκη των Βενεδικτίνων μοναχών με τα σπάνια βιβλία και χειρόγραφα,  καθώς και μια από τις πιο εντυπωσιακές μπαρόκ εκκλησίες της Κεντρικής Ευρώπης.

 

Διασχίζοντας την ειδυλλιακή κοιλάδα του Βάχαου, ένα στενό πέρασμα του ποταμού Μέλκ και περνώντας από γραφικά χωριά και μεσαιωνικούς οικισμούς, γεμάτους από αμπελώνες και κάστρα θα καταλήξουμε στην γραφική κωμόπολη Dürnstein. Τέλος θα μεταβούμε  στην παλιότερη πόλη της Κάτω Αυστρίας το Κρεμς, όπου θα περπατήσουμε στο κέντρο και τα μεσαιωνικά σοκάκια της πόλης.

Επιστροφή, αργά το απόγευμα.

 

Πτήση επιστροφής

Mεταφορά στο αεροδρόμιο της Βιέννης, διαδικασίες αεροδρομίου και πτήση επιστροφής για την Αθήνα με Austrian Airlines (ΟS 803) στις 22.00, άφιξη στις 01.10.

 

Τελική Τιμή με Φόρους Αεροδρομίων ανά Άτομο σε Δίκλινο με Πρωινό    €690

Μονόκλινο +€135

 

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με την Austrian Airlines Αθήνα-Βιέννη-Αθήνα.
  • Φόροι αεροδρομίων.
  • Μία αποσκευή έως 23kg και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
  • Τρείς (3) Διανυκτερεύσεις στην Βιέννη (Αnanas Hotel 4*)
  • Πρωινό καθημερινά (σε μπουφέ).
  • Μεταφορές με σύγχρονο κλιματιζόμενο πούλμαν από/προς το αεροδρόμιο Βιέννης.
  • Δυο (2) ξεναγήσεις, την 1η και 2η ημέρα της εκδρομής
  • Ελληνόφων ξεναγός κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων.
  • Έμπειρος Αρχηγός / Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης / ΦΠΑ.

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

 

Γεύματα, ποτά, φιλοδωρήματα.

Εισιτήριο του μετρό/αστικού για τις μετακινήσεις από το ξενοδοχείο προς το κέντρο ή μουσεία και επιστροφή, τα οποία πληρώνονται εξ ιδίων,

άσχετα αν η μετακίνηση είναι ομαδική (γίνεται περιπατική ξενάγηση).

Κονσέρτο Vivaldi, Τιμές από €33 έως €49 το άτομο. 

Μουσική εκδήλωση στο παλάτι Schönbrunn. Η τιμή θα καθοριστεί από την συμμετοχή (οι τιμές αρχίζουν από €90 το άτομο / περίπου).

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  • Μπορείτε να ταξιδέψετε με Ταυτότητα ή Διαβατήριο. Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ.
  • Φωτοτυπία του διαβατηρίου/ταυτότητας πρέπει να κατατεθούν στο γραφείο.
  • Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραληφθεί κάτι.
  • Μία εβδομάδα περίπου πριν την αναχώρηση, θα λάβετε το ενημερωτικό με αναλυτικές οδηγίες για το ταξίδι, καθώς και το τελικό πρόγραμμα.