Skip to main content

Βιέννη Αναχ. 07/04 & 05, 19/05/2022! από 395€

Δάση Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν, (Σάλτσμπουργκ)

Αναχωρήσεις:  7 Απριλίου , 5 , 19 Μαΐου 2022   ~

   4 μέρες

1η μέρα: Αθήνα - Βιέννη, Περιήγηση πόλης

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βιέννη με AEGEAN . Άφιξη και περιήγηση στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Αυστρίας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε την περίφημη κρατική Όπερα της Βιέννης, το γοτθικού ρυθμού Δημαρχείο, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Φοτίφκιρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ (Hofburg), τον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου κ.ά. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο ROOMZ VIENNA PRATER 4* sup. (www.roomz-hotels.com)

2η μέρα: Βιέννη, Ελεύθερη μέρα

Ελεύθερη μέρα για να γνωρίσετε ακόμα καλύτερα την πόλη, να επισκεφθείτε κάποιο από τα παγκοσμίου φήμης μουσεία της, ακόμα και να κάνετε μια ρομαντική βόλτα με ένα φιάκερ - την περίφημη ιππήλατη άμαξα. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Βιέννη, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα φημισμένα καφέ της πόλης, που αναδύουν την βιεννέζικη κουλτούρα, όπως το παραδοσιακό Café Sacher με την παγκοσμίως γνωστή σοκολατίνα του, το ιστορικό Cafe Central, τόπο συνάντησης της βιεννέζικης διανόησης από τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, καθώς και το Café Mozart με τον μυρωδάτο καφέ, που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Βιέννη, Ελεύθερη μέρα

Προαιρετικά: Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ

Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή (έξοδα ατομικά) στην γενέτειρα του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ, που αποτέλεσε σκηνικό της θρυλικής ταινίας "Η Μελωδία της Ευτυχίας". Το όνομα Σάλτσμπουργκ σημαίνει "Κάστρο του Αλατιού", καθώς, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η οικονομική του δύναμη στηρίχθηκε στον "λευκό χρυσό", δηλαδή το ορυκτό αλάτι. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην παραμυθένια αυτή πόλη με την ξεχωριστή ομορφιά και ιστορία, θα δούμε το παλάτι Μίραμπελ (Mirabell, εξωτερικά) με τους εκπληκτικά διαμορφωμένους κήπους του, ενώ, αφού διασχίσουμε το ποτάμι Σάλτσαχ (Salzach) από τη γέφυρα Μάκαρτστεγκ, θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε (Getreidegasse), τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης παλιάς πόλης (Altstadt) με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσμπουργκ (Hohensalzburg) στην κορυφή του λόφου. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), το οποίο σήμερα αποτελεί το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Επιστροφή στην Βιέννη αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση. 

4η μέρα: Βιέννη, Εκδρομή στα Δάση Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν - Αθήνα

Σήμερα μας περιμένουν τα χιλιοτραγουδισμένα Βιεννέζικα Δάση. Στην περιοχή του Μάγιερλινγκ θα δούμε το κυνηγετικό περίπτερο, γνωστό από το τραγικό ειδύλλιο του Ροδόλφου, μοναχογιού του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ Α' και της αυτοκράτειρας Σίσυ και διαδόχου στην Αυστροουγγρική αυτοκρατορία, με την 17χρονη βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Η καταπράσινη διαδρομή μας θα μας οδηγήσει στην ιστορική λουτρόπολη Μπάντεν, γνωστή για τις ιαματικές της πηγές και τον κοσμοπολίτικο αέρα της. Ακολουθώντας τον δρόμο ανάμεσα από τους αμπελώνες της Βιέννης, θα κατευθυνθούμε το απόγευμα στο αεροδρόμιο και θα επιβιβαστούμε στην πτήση μας για την Αθήνα.

Σημειώσεις

  • Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι από τα αναγραφόμενα.
  • Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

Αναχωρήσεις:  7 Απριλίου , 5 , 19 Μαΐου 2022   ~    4 μέρες                                                                                                                                                      

Τιμή κατ΄ άτομο

ROOMZ VIENNA PRATER

 

 

 

Δίκλινο

395

3ο άτομο έως 12 ετών

295

Μονόκλινο

545

Φόροι αεροδρομίων, επίναυλοι καυσίμων, φόροι πόλεων: + € 200

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN AIRLINES

 

Οι πτήσεις μας με

AEGEAN

 

1η μέρα

A3 860  

ΑΘΗΝΑ - ΒΙΕΝΝΗ 

08:15 - 09:30

 

 4η μέρα

A3 863  

ΒΙΕΝΝΗ - ΑΘΗΝΑ

18:20 - 21:30

  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ROOMZ VIENNA PRATER 4* sup ή παρόμοιο
  • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • Μεταφορές από το αεροδρόμιο της Βιέννης στο ξενοδοχείο και αντίστροφα
  • Περιήγηση στην πόλη της Βιέννης
  • Εκδρομή στα Δάση Βιέννης, Μάγιερλιγκ, Μπάντεν
  • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς ως 75 ετών
  • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • Ποτά, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά στα ξενοδοχεία
  • Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.