Skip to main content

 Βιέννη 4, 5 και 6 μέρες Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά Φωτα 2020 απο 349,00

Δάση Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν, (Σάλτσμπουργκ)

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:   27 Δεκεμβρίου                         4 μέρες

        19, 23, 26 Δεκεμβρίου, 2, 6 Ιανουαρίου        5 μέρες

        30 Δεκεμβρίου                                                6 μέρες

Ονειρεμένες γιορτές στην αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, την Βιέννη, που σαγηνεύει κάθε επισκέπτη!!!

Ελάτε να ζήσουμε μαζί τα όνειρα των παιδικών μας χρόνων, να επισκεφθούμε τις πανέμορφες χριστουγεννιάτικες αγορές, να περπατήσουμε στους εκπληκτικά στολισμένους δρόμους με τα χιλιάδες λαμπιόνια, να πιούμε ένα Gluhwein - αυτό το ζεστό κόκκινο γλυκό κρασί με τα ξυλάκια κανέλας, τα  μοσχοκάρφια και τα άλλα μπαχάρια - να ακούσουμε τις γνώριμες μελωδίες του Μότσαρτ, του Σούμπερτ και του Στράους στις όχθες του Γαλάζιου Δούναβη, να γευτούμε το γλυκό έδεσμα των Χριστουγέννων, το Christstollen - το παραδοσιακό χριστόψωμο με τα αποξηραμένα φρούτα, τους ξηρούς καρπούς και την ζάχαρη άχνη - να κάνουμε μια ρομαντική βόλτα με το φιάκερ - την περίφημη ιππήλατη άμαξα της πόλης - να δούμε τα επιβλητικά παλάτια, τις εκκλησίες, τα μουσεία, τα μνημεία, τα πάρκα, να επισκεφθούμε τα φημισμένα καφέ με "άρωμα" ιστορίας για μια ζεστή σοκολάτα.

Και ακόμα, να επισκεφθούμε τα χιλιοτραγουδισμένα Βιεννέζικα Δάση, το Μάγιερλινγκ,  την κοσμική λουτρόπολη Μπάντεν και, αν θέλετε, να φθάσουμε μέχρι το περίφημο "Κάστρο του Αλατιού", το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ!

 

Προγραμμα

1η μέρα: Αθήνα - Βιέννη, Περιήγηση πόλης

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βιέννη με AEGEAN ή AUSTRIAN. Άφιξη στην ολοζώντανη πόλη με παράδοση στις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, στους φαντασμαγορικά στολισμένους δρόμους της οποίας συναντάμε άμαξες με άλογα σκεπασμένα με κουβέρτες και χαρούμενες μπάντες να παιανίζουν - ένα μοναδικό γιορτινό θέαμα! Κατά τη διάρκεια της σημερινής περιήγησής μας θα δούμε την περίφημη κρατική Όπερα της Βιέννης, το Δημαρχείο, το Δημοτικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το Κοινοβούλιο με την πλούσια διακοσμημένη πρόσοψη, την εντυπωσιακή Βοτιβκίρχε, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ (Hofburg), τον γοτθικού ρυθμού Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου κ.ά.  Μεταφορά και τακτοποίηση σε ένα από τα ξενοδοχεία ROOMZ VIENNA PRATER 4* sup (www.roomz-hotels.com) IMPERIAL RIDING SCHOOL 4* sup. με ανέσεις πολυτελείας (www.marriott.com) ή στο INTERCONTINENTAL 5* (www.intercontinental.com). Διανυκτέρευση. 

 

2η μέρα: Βιέννη, Χριστουγεννιάτικη αγορά

Χρόνος ελεύθερος για να θαυμάσετε τα στολισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, τη φάτνη, τα ζαχαρόσπιτα, το Καρουσέλ, το τραινάκι, τα δεκάδες μαγαζάκια με εορταστικά δώρα και το λούνα παρκ, που όλα μαζί συνθέτουν την πιο φημισμένη Χριστουγεννιάτικη αγορά της Ευρώπης. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στη Βιέννη, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τα φημισμένα καφέ της πόλης που αναδύουν την βιεννέζικη κουλτούρα, όπως το παραδοσιακό Sacher Café με την παγκοσμίως γνωστή σοκολατίνα του, το ιστορικό Cafe Central, τόπο συνάντησης της βιεννέζικης διανόησης στα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα, καθώς και το Café Mozart με τον μυρωδάτο καφέ του, που βρίσκεται στην ίδια θέση από το 1794. Διανυκτέρευση. 

 

3η μέρα: Βιέννη, Ελεύθερη μέρα

Προαιρετικά: Ολοήμερη εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ

Για τη σημερινή ελεύθερη μέρα σας προτείνουμε μια ολοήμερη εκδρομή (έξοδα ατομικά) στην γενέτειρα του Μότσαρτ, το Σάλτσμπουργκ, που αποτέλεσε σκηνικό της θρυλικής ταινίας "Η Μελωδία της Ευτυχίας". Το όνομα Σάλτσμπουργκ σημαίνει "Κάστρο του Αλατιού", καθώς, κατά τη ρωμαϊκή εποχή, η οικονομική του δύναμη στηρίχθηκε στον "λευκό χρυσό", δηλαδή το ορυκτό αλάτι. Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας στην παραμυθένια αυτή πόλη με την ξεχωριστή ομορφιά και ιστορία, θα δούμε το παλάτι Μίραμπελ (Mirabell, εξωτερικά) με τους εκπληκτικά διαμορφωμένους κήπους του, ενώ, αφού διασχίσουμε το ποτάμι Σάλτσαχ (Salzach) από τη γέφυρα Μάκαρτστεγκ, θα φθάσουμε στην Γκετράιντεγκασσε (Getreidegasse), τον κεντρικό εμπορικό δρόμο της έξοχα διατηρημένης παλιάς πόλης (Altstadt) με τα στενά δρομάκια, τα όμορφα κτίρια, τους ναούς και το εντυπωσιακό κάστρο Χοενσάλτσμπουργκ (Hohensalzburg) στην κορυφή του λόφου. Ανάμεσα σε κομψές μπουτίκ και βιτρίνες με πορσελάνινες κούκλες, βρίσκεται το σπίτι όπου γεννήθηκε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής, ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ (1756-1791), το οποίο σήμερα αποτελεί το ομώνυμο Μουσείο με ενδιαφέροντα προσωπικά και οικογενειακά αντικείμενα. Επιστροφή στην Βιέννη αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση. 

 

4η μέρα: Βιέννη, Εκδρομή στα Δάση Βιέννης, Μάγιερλινγκ, Μπάντεν

Αναχώρηση για τα χιλιοτραγουδισμένα Βιεννέζικα Δάση. Στην περιοχή του Μάγιερλινγκ θα δούμε το κυνηγετικό περίπτερο, γνωστό από το τραγικό ειδύλλιο του πρίγκιπα και διαδόχου της Αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας Ροδόλφου, μοναχογιού του αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ Α' και της αυτοκράτειρας Σίσυ, με την 17χρονη βαρόνη Μαρία Βετσέρα. Συνεχίζουμε για την κοσμική λουτρόπολη Μπάντεν με τον καταπράσινο περίγυρο. Επιστροφή στην Βιέννη. Διανυκτέρευση. 

 

5η μέρα: Βιέννη - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα.

Σημειώσεις:

  • •Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι •Το 6ήμερο πρόγραμμα περιλαμβάνει μία επιπλέον ελεύθερη μέρα •Στο 4ήμερο πρόγραμμα παραλείπεται μία ελεύθερη μέρα •Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ:   27 Δεκεμβρίου                         4 μέρες

        19, 23, 26 Δεκεμβρίου, 2, 6 Ιανουαρίου        5 μέρες

        30 Δεκεμβρίου                                                6 μέρες

                                                          

Τιμή κατ΄ άτομο

ROOMZS VIENNA PRATER 4*sup

 

19/12, 6/1

5 μέρες

23/12

5 μέρες

26/12, 2/1

5 μέρες

27/12

4 μέρες

30/12

6 μέρες

Δίκλινο

349

549

 499

469

599

3ο άτομο έως 12 ετών       

299

449

       399

       419

499

3ο και 4ο άτομο έως 12 ετών

σε family room

299

449

   

       399

       419

 

499

Μονόκλινο

499

699

 649

559

859

 

Τιμή κατ΄ άτομο

IMPERIAL RIDING SCHOOL 4*sup

 

19/12, 6/1

5 μέρες

23/12

5 μέρες

26/12, 2/1

5 μέρες

27/12

4 μέρες

30/12

6 μέρες

Δίκλινο

399

599

549

499

649

3ο άτομο έως 12 ετών

329

529

479

449

579

Μονόκλινο

549

749

699

619

879

 

Τιμή κατ΄ άτομο

INTERCONTINENTAL 5*

 

19/12, 6/1

5 μέρες

23/12

5 μέρες

26/12, 2/1

5 μέρες

27/12

4 μέρες

Δίκλινο

499

699

649

549

3ο άτομο έως 12 ετών

349

549

499

449

Μονόκλινο

749

949

899

749

 

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: + € 185

Επιβάρυνση από Θεσ/νίκη: € 70 και από άλλες πόλεις: € 140 με την AEGEAN (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα)

 

Περιλαμβάνονται:

  • • Αεροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΑΘΗΝΑ με AEGEAN ή AUSTRIAN
  • • Τρεις , τέσσερις ή πέντε διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας
  • • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
  • • Μεταφορές από το αεροδρόμιο της Βιέννης στο ξενοδοχείο και αντίστροφα
  • • Περιήγηση στην πόλη της Βιέννης
  • • Εκδρομή στα Δάση Βιέννης, Μάγιερλιγκ, Μπάντεν
  • • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών*
  • • Φ.Π.Α.

 

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • •Είσοδοι σε μουσεία, μνημεία και λοιπά αξιοθέατα
  • •Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
  • •Ό,τι δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα ή αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.

 

* Επιπλέον των ασφαλιστικών καλύψεων βάση ΠΔ, που εξακολουθούν ασφαλώς να ισχύουν, έχουμε προσθέσει τις δύο παρακάτω "δικλείδες ασφαλείας", ώστε να είστε ακόμη πιο εξασφαλισμένοι για κάθε απευκταία περίπτωση ασθενείας, σε σχέση με τον Κορωνοϊό:

  1. Εάν έχετε καταβάλει την προκαταβολή ή ακόμα και αν έχετε αποπληρώσει το ταξίδι σας και προσβληθείτε εσείς ή κάποιο μέλος της οικογενείας σας που ταξιδεύει μαζί σας από Covid-19  πριν την αναχώρηση, αναλαμβάνει το γραφείο όλη τη διαχείριση των ακυρωτικών και τη διαδικασία μετάθεσης του ταξιδιού σας σε μεταγενέστερη ημερομηνία, σε συνεννόηση μαζί σας.
  2. Σε περίπτωση που νοσήσετε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, το ασφαλιστικό πρόγραμμα που σας παρέχουμε καλύπτει όλα τα έξοδα μέχρι και την ασφαλή επιστροφή σας.