Skip to main content

Προσφορες Αυστριας γιορτες 2014 απο 395

  • ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΕΝΝΗ 5 ημερες
  • ΒΙΕΝΝΗ - ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 5 ημερες
  • ΒΙΕΝΝΗ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ 5 ημερες
  • ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ 5 ημερες
  • ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΒΙΕΝΝΗ 5 ημερες

Ξενοδοχεια απο 4 εως 5 αστερων, με πτησεις κυριως Πρωι με Βραδυ, και πολλα περιεχομενα.

οι τιμες ισχυουν για Κρατησεις 25 μερες πριν την αναχωρηση, και οσο ειναι διαθεσιμες!

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

AΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΕΝΝΗ

5 μέρες / 4 νύχτες

*Σάλτσμπουργκ * Βιεννέζικα δάση Μάγιερλινγκ * Μπάτεν *

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ –ΒΙΕΝΝΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη πρωτεύουσα της Αυστρίας τη Βιέννης. Στην πρωινή μας πανοραμική περιήγηση θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σέμπρουν, και θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα διασχίσουμε στη περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, για να δούμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, τη Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, και την Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη να περπατήσετε ε στην Κέρτνερστράσσε, και να απολαύσετε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης όπως το Central Cafe ή Latman Café. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ολοήμερη εκδρομή στην πόλη της Μουσικής το Σάλτσμπουργκ. Στην πανοραμική περιήγηση στην παλιά πόλη, θα δούμε το παλάτι Μιραμπέλ με τους υπέροχους κήπους, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό, την Μικρή ‘Όπερα, το Σπίτι-Μουσείο του Μότσαρτ και φυσικά την οδό Γκετράιντε-γκάσσε, με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά,   και τέλος θα δούμε τον Πύργο Γκλόκενσπιλ με τις 35 καμπάνες. Χρόνος ελεύθερος για όσους επιθυμούν να ανέβουν στο Κάστρο του «Αλατιού», όπως λέγεται στα γερμανικά, απ όπου θα έχετε μία υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στη Βιέννη. Διανυκτέρευση.  

4η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη να την εκμεταλλευτείτε όπως εσείς νομίζετε καλύτερα. Μπορείτε να περπατήσετε στη Βιέννη ή να κάνετε αγορές στα κομψά καταστήματα του Γκράμπεν και της Κέρτνερστράσε. Να αναζητήσετε ιστορικές μνήμες ελληνικού ενδιαφέροντος στις παλιές ταβέρνες της Φλάισμαρκτ. Να θαυμάσετε τις ανεκτίμητες συλλογές των Αψβούργων στο Θησαυροφυλάκιο του Χόφπουργκ και στο Μουσείο Καλών Τεχνών. Διανυκτέρευση.

5η μέρα:   BIENNH - ΜΠΑΤΕΝ - ΔΑΣΗ ΜΑΓΕΡΛΙΝΓΚ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Θα αρχίσουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη και γνωριμία της γνωστής λουτρόπολης Μπάντεν. Συνεχίζουμε για το περίφημο Βιεννέζικο Δάσος, Μάγερλινγκ, όπου και επισκεφθούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από την θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του Θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα αργά τα βράδυ.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Βιέννη       – Αθήνα.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογή σας
  • Πρωινό καθημερινά (ημιδιατροφή κατ επιλογήν)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

 


 

 

ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 

5 μέρες / 4 νύχτες

 

* Βουδαπέστη *      Παραδουνάβια Χωρία * Δάση Μάγερλινγκ *

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

 

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βιέννη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την αριστοκρατική Βουδαπέστη, πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, και απογευματινή περιήγηση. Πανέμορφη, φιλόξενη και «ακουμπισμένη» στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Οκτώ θαυμαστές γέφυρες συνδέουν τούτα τα δύο κομμάτια, πού εδώ και περίπου 100 χρόνια έχουν ενωθεί σε μία πόλη. Θα δούμε το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, τη Πλατεία Ηρώων, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την υπέροχή εκκλησία του Αγ. Ματθαίου, το Πύργο των Ψαράδων που είναι το σύμβολο της πόλη και τον λόφο Γκέλερτ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για να κάνετε τη βόλτα σας στην οδό Βάτσι Ούτσα με τα ωραία καταστήματα και την μοντέρνα πλατεία Μαρτινέλι ή την πλατεία Βαροσμάρτι με το περίφημο καφέ Ζερμπό. Διανυκτέρευση.

 

 

2η μέρα : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΠΑΡΑΔΟΥΝΑΒΙΑ ΧΩΡΙΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ολοήμερη εκδρομή στην πρώτη πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστεργκομ,. όπου θα επισκεφθούμε το μητροπολιτικό ναό της πόλης, που ήταν μέχρι το 1976 από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Στο παραδοσιακό Σέντεντρε, θα επισκεφθούμε το Μουσείο της γλύπτριας Μαργκίτ  Κόβατς και τη μικρή ορθόδοξη εκκλησία του 1752, χτισμένη από τον αρχιτέκτονα Μάγιερ-Χόφερ. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγ. Ανδρέας, όπου δεσπόζει και η εκκλησία του Αγίου Στεφάνου με τους βασιλικούς τάφους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

3η μέρα: ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ – ΔΑΣΗ ΜΑΓΙΕΡΛΙΝΓΚ – ΒΙΕΝΝΗ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Βιέννη αφού πρώτα επισκεφτούμε στα περίχωρα της Βιέννης, το περίφημο Βιεννέζικο Δάσος. Εκεί στην τοποθεσία Μάγιερλινγκ, θα δούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από την θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του Θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια αναχώρηση για την Βιέννη. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

 

 4η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σέμπρουν, και θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στη περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, τη Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Ελεύθεροι να περπατήσουμε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσουμε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης π.χ. CENTRAL CAFE ή LATMAN CAFÉ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη αργά το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 5η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ –-ΑΘΗΝΑ

 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελέυθερη. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο, για την πτήση της επιστροφή μας, γοητευμένοι από τις όμορφες εικόνες.

 

Περιλαμβάνονται:

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Βιέννη – Αθήνα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογή σας
  • Πρωινό καθημερινά ( ημιδιατροφή κατ επιλογήν)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μετακινήσεις και μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

 

Σημειώσεις:

 

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

 

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.


ΒΙΕΝΝΗ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

5 μέρες / 4 νύχτες

* Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ * Κίτσμπιχελ * Ζελ Αμ Ζέε * Βιεννέζικα Δάση Μάγιερλινγκ *

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ –ΒΙΕΝΝΗ – ΛΙΜΝΕΣ ΣΑΛΤΣΚΑΜΕΡΓΚΟΥΤ – ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βιέννη. Άφιξη επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ μέσα από ένα πανόραμα φυσικής ομορφιάς. Θα περάσουμε από χωριουδάκια με γραφικά παραμυθένια σπιτάκια, λίμνες με κρυστάλλινα νερά όπως η Μόοντεζεε, η Σαν Βόλφανγκ Ζεε, το γραφικό χωριό Σαν Γκίλγερτ που βρίσκεται στις όχθες ανάμεσα της λίμνης Σαν Βόλφανγκ και Φούσλζεε. Στην συνέχεια αναχώρηση με προορισμό το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ την ωραιότερη ¨μικρή¨ πόλη της Αυστρίας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε την γραφική πόλη και να χαρείτε την γιορτινή ατμόσφαιρα. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της πόλη. Θα δούμε το παλάτι Μιραμπέλ με τους υπέροχους κήπους του, τον υπέροχο Καθεδρικό ναό, την μικρή όπερα, το σπίτι – μουσείο του Μότσαρτ και φυσικά την οδό Γκετράιντε-γκάσσε , με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, τον Πύργο Γκλόκενσπιλ με τις 35 καμπάνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και για το ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε να ανεβείτε στο Κάστρο του «Αλατιού», όπως λέγεται στα γερμανικά, απ όπου θα έχετε μία υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης. Διανυκτέρευση.  

3η μέρα: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΚΙΤΣΜΠΙΧΕΛ – ΖΕΛ ΑΜ ΖΕΕ ­- ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Βιέννη. Πρώτος μας σταθμός για σήμερα είναι το πιο φημισμένο χιονοδρομικό του Τυρόλου, το Κίτσμπιχελ. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά από τον 16ο και 17ο αιώνα, μια μαγική εικόνα με τα σπίτια χτισμένα σε τυπική τυρολέζικη αρχιτεκτονική και προσόψεις με έντονα χρώματα, σκεπές σε αυστηρό τυρολέζικο στυλ και ξύλινα μπαλκόνια. Επόμενος σταθμός μας το Ζέλ αμ Ζε κτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, μοιάζει με παραμύθι. Δίκαια έχει χαρακτηριστεί ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα της Ευρώπης. Περπατήστε στο κέντρο της και θαυμάστε τα παλαιά αρχοντικά τα πανέμορφα σαλέ και απολαύστε τον καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα.Αναχώρηση για την «πόλη της μουσικής» τη Βιέννη. Αργά το απόγευμα άφιξη στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.  

4η μέρα: ΒΙΕΝΝΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σέμπρουν, και θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στη περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, τη Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Ελεύθεροι να περπατήσουμε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσουμε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης π.χ. CENTRAL CAFE ή LATMAN CAFÉ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη αργά το απόγευμα. Διανυκτέρευση.

5η μέρα:   BIENNH - ΔΑΣΗ ΜΑΓΕΡΛΙΝΓΚ –ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για το περίφημο Βιεννέζικο Δάσος, Μάγερλινγκ, όπου και θα επισκεφθούμε το άλλοτε κυνηγετικό περίπτερο των Αψβούργων, γνωστό από την θλιβερή ιστορία της αυτοκτονίας του πρίγκιπα Ροδόλφου, τελευταίου διαδόχου του Θρόνου και της Μαρίας Βετσέρα. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα αργά τα βράδυ.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Βιέννη – Αθήνα.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογή σας
  • Πρωινό καθημερινά (ημιδιατροφή κατ επιλογήν)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΑΥΣΤΡΙΑΚΕΣ ΑΛΠΕΙΣ

5 μέρες / 4 νύχτες

* Λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ * Κίτσμπιχελ * Ζελ Αμ Ζέε * Βιέννη *

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – BΙΕΝΝΗ - ΛΙΜΝΕΣ ΣΑΛΤΣΚΑΜΕΡΓΚΟΥΤ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αυστρίας την αρχοντική Βιέννη. Άφιξη, επιβίβαση στο λεωφορείο αναχώρηση για τις λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ μέσα από ένα πανόραμα φυσικής ομορφιάς. Θα περάσουμε από χωριουδάκια με γραφικά παραμυθένια σπιτάκια, λίμνες με κρυστάλλινα νερά όπως η Μόοντεζεε, η Σαν Βόλφανγκ Ζεε, το γραφικό χωριό Σαν Γκίλγερτ που βρίσκεται στις όχθες ανάμεσα της λίμνης Σαν Βόλφανγκ και Φούσλζεε. Άφιξη στο Σάλτσμπουργκ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε και να απολαύσετε την γιορτινή ατμόσφαιρα της γραφική πόλης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση στην παλιά πόλη, θα δούμε το παλάτι Μιραμπέλ με τους υπέροχους κήπους του, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό, την Μικρή ‘Όπερα, το σπίτι-μουσείο του Μότσαρτ και φυσικά την οδό Γκετράιντε-γκάσσε, με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά,   και τέλος θα δούμε τον Πύργο Γκλόκενσπιλ με τις 35 καμπάνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και για το ελεύθερο απόγευμα σας προτείνουμε να ανεβείτε στο Κάστρο του «Αλατιού», όπως λέγεται στα γερμανικά, απ όπου θα έχετε μία υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΖΕΛ ΑΜ ΖΕΕ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ολοήμερη εκδρομή στα πιο φημισμένα χιονοδρομικά κέντρα του Τυρόλου, το Κιτσμπίχελ και το Ζέλ αμ Ζε. Το Κιτσμπίχελ είναι ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά στις πλαγιές των Άλπεων, με τα σπίτια χτισμένα σε τυπική τυρολέζικη αρχιτεκτονική, με προσόψεις με έντονα χρώματα, σκεπές σε αυστηρό τυρολέζικο στυλ και ξύλινα μπαλκόνια. Επόμενος σταθμός μας το Ζέλ αμ Ζε κτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, μοιάζει με παραμύθι. Δίκαια έχει χαρακτηριστεί ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα της Ευρώπης. Περπατήστε στο κέντρο της και θαυμάστε τα παλαιά αρχοντικά τα πανέμορφα σαλέ και απολαύστε τον καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα. Χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε το υπέροχο Αλπικό τοπίο. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΜΟΝΑΧΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε μία εκδρομή στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας το Μόναχο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Ολυμπιακό χωριό, θα θαυμάσουμε τα κλασικά κτίρια, τις όμορφες πλατείες και τα γοτθικά μνημεία. Θα περιηγηθούμε στη γοητευτική Μαρίενπλατς με το υπέροχο νεογοτθικό Δημαρχείο, την αυστηρή Μητρόπολη Φράουεν Κίρχε, την μποέμικη συνοικία του Σβάμπιν και το πρωτότυπο Γερμανικό Μουσείο. Διανυκτέρευση.

   5η μέρα: ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ –ΒΙΕΝΝΗ -ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Βιέννη και πανοραμική περιήγηση. Θα δούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σέμπρουν, και θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών, θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στη περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, τη Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Ελεύθεροι να περπατήσουμε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσουμε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης π.χ. CENTRAL CAFE ή LATMAN CAFÉ. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθ’ηνα αργά το βράδυ.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Bιέννη – Αθήνα.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο της επιλογή σας.
  • Πρωινό καθημερινά
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μετακινήσεις και μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται,
  • ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

Σημειώσεις:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.


 

NEO MONAΔΙΚΟ !!!!!!!!!

ΚΡΑΚΟΒΙΑ– ΒΙΕΝΝΗ

5 μέρες / 4 νύχτες

* Κάστρα Όλομπουτς * Κρακοβία * Αλατωρυχεία Βιελίτσκα *Άουσβιτς * Μπίρκενάου *

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ – ΜΠΡΝΟ - ΚΑΣΤΡΑ ΟΛΟΜΟΥΤΣ – ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βιέννη, πρωτεύουσα της Αυστρίας. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Κρακοβία. Πρώτος σταθμός το Μπρνό που είναι η δεύτερη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Τσεχίας. Πέρα από το ιστορικό κέντρο του, αξιοπρόσεχτη είναι η ιδιαίτερη γραμμή των κτιρίων σε σύγχρονους αρχιτεκτονικούς ρυθμούς: αναμφισβήτητα, το αριστούργημα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής είναι η βίλα Τούγκενχαντ, που σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Μίες Βαν Ντερ Ρόχε. Χτίστηκε περίπου πριν εβδομήντα χρόνια αλλά ακόμα και σήμερα αποτελεί έκφραση του στυλ που αντιπροσωπεύει. Το κτίριο αποτελεί κλασσικό δείγμα αρχιτεκτονικής και παρουσιάζεται ως κύριο θέμα σε πολλά βιβλία και ανήκει στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ολομουτς, η πόλη που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μοράβα και μαζί με το Μπρνό αποτελεί το ιστορικό, πολιτικό, θρησκευτικό και μορφωτικό κέντρο της Μοράβιας. Θα θαυμάσουμε τη Στήλη της Αγίας Τριάδας ένα από τα ανακηρυχθέντα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Oυνέσκο καθώς και το δεύτερο αρχαιότερο πανεπιστήμιο της χώρας και το Πανεπιστήμιο Παλάτσκι το οποίο ιδρύθηκε το 1573 από το τάγμα των Ιησουιτών Μοναχών. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στην Κρακοβία. Τακτοποίηση και χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η μέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση θα θαυμάσουμε τα επιβλητικά κτίρια, όλα βάσει των παλιών σχεδίων πριν τις καταστροφές του Β´ παγκοσμίου πολέμου και αποτελούν ένα ολοκληρωμένο οικιστικό σύνολο με αρχοντικό και αυστηρό ύφος. Η κεντρική πλατεία, η μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Πολωνίας και ίσως ολόκληρης της Ευρώπης φτιαγμένη το 1257, έμεινε άθικτη ως τις μέρες μας. Θα περάσουμε μπροστά από το επιβλητικό δημαρχείο, θα δούμε την εκκλησία της Παναγίας και θα καταλήξουμε στις οχυρώσεις Μπάρμπικαν. Από εκεί ακολουθώντας τη βασιλική οδό θα ανηφορίσουμε για τη Βαβέλ – κατοικία και φρούριο των Βασιλιάδων της Πολωνίας όπου βρίσκονται ο Καθεδρικός ναός, το Ανάκτορο και φυσικά το φρούριο που δεσπόζει στη πόλη. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Επισκεφθείτε ένα από τα πολλά και σημαντικά μουσεία της πόλης. Περιπλανηθείτε στα υπέροχα μεσαιωνικά καλντερίμια της πόλης μέχρι την κεντρική πλατεία που δεσπόζει το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε που μέσα και γύρω από αυτό υπάρχουν πολλά μαγαζιά, εκθέσεις αλλά και υπαίθριες αγορές. Απολαύσετε το ποτό σας σε ένα από τα όμορφα και ιδιαίτερα καφέ της πόλης ή ανηφορίστε στο λόφο Βαβέλ με το υπέροχο πάρκο που το περιβάλλει. Διανυκτέρευση.

3η μέρα ΚΡΑΚΟΒΙΑ–ΑΟΥΣΒΙΤΣ– ΜΠΙΡΚΕΝΑΟΥ - ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την περιοχή Βιελίτσκα 15 χλμ. νότια της Κρακοβίας όπου και θα επισκεφθούμε το περίφημο αλατωρυχείο. Ο θεσπέσιος συνδυασμός ορυχείων και θαλάμων που είναι λαξεμένοι πάνω σε συμπαγείς όγκους αλατιού, καθώς και όλα ανεξαιρέτως τα αντικείμενα από τους πολυελαίους μέχρι τα αντικείμενα θρησκευτικής λατρείας, είναι φτιαγμένα από αλάτι. Δεν είναι λοιπόν παράξενο ότι αυτό το αλατωρυχείο έχει περιληφθεί από την Unesco στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Αναχώρηση για τα κρεματόρια των Ναζί, το Άουσβιτς και το Μπίκερναου, όπου και θα επισκεφθούμε το ειδικά διαμορφωμένο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς / Μπιρκενάου. Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας έλαβε χώρα από τους Ναζί και πάνω από 2.000.000 άτομα βρήκαν το θάνατο. Επιστροφή στην Κρακοβία το απόγευμα και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΒΙΕΝΝΗ      

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Βιέννη. Καθ οδών θα επισκεφθούμε τη Μπρατισλάβα με τη παλιά πόλη Στάρε Μέστο που ταξιδεύει τους επισκέπτες μερικούς αιώνες στο παρελθόν, καθώς περπατούν στους λιθόστρωτους δρόμους, θαυμάζουν τη μπαρόκ αρχιτεκτονική, και χαλαρώνουν σε καφετέριες και εστιατόρια. Σε μικρή απόσταση από την παλιά πόλη, θα δούμε ακόμα περισσότερα αξιοθέατα, όπως το κάστρο Χράντ του 15ου αιώνα που φιλοξενεί μουσεία ιστορίας και μουσικής, το Εθνικό Θέατρο και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σλοβακίας καθώς και την Εθνική Πινακοθήκη που στεγάζεται σε ένα ανάκτορο του 18ου αιώνα. Αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Βιέννη και χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση

5η μέρα:   BIENNH – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Στην πρωινή περιήγηση θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το πασίγνωστο Σέμπρουν, και θεωρείται ισάξιο των Βερσαλλιών. Θα δούμε το ανάκτορο Μπελβεντέρε και θα περιηγηθούμε στη περίφημη λεωφόρο του Ρινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, τη Πύλη του Φραγκίσκου Ιωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την εκκλησία του Τάματος, τη Φωτίρ Κίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περπατήσουμε στην ιστορική συνοικία της Ελληνικής παροικίας. Ελεύθεροι να περπατήσουμε στην Κέρτνερστράσσε, να απολαύσουμε έναν Βιεννέζικο καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα σ’ ένα από τα πολλά παλιά και διάσημα καφέ της πόλης π.χ. CENTRAL CAFE ή LATMAN CAFÉ. Χρόνος ελεύθερος ως την ώρα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα αργά τα βράδυ.

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Βιέννη – Αθήνα.
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία της επιλογή σας
  • Πρωινό καθημερινά (ημιδιατροφή κατ επιλογήν)
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται, ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία

Σημειώσεις:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

 

 

Normal 0 false false false false EL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4