Skip to main content

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2022 ΒΙΕΝΝΗ-ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ-ΑΥΣΤΡΙΑΚΑ ΣΤΟΛΙΔΙΑ! από 675€

7ημ.

Μαγευτικό Χάλλστατ - Αυστριακές λίμνες Σαλτσκάμεργκουτ,  Ίνσμπρουγκ, 

Κιτσμπίχελ, Ζελ Αμ Ζεε , Φίλλαχ ,  Κλάγκενφουρτ , Γκράτς, Βιέννη 

Αναχωρήσεις  :     10, 17, 24 , 31   Ιουλίου   ’22  

                                                                07, 15, 22 , 29  Αυγούστου   ‘22           

Early Booking  !!!                

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΒΙΕΝΝΗ - ΛΙΜΝΕΣ  ΣΑΛΤΣΚΑΜΕΡΓΚΟΥΤ  - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ    

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Βιέννη. Επιβίβαση  στο λεωφορείο και  αναχώρηση   για την περιοχή των Λιμνών, οι οποίες προήλθαν από το λιώσιμο των πάγων των Άλπεων. Θα θαυμάσουμε ένα μοναδικό σκηνικό με τις πανέμορφες λίμνες περιτριγυρισμένες από τα πανύψηλα βουνά των Άλπεων και τα υπέροχα παραδοσιακά χωριουδάκια να συνθέτουν ένα τοπίο που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν είναι πραγματικά ή είναι η πινελιά ενός έξοχου ζωγράφου. Τελικός   προορισμός μας  το πανέμορφο Σάλτσμπουργκ. Η περιήγηση μας θα ξεκινήσει από την παλιά πόλη , όπου θα δούμε το παλάτι Μιραμπέλ με τους υπέροχους κήπους του, τον επιβλητικό Καθεδρικό ναό, την μικρή όπερα,  το σπίτι-μουσείο του Μότσαρτ και φυσικά την οδό Γκετράιντε-γκάσσε , με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά, και τέλος τον Πύργο Γκλόκενσπιλ με τις 35 καμπάνες. Μεταφορά   στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα  δωμάτια. Πρόταση μας  να ανεβείτε στο Κάστρο του «Αλατιού», όπως λέγεται στα γερμανικά, απ’ όπου θα έχετε μία υπέροχη πανοραμική θέα της πόλης. Διανυκτέρευση.  

2η ημέρα:  ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ -  ΙΝΣΜΠΡΟΥΓΚ

Πρωινό.  Αναχώρηση για το  κοσμοπολίτικο Ίνσμπρουκ που είναι κτισμένο δίπλα στις  όχθες του ποταμού Ιν.  Στη περιήγηση μας θα δούμε το ιστορικό κέντρο του. Η Αψίδα του Θριάμβου, η Στήλη της Αγίας Άννας, το Δημαρχείο,  η Χρυσή Στέγη – έμβλημα της πόλης, το παλάτι Χόφμπουργκ  θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Η βόλτα  στους  πλακόστρωτους  δρόμους της παλαιάς  πόλης μοιάζει με ένα μικρό ταξίδι στην εποχή των Αψβούργων.  Χρόνος  ελεύθερος  για  καφέ και φαγητό  σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες της πόλης.  Επιστροφή  το απόγευμα  στο  ξενοδοχείο μας.  Διανυκτέρευση.  

3η ημέρα:  ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΚΙΤΣΜΠΙΧΕΛ – ΖΕΛ ΑΜ ΖΕΕ – ΧΑΛΛΣΤΑΤ -  ΦΙΛΛΑΧ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το πιο φημισμένο χιονοδρομικό του Τυρόλου, το Κίτσμπιχελ. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά από τον 16ο και 17ο αιώνα, μια μαγική εικόνα με τα σπίτια χτισμένα σε τυπική τυρολέζικη αρχιτεκτονική και προσόψεις με έντονα χρώματα, σκεπές σε αυστηρό τυρολέζικο στυλ και ξύλινα μπαλκόνια. Επόμενος σταθμός μας το Ζέλ αμ Ζεε κτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, μοιάζει με παραμύθι. Δίκαια έχει χαρακτηριστεί ένα από τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα της Ευρώπης. Περπατήστε στο κέντρο της και θαυμάστε τα παλαιά αρχοντικά τα πανέμορφα σαλέ και απολαύστε τον καφέ ή μια ζεστή σοκολάτα. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τη μικρή πόλη Σαιντ Βόλφγκανγκ, γενέτειρα της μητέρας του Μότσαρτ και το πανέμορφο Χάλλστατ, χτισμένο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης και από τα ωραιότερα χωριά της Αυστρίας.  Το Χάλλστατ μαζί με τα αξιοθέατα του Νταχστάιν συνθέτουν το πολιτιστικό τοπίο Χάλλστατ-Νταχτστάιν του Σαλτσκάμεργκουτ, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Τo Χάλλστατ είναι πολύ δημοφιλής τουριστικός προορισμός λόγω της μοναδικότητας του και είναι επίσης γνωστό ως «το μαργαριτάρι της Αυστρίας», λόγω του εντυπωσιακού τοπίου του είναι σίγουρα ένα από τα ομορφότερα τοπία σε ολόκληρο τον κόσμο! Ο οικισμός είναι χτισμένος στις όχθες της γραφικής λίμνης και περιτριγυρίζεται από τα επιβλητικά βουνά των Άλπεων τα οποία προκαλούν δέος... Παραδοσιακά ξύλινα σπίτια, στενά σοκάκια και φιλόξενοι άνθρωποι συνθέτουν τον οικισμό που χωρίς υπερβολή κάθε γωνιά του αποτελεί ένα καρτ ποστάλ. Στη κεντρική πλατεία  του  χωριού  θα  βρείτε  πολλά  καφέ  και εστιατόρια   για  να γευτείτε  μια  ζεστή σοκολάτα , τοπικές λιχουδιές   ή  να πιείτε  ένα ποτήρι κόκκινο  κρασί.  Μεταφορά  στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα :  ΦΙΛΛΑΧ  - ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ  

Πρωινό στο ξενοδοχείο  και  αναχώρηση για ένα από  τα στολίδια της Αυστρίας το πανέμορφο Κλάγκενφουρτ. Θα περπατήσουμε στο ιστορικό του κέντρο με το Δημαρχείο, την πλατεία με το άγαλμα της Θηρεσίας και το εντυπωσιακό σιντριβάνι του Δράκου. Μπορείτε να απολαύσετε  τις  βόλτες σας  στην Άλτερ πλάτς και να αγοράσετε αντίκες στην υπαίθρια αγορά με τα θαυμάσια ξυλόγλυπτα   με τις παραδοσιακές τεχνικές. Χρόνος  ελεύθερος  για  αγορές και  φαγητό. Επιστροφή στο  ξενοδοχείο μας  στο Φίλλαχ. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα :  ΦΙΛΛΑΧ  -  ΓΚΡΑΤΣ – ΒΙΕΝΝΗ  

Πρωινό  στο  ξενοδοχείο  και  αναχώρηση  για  το Γκράτς  μια πόλη βγαλμένη από τα παραμύθια. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστρίας, μετά τη Βιέννη και το όνομά της στα σλοβένικα σημαίνει μικρό κάστρο. Η πόλη είναι γνωστή για το μεσαιωνικό/ιστορικό  κέντρο της και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της  και έχει  προστεθεί στον κατάλογο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Ο Καθεδρικός ναός της πόλης αποτελεί ένα σπάνιο γοτθικό μνημείο, ενώ από τα σημαντικότερα αξιοθέατα είναι το παλάτι του Εγγενμπέργκ, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το εντυπωσιακό Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Αναχώρηση για την  αριστοκρατική πόλη  της  Βιέννης . Μεταφορά  στο  ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος  για να κάνετε την βόλτα σας στη πόλη  και να περπατήσετε στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους του ιστορικού κέντρου και  να δειπνήσετε σε ένα παραδοσιακό κελάρι. Διανυκτέρευση.

6η μέρα:   ΒΙΕΝΝΗ (ξενάγηση)

Πρωινό στο  ξενοδοχείο. Αμέσως μετά θα  ξεκινήσουμε  τη περιήγησή μας  με πρώτο μας  σταθμό το ανάκτορο Mπελβεντέρε,  θα περιηγηθούμε στην περίφημη λεωφόρο του Pινγκ, όπου θα θαυμάσουμε τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Βιέννης, όπως το Δημοτικό Πάρκο, την Όπερα, το τετράγωνο των Μουσείων, την πύλη του Φραγκίσκου Iωσήφ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το παλιό Ανακτορικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και την Εκκλησία του Tάματος, τη Φωτίχ Kίρχε. Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου και θα περιδιαβούμε την ιστορική συνοικία της ελληνικής παροικίας. Ευκαιρία να κάνετε τις αγορές σας καθώς , όπως είναι λογικό, έχει  αφθονία επιλογών για ψώνια και αγορές. Στη Βιέννη θα βρείτε τα κλασικά πολύ μεγάλα και σύγχρονα εμπορικά κέντρα ωστόσο, για μια πιο αυθεντική και μοναδική εμπειρία, μια επίσκεψη στην Mariahilfer Strasse είναι αναγκαία. Κατά κάποιους είναι ο μακρύτερος και πιο πολυσύχναστος εμπορικός δρόμος στην Ευρώπη. Άλλες επιλογές είναι το Graben και το Kärntnerstrasse που αποτελούν κομψές, λιγότερο γεμάτες, εμπορικές περιοχές. Αν και μεγάλο μέρος των εμπορευμάτων αντικατοπτρίζει υψηλό στυλ και υψηλή τιμή, μπορείτε να περάσετε ένα ευχάριστο απόγευμα σε βιτρίνες. Υπάρχουν επίσης πολλά καταστήματα και γκαλερί με αντίκες σε όλη την πόλη, καθώς και υπαίθριες αγορές. Διανυκτέρευση.

 

7η μέρα:   ΒΙΕΝΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και  ημέρα  ελεύθερη  στη διάθεσή σας .Μπορείτε να περπατήσετε στα τεράστια καταπράσινα πάρκα στο κέντρο της πόλης , να θαυμάσετε επιβλητικά παλάτια  σημαντικά μουσεία με εξαιρετικά έργα τέχνης , να δοκιμάσετε  τα υπέροχα γλυκά σε ένα από τα ιστορικά καφέ ή τα ζαχαροπλαστεία της. Αργά το απόγευμα  μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής. 

 

    

 

                                                                                          Early Booking

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο                                                 675 €                         725 €        

Τιμή σε μονόκλινο                                                                 835 €                         885 €      

Παιδική τιμή (μέχρι 12 ετών)                                              575 €                         625 €     

Φόροι αεροδρομίων , επίναυλος

καυσίμων & δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων                     205 €                        205 €          

 

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης  Αθήνα – Βιέννη  – Αθήνα με την Austrian Airlines.  
  • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Διαμονή σε  επιλεγμένα  ξενοδοχεία  4* (Park Hotel Brunauer , hotel city Villach , hotel Bolzman Vienna ή παρόμοια )  
  • Πρωινό καθημερινά.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
  • Έμπειρος Αρχηγός - Συνοδός του γραφείου μας.
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
  • Μια  βαλίτσα  23 κιλά
  • Μια  χειραποσκευή 8 κιλών 
  • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων(205 € ) 
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
  • Δημοτικοί φόροι κατ’ άτομο τη βραδιά.

 

 

Πτήσεις

Αναχώρηση :  Αθήνα – Βιέννη     06.40  - 07.55 


Επιστροφή  :  Βιέννη – Αθήνα     22.05 -  01:10

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:

  1. Διαφοροποίηση στη ροή – σειρά των επισκέψεων του προγράμματος, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί, χωρίς να παραλειφθεί καμία επίσκεψη.

 

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ (ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ 20€)

…Απόλαυσε κάθε σου ταξίδι χωρίς άγχος. 

Ήρθε ώρα να ταξιδέψουμε ξανά! 

Το ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα που ακολουθεί, διασφαλίζει εσάς & την οικογένεια σας, έναντι δύσκολων καταστάσεων που μπορεί να παρουσιαστούν τόσο κατά την διάρκεια της εκδρομής όσο και πριν την αναχώρηση.

ü  Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση ακύρωσης για λόγους υγείας . 

ü  Επιστροφή των χρημάτων σας σε περίπτωση  νόσησης COVID - 19 πριν την αναχώρηση. ( Επιστροφή 100% του προκαταβληθέντος ποσού.)

ü  Έξοδα ξενοδοχείου λόγω καραντίνας ( COVID - 19). 

ü  Αποζημίωση για την απώλεια αποσκευών . 

ü  Έξοδα λόγω καθυστερημένης άφιξης των αποσκευών  . 

ü  Επαναπατρισμός των συνταξιδευόντων μελών της οικογένειας του Ασφαλισμένου . 

ü  Έξοδα διαμονής και επικοινωνίας του Ασφαλισμένου εξαιτίας απώλειας των ταξιδιωτικών του εγγράφων.

ü  Έξοδα λόγω καθυστέρησης της πτήσης .

ü  Έξοδα του Ασφαλισμένου εξαιτίας πρόωρης διακοπής του ταξιδιού του.

ü  Έξοδα μετάφρασης (Απώλεια εγγράφων , νοσηλεία , διάγνωση κ.α). 

ü  Έξοδα για αποστολή φαρμάκων του Ασφαλισμένου.

ü  Έξοδα για νομική υποστήριξη.

ü  Έξοδα μετακίνησης και διαμονής , στενού συγγενή του Ασφαλισμένου που νοσηλεύεται.

ü  Έξοδα νοσηλείας εκτός χώρας μόνιμης διαμονής.

ü  Έξοδα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εκτός νοσοκομείου.

ü  Ιατρικές συμβουλές και πληροφορίες Συντονιστικού Κέντρου (Χωρίς περιορισμό χρήσης).

ü  Υγειονομική μεταφορά του Ασφαλισμένου (Χωρίς όριο κόστους).

ü  Προσωπική Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων.

    Τώρα μπορείς να ταξιδέψεις ξανά !

    Νιώσε την ασφάλεια σε κάθε σου ταξίδι ... 

    Δεν ξεχνάω πριν από κάθε μου αναχώρηση , την ασφάλεια μου !