Skip to main content

AΥΣΤΡΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ Καλοκαιρι 2022 απο 1295

Ονειρικό Πανόραμα στις ΑΛΠΕΙΣ  9 ΗΜΕΡΕΣ

22/7 | 5, 12, 26/8 | 23/9

 

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ δρομολόγια πτήσεων με AEGEAN

Αθήνα Βενετία - Μιλάνο Αθήνα

 

Διαμονή σε επιλεγμένα καταλύματα με πρωινό

3*s τύπου σαλέ ή 4* ξενοδοχεία

 

  • Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Περιήγηση στην μοναδική Βενετία με τα κανάλια της
  • Εκδρομή στους Δολομίτες με διανυκτέρευση στην ευρύτερη περιοχή της Κορτίνα Ντ’ Αμπέτζο
  • Μαγευτική διαδρομή στο ορεινό πέρασμα του Σούστεν περιήγηση στη λίμνη Κόμο
  • 3 διανυκτερεύσεις στο ειδυλλιακό Ιντερλάκεν της Ελβετίας
  • Εκδρομές στη Λίμνη Brienz, το Λάουτερμπρουνεν και τους Καταρράκτες Giessbach και Τρούμελμπαχ
  • Δυνατότητα προαιρετική εκδρομής με Αλπικό τρένο στο Jungfrau
  • Περιήγηση στην γραφική Λουκέρνη και στη Βαντούζ του Λιχτενστάιν
  • Γνωριμία με την Αλπική διάβαση Γκροσκλοκνερ, απο τις ωραιότερες ορεινές διαδρομές στην Ευρώπη.
  • 2 διανυκτερεύσεις στην περιοχή του Σαλτσκαμεργκουτ με τις Αλπικές λίμνες, το Μπρουκ και το Ζελ Αμ Ζεε
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Χααλστατ και το Σάλτσμπουργκ
  • Περιήγηση στο Ινσμπρουκ και επίσκεψη στο μουσείο Σβαρόφσκι στο Βάτενς
  • 2 διανυκτερεύσεις στην ευρύτερη περιοχή του Τυρόλου
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Ομπεραμεργκάου και το κάστρο Νόισβανστάιν
  • ΕΜΠΕΙΡΟΣ αρχηγός συνοδός σε όλη την διάρκεια

 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα (Βενετία) – Δολομίτες (ευρύτερη περιοχή Κορτινα ντ’ Αμπέτσο)

Αναχώρηση με πρωινή πτήση για την ιστορική πόλη της Βενετίας, χτισμένη πάνω σε 118 νησάκια στην ομώνυμη λιμνοθάλασσα. Άφιξη στο Αεροδρόμιο Μάρκο Πόλο της «Γαληνότατης», όπως ήταν γνωστή για αιώνες η θαλασσοκράτειρα αυτοκρατορία, και αμέσως μεταφερόμαστε στο  ιστορικό κέντρο για τη γνωριμία μας με την πόλη-υπαίθριο μουσείο. Εντυπωσιακά παλάτια όπως τα Κα Πέζαρο, Κα Ντ’Όρο, Γκράσι, Κονταρίνι ντελ Μπόβολο, Ντάντολο ανάμεσα φυσικά στα εκατοντάδες της πόλης, γραφικά κανάλια με προεξέχον το περίφημο Μεγάλο Κανάλι, κεντρικό πλωτό άξονα της λιμνούπολης το οποίο και θα φωτογραφίσουμε διασχίζοντας την διάσημη γέφυρα του Ριάλτο και φυσικά τα γραφικά μεσαιωνικά στενά και πλατείες, θα μας συνοδεύουν στο δρόμο μας για την διάσημη κεντρική πλατεία του Αγίου Μάρκου, με την ομώνυμη Βασιλική, με τους πέντε της τρούλους και τον σταυροειδή εγγεγραμμένο αρχιτεκτονικό της ρυθμό, βαθιά επηρεασμένο από την φημισμένη εκκλησία των Αγίων Αποστόλων στην Κωνσταντινούπολη, που δυστυχώς δεν σώζεται πλέον, αφού κατεδαφίστηκε για να δώσει θέση στο Φατίχ Τζαμί. Εδώ βρίσκεται και το σκήνωμα του Αγίου Μάρκου, προστάτη της πόλης. Το εικονικό δε καμπαναριό της, αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης. Αφού θαυμάσουμε την ξακουστή Γέφυρα των Στεναγμών, με τη θλιβερή της ιστορία, μας περιμένει η επίσκεψη στην παλαιότερη και πιο ιστορική εκκλησία της Ελληνικής Διασποράς, την εκκλησία ορόσημο, που από το 1561 στέκεται περήφανη, σε πείσμα των πιο ζοφερών στιγμών του έθνους, πάντα ανεκτίμητος πνευματικός θησαυρός του Ελληνισμού, που ακούει στο άκρως συμβολικό και συγκινητικό όνομα, Άγιος Γεώργιος των Ελλήνων.

Στη συνέχεια θα πάρουμε τον δρόμο που θα μας οδηγήσει, αφού πρώτα μας μαγέψει το εξαιρετικό και καταπράσινο τοπίο και μας συνεπάρει η μοναδική θέα των κορυφών των βουνών, στην καρδιά της οροσειράς των Δολομιτών και στην ευρύτερη περιοχή της κοσμοπολίτικης Κορτίνα Ντ’ Αμπέτζο, που θα διανυκτερεύσουμε και που φυσικά θα αποτελέσει το ορμητήριο μας για την αυριανή πανδαισία εικόνων που μας περιμένει.

 

Ημέρα 2η: Δολομίτες  (Αλπικές λίμνες – Ζελ Αμ Ζεε) - Αυστριακές Άλπεις

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη περιοχή του Σαλτσκάμεργκουτ. Στη διάρκεια της διαδρομής μας η θέα είναι ανεπανάληπτη. Λογικό αφού βρισκόμαστε στους Δολομίτες, στις Ιταλικές Άλπεις. Ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό θαύμα τής φύσης. Στάση στη λίμνη Μιζουρινα. Στα νερά της, παίρνουν θέση και καθρεφτίζονται οι ψηλές κορυφές και τα όμορφα βαθυπράσινα δάση, σαν να θέλουν να δείξουν στον επισκέπτη, τι σημαίνει όμορφο τοπίο. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας σε Αυστριακό έδαφος, και στην όμορφη πόλη Λιντζ.

Αφήνουμε πίσω μας την πόλη, και αρχίζουμε να ανεβαίνουμε σε μια Αλπική διάβαση, το Γκροσκλοκνερ, απο τις ωραιότερες ορεινές διαδρομές στην Ευρώπη. Μικρές μισοπαγωμένες λίμνες, καταρράκτες που τα νερά τους κρέμονται απο τις κορυφές, εκεί που λιώνουν τα χιόνια του Χειμώνα, ένα τοπίο πού είναι μοναδικό. Λίγο πιο πάνω ένας τεράστιος κάποτε παγετώνας, που τα τελευταία χρόνια όλο και συρρικνώνεται από την κλιματική αλλαγή, πού δεν παύει όμως να μάς δίνει ένα πρωτόγνωρο θέαμα. Επόμενη στάση η γραφική πόλη Ζελ αμ Ζεε με την ομώνυμη λίμνη.

Ο ορεινός κόσμος γύρω από τον φυσικό παράδεισο Zell am See-Kaprun είναι ένας πραγματικός παράδεισος για καλοκαιρινές διακοπές.  Η κρυστάλλινη λίμνη Zell προσφέρει εμπειρίες διασκέδασης για όλους: περιηγήσεις με βάρκα, κολύμπι σε μια από τις πολλές υπαίθριες πισίνες και σανιδοκωπηλασία είναι μερικές μόνο από αυτές. Καταλήγουμε για την διαμονή μας τις δυο επόμενες διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της ευρύτερης περιοχής.

 

Ημέρα 3η: Αυστριακές Άλπεις (ολοήμερη εκδρομή Χαλσταατ και Σάλτσμπουργκ)

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Χάλστατ στην περιοχή Salzkammergut στο αυστριακό κρατίδιο της Άνω Αυστρίας και είναι χτισμένο σε απότομη όχθη της ομώνυμης λίμνης (Hallstättersee). Στο χώρο αυτό αναπτύχθηκε στην πρώιμη εποχή του σιδήρου ο «πολιτισμός του Χάλστατ». Το Χάλστατ αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Είναι δημοφιλής τουριστικός προορισμός λόγω της μοναδικότητας του τοπίου του, που συνδυάζει την ιστορική αρχιτεκτονική του γραφικού οικισμού, τη λίμνη και τα ψηλά βουνά που την περιβάλλουν καθώς και τα πλούσια προϊστορικά, ιστορικά, αρχαιολογικά και πολιτιστικά αξιοθέατα της περιοχής και της δυνατότητας για χειμερινά σπορ. Θα περιηγηθούμε στη μικρή πόλη με τη κεντρική πλατεία στην οποία δεσπόζει το άγαλμα της Θεοτόκου, ενώ στην άκρη της πλατείας βρίσκεται ο γοτθικός ναός του 19ου αιώνα, ο Ευαγγελικός ναός του Ιησού. Όσοι επιθυμείτε βγάζετε εισιτήριο και ανεβαίνετε με το τελεφερίκ για να θαυμάσετε τη θέα του χωριού και της λίμνης. Εναλλακτικά μπορείτε να επισκεφθείτε το αρχαιότερο ορυχείο αλατιού στην Ευρώπη όπου βλέπει κανείς εργαλεία της αρχαίας και νέας εποχής και διάφορα εκθέματα από κρυστάλλους αλατιού.

Ακολουθεί επίσκεψη στο Σάλτσμπουργκ. Το πνεύμα του Μότσαρτ θα σας ακολουθεί παντού στην όμορφη γενέτειρά του, μαζί με την μοναδική μουσική κουλτούρα της και τα πανέμορφα τοπία. Το Σάλτσμπουργκ βρίσκεται σε υψόμετρο 425 μ. και είναι το “Παραμύθι της Αυστρίας” με τρούλους, καμπαναριά, επιβλητικό κάστρο, ποτάμι και για φόντο τα χιονισμένα βουνά. Ο θρύλος λέει πως η πόλη ιδρύθηκε από τον επίσκοπο Ρούπερτ που έφτασε εδώ με τους Βενεδικτίνους μοναχούς και από τον Ιρλανδό επίσκοπο Βιργίλιο που έχτισε τον πρώτο καθεδρικό ναό της πόλης. Η πόλη φημίζεται για το ετήσιο μεγαλύτερο και σημαντικότερο φεστιβάλ όπερας και θεάτρου στην Ευρώπη που ξεκίνησε το 1920 και συνεχίζεται έως και σήμερα. Θα περιηγηθούμε στη πανέμορφη παλιά πόλη που βρίσκεται ανάμεσα στο όρος των Μοναχών και τον ποταμό Ζάλτσαχ. Η Ουνέσκο έχει ανακηρύξει το Σάλτσμπουργκ μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, χτισμένο σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ρυθμό μπαρόκ που παρουσιάζει εξαιρετική αρχιτεκτονική ομοιογένεια. Θα θαυμάσουμε το ανάκτορο Ρεζιντέντς και τους κήπους Μιραμπέλ, τον καθεδρικό της πόλης Ντομ, πρότυπο της μπαρόκ εκκλησιαστικής αρχιτεκτονικής βόρεια από τις Άλπεις, το παλιό Δημαρχείο στο τέλος ενός στενού μεσαιωνικού δρόμου, την πλατεία Ρέζιντεντς με την αρχιεπισκοπική έδρα και το αβαείο του Αγίου Πέτρου του 12ου αιώνα με το ομώνυμο άγαλμα να κοσμεί τη κρήνη (1673) μπροστά από το ναό. Το Σάλτσμπουργκ είναι μια πόλη όπου όλα μοιάζουν να έχουν φτιαχτεί τέλεια και όχι άδικα, το πιο τουριστικό μέρος της Αυστρίας μετά τη Βιέννη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 4η: Αυστριακές Άλπεις (Ίννσμπρουκ - Μουσείο Σβαρόφσκι) - Τυρόλο

Πρωινή αναχώρηση για το Ιννσμπρουκ, την πόλη που γνώρισε ημέρες δόξας στην κυριαρχία των Αψβούργων και ιδιαίτερα την εποχή της Μαρίας Θηρεσίας. Στη περιήγηση μας μεταξύ άλλων θα δούμε τη Χρυσή Στέγη, την κεντρική λεωφόρο Μαρία Τερεζιενστράσε, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιακώβου, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Μαυσωλείο του Μαξιμιλιανού και την Αψίδα του Θριάμβου. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Βάτενς, για να επισκεφθούμε το μοναδικό μουσείο Σβαρόφσκι, για να περιηγηθούμε στις "Αίθουσες των θαυμάτων" και στους λαμπερούς Διαδρόμους. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας στο κατάστημα του οίκου.Το απόγευμα θα μας βρει στο διάσημο θέρετρο του Αυστριακού Τιρόλου, το Ζέεφελντ. Διαμονή στο Ιννσμπρουκ ή στην ευρύτερη περιοχή του Τυρόλου που θα μας φιλοξενήσει δυο βράδια. 

 

Ημέρα 5η: Τυρόλο (Ομπεραμεργκάου – Κάστρο Νοϊσβανσταϊν)

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το γραφικό Ομπεραμεργκάου. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο χωριό, διάσημο παγκοσμίως για τα υπέροχα ζωγραφισμένα από ντόπιους σπίτια και την αναπαράσταση των "Παθών" κάθε 10 χρόνια. Συνεχίζουμε για το διάσημο κάστρο του Νοϊσβανστάιν. Το κάστρο δεσπόζει στα 965 μ. υψόμετρο και είναι ένα καταπληκτικό κάστρο, από αυτά που διέταξε να χτίσουν ο Λουδοβίκος ο Β΄ ο επονομαζόμενος τρελός. Αυτό το παγκόσμιο σύμβολο της εποχής του ρομαντισμού, ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1869 και απο τότε μέχρι σήμερα, περίπου 80 εκατομμύρια άνθρωποι το έχουν επισκεφθεί. Ο Λουδοβίκος, γεννήθηκε το 1845, ήταν ανιψιός του Οθωνα, βασιλιά τής Ελλάδας, και ξάδελφος τής Σίσσυ, μετέπειτα αυτοκράτειρας τής Αυστρίας. Μετά τον θάνατο του πατέρα του, ανεβαίνει στον θρόνο σε μικρή ηλικία. Είχε μια ρομαντική ψυχή, λάτρης τής μουσικής και τής τέχνης, αλλά και των γυναικών, πάντα με τον ιδιαίτερο δικό του τρόπο. Μία από τις εμμονές του, ήταν η κατασκευή παλατιών και κάστρων, που όμως άδειασαν το ταμείο τού κράτους. Επίσης ήταν φανατικός θαυμαστής του μουσουργού Βάγκνερ, τον οποίο καλούσε στα παλάτια για συναυλίες μόνο για εκείνον, και με υπέρογκες αμοιβές. Επιστροφή στο ξενοδοχείο

 

Ημέρα 6η: Τυρόλο (Λιχτενστάιν, Λουκέρνη ) – Ιντερλάκεν Ελβετικές Αλπεις

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη χώρα της Ελβετίας. Θα ήταν όμως παράλειψη, να μην κάνουμε πρώτα μια μικρή επίσκεψη σε μια λιλιπούτεια χώρα όπως είναι το Λιχτενστάιν, και στην πρωτεύουσά της,Βαντούζ. Διανύουμε τα τελευταία χιλιόμετρα σε Αυστριακό έδαφος, περνάμε το τούνελ των 16 χλμ τού Σαν Άντον, και σε λίγο, βρισκόμαστε στην μικρή αυτή χώρα, από τις μικρότερες στον κόσμο, με έκταση μόλις 160 τετραγωνικά χλμ, και πληθυσμό 35.000 κατοίκους. Κάνουμε την πρώτη στάση στο λόφο που βρίσκεται το μεσαιωνικό κάστρο, που είναι σήμερα η κατοικία του πρίγκιπα μονάρχη, αρχηγού τού μικρού αυτού κράτους, και δίπλα ο γοτθικός ναός τού Αγίου Νικολάου. Επόμενη στάση στο κέντρο τής πόλης, όπου βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, τα εντυπωσιακά κτήρια, όπως του εθνικού μουσείου, το δημαρχείο, ο καθεδρικός ναός, η κεντρική τράπεζα, και η βουλή, κτήριο του 1905,που στεγάζει τούς 25 εκλεγμένους βουλευτές, τον πρωθυπουργό, και τους 4 υπουργούς. Μια όμορφη μικρή πόλη, με όμορφα κτήρια και ήρεμους ανθρώπους. Συνεχίζουμε για την Ελβετία και μέσα από μια διαδρομή δίπλα από λίμνες, χωριά και μικρές πόλεις, φθάνουμε στη  κουκλίστικη Λουκέρνη με την περίφημη σκεπαστή ξύλινη γέφυρα του 14ου αι. που η οροφή τη απεικονίζει όλη την ιστορία της Ελβετίας. Οι ζωγραφιστές προσόψεις των σπιτιών και το απίστευτα όμορφο αλπικό τοπίο που την περιβάλλει, συνθέτουν αναμφισβήτητα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Καταλήγουμε στο Ιντερλάκεν, ειδυλλιακά κτισμένο μεταξύ των λιμνών Μπριένζ (Brienz) και Τουν απολαμβάνοντας τη θέα προς τα επιβλητικά βουνά των Άλπεων που το περιβάλλουν.

 

Ημέρα 7η: Ιντερλάκεν ( Λίμνη Brienz – Καταρράκτης Giessbach)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, αναχωρούμε για τη λίμνη Brienz. Από εκεί θα πάρουμε το γραφικό μικρό ιστορικό τρένο, κάτι σαν τον δικό μας οδοντωτό, που πάνω από εκατό χρόνια, από το 1892, έκανε αυτή την διαδρομή, για να εξυπηρετήσει τότε τους κτηνοτρόφους και αγρότες. Απο την παραλία της λίμνης που είναι ο σταθμός, θα ξεκινήσουμε μία φανταστική διαδρομή μέχρι τα 2.500 μέτρα. Το τοπίο είναι μοναδικό κι όσο ανεβαίνουμε, αλλάζει και γίνεται πιο αλπικό. Οι λίμνες του Ιντερλάκεν, τώρα από ψηλά, φαίνονται κουκλίστικες. Η θέα ονειρική, πραγματικός πίνακας ζωγραφικής. Επόμενη περιήγησή μας θα είναι στον καταρράκτη GIESSBACH. Ένα πραγματικά μοναδικό θέαμα.

Επιστροφή στον σταθμό του Ιντερλακεν και χρόνος ελεύθερος στο πανέμορφο αυτό θέρετρο. Βόλτα στο κέντρο της πόλης και επίσκεψη για όσους θέλουν στα καταστήματα, για αγορά σουβενίρ, ξυλόγλυπτες κατασκευές και ρολόγια. .Χαλαρώστε στα πάρκα της πόλης με το πολύ πράσινο και τους πολύχρωμους κήπους, με τον ποταμό Ααρ να την διασχίζει, περνώντας ανάμεσα από τις δύο πανέμορφες λίμνες που βρέχουν την μικρή πόλη, την Μπριντζ και την Τουν και τολμήστε μια βόλτα με πλοιάριο στις λίμνες, μια μοναδική ωραία εμπειρία.

 

Ημέρα 8η: Ιντερλάκεν (Λάουτερμπρουνεν, Καταρράκτης Τρούμελμπαχ – προαιρετική εκδρομή με Αλπικό τρένο στο Jungfrau )

Για το σημερινό ελεύθερο πρωινό προτείνουμε μια μοναδική εμπειρία!! Μια υπέροχη διαδρομή με το Αλπικό τρένο. Επιβιβαζόμαστε και ξεκινάμε. Τα μάτια μας είναι στραμμένα έξω από τα παράθυρα, δεν θέλουμε να χάσουμε καμία εικόνα. Ο τελικός προορισμός της διαδρομής μας είναι μία από τις υψηλότερες κορυφές των Αλπεων το Γιουνκφραου, με υψόμετρο 4.150μ. Το τρένο περνά από γραφικά Ελβετικά χωριά και τοπία γεμάτα λιβάδια, καταρράκτες και ποτάμια, ώσπου φθάνει στους πρόποδες του βουνού που θα επισκεφθούμε. Αρχίζει η ανάβαση, και ενώ το τρένο διασχίζει όμορφα δάση στις πλαγιές, το τοπίο αλλάζει, γίνεται πιο αλπικό. Το τρένο ανεβαίνει και άλλο, αργά αλλά σταθερά. Τώρα το υψόμετρο είναι περίπου 3.000μ., ξαφνικά αλλάζουν όλα. Είναι καλοκαίρι, και νομίζουμε ότι είμαστε στη μέση τού χειμώνα. Παντού κατάλευκο χιόνι, πολύ χιόνι, και πάγοι σαν πολύτιμα κρύσταλλα. Τελική μας κατάληξη η κορυφή του Γιουνκφραου, των 4.150μ. Ο σταθμός αυτός, είναι ο υψηλότερος σταθμός τρένου στον κόσμο. Εκπληκτικό το θέαμα με τις γύρω παγωμένες κορυφές των Αλπεων, στη κορυφή της Ευρώπης! Επιστροφή στο Ιντερλάκεν.

Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το παραμυθένιο Λάουτερμπρουνεν, από τα ωραιότερα Ελβετικά χωριά. Ξύλινα πανδοχεία γεμάτα λουλούδια, οι κορυφές των Αλπεων γεμάτες χιόνι, και ας είναι καλοκαίρι. Καταπράσινες κοιλάδες ανάμεσα στα βουνά, και ωραία δάση που προσπαθούν να σκαρφαλώσουν προς τις κορυφές αυτών των μαγικών βουνών. Σειρά έχει ένα άλλο πανέμορφο μέρος, ο καταρράκτης Τρουμελμπαχ, ένα μεγαλειώδες θέαμα της φύσης που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη καθώς ο υδάτινος όγκος πέφτει με βοή από ψηλά.

 

Ημέρα 9η : Ιντερλάκεν (λίμνη Κόμο) - Αθήνα

Αφήνοντας πίσω μας το Ιντερλάκεν που μας φιλοξένησε 3 βράδια, μέσω μιας ωραίας διαδρομής στο ορεινό πέρασμα του Σούστεν μπαίνουμε στο τούνελ του Αγίου Γοτθάρδου, μήκους 18χλμ. και στο διεθνή δρόμο που θα μας οδηγήσει στο Κόμο. Ακολουθούμε τον δρόμο δίπλα στην λίμνη. Άλλο αρχιτεκτονικό θαύμα τής φύσης και αυτό.  Μήπως το σκηνικό είναι ψεύτικο; Μήπως ξεπήδησε από κάποιο παραμύθι των παιδικών μας χρόνων; Υπέροχες βίλες και πανέμορφοι κήποι, τόση αρμονία ομορφιάς και γαλήνης! Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μιλάνου όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας για την Ελλάδα γεμάτοι πλούσιες εντυπώσεις και με εικόνες απείρου κάλλους.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

1η μέρα

Αθήνα – Βενετία

08.15

09.35

9η μέρα

Μιλάνο – Αθήνα

18.50

22.15

 

Θεσσαλονίκη - Αθήνα

06.20

07.15

Αθήνα – Θεσσαλονίκη

23.05

23.59

 

 

ΤΙΜΕΣ ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ

Ταξίδι

Αναχώρηση

Ξενοδοχεία

   Διατροφή

2κλ

1κλ

Φόροι

Παρατηρήσεις

ΑΥΣΤΡΙΑ ΙΤΑΛΙΑ ΕΛΒΕΤΙΑ

 

Ονειρικό πανόραμα στις ΑΛΠΕΙΣ

 

9 μέρες

 

22/7

5, 12/8

 

3*s ή 4*

πρωινό

1.295

+490

350

Περιλαμβάνονται δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων

26/8 & 23/9

3*s ή 4*

πρωινό 

1.385

+490

Παιδί έως 12 ετών στο ίδιο δωμάτιο με δύο (2) ενήλικες = -150€

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean Airlines Αθήνα Βενετία - Μιλάνο Αθήνα
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία (3*s τύπου σαλέ ή 4* ξενοδοχεία)
  • Πρωινό μπουφέ καθημερινά
  • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εισιτήρια βαπορέτο στην Βενετία
  • Εισιτήρια τραίνου στην λίμνη Brienz
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων
  • Έμπειρο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Είσοδοι σε μουσεία και επισκεπτόμενα αξιοθέατα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Απαραίτητο διαβατήριο ή ταυτότητα τελευταίας 15ετίας