Skip to main content

ΒΑΡΣΟΒΙΑ - ΚΡΑΚΟΒΙΑ - ΒΙΕΝΝΗ Καλοκαίρι 2019 από 685.00

ΒΡΟΤΣΛΑΒ - ΓΟΥΝΤΖ - ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ - ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Αναχωρήσεις: 30/07 & 06, 13/08
7 MEΡΕΣ

EARLY BOOKING!

Δώρο 3 γεύματα-δείπνα σε επιλεγμένα εστιατόρια.

1η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ- ΒIENNH – BΡΟΤΣΛΑΒ
Πρωινή πτηση της AUSTRIAN AIRLINES για Βιέννη ώρα 06.40.Αφιξη ώρα 08.00 στη Βιέννη και αναχώρηση για το Βρότσλαβ. Αφιξη και γνωριμια με την όχι τόσο γνωστή πόλη του Βρότσλαβ χτισμένη πάνω στον ποταμό Όντερ. θα δούμε το γοτθικό δημαρχείο, τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, το Κολέγιο των Ιησουιτών, όπου σήμερα στεγάζεται το πανεπιστήμιο, και την βιβλιοθήκη του Οσολίν.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ ΒΡΟΤΣΛΑΒ – ΓΟΥΝΤΖ- ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πρωινό και αναχώρηση για την πόλη Γούντζ. Θα ξεναγηθούμε στην πόλη που γεννήθηκε η βιομηχανία. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τις βιοτεχνίες του 19ου αιώνα, τεράστια εντυπωσιακά παλαιά εργοστάσια που καθεδρικό λειτουργούσαν μέχρι πρόσφατα καθώς και παλάτια/οικίες των βιομηχάνων.  Θα δούμε επίσης τον ναό της πόλης καθώς και την πάντα ζωντανή κεντρική οδό Πιοτρκόβσκα. Μετά την περιήγησή μας θα αναχωρήσουμε για τη Βαρσοβία.Αφιξη,τακτοποίηση στο ξενοδοχεία και πάντα με την υποστήριξη του εμπειρου συνοδού μας θα γνωρίσουμε την πανέμορφη πόλη. θα περπατήσουμε την οδό Nowy Swiat με τα υπέροχα καταστήματα και εστιατόρια πριν καταλήξουμε στην παλιά πόλη . Στη διαδρομή θα δούμε το πανεπιστήμιο , τον ναό του σταυρού όπου βρίσκεται η καρδιά του Σοπέν , το προεδρικό μέγαρο , την όπερα και φυσικά τη στήλη του βασιλιά Σιγισμούνδου αυτού που μετέφερε την πρωτεύουσα από την Κρακοβία εδώ. Πάντα με την υποστήριξη  του έμπειρου συνοδού μας θα δειπνήσουμε και στη συνέχεια, γιατί όχι, να γευτούμε μία από τις εκατοντάδες βότκες που παράγει η Πολωνία σε πολύ γραφικά στέκια !

3η ΗΜΕΡΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑ
Πρωινό και πρώτη γνωριμία με την πόλη μέσω μίας πανοραμικής ξενάγησης . Θα επισκεφθούμε το πάρκο Γουαζιένκι  με το άγαλμα του Σοπέν , το Παλάτι στο νερό , το αμφιθέατρο και το μνημείο της μεγάλης νίκης του βασιλιά Γιάν Σομπιέσκι έναντι των Οθωμανών . θα επισκεφθούμε τη συνοικία Πράγα απέναντι από τον ποταμό Βιστούλα και θα θαυμάσουμε το καινούριο στάδιο που φιλοξένησε το ΕΥΡΟ 2012 με πρώτο παιχνίδι το Πολωνία-Ελλάδα . Επιστρέφουμε προς το γκέτο και την πλατεία Βίλυ Μπράντ όπου βρίσκεται το μνημείο του ολοκαυτώματος και συνεχίζουμε για την πλατεία με το μνημείο της εξέγερσης του λαού της Βαρσοβίας. Καταλήγουμε έξω από την παλιά πόλη με το οχυρωματικό έργο Μπάρμπικαν και το σπίτι της Μαρί Κιουρί. Τελευταία στάση μία επίσκεψη στο παλάτι των Επιστημών και των Τεχνών δώρο του Σοβιετικού λαού στους αδελφούς Πολωνούς , σήμα κατατεθέν της πόλης για δεκαετίες.
Ελεύθερος χρόνος για να απολαύσετε την όμορφη πόλη.

4η ΗΜΕΡΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Βασιλική Κρακοβία με ενδιάμεση στάση στην πόλη Τσεστοχόβα που θα επισκεφθούμε το διάσημο μοναστήρι στον «λαμπερό λόφο» όπου φυλάσσεται η θαυματουργή  εικόνα της «Μαύρης Παναγιάς» από τον 14ο αιώνα που έφτασε εδώ από την Κωνσταντινούπολη. Άφιξη και το βράδυ, μετά την πρώτη γνωριμία με την παλιά πόλη ,σας προσφέρουμε δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με κουζίνα από τα Καρπάθια όρη  συνοδεία βιολιών . Μη παραλείψετε τη μοναδική εμπειρία ενός ζωντανού προγράμματος jazz που ο συνοδός θα μας προτείνει στη συνέχεια .

5η ΗΜΕΡΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ- ΑΛΑΤΟΡΥΧΕΙΑ-ΚΡΑΚΟΒΙΑ
Σήμερα θα περιηγηθούμε την παλιά πόλη της Κρακοβίας μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς ολόκληρη η πόλη από το 1979. Δεν βομβαρδίστηκε ποτέ και εντυπωσιάζει με την αναγεννησιακή της αρχιτεκτονική , τα μοναστήρια, τα κτήρια του πανεπιστημίου  και την μοναδική πλατεία της αγοράς με διαστάσεις 200 χ 200 μέτρα !  Μετά το παλάτι που δεσπόζει στο λόφο της Βάβελ και τον Καθεδρικό ναό με τους τάφους των Πολωνών βασιλέων ,θα επισκεφθούμε το ναό των Φραγκισκανών με τα μοναδικά βιτρό του Στανισλάβ Βισπιάνσκι σε ρυθμό αρ-νουβό .Συνεχίζουμε για το πανεπιστήμιο Γιαγκελόνιαν και την κεντρική πλατεία με τη παλιά αγορά των υφασμάτων και μετά τη στάση στην υπέροχη σοκολατερί Βέντελ περπατάμε τον εμπορικό δρόμο Φλοριάνσκα όπου και το ιστορικό καλλιτεχνικό στέκι καφέ Γιάμα Μιχαλίκα. Για το τέλος έμεινε η Όπερα και το κομμάτι του παλιού τείχους με την πύλη Φλοριάνσκα και τον ομώνυμο εμπορικό δρόμο. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τα μεγαλύτερα αλατορυχεια της Ευρώπης που σήμερα λειτουργούν ως μουσείο και έχουν περισσότερους από 1.100.000 επισκέπτες ετησίως . Εκκλησίες ,εστιατόρια, λίμνες, έργα τέχνης , αγάλματα,  αίθουσες δεξιώσεων και συναυλιών θα συναντήσουμε στη διαδρομή όλα λαξευμένα στο αλάτι ! Επιστροφή στην παλιά πόλη και δείπνο σε τοπικό ζυθοποιείο με κότσια και φρέσκια μπύρα .

6η ΗΜΕΡΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ-ΒΙΕΝΝΗ
Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Άουσβιτς. Εκεί θα δούμε από κοντά τα γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης αιχμαλώτων στη διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου, το στρατόπεδο εξόντωσης  Birkenau καθώς και το μουσείο με τα ντοκουμέντα. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας νοτιοδυτικά θα περάσουμε έξω από το Κατοβίτσε και μέσω της Τσεχικής  Δημοκρατίας περνάμε το Μπρνό και καταλήγουμε στην αυτοκρατορική Βιέννη. Μετά την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μία πρώτη γνωριμία με τη νυχτερινή Βιέννη  παρέα με τον συνοδό της εκδρομής .

7η ΗΜΕΡΑ ΒΙΕΝΝΗ (ξενάγηση) - ΑθΗΝΑ
Μετά το πρωινό ξεκινάμε την πανοραμική ξενάγηση της πόλης για να δούμε μεταξύ άλλων την περίφημη Όπερα, το νεοκλασικό  Κοινοβούλιο , το νεογοτθικό Δημαρχείο , τους αυτοκρατορικούς κήπους , το συγκρότημα του παλατιού Χόφμπουργκ , το μουσείο φυσικής ιστορίας . Στη συνέχεια θα περπατήσουμε την Ελληνική γειτονιά στο ιστορικό κέντρο πριν φτάσουμε στον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου και τους υπέροχους πεζόδρομους με τα καταστήματα και τα περίφημα Βιεννέζικα καφέ όπως οι Ντέμελ και Ζάχερ. Ελεύθερος χρόνος να χαρείτε την πόλη μιας και η πτήση της επιστροφής ειναι το βράδυ.Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

 

ΑΝΑΧ/ΣΕΙΣ

EARLY BOOKING *

ΕΝΗΛΙΚΟΣ

ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

1 ΠΑΙΔΙ 2-12 ΕΤΩΝ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΜΕ 2 ΕΝΗΛΙΚΕΣ     

ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ

30/07

06 & 13/08

685€

735€

655€

220€

165€

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεις Αθήνα – Βιέννη – Αθήνα με την AUSTRIAN  AIRLINES
  • Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία με πρωινό καθημερινά
  •  3 γεύματα ή δείπνα (περιλαμβανομένου του δείπνου με ζωντανή μουσική)
  • Έμπειρος συνοδός της εταιρείας μας
  • Ασφάλιση αστικής και επαγγελματικής ευθύνης βάσει των διατάξεων της Ε.Ε.
  • Φ.Π.Α.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

  • Φόροι αεροδρομίων  165 €
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους και τα μουσεία

 

ΩΡΑΡΙΑ ΠΤΗΣΕΩΝ
ATHENS (ATH) 0640 – VIENNA (VIE) 0800
VIENNA (VIE) 2140 – ATHENS (ATH) 0045 + 1