Skip to main content

Πανόραμα Κούβας σε 5* Αναχ. 27/07/15 από 1890,00

Το μονο προγραμμα με 5 αστερων ξενοδοχεια παντου και με το κορυφαιο ξενοδοχειο της κουβας το Parque Central μεσα στην Παλια Πολη.

27 Ιουλίου – 04 Αυγούστου 2015 (7 νύχτες / 9 ημέρες)
Αβάνα – Βαραδέρο – Γουαμά – Σιενφουέγος – Τρινιδάδ - Σάντα Κλάρα – Βινιάλες

 

Δευτέρα 27 Ιουλίου: Αθήνα – Αβάνα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελ. Βενιζέλος στις 10.30 το πρωί για να αναχωρήσουμε στις 13.05 με την πτήση της Air Canada για Τορόντο. Άφιξη στον Καναδά και άμεση αναχώρηση για την Αβάνα όπου θα φθάσουμε μετά από 3 ½ περίπου ώρες και θα μας υποδεχτεί ο Έλληνας συνοδός μας στην Κούβα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο Iberostar Parque Central 5* της διεθνούς (Ισπανικής) πολυτελούς  ξενοδοχειακής αλυσίδας  Iberostar στο κέντρο της Αβάνας σε απόσταση αναπνοής από το ιστορικό κέντρο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Η μοναδική τοποθεσία του ξενοδοχείου καθιστά εύκολη την πρόσβαση στη περιοχή, με τα δεκάδες μπαρ με ζωντανή μουσική και εστιατόρια χωρίς να απαιτείται μεταφορικό μέσον, για όσους θέλουν να πάρουν μια πρώτη γεύση της πόλης.

Τρίτη 28 Ιουλίου : Αβάνα - Επίσκεψη της πόλης της Αβάνας

Μετά το πρόγευμα, ακολουθεί η πρωινή ξενάγηση στη μοντέρνα και παλιά πόλη της Αβάνας χαρακτηρισμένη από την Unescoσαν μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Ξεκινώντας από την παλιά Αβάνα (Habana Vieja), θα επισκεφθούμε την  πλατεία του Καπιτωλίου, κτήριο αντίστοιχης αρχιτεκτονικής με αυτό της Ουάσιγκτον, την πλατεία του Καθεδρικού ναού (Plaza de la Catedral), ένα από τα ωραιότερα σημεία του ιστορικού κέντρου ,την Πλατεία των όπλων (Plaza de las Armas) την πιο παλιά πλατεία της πόλης, την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης (Plaza de San Francisco de Asis) όπου βρίσκεται και η ορθόδοξη εκκλησία του Αγ. Νικολάου και την Παλιά πλατεία (Plaza Vieja). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στον ναΐσκο Templete για να καταλήξουμε στο Μουσείο της Habana Club, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να γευθούμε το γνωστό ρούμι και να μυηθούμε στην ιστορία παραγωγής του. Το ρούμι συνήθως συνοδεύεται από ένα γευστικό, αρωματικό πούρο Αβάνας και έτσι θα έχουμε τη μοναδική εμπειρία να γνωρίσουμε από κοντά την διαδικασία παραγωγής των φημισμένων χειροποίητων πούρων της Κούβας με την επίσκεψή μας σε εργοστάσιο παραγωγής τους, για να δούμε από κοντά τα διάφορα στάδια παρασκευής και τυποποίησης από πραγματικούς τεχνίτες του είδους. Σειρά έχει η μοντέρνα πόλη και το αριστοκρατικό προάστιο του Μιραμάρ, όπου πριν την επανάσταση ήταν τόπος κατοικίας πλούσιων επιχειρηματιών.

 Η Πέμπτη λεωφόρος, επιβλητική και σε αντιστοιχία με αυτή της Νέας Υόρκης, διασχίζει κατά μήκος την περιοχή. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την εμβληματική πλατεία της επανάστασης με το πάρκο της αδελφοσύνης, γνωστή για τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις και τις ομιλίες του Φιντέλ Κάστρο μετά την επανάσταση. Αφού επισκεφθούμε πανοραμικά το προάστιο του Βεδάδο και το ιστορικό κτίριο του Πανεπιστημίου της Αβάνας, θα διασχίσουμε την παραλιακή λεωφόρο το διάσημο Μαλεκόν  για τα καταλήξουμε στο φρούριο - κάστρο που δεσπόζει στον λόφο πάνω από την είσοδο του λιμανιού (Castillo del Μoro). Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Ισπανική λέξη Μoroσημαίνει ένα είδος σκούρου βράχου που διακρίνεται ευκρινώς από τη θάλασσα βοηθώντας την ναυσιπλοΐα, δείχνοντας την είσοδο του λιμανιού. Παράλληλα προστάτευε το λιμάνι από τις επιθέσεις των πειρατών ενώ σήμερα από τον χώρο του φρουρίου προσφέρεται η καλύτερη πανοραμική θέα της Αβάνας. Ιστορικά το κάστρο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο ως στρατηγικό σημείο τόσο κατά τη διάρκεια του Αγγλο-ισπανικού πολέμου όσο και στην σύγχρονη ιστορία της Κούβας κατά την διάρκεια και το πρώτο διάστημα της επανάστασης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος. Το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την ατμοσφαιρική Αβάνα των 60ς με παλιά Αμερικάνικα αυτοκίνητα της δεκαετίας του ‘50 και θα απολαύσουμε μια νυχτερινή βόλτα στην πόλη για να καταλήξουμε σε παραδοσιακό εστιατόριο της παλιάς Αβάνας για δείπνο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ανάλογα με τη διάθεσή σας μιας και βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Τετάρτη 29 Ιουλίου: Αβάνα – Βαραδέρο

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για το γνωστότερο και πλέον φημισμένο παραθεριστικό θέρετρο της Κούβας, το Βαραδέρο. Σε μία ενδιαφέρουσα διαδρομή περίπου 2 ωρών στην Βόρεια ακτογραμμή του νησιού, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την περιοχή άντλησης πετρελαίου με τις πετρελαιοπηγές παλαιότερης εποχής, να κάνουμε πανοραμική επίσκεψη στην ιστορική πόλη Ματάνσας που σήμερα θεωρείται η πόλη της διανόησης και τέλος θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας στο Βαραδέρο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και χρόνος ελεύθερος για να απολαύσουμε την μοναδική παραλία με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις ανέσεις του πολυτελούς ξενοδοχείου μας με απεριόριστη κατανάλωση στα εστιατόρια και τα μπάρ (all-inclusive).

Πέμπτη 30 Ιουλίου : Βαραδέρο

Ημέρα ελεύθερη με πρόγραμμα all inclusive στο ξενοδοχείο μας στο Βαραδέρο για χαλάρωση, κολύμπι και ξεκούραση.
Προαιρετικάμπορείτε να επιλέξετε την μονοήμερη κρουαζιέρα με Καταμαράν στο νησάκι Κάγιο Μπλάνκο.
Η εκδρομή ξεκινά το πρωί από τη Μαρίνα του Βαραδέρο και περιλαμβάνει απεριόριστα τοπικά κοκτέιλ και αναψυκτικά στο σκάφος, και φαγητό με θαλασσινά στο Κάγιο Μπλάνκο. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να θαυμάσετε τον κοραλλιογενή βυθό σε συγκεκριμένο σημείο της διαδρομής με εξοπλισμό (μάσκα, αναπνευστήρα και βατραχοπέδιλα) που παρέχεται δωρεάν και την μοναδική εμπειρία να κολυμπήσετε με εκπαιδευμένα δελφίνια, παρουσία εκπαιδευτών σε ειδικά διαμορφωμένο δελφινάριο  στην ανοικτή θάλασσα. Με την άφιξη στο Κάγιο Μπλάνκο θα έχετε ελεύθερο χρόνο στην παραλία και γεύμα με θαλασσινά στην παραθαλάσσια ταβέρνα του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο το απόγευμα και δείπνο.

Παρασκευή 31 Ιουλίου : Βαραδέρο – Γουαμά – Σιενφουέγος - Τρινιδάδ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε με κατεύθυνση Νοτιοανατολικά, για τη Χερσόνησο Ζαπάτα για να επισκεφθούμε το εθνικό πάρκο του Γουαμά (Guamá), χαρακτηρισμένο από την Unesco σαν σημαντική βιόσφαιρα για το περιβάλλον. Πρόκειται για μια τεράστια λιμνοθάλασσα, που σχηματίζεται από εκβολές ποταμών και ενώνεται με την θάλασσα στο σημείο του κόλπου των χοίρων, γνωστό από την αποτυχημένη απόβαση των Αμερικάνων. Στην είσοδο του πάρκου βρίσκεται το εκτροφείο κροκοδείλων το οποίο θα επισκεφθούμε και στη συνέχεια με τα ταχύπλοα του συγκροτήματος, θα περιηγηθούμε στα κανάλια του πάρκου για να δούμε την αρχιτεκτονική των Ινδιάνων Ταΐνος και τα γλυπτά με εικόνες από τις καθημερινές δραστηριότητες της ζωής τους, όπως και την αναπαράσταση Ινδιάνικου χωριού με τα σπίτια χτισμένα σε δεκάδες νησίδες που συνδέονται με την όχθη με ξύλινα μονοπάτια-γέφυρες. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε  για το Σιενφουέγος, πόλη χτισμένη το 1819 από Γάλλους άποικους, που αποκαλείται και Νέα Ορλεάνη της Κούβας και είναι ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Θα κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης, θα σταματήσουμε στο θέατρο Τομας Τιερρύ και στο Παλάθιο ντε Βάγιε, αριστούργημα του εκλεκτικισμού που έχει μετατραπεί σε εστιατόριο με υπέροχη θέα στη θάλασσα. Αναχώρηση, άφιξη στο Τρινιδάδ και τακτοποίηση στο μοναδικό πολυτελές ξενοδοχείο στο κέντρο της πόλης, που θυμίζει παλιό παλατάκι ευγενών κατά την περίοδο της ακμής της.  Διανυκτέρευση.

Σάββατο 01 Αυγούστου : Τρινιδάδ – Σάντα Κλάρα – Αβάνα

Μετά το πρόγευμα, θα ξεκινήσουμε την επίσκεψη στην πόλη μουσείο του Τρινιδάδ. Χτισμένη το 1514 από τον Diego Velazquez, η τρίτη παλαιότερη πόλη της Κούβας, αποτελεί πολύτιμο δείγμα αποικιακού χαρακτήρα, με πρόσφατα αναστηλωμένα κτίρια .Θα περπατήσετε την Plaza Mayor  κεντρική πλατεία της πόλης και θα επισκεφθείτε την παραδοσιακή ταβέρνα Canchanchara όπου θα δοκιμάσετε το τοπικό ομώνυμο ποτό με συνοδεία κουβανέζικης μουσικής. Το ρομαντικό μουσείο, το σπίτι του παλιού ευγενούς Μπρινιέ και ο ενοριακός ναός Σαντίσιμα Τρινιδάδ είναι τα σημαντικά σημεία της ξενάγησης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη ιστορική πόλη της Σάντα Κλάρα. Στη διαδρομή θα περάσουμε από την κοιλάδα ντε Λος Ινχένιος που πήρε το όνομά της από τα πολυάριθμα εργοστάσια ζάχαρης που υπήρχαν τον 19ο αιώνα. Η Σάντα Κλάρα έχει ιδιαίτερη σημασία στην ιστορική μνήμη των Κουβανών γιατί εκεί δόθηκε η τελευταία νικηφόρα μάχη της επανάστασης. Μεταξύ άλλων θα επισκεφθούμε τον μουσειακό χώρο με το μαυσωλείο του Τσέ και το θωρακισμένο τραίνο που ανατινάχτηκε από τους επαναστάτες.Αναχώρηση για την Αβάνα μέσω μιας ενδιαφέρουσας διαδρομής από την Κουβανέζικη ύπαιθρο και τις πολυάριθμες καλλιέργειες εσπεριδοειδών. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο με το απόγευμα ελεύθερο.

Κυριακή 02 Αυγούστου : Αβάνα – Ολοήμερη εκδρομή στο Βινιάλες

Μετά το πρόγευμα στο ξενοδοχείο θα αναχωρήσουμε για την Δυτική επαρχία της Κούβας το Πινάρ ντελ Ρίο, γνωστή από την καλλιέργεια και παραγωγή καπνού. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε το αγρόκτημα καλλιέργειας καπνού Κάσα ντελ Βεγκέρο, από τον οποίο παρασκευάζονται τα φημισμένα χειροποίητα πούρα και θα συνεχίσουμε προς την κοιλάδα Βινιάλες, ένα από τα εντυπωσιακότερα τοπία του νησιού με μοναδικούς σχηματισμούς λόφων από πωρόλιθο (Mongotes) που αναδύθηκαν από την θάλασσα την εποχή των γεωλογικών μετασχηματισμών.

Θα σταματήσουμε στο παρατηρητήριο Τζασμίνες  (Mirador de los Jasmines) απ’ όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε την κοιλάδα και αποτελεί ιδανικό σημείο για αναμνηστικές φωτογραφίες και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για να επισκεφθούμε την Σπηλιά του Ινδιάνου σε μία πεζή περιήγηση της περιοχής, ενώ στο τελευταίο τμήμα της θα επιβιβαστούμε σε μικρές βάρκες κατά ομάδες, για να διασχίσουμε την σπηλιά.

Θα ακολουθήσει γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.

Στη συνέχεια αφού θαυμάσουμε την βραχογραφία διαστάσεων 120 Χ 160 μέτρων, ζωγραφισμένη στην πλαγιά  λόφου από πωρόλιθο, που αναπαριστά την εξέλιξη της φυσικής ζωής στην Κούβα (Mural de la Prehistoria),  θα αναχωρήσουμε για την Αβάνα με χρόνο ελεύθερο για να απολαύσουμε την τελευταία μας νύχτα στην μοναδική αυτή πόλη.

Δευτέρα 03 Αυγούστου : Αβάνα - Αναχώρηση

Νωρίς το πρωί αναχώρηση από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο της Αβάνας και πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Τρίτη 04 Αυγούστου :  Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα το πρωί και τέλος ταξιδιού.

Προορισμός

Αναχώρηση

Δίκλινο

Μονόκλινο

Κατηγορία Ξενοδοχείων

Διατροφή

Πανόραμα  Κούβας

σε 5 αστέρια

 7 νύχτες / 9 ημέρες

27 Ιουλίου – 04 Αυγούστου 2015

€ 1.890

€ 2.148

5*

Πρόγευμα + 7 γεύματα

Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν :

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την Air Canada μέσω Τορόντο
  • 4 διανυκτερεύσεις στην Αβάνα στο ξενοδοχείο Iberostar Parque Central  5*
  • 2 διανυκτερεύσεις στο Βαραδέρο στο ξενοδοχείο Iberostar Laguna Azul 5* με All Inclusive
  • 1 Διανυκτέρευση στο Τρινιδάδ στο ξενοδοχείο Iberostar Trinidad 5*
  • Πρόγευμα καθημερινά και 7 γεύματα συνολικά
  • Όλες τις εκδρομές και μετακινήσεις έτσι όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα (εκτός της αναφερόμενης ως προαιρετικής κρουαζιέρας στο Βαραδέρο) με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός καθ’ όλην την διαμονή σας στη Κουβά
  • Tοπικός ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και επιπλέον ασφάλεια ταξιδιού σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Κουβανικών αρχών που περιλαμβάνει : ασφάλεια ζωής, ασφάλεια ατυχήματος και νοσηλείας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ασφάλεια ακύρωσης ταξιδιού, καθυστέρησης η απώλειας αποσκευών ( Συμβουλευτείτε τους ταξιδιωτικούς μας συμβούλους για τους αναλυτικούς όρους καλύψεων)

Δεν περιλαμβάνονται : 
Φόροι αεροδρομίων  € 315 το άτομo,  Βίζα Κούβας αξίας € 25 το άτομο.
Αχθοφορικά & φιλοδωρήματα € 15 το άτομο που πληρώνονται στον αρχηγό μας  και αφορούν αχθοφορικά των ξενοδοχείων και τα φιλοδωρήματα του οδηγού και του ξεναγού. Ότι ρητά δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο.

 ΠΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ  ΜΕ AIR CANADA

AC1901   27/07/15   ΑΘΗΝΑ-ΤΟΡΟΝΤΟ      13:05 – 16:55
AC1748   27/07/15   ΤΟΡΟΝΤΟ-ΑΒΑΝΑ        18:00 – 21:30
AC1749   03/08/15  ΑΒΑΝΑ-ΤΟΡΟΝΤΟ       08:00 – 11:30
AC1900   03/08/15   ΤΟΡΟΝΤΟ - ΑΘΗΝΑ    16:40 – 09:20 (στις 04/08)

Τα ξενοδοχεία της διαμονής σας στην Κούβα

Το πρόγραμμα που σας προσφέρουμε βασίζεται σε όλη την διάρκεια της διαμονής σας στα 5 αστέρων πολυτελή  ξενοδοχεία της διεθνούς Ισπανικής αλυσίδας Iberostar.

Το ξενοδοχείο της Αβάνας Parque Central Iberostar 5*βρίσκεται δίπλα από το Καπιτώλιο και σε απόσταση αναπνοής από την Παλιά Αβάνα, που σας επιτρέπει σε 10 λεπτά με τα πόδια να απολαύσετε την μαγεία του ιστορικού κέντρου, χωρίς να χρειάζεστε μεταφορικό μέσο (δηλαδή ταξί). Είναι από την τελευταία γενιά ξενοδοχείων που φτιάχτηκαν στην Αβάνα με όλες τις σύγχρονες ανέσεις της κατηγορίας του, σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση και είναι περιζήτητο από τους επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν τον παλμό της παλιάς Αβάνας.

Το  Iberostar Trinidad 5*είναι το μοναδικό ξενοδοχείο 5 αστέρων (boutiquehotel) στην περιοχή του Τρινιδάδ, μέσα στην πόλη, που διαμορφώθηκε την τελευταία δεκαετία και θυμίζει έντονα τις αριστοκρατικές κατοικίες των πλουσίων αποικιοκρατών. Ένα πραγματικό κομψοτέχνημα αποικιοκρατικής αρχιτεκτονικής.

Το Iberostar Laguna Azul 5*  είναι επίσης ένα από τα πρόσφατα πολυτελή ξενοδοχεία στην παραλία του Βαραδέρο προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε Allinclusiveπαροχές και πλήρεις σύγχρονες εγκαταστάσεις για μια ευχάριστη διαμονή.