Skip to main content

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΥΛΑΝΔΗ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ UNESCO

 

     ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΤΑΥΛΑΝΔΗ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ UNESCO 14/02

Μπανγκόκ – Αγιουτάγια – Λόμπουρι – Πιτσανουλόκ - Σουχοτάϊ – Λάμπανγκ – Τσιάνγκ Ράϊ – Φυλές Κάρεν - Τσιάνγκ Μάϊ –

9/10 μέρες

Πλήρης Διατροφή    

  

                                 

9/10 ημερες UNESCO tour

Απολαύστε μία διαδρομή η οποία έχει ως αφετηρία την Ταϋλανδέζικη πρωτεύουσα, Μπανγκόκ και διασχίζει γαλήνια χωριά, τροπικά δάση, και μέρη με πλούσια ιστορία.

Ένα ταξίδι σε όλο το μήκος του δρόμου της Βόρειας Ταϋλάνδης το οποίο φανερώνει πολλές όψεις , γνωρίζει διαφορετικές μορφές της περιοχής και έρχεται σε επαφή με αρχαιολογικά ευρήματα, μνημειακές κατασκευές όπως το Σουχοτάϊ και η Αγιουτάγια αλλά και με την καθημερινή ζωή των κατοίκων.

Οι ναοί σε όλη την χώρα μολονότι δέχτηκαν επιρροές από γειτονικούς πολιτισμούς, παραμένουν αδιαμφισβήτητα μοναδικοί. Κλιμακωτές στέγες και αστραφτερά κεραμίδια, ομοιώματα του Βούδα, μυθικά όντα, λωτοί, φύλλα χρυσού, θύμιαμα και λάμπες λαδιού που τρεμοπαίζουν.

Από τον νότο κατευθυνόμεθα πρώτα προς το κεντρικό μέρος της χώρας όπου μια πεδιάδα η οποία είναι η κυριότερη οικιστική περιοχή και οικονομικός πυρήνας της χώρας, διασχίζεται από ποτάμια και είναι γεμάτη από ορυζώνεςκαι ιστορικές πόλεις που περιλαμβανονται στον καταλογο των μνημείων Παγκοσμιας Πολιτιστικης Κληρονομιάς της UNESCO.

Στον ορεινό Βορρά η τροπική φύση της Ταϋλάνδης είναι σχεδόν ανυπέρβλητη σε πολυμορφία. Χάρη στις καλές κλιματικές συνθήκες της περιοχής υπάρχουν άπειροι ορυζώνες και τροπικά δάση βροχής με πλούσια πανίδα και χλωρίδα.

Τα τροπικά δάση φιλοξενούν τεράστια δένδρα ορχιδέας και επίφυτα, αλλά και ζώα κάθε είδους όπως πιθήκους, ερπετά και τίγρεις.

Στους καταπράσινους λόφους κατοικούν οι γραφικές φυλές της Βόρειας Ταϋλάνδης οι οποίες ατενίζουν το ήρεμο δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ με τις ομιχλώδεις όχθες του.

       ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ UNESCO        

  • Αγιούταγια (Κεντρική Ταϋλάνδη 14ος-18ος αιώνας)
  • Σουχοτάι (Βόρεια Ταϋλάνδη 13ος αιώνας)
  • 15 άτομα μάξιμουμ
  • 10 άτομα μίνιμουμ
  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4* και 3* Ανωτέρας στο Πιτσανουλόκ
  • Φιλόξενια σε 2κλινη κλιναμαξα στο τραίνο
  • Πλήρης διατροφή όπως περιγράφεται – Τοπικές σπεσιαλιτέ
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικός αρχηγός/συνοδός
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • Φόροι αεροδρομίων εσωτερικού / εξωτερικού
  • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
  • Ατομική ασφαλιστική κάλυψη
  • Το διαβατήριο σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή.
  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Το νερό δεν είναι πόσιμο και συνιστούμε το εμφιαλωμένο.

1η μέρα: Αθήνα - Πτήση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους για τη Tαυλάνδη, ένα από τα αρχαιότερα βασίλεια της ΝΑ Ασίας το οποίο έχει να επιδείξει πολλές ιστορικές τοποθεσίες διαφορετικών εποχών, μνημειακές κατασκευές, αλλά και πλούσιες φυσικές ομορφιές. Ολονύκτια πτήση.

2η μέρα: Μπανγκόκ ( Δείπνο )

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ταυλάνδης. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

Χρόνος ελεύθερος. Στην πιο κεφάτη μεγαλούπολη της Ασίας με επτά εκατομμύρια πληθυσμό η Μπανγκόκ είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ταϋλάνδης και συνάμα το αδιαφιλονίκητο πολιτιστικό πολιτικό και οικονομικό της κέντρο. Τα αμέτρητα κανάλια, οι ναοί της, η συμφόρηση στους δρόμους και η καθημερινότητα των ανθρώπων προσδίδουν στην πόλη ένα εξωτικό χαρακτήρα. Οι δρόμοι της πλημμυρίζουν από τον ήχο του τσιγαρίσματος. Ο θόρυβος και τα αρώματα από τις υπαίθριες κουζίνες αιωρούνται στην ατμόσφαιρα. Νούντλς, τηγανητές μπανάνες, κάρι με γάλα καρύδας. Το φαγητό της Ταϋλάνδης έχει και πνευματική διάσταση.

3η μέρα: Μπανγκόκ – Αγιουτάγια - Λοπμπούρι – Πιτσάνουλοκ ( 345 χλμ )

( Πρωινό – Γεύμα - Δείπνο )

Βασισμένοι στα σχέδια της σημερινής μας περιήγησης, συνεχίζουμε οδικώς προς το κέντρο της χώρας για την Αγιουτάγια υπαίθριο μουσείο του προηγμένου τοπικού πολιτισμού παλιά πρωτεύουσα της χώρας με τις μνημειακές κατασκευές όπως και η Σουχοτάϊ όπου όλα έχουν διατηρηθεί σε πολύ καλή κατάσταση και οι διαστάσεις τους και η επιδεξιότητα των δημιουργών τους, πραγματικά εντυπωσιάζουν.

Άφιξη στον θρησκευτικό αυτό τόπο – με πληθώρα από αγάλματα – ο οποίος αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, όπου όλοι οι ντόπιοι, είναι πάντα εγκάρδιοι με τους επισκέπτες και κάθε στιγμή σε περιβάλλουν με την περιβόητη ασιατική ευγένεια.

Περιήγηση στην αρχαία πόλη που βρίσκεται στη συμβολή τριών ποταμών και που περιβαλλεται από νερό, για να δούμε τα επιβλητικά μνημεία μεταξύ αυτών, και ο ναός WatNoPhaMen ο οποίος έμεινε άθικτος από την καταστροφή του 1767, ο WatPhraSanphet και τα τρία chedi (πύργοι ναού)

Γεύμα. Συνεχίζουμε για το Λόμπουρι με τις ενδιαφέρουσες στούπες όπου θα έχουμε μία επίσκεψη στον ναό των ιερών πιθήκων PrangSamYot πριν καταλήξουμε στο Πιτσάνουλοκ σε μια από τις ωραιότερες επαρχίες του Βορρά.

Το βράδυ ξαναστρώνουμε τραπέζι. Οι ιατρικές οδηγίες λένε όχι περιττά κιλά, εμποδίζουν το σεξ. Το HERONIA, που δεν αρέσκεται στις ιατρικές «συνταγές», σας θέλει χορτάτους και δυνατούς. Γι΄αυτό κάθε μέρα θα σας ταίζουμε όλη την ημέρα.

4η μέρα : Πιτσάνουλοκ – Σουχοτάη - Λαμπάνγκ – Τσιάνγκ Ράι (348 χλμ)

( Πρωινό – Γεύμα - Δείπνο )

Μεγάλος στόχος. Να περνάμε κάθε μέρα καλύτερα.

Το πρωί θα περιηγηθούμε το Πιτσανουλόκ για να δούμε το ναό (WatMahadhat) που χτίστηκε το 1357 και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στεγάζoντας μια απο τις ομορφότερες εικόνες του Βουδα στην Ταυλάνδη.

Αργότερα συνεχίζουμε Βόρεια για την αρχαία πόλη της Σουχοτάϊ στην επαρχία Τακ, η οποία ανακυρήχτηκε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO το 1991. Η πόλη που ιδρύθηκε το 1238 υπήρξε η πρωτεύουσα του πρώτου Bασιλείου του Σιάμ για περίπου 120 χρόνια. Οι ναοί της που ξεπερνούν τους 40 μαρτυρούν την σπουδαιότητα της στο παρελθόν. Με την άφιξη μας θα περιηγηθούμε το επιβλητικό συγκρότημα στο οποίο περιλαμβάνονται τα Βασιλικά ανάκτορα και το WatMahathat το οποίο ανέρχεται στον 13ο αιώνα έχει έκταση μεγαλύτερη από 160.000 τετρ.χλμ και περιβάλλεται από τάφρο. Ο Ναός Wat Mahathat υπήρξε το πνευματικό κέντρο του βασιλείου Sukhotai.

Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και αναχώρηση μέσω Λαμπάνγκ που έχει κτισθεί τον 7ο αιώνα και εντυπωσιάζει με τους ενδιαφέροντες ναούς, τα παραδοσιακά σπίτια και την παλιά αγορά γύρω από την οποία συγκεντρώνεται ένα σύνολο κτιρίων με διαφορετικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς. Η πόλη υπήρξε κατά τον 18ο αιώνα κέντρο παραγωγής ξύλου ΤΙΚ. Από τότε χρονολογούνται και οι χρωματιστές άμαξες που μέχρι σήμερα αντιπροσωπεύουν το συνηθέστερο μεταφορικό μέσω του Λαμπάνγκ. Με ενδιαφέρουσες στάσεις στη συνέχεια σε τοπικές αγορές ντόπιων προϊόντων και φρούτων αλλά και στην αγορά/παζάρι του Τσιανγκ Ράϊ θα έλθουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

5η μέρα : Τσιάνγκ Ράϊ – Ορεσείβιες φυλές Κάρεν - Χρυσό τρίγωνο - Τσιάνγκ Μάϊ (160χλμ )

( Πρωινό – Γεύμα - Δείπνο )

Μετά το πρωινό θα απολαύσουμε μία υπέροχη βόλτα στον ποταμό Μεκόνγκ, με αργοκίνητο πλοιάριο, θα προσεγγίσουμε στη συνέχεια το ορεινό χωριό της Ορεσείβιας φυλής Καρέν για να βιώσουμε την ευχάριστη και φιλόξενη διάθεση τους, τις πολύχρωμες ενδυμασίες τους και τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους. Αργότερα θα συνεχίσουμε για το χρυσό τρίγωνο στα σύνορα Ταϋλάνδης Βιρμανίας Λάος με μια διαδρομή που κόβει την ανάσα ανάμεσα στα πανέμορφα ορεινά υψίπεδα, πολύχρωμα χωριά, δάση της βροχής και καλλιέργειες ρυζιού σε ξηρό έδαφος με παραδοσιακές ποικιλίες που μεγαλώνουν στις προσχηματικές πεδιάδες κοντά στις εκβολές των ποταμών.

Ακολουθεί το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο και αναχωρήση για το Τσιάνγκ Μάϊ που οι ταυλανδέζοι ονομάζουν «Ρόδο του Βορρά». Διασχίζοντας μία πανέμορφη ύπαιθρο θα έλθουμε στην άλλοτε πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Lanna.

Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

6η μέρα : Τσιάνγκ Μάϊ – Σανκαμπενγκ - Περιήγηση πόλης – Χοροί Καντόκε

( Πρωινό – Γεύμα - Δείπνο )

Στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ταυλάνδης, η οποία είναι το κυριότερο τουριστικό κέντρο στο βόρειο μέρος της χώρας οι βασιλείς και οι διάδοχοι του βασιλιά Menerai από το 1292 ανέγειραν μεγάλο μέρος πολυάριθμων ναών (wat) με βάση τον ρυθμό Lanna. Μερικούς από αυτούς θα περιηγηθούμε σήμερα: τους WatPhraSing (1345), WatGrediLuong (15ος αιώνας) και τον WatChiangMan,

Το παλιό αποικιακό κέντρο χαρακτηρίζεται από τα σοκάκια και τα παραδοσιακά σπίτια που διατηρήθηκαν σε πολύ καλή κατάσταση ενώ έξω από το ιστορικό κέντρο, στην μοντέρνα πόλη, προβάλλει το Εθνικό μουσείο, το εθνολογικό μουσείο και άλλοι ναοί.

Στον Εθνικό Δρυμό DoiSutherDoiPui βορειοδυτικά του Τσιάνγκ Μάϊ θα έλθουμε το πρωί όπου βρίσκεται το σημαντικότερο πνευματικό βουδιστικό κέντρο της περιοχής, το DoiSuther το οποίο θα επισκεφθούμε ανεβαίνοντας 304 απότομα σκαλιά.

Γεύμα και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το παραδοσιακό χωριό Σανκαμπενγκ όπου θα γνωρίσουμε τον τρόπο ζωής των κατοίκων του και την ποικιλομορφία των προϊόντων της Βόρειας Ταϋλάνδης . Το βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακούς χορούς Καντόκε, που όσοι τους ζητάνε λένε ότι αρέσουν.

7η μέρα : Τσιάνγκ Μάϊ – Μπανγκόκ (585χλμ)

( Πρωινό – Γεύμα - Δείπνο )

Το πρωί, σκόπιμα το αφήσαμε δικό σας. Μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε.

Άλλοι, ταξιδιώτες μας ζητάνε βόλτα με ελέφαντες, κάποιοι άλλοι ένα αγρόκτημα, για να αγοράσουν ορχιδέες και πολλοί θέλουν ψώνια (μεταξωτά, δερμάτινα, σουβενίρ από ξύλο τικ), στην τοπική αγορά MaeMalai.

Δεχόμεθα πολυμέτωπη επίθεση.   Λύστε, όμως το πρόβλημα, ενδοοικογενειακά. Αποφασίστε τι θέλετε οι περισσότεροι να κάνετε, και το «τούρμπο» ο συνοδός σας, αμέσως θα σας «απογειώσει».

Το μεσημέρι θα έχουμε το γεύμα μας και αργότερα μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, επιβίβαση και διανυκτέρευση στο τρένο σε δίκλινη κλινάμαξα. Δείπνο σε συσκευασία.

8η μέρα : Μπανγκόκ – Πλωτή αγορά DamnoenSaduak (150 χλμ.)

( Πρωινό – Δείπνο )

Για σήμερα έχουμε σχεδιάσει ένα σκηνικό πολύ επιβλητικό για την αφεντιά σας. Απολαύστε το.

Άφιξη το πρωί στην Μπανγκόκ και πριν μας κατηγορήσουν, για νωχέλεια και άλλα τέτοια, φεύγουμε αμέσως νοτιοδυτικά, για την πλουσιότερη και ομορφότερη πλωτή αγορά της χώρας, την DamnoenSaduak.

Εδώ, όπου έχει μικρή απόσταση η ψευδαίσθηση από την πραγματικότητα, θα διασχίσουμε τα νερά του ποταμού με παραδοσιακές βάρκες, για να γνωρίσουμε την ζωή των ποταμονθρώπων, που πουλούν τα προϊόντα τους πάνω από τις βάρκες.

Κατοικούν σε πασαλόπηκτα σπίτια, σπίτια φτωχά που είναι όμως πολύ διαφορετικά από την ζωή των οικογενειών που βλέπετε και φαντάζεστε. 

Είναι γεμάτα ζωή και ζεστασιά. Έχουν δεσμούς με τα κατοικίδια, και έχουν δημιουργήσει την τέλεια οικογένεια.

Οι μνήμες αυτών των ανθρώπων παραμένουν βέβαια χαραγμένες στο πολιτισμικό υποσυνείδητό τους, που η εξαφάνισή του είναι αδύνατη. «Ο χρόνος κυλάει» γρήγορα. Επιστρέφουμε στην Μπανγκόκ, αφού επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο παραγωγής ζάχαρης από καρύδα, θα γλυκάνουμε τους ουρανίσκους μας και θα έλθουμε στην πρωτεύουσα με τις εξωτικές συνήθειες. Αφού σας γνωρίσουμε το αστικό κέντρο θα έλθουμε στο σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης, στο Μεγάλο Παλάτι με τον Ναό Βατ προ Καέο όπου φιλοξενείται ο σμαραγδένιος Βούδας. Στη συνέχεια στον ναό Βάτ Πο τον παλιότερο και μεγαλύτερο ναό της Μπανγκόκ που φιλοξενεί τον ξαπλωμένο Βούδα με μήκος 46 μέτρα. Άργότερα θα έχουμε το δείπνο μας σε τοπικό εστιατόριο και θα καταλήξουμε στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ ξεχάστε τελείως συναυλίες και Μέγαρα Μουσικής. Εδώ είναι ξεπερασμένα.

Δύο προτάσεις, ρεαλιστικές και συναρπαστικές, συγχρόνως.

Πρώτη η διάσημη γειτονιά Patpong. βρίθει από μπαρ, μαγαζιά με ερωτικά σόου και ινστιτούτα για μασάζ και μεταμορφώνεται μετά τη δύση του ηλίου σε πολύβουη αγορά. Αν θέλετε να αποκτήσετε την τελευταία απομίμηση των εταιριών GUCCI, LEVI’S, NIKEΚΑΙ ROLEX, αυτό είναι το σωστό μέρος για εσάς.

Δεύτερη, η εμπορική καρδιά της Μπανγκόκ, η οποία εκτός από διάφορες αγορές (το παζάρι του Kao, του Pak-Khlongκαι του Phahurat) διατηρεί και την γοητεία του 19ου αιώνα.

9η -10η μέρα : Μπανγκόκ – Πτήση επιστροφής

Αυτά τα ταξίδια δεν χάνονται, πολύ λίγα τα λεφτά για ένα ταξίδι που δεν ξεχνιέται ποτέ.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό. Ολονύκτια πτήση. Άφιξη την 10η μέρα στην Αθήνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ :

* Ανάλογα την ημέρα αναχώρησης και την πτήση της επιστροφής από Μπανγκόκ, ενδέχεται να φθάσετε αυθημερόν στην Αθήνα την 9η μέρα, χωρίς να διανυκτερεύσετε στο αεροσκάφος, και χωρίς να χάσετε καμμία από τις υπηρεσίες που περιγράφονται.

* Οι τιμες εμπεριέχουν εκπτωση εγκαιρης κράτησης 30 μέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων.

QATAR

QR 204 14FEB  ATH-DOH            18.20 – 23.30              

QR 828  15FEB    DOH-BKK             01.25 -  11.35               

QR 823  22FEB    BKK-DOH             08.35 – 11.50                

QR 203  22FEB    DOH-ATH             13.20 -  17.20   

Περιλαμβάνονται:

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 4* και 3* Ανωτέρας στο Πιτσανουλόκ
  • Φιλόξενια σε 2κλινη κλιναμαξα στο τραίνο
  • Πλήρης διατροφή όπως περιγράφεται – Τοπικές σπεσιαλιτέ
  • Ασφαλή μεταφορικά μέσα για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  • Τοπικός αρχηγός/συνοδός
  • Ταξιδιωτική θήκη με ενημερωτικά έντυπα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 

  • Φόροι αεροδρομίων εσωτερικού / εξωτερικού
  • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
  • Ατομική ασφαλιστική κάλυψη

 

Σημείωση

Υπάρχει δυνατότητα επιστροφής με αεροπλάνο από το Τσιανγκ Μάι στην Μπανγκοκ, με επιβάρυνση 90 €το άτομο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο της Μπανγκόκ με πρωϊνό. Απατείται το σύνολο της συμμετοχής των ταξιδιωτών.

Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 50 € το άτομο

Ταξιδιωτικά Έγγραφα

 

  • Το διαβατήριο σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή.

 

Yγειονομικές προφυλάξεις

 

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Το νερό δεν είναι πόσιμο και συνιστούμε το εμφιαλωμένο.