Skip to main content

Η Άγνωστη Καμπότζη - Ταϊλάνδη, Παραδεισένιες παραλίες, Εθνικό πάρκο Κουλέν Καλοκαίρι - Οκτώβριος 2017 από 1299,00

Διάρκεια: 15 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις
26/7, 10/8, 10/9, 21/9, 2/10, 16/10

Highlights

  • Επισκεφθείτε το Ναό Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας
  • Ανακαλύψτε το Τα Προμ, που έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα
  • Πλεύστε στον ποταμό Sangker μέχρι την Μπατταμπάνγκ και "κλέψτε εικόνες" από την καθημερινή ζωή των Καμποτζιανών στα πασσαλόκτιστα σπίτια των παραποτάμιων οικισμών τους
  • Θαυμάστε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα κάνοντας βαρκάδα στην Πνομ Πενχ
  • Γνωρίστε τις όμορφες παραλίες της Σιχανουκβίλ, με την πυκνή βλάστηση να φτάνει ως τις ακτές με τη λευκή άμμο, τους ψηλούς φοίνικες και τα κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά
  • Εκδράμετε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης, το Κο Τσανγκ, με τις τροπικές παραλίες, τους υπέροχους καταρράκτες και τα κατάφυτα δάση
  • Περιηγηθείτε στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, την "πόλη των Αγγέλων"

1η ΗΜΕΡΑ: AΘHNA/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, την Μπανγκόκ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, η Μπανγκόκ είναι χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Ναμ (Μενάμ) και ονομάζεται "Βενετία της Ανατολής" από τις πολυάριθμες διώρυγες και κανάλια (κλονγκ) που τη διατέμνουν.

2η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ
Άφιξη στη Μπανγκόκ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ)
Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φθάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφθούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, τον ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηρισθεί ως το 8ο θαύμα του κόσμου. Κατασκευάστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 τετραγωνικών μέτρων. Περικυκλωμένη από ένα ψηλό άσπρο τείχος μήκους 1.900 μέτρων, μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτιρίων, εκπροσωπεί 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια κι έγινε παραμύθι από την Κατμαντού ως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Συνεχίζουμε για τον ναό Βατ Πο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε έναν από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί και την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή Ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η HMEPA: ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΑΓΙΟΥΤΑΓΙΑ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ
Πρωινή επίσκεψη στο ιστορικό πάρκο της πόλης με τους ναούς του διαστήματος 14ος-18ος αι. Ο αρχαιολογικός χώρος, αναγνωρισμένος από το 1981 ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, καλύπτει έκταση 289 εκταρίων, με ερείπια από την πόλη που καταστράφηκε ολοσχερώς το 1797 από τους Βιρμανούς. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα ερείπια του βασιλικού παλατιού και τις τρεις στούπες του Βατ Πχρα Σι Σανπφέτ, που θα μας εντυπωσιάσουν. Στη συνέχεια θα δούμε το Μνημείο Βατ Μαχατχάτ, όπου το κεφάλι του Βούδα βρίσκεται σφηνωμένο ανάμεσα στις πολυάριθμες ρίζες ενός δέντρου, καθώς και τον Βατ Πανάνγκ Τσονγκ με το μεγαλύτερο καθιστό Βούδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η HMEPA: ΜΠΑΝΓΚΟΚ (Ελεύθερη Ημέρα)
Σήμερα η μέρα μας είναι ελεύθερη για να “χαθείτε” στην ιδιαίτερη αυτή πόλη που δεν μοιάζει με καμία άλλη στην Ασία!

6η HMEPA: ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΤΡΑΤ – ΚΟ ΤΣΑΝΓΚ
Σήμερα θα αναχωρήσουμε οδικώς για να περάσουμε τα σύνορα Καμπότζης-Ταϊλάνδης και να φτάσουμε στο Τρατ, έναν εξωτικό κόμβο που συνδέει εμπορικά τις δύο χώρες. Από εκεί θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο με τελικό προορισμό το Κο Τσανγκ, το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της χώρας, που μαζί με τα υπόλοιπα μικρότερα νησιά της περιοχής, αποτελεί εθνικό πάρκο Μου Κο Τσανγκ. Πλέοντας στα υπέροχα διαυγή νερά θα φτάσουμε στον εξωτικό παράδεισο που έχει πάρει την ονομασία του από τον "Τσανγκ" που σημαίνει Ελέφαντας. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού αποτελεί εθνικό δρυμό, ενώ διαθέτει πολλές τροπικές παραλίες, υπέροχους καταρράκτες και κατάφυτα δάση. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΚΟ ΤΣΑΝΓΚ (Ημέρα Ελεύθερη)
Ελεύθερη ημέρα στο Κο Τσάνγκ για να απολαύσετε το "ελεφαντονήσι" από άκρη σε άκρη. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΚΟ ΤΣΑΝΓΚ (Ημέρα Ελεύθερη)
Ελεύθερη ημέρα στο Κο Τσάνγκ για να απολαύσετε το "ελεφαντονήσι" από άκρη σε άκρη. Διανυκτέρευση.

9η HMEPΑ: ΚΟ ΤΣΑΝΓΚ – ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ
Αναχώρηση οδικώς όπου θα περάσουμε τα σύνορα και να μπούμε στην Καμπότζη και την πρωτεύουσά της, την Πνομ Πενχ. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η HMEPΑ: ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ (Ξενάγηση) – ΜΠΑΤΤΑΜΠΑΝΓΚ
Αναχώρηση για ξενάγηση της πόλης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βασιλικό Παλάτι και την εκπληκτική Ασημένια Παγόδα, το δάπεδο της οποίας είναι κατασκευασμένο από 5.000 ασημένια πλακάκια βάρους ενός κιλού το καθένα. Θα επισκεφθούμε επίσης το Μουσείο Tuol Sleng - φυλακές και χώρος βασανιστηρίων κατά την περίοδο των Ερυθρών Χμερ.
Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε για την 2η μεγαλύτερη πόλη της Καμπότζης, το Μπατταμπάνγκ. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

11η HMEPΑ: ΜΠΑΤΤΑΜΠΑΝΓΚ (Ξενάγηση) – ΑΝΓΚΟΡ ΤΟΜ (Ξενάγηση) – ΣΙΕΜ ΡΕΠ
Μετά από τη ξενάγηση της Μπατταμπάνγκ, μίας πόλης με περίτεχνα αρχιτεκτονικά κτίρια και χαμογελαστούς κατοίκους των οποίων η κύρια ασχολία τους είναι η παράγωγη ρυζιού, καθώς η Μπατταμπάνγκ είναι μια σημαντική πόλη παραγωγής ρυζιού εδώ και 500 χρόνια, θα συνεχίσουμε για το Σιέμ Ρεπ της Καμπότζης. Φθάνοντας θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στα εκπληκτικά μνημεία του πολιτισμού των Xμερ. Η οχυρωμένη πόλη Άνγκορ Τομ υπήρξε πρωτεύουσα του αρχαίου κράτους των Χμερ κατά τον 12ο αιώνα. Θα επισκεφθούμε τη νότια πύλη με τα μεγαλειώδη αγάλματα και τον Ναό Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας, που αποτελείται από 54 πύργους. Συνεχίζουμε την περιοδεία μας στον αρχαιολογικό χώρο, επισκεπτόμενοι το αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι Τα Προμ, αναμφίβολα το πιο ατμοσφαιρικό μνημείο της περιοχής, αφού έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η HMEPΑ: ΣΙΕΜ ΡΕΠ – ΑΝΓΚΟΡ ΒΑΤ (Ξενάγηση) – ΣΙΕΜ ΡΕΠ
Νωρίς σήμερα το πρωί αναχωρούμε για να επισκεφθούμε τον πιο διάσημο ναό της περιοχής, τον μεγαλειώδη Άνγκορ Βατ, η έκταση του οποίου είναι ίδια με αυτήν του παλατιού στο Πεκίνο. Θεωρείται τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής των Χμερ, καταδεικνύοντας το απόγειο της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας. Τρεις από τους κεντρικούς του πύργους απεικονίζονται στην σημαία της Καμπότζης. Το απόγευμα θα κάνουμε μια όμορφη βαρκάδα στη λίμνη Tonle Sap και θα επισκεφθούμε το πλωτό χωριό Chong Kneas. Οι εικόνες θα σας μείνουν σίγουρα αξέχαστες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η HMEPΑ: ΣΙΕΜ ΡΕΠ – ΚΟΥΛΕΝ – ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΠΡΕΑ ΑΝΓΚ ΤΟΜ – ΣΙΕΜ ΡΕΠ
Αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Κουλέν και το ομώνυμο Εθνικό Πάρκο, Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ. Ένα καταπληκτικής ομορφιάς μέρος και συμβολικό για την χώρα, καθώς ήταν η γενέτειρα της βασιλείας των Χμερ. Είναι επίσης τόπος λατρείας για τους Ινδουιστές και τους Βουδιστές. Αφεθείτε στην γαλήνη που αποπνέει ολόκληρη η περιοχή ανάμεσα στην οργιώδη βλάστηση και τους πανέμορφους καταρράκτες με τους γύρω βράχους να έχουν περίτεχνα σμιλευτεί!
Συνεχίζουμε για την πυραμίδα Πρέα Ανγκ Τομ με τον τεράστιο (6 μέτρων) Βούδα ο οποίος χρονολογείται από τον 16ο αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, Δείπνο και διανυκτέρευση.

14η HMEPΑ: ΣΙΕΜ ΡΕΠ – ΜΠΑΝΓΚΟΚ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μπανγκόκ. Άφιξη στην Μπανγκόκ και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια ακόμα βραδινή εξόρμηση. Διανυκτέρευση.

15η HMEPΑ: ΜΠΑΝΓΚΟΚ – ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  26/7/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1299€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 1299 € 780 €
  Twin Room 1299 € 780 €
  Triple Room 1299 € 780 €
  Single Room 1859 € 780 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/8/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1399€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 1399 € 780 €
  Twin Room 1399 € 780 €
  Triple Room 1399 € 780 €
  Single Room 1959 € 780 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  10/9/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1599€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 1599 € 780 €
  Twin Room 1599 € 780 €
  Triple Room 1599 € 780 €
  Single Room 2159 € 780 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/9/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1599€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 1599 € 780 €
  Twin Room 1599 € 780 €
  Triple Room 1599 € 780 €
  Single Room 2159 € 780 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  2/10/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1599€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1599 € 780 €
  Twin Room 1599 € 780 €
  Triple Room 1599 € 780 €
  Single Room 2159 € 780 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  16/10/2017 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1599€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1599 € 780 €
  Twin Room 1599 € 780 €
  Triple Room 1599 € 780 €
  Single Room 2159 € 780 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ξενοδοχεία 4*
  • Πρωινό καθημερινά
  • Ημιδιατροφή στην Καμπότζη ( πρωινό, στην Ταϊλάνδη)
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός (ανάλογα με την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει στην Ασία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 780 €
  • Βίζες και φόροι αεροδρομίων που πληρώνονται τοπικά και δεν περιλαμβάνονται στους φόρους που πληρώνονται στην Αθήνα $(Καμπότζη: 30$)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ VISA

  • ΠΡΟΣΟΧΗ. ΟΙ ΒΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΟΚΙΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 45 $
  • ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1831

26/07

ΑΘΗΝΑ -  ΖΥΡΙΧΗ

14:05

15:55

LX 180

26/07

ΖΥΡΙΧΗ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ

17:55

09:35

LX 181

09/08

ΜΠΑΝΓΚΟΚ -   ΖΥΡΙΧΗ

13:05

19:35

LX 1842

09/08

ΖΥΡΙΧΗ - ΑΘΗΝΑ

21:10

00:45

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή

(Από Þ Προς)

Ώρα

Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LX 1831

10/10

ΑΘΗΝΑ -  ΖΥΡΙΧΗ

14:05

15:55

LX 180

10/10

ΖΥΡΙΧΗ - ΜΠΑΝΓΚΟΚ

17:55

09:35

LX 181

24/10

ΜΠΑΝΓΚΟΚ -   ΖΥΡΙΧΗ

13:05

19:35

LX 1842

24/10

ΖΥΡΙΧΗ - ΑΘΗΝΑ

21:10

00:45