Skip to main content

ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012

 ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

 

8 ημέρες

 

 

 ΚΟΛΟΜΠΟ (1) – ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ (2)- ΚΑΝΤΥ (2)- ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ (1)

 

 

 

Ημέρα 1η: ΑΘΗΝΑ-ΚΟΛΟΜΠΟ
Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με πτήση για το Κολόμπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα με ενδιάμεσο σταθμό.

Ημέρα 2η: ΚΟΛΟΜΠΟ - ΣΑΦΑΡΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑ - ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ
Άφιξη στο Κολόμπο. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς στη Χαμπαράνα με ενδιάμεση στάση τη πόλη Κουρουναγκάλε. Άφιξη στη Χαμπαράνα. Η πόλη βρίσκεται βόρεια και κεντρικά του νησιού με αρκετά ξηρό κλίμα και θεωρείται η πρωτεύουσα των αρχαίων βασιλειών που χρονολογούνται τον 5ο αιώνα μ.Χ. Τα αποχετευτικά και αγροτικά συστήματα της πόλης που χρονολογούνται από τότε χρησιμοποιούνται μέχρι και σήμερα. Η τροπική βλάστηση και τα μαγευτικά τοπία της περιοχής προκαλούν το δέος ακόμα και του πιο πολυταξιδεμένου επισκέπτη της. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα σας προτείνουμε να κάνετε ένα μοναδικό και αξέχαστο σαφάρι πάνω σε ελέφαντες για να γνωρίσουμε τις μυστικές ομορφιές αυτής της παραμυθένιας περιοχής του νησιού. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 3η: ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ – ΠΕΤΡΙΝΟ ΚΑΣΤΡΟ ΣΙΓΚΙΡΙΓΙΑ – ΠΟΛΟΝΑΡΟΥΒΑ - ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το πιο σημαντικό και παλιό αξιοθέατο της χώρας, το πέτρινο κάστρο της Σιγκιρίγια. Η Σιγκιρίγια, που βρίσκεται 116χλμ από το Κολόμπο, βόρεια της Νταμπούλα και που για πάνω από 2 δεκαετίες υπήρξε πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα με βασιλιά τον Κασιάπα. Ο αρχαιολογικός χώρος είναι χτισμένος πάνω σε ένα τεράστιο βράχο ύψους 200 μέτρων. Στις παρυφές του βράχου βρίσκεται το συγκρότημα κήπων του παλατιού και στην κορυφή του βράχου τα ερείπια του αρχαίου παλατιού. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Πολοναρούβα, τη 2η μεγαλύτερη πόλη της Σρι Λάνκα χτισμένη μεταξύ 11ου και 15ου αιώνα. Η ξενάγησή μας στην πόλη περιλαμβάνει τα ερείπια του παλατιού Γκαλ Βιχαραγιά και το Ναό του Σίβα καθώς και το Κόρι Βεχέρα. Αργά το απόγευμα αναχωρούμε για τη Χαμπαράνα και το ξενοδοχείο μας, όπου θα δειπνήσουμε και θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 4η : ΧΑΜΠΑΡΑΝΑ –ΣΠΗΛΑΙΟ ΝΤΑΜΠΟΥΛΑ - ΚΗΠΟΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ - ΜΑΤΑΛΕ–- ΚΑΝΤΥ
Πρωινό και αναχώρηση για το Κάντυ. Ενδιάμεσος σταθμός μας η πόλη Νταμπούλα και το γνωστό σύμπλεγμα των 5 σπηλαίων της, με έκταση πάνω από 2000τμ. Τα σπήλαια - με βάθος 160 μέτρα κάτω από τη γη - φτιαγμένα από την ίδια τη φύση με γρανίτη, φιλοξενούν το Ναό του Βούδα: ένα από τα σπουδαιότερα αριστουργήματα της βουδιστικής τέχνης. Το ναό διακοσμούν τοιχογραφίες και πάνω από 150 αγάλματα που απεικονίζουν εικόνες από τη ζωή του Βούδα, με το πιο κολοσσιαίο από αυτά να έχει πάνω από 14 μέτρα ύψος. Τα σπήλαια αυτά χρησιμοποιήθηκαν από τον εξόριστο βασιλιά Βαλαγκάμπα και έχουν αξιολογηθεί από την UNESCO ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Ακολουθούν οι κήποι των μπαχαρικών και ένα εργοστάσιο μπατίκ στο Μάταλε. Το απόγευμα άφιξη στο Κάντυ, όπου θα επισκεφθούμε το ναό του Δοντιού, ένας ναός που στεγάζει το σημαντικότερο θρησκευτικό λείψανο της Σρι Λάνκα, το ιερό δόντι του Βούδα. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τοπικούς χορούς, που έχουν το χαρακτηριστικό να ολοκληρώνονται με περπάτημα πάνω σε αναμμένα κάρβουνα στο θέατρο της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 5η : ΚΑΝΤΥ - ΒΑΣΙΛΙΚΟΙ ΒΟΤΑΝΙΚΟΙ ΚΗΠΟΙ – ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΕΛΕΦΑΝΤΩΝ
Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε την ημέρα μας «βασιλικά», με μια μοναδική βόλτα στους βασιλικούς βοτανικούς κήπους Περεντενίγια. Οι μαγευτικοί αυτοί κήποι καλύπτουν 147 εκτάρια με εκπληκτικές ποικιλίες φυτών, λουλουδιών και δέντρων. Αρχικά είχαν φυτευτεί προς τιμήν του βασιλιά της Σρι Λάνκα, Σινχάλα, αλλά οι Βρετανοί ήταν αυτοί που τους επέκτειναν και τους χάρισαν τη σημερινή τους μορφή. Μερικά από τα φυτά που φιλοξενούν οι κήποι είναι Μπαμπού από τη Βιρμανία, τη Ιαπωνία, τις Ανατολικές Ινδίες και τη Κίνα. Εκπληκτική είναι η μεγάλη ποικιλία από ορχιδέες από όλο το νησί και τις γειτονικές χώρες. Αφού απολαύσουμε τους βασιλικούς κήπους και κάνουμε μια πανοραμική ξενάγηση της πόλης Κάντυ, θα επισκεφθούμε ένα ορφανοτροφείο ελεφάντων στην περιοχή της Πιναβέλα, 80χλμ βορειοανατολικά του Κολόμπο. Η περιοχή θεωρείται το μεγαλύτερο καταφύγιο ανυπεράσπιστων και εγκαταλελειμμένων ελεφάντων στο κόσμο. Μεταξύ άλλων θα δούμε κουτσούς και τυφλούς ελέφαντες που τους παρέχεται φροντίδα από τους υπαλλήλους του καταφυγίου καθώς και μικρούς ελέφαντες να κάνουν βουτιές στο νερό και να «ποζάρουν» στο φακό μας. Το απόγευμα επιστροφή στο Κάντυ. Υπόλοιπο της μέρα ελεύθερο για ψώνια και βόλτες στη γραφική αυτή πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 6η: ΚΑΝΤΥ –– ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ – ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΣΑΙΟΥ
Πρωινό και αναχωρούμε για το οροπέδιο του νησιού, τη Νουβάρα Ελίγια. Καθοδόν θα επισκεφτούμε ένα εργοστάσιο παραγωγής τσαγιού όπου θα μας αποκαλυφθούν όλα τα μυστικά της τέχνης του τσαγιού. Φτάνουμε στη Νουβάρα Ελίγια, η οποία βρίσκεται 180χλμ από το Κολόμπο και έχει βαπτιστεί από τους ντόπιους ως η «Μικρή Αγγλία». Χτισμένη στους πρόποδες του πιο ψηλού βουνού της Σρι Λάνκα ύψους 2,555 μέτρων, διαθέτει το πιο κρύο κλίμα του νησιού και θα μας χαρίσει μια εικόνα τελείως διαφορετική από ότι έχουμε δει μέχρι τώρα. Άφιξη στη πόλη όπου θα έχουμε απογευματινή ξενάγηση. Στη συνέχεια θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για αγορές ή πεζοπορίες στο πανέμορφο περιβάλλον ή ακόμα και ξεκούραση αναπολώντας τις απερίγραπτες και αλησμόνητες εμπειρίες που μας έχει χαρίσει αυτό το ταξίδι στο «δάκρυ» τις Ινδικής Χερσονήσου, τη Σρι Λάνκα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η :ΝΟΥΒΑΡΑ ΕΛΙΓΙΑ – ΚΟΛΟΜΠΟ – ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
Πρωινό και μεταφορά στη πρωτεύουσα του νησιού εκεί από όπου ξεκινήσαμε, το Κολόμπο με ενδιάμεσο σταθμό τη πόλη της Κιτουλγκάλα. Καθοδόν θα κάνουμε στάση στο κέντρο τσαγιού Μέλσνα να δοκιμάσουμε υψηλής ποιότητας τσάι. Η τοποθεσία είναι ιδανική για φωτογραφίες αφού εκεί βρίσκονται οι διάσημοι κατταράκτες StClare & Devon. Στη συνέχεια άφιξη στο Κολόμπο. Μια πόλη με ένα μείγμα πολιτισμών από την Ανατολή και τη Δύση, αλλά και με επιρροές από τους Πορτογάλους, Ολλανδούς και Άγγλους αποίκους. Κατά τη άφιξή μας θα ξεναγηθούμε στη πόλη με πρώτη μας στάση το παλιό κτίριο του Κοινοβουλίου, την Πλατεία Ανεξαρτησίας, την παραλιακή λεωφόρο Γκαλέ και τη γραφική λίμνη Μπέιρα. Πλούσιοι από ακόμα περισσότερες εικόνες, ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας και καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για κάποια τελευταία βόλτα στη πόλη. Διανυκτέρευση..

Ημέρα 8η :ΚΟΛΟΜΠΟ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε τη πτήση για Σρι Λάνκα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη αυθημερόν στην Αθήνα γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις από ένα ταξίδι σε μια χώρα προικισμένη με περισσή ομορφιά.

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  • 2 διανυκτερεύσεις στη Χαμπαράνα σε 4* ξενοδοχείο ή στη Νταμπούλα σε ξενοδοχείο 3* με ημιδιατροφή
  • 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας στο Κάντυ με ημιδιατροφή
  • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της επιλογής σας στο Νουβάρα Ελίγια με ημιδιατροφή
  • 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της επιλογής σας στο Κολόμπο με πρωινό
  • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Ελληνας αρχηγός/συνοδός
  • Επαγγελματίες αγγλόφωνοι διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί/οδηγοί
  • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
  • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
  • Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Φιλοδωρήματα
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή
  • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται

Τιμοκατάλογος και αναχωρήσεις εδώ!