Skip to main content

Σρι Λάνκα – Η Μεγάλη Εξερεύνηση! Πάσχα 2020 από 1990,00

Αναχώρηση: 14 Απριλίου 2020  , 13 ημέρες

Στη τιμή περιλαμβάνονται οι φόροι!

*Εγγυημένη και αποκλειστική αναχώρηση*

 HIGHTLIGHTS του ταξιδιού

  • Αρκετές ημέρες ώστε να δείτε ολόκληρη την Σρι Λάνκα, όπως της αξίζει!
  • Μικρή και ευέλικτη ομάδα
  • Διαμονή σε πολλά σημεία, σύμφωνα με το πρόγραμμα, για να μην κάνουμε διπλές διαδρομές, οι οποίες κουράζουν.
  • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο) κάθε ημέρα για να μείνετε συγκεντρωμένοι στις δραστηριότητες!
  • Υπέροχος κόσμος και μοναδική κοσμοθεωρία.
  • Δραστηριότητες κατάλληλες για όλους που θα ανεβάσουν την αδρεναλίνη σας στα ύψη!
  • Διαμονή σε σκηνές κάτω από τα αστέρια για local εμπειρία.
  • Έλληνας αρχηγός – πεζοπόρος, καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος.

1η μέρα: 14/4. Athens – Sri Lanka (Αναχώρηση)

Πρωινή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στην Αθήνα. Αναχώρηση για το Κολόμπο της Σρί Λάνκα μέσω Ντόχας.

2η μέρα: 15/4. Negombo – Anaradhapura (Πολιτισμός – Ιστορία) bo | anuradhapura

Άφιξη στη Σρι Λάνκα. Μεταφορά στο Negombo για διανυκτέρευση και ξεκούραση. Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε οδικώς (3 ώρες) για το πρώτο σημείο αναφοράς μας. Θα έχουμε απογευματινή ξενάγηση στην Anaradhapura. Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους και παλαιότερους πολιτισμούς στον κόσμο με διάρκεια πάνω από 1300 χρόνια. Ήταν επίσης η πρώτη πρωτεύουσα. Θα κάνουμε βόλτα στα ιερά σοκάκια για να λατρέψουμε την κληρονομιά της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα: 16/4. Anaradhapura –Dambula – Habarana (Πολιτισμός – Ιστορία)

Πρωινό. Αναχώρηση από τα ξενοδοχείο με προορισμό το ιερό σπήλαιο Dambulla (1,5 ώρα). Ένα σπήλαιο με ιστορία από τον 1ο αιώνα π.Χ. Στο μοναδικό σύμπλεγμα 5 σπηλαίων υπάρχουν κειμήλια από όλους τους βασιλιάδες που έχουν περάσει. Πάνω από 150 αγάλματα του Βούδα βρίσκονται εκεί, με κορυφαίο το γιγαντιαίο χρυσό άγαλμά του. Άφιξη στην Χαμπαράνα, δείπνο και διανυκτέρευση. 

4η μέρα: 17/4. Habarana – Polonnaruwa – Minneriya – Habarana (Πολιτισμός – Ιστορία – Σαφάρι)

Μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε την αρχαία πόλη Polonnaruwa (1,5 ώρα), μεσαιωνική πρωτεύουσα της Κευλάνης ύστερα από την πτώση της Anadhapura. Πρόκειται για μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς όπου αναμειγνύεται η αρχαία κουλτούρα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις. Ινδουιστικά γλυπτά, αγάλματα του Βούδα, και επιμελώς κατασκευασμένα αρδευτικά κανάλια θα συντροφεύουν την περιήγησή μας. Η τέχνη της ξυλογλυπτικής επίσης θα μας εντυπωσιάσει εκεί, στα βάθη της Σρι Λάνκα! Συνεχίζουμε για το πρώτο μας σαφάρι στον δρυμό της Minneriya (30 λεπτά). Εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη συγκέντρωση κοπαδιών ελεφάντων (έως και 700 ζώα ανά κοπάδι) στον κόσμο. Παρατηρήστε τους ελεύθερους στην φύση τους, να πίνουν νερό, να κάνουν μπάνιο, να τρώνε από τα δέντρα, να παίζουν με τα μικρά τους. Ίσως η καλύτερη εμπειρία παρατήρησης ελεφάντων παγκοσμίως! Επιστροφή στην Χαμπαράνα για δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: 18/4. Habarana – Matale – Knuckels (Ιστορία – Πεζοπορία – Γευσιγνωσία)

Μετά το πρωινό μας, θα ανεβούμε στο ιερό φρούριο της Sigiriya. Πρόκειται για έναν βράχο ύψους 200 μέτρων, ο οποίος περιβάλλεται από κήπους με νερό, ενώ στην κορυφή του βρίσκονται τα απομεινάρια του αρχαίου παλατιού. Η περιοχή είναι ενταγμένη στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Συνεχίζουμε οδικώς για Knuckels μέσω Matale, και των κήπων των μπαχαρικών, για μια παρουσίαση αυτών, καθώς και φυτικών φαρμάκων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα: 19/4. Knuckels – Nuwara Eliya (Πεζοπορία – Ιστορία – Πολιτισμός)

Πρωινό και ήρθε η ώρα για την πεζοπορία μας. Μια μεγάλη οροσειρά με υπέροχη και ιδιαίτερη χλωρίδα και πανίδα. Θα πεζοπορήσουμε ανάμεσα στο ομιχλώδη βουνά της Κευλάνης. Οι εντυπωσιακή θέα στις φυτείες τσαγιού, τα πυκνά δάση και τους καταρράκτες θα σας εντυπωσιάσουν. Η συνολική διάρκεια της πεζοπορίας είναι περίπου 6 ώρες.  Στην συνέχεια θα προχωρήσουμε στην περιοχή Kandy, (45 λεπτά). Η τελευταία πρωτεύουσα των βασιλιάδων της Σρι Λάνκα, τέθηκε υπό βρετανική κατοχή μετά το 1815, και αποτελεί περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς. Αυτή η μικρή πόλη μέσα στα ομιχλώδη βουνά θα σας δώσει μια έντονη γεύση από ιστορία και πολιτισμό. Θα κάνουμε μια βόλτα από το ιερό των δοντιών του Βούδα. Πρόκειται προφανώς για ένα βουδιστικό ναό που βρίσκεται στο βασιλικό συγκρότημα. Εκεί βρίσκεται το ιερό λείψανο του δοντιού του Βούδα, και αυτός ήταν ο λόγος που η πόλη Kandy διετέλεσε ως πρωτεύουσα. Εκεί γίνονται τελετές τρεις φορές την ημέρα. Συνεχίζουμε στην Nuwara Eliya για δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: 20/4. Nuwara Eliya – Horton Plains – Kithulgala – Nuwara Eliya (Πεζοπορία – Ραφτινγκ)

Παίρνουμε πακέτο το πρωινό μας και φεύγουμε για μια βόλτα στο εθνικό πάρκο Horton Plains, στο μονοπάτι της αυθεντικής φύσης της Κευλάνης. Είναι επίσης μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, στην καρδιά της Σρι Λάνκα, σε υψόμετρο 2300 μέτρων, με μια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας που δεν υπάρχει αλλού στοκ πλανήτη μας. Θα περάσουμε μέσα από κοπάδια ελαφιών Sambar και θα αντικρύσουμε το Τέλος του Κόσμου στη ορθοπλαγιά ύψους 1300 μέτρων περίπου. Εάν είμαστε τυχεροί μπορεί να δούμε από αγριόχοιρους, βίδρες ή και λεοπαρδάλεις! Συνεχίζουμε στον ποταμό Kithulgala για μια αξέχαστη εμπειρία white water rafting! Όντας από τα σημεία του νησιού με την μεγαλύτερη βροχόπτωση (υπολογίζεται ότι χτυπιέται από μουσώνες δύο φορές τον χρόνο), θα σας δώσει μια έκρηξη αδρεναλίνης! Επιστροφή στη Nuwara Eliya για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η μέρα: 21/4. Nuwara Eliya – Nanu Oya – Ella (Θεματικό τρένο - ξεκούραση)

Μετά το πρωινό μας φεύγουμε για τον σιδηροδρομικό σταθμό όπου θα πάρουμε το θεματικό μας τρένο διάρκειας 4 ωρών, ανάμεσα από καταπράσινες κοιλάδες, πέτρινες γέφυρες και καταρράκτες! Θα φτάσουμε στην Ella, το ορεινό θέρετρο, όπου θα ξεκουραστούμε το απόγευμα ή μπορούμε να κάνουμε μία από τις πολλές δραστηριότητες που προσφέρονται εκεί. Δείπνο και διανυκτέρευση

9η μέρα: 22/4. Ella – Yala (Πεζοπορία – Camping)

Μετά το πρωινό μας, θα φύγουμε για την πεζοπορία μας στην κορυφή του Αδάμ σε υψόμετρο 1141 μέτρα, με διάρκεια 2 ώρες περίπου. Ορυζώνες, φυτείες τσαγιού και καταρράκτες θα μας περιτριγυρίζουν σε αυτή την πορεία μας. Ύστερα θα περάσουμε από το ιστορικό πέτρινο γεφύρι με τις 9 καμάρες και τους καταρράκτες της Ravanna. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στην Yala (2 ώρες) για δείπνο και διανυκτέρευση.

10η μέρα: 23/4. Yala – Mirissa (σαφάρι – ξεκούραση)

Παίρνουμε πακέτο το πρωινό μας και φεύγουμε για το δεύτερο σαφάρι μας. Το εθνικό πάρκο της Yala είναι το μεγαλύτερο στην Σρι Λάνκα, και κατέχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό από λεοπαρδάλεις στον κόσμο! Ανάμεσα την ζούγκλα και τις λίμνες θα δούμε κοπάδια από ελέφαντες, τσακάλια, λεοπαρδάλεις και μεγάλη ποικιλία πτηνών. Το απόγευμα θα αναχωρήσουμε για το παραλιακό μας κομμάτι στην Mirissa. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 11η μέρα: 24/4. Mirissa Free day (ξεκούραση)

Ελεύθερη ημέρα για ξεκούραση αλλά και για να συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά που ζήσαμε μέχρι τώρα! Η Mirissa προσφέρει μοναδική ανατολή και δύση ηλίου με ζωηρά χρώματα! Σερφ, κατάδυση και watersports προσφέρονται για αυτούς που θέλουν ακόμη περισσότερη ενέργεια και δράση! 

 12η μέρα: 25/4. Mirissa (Παρατήρηση φαλαινών)

Παίρνουμε το πρωινό μας και φεύγουμε για ένα θαλάσσιο σαφάρι φάλαινας! Πάρα πολλά είδη φάλαινας έχουν πέρασμα από αυτό το νότιο σημείο της Σρι Λάνκα όπως Blue whales, Brydes whales, Fin whales, Sperm whales και πολλά δελφίνια! Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, ξεκούραση και διανυκτέρευση!

 13η μέρα: 26/4.  Mirissa – Airport – Athens (Επιστροφή)

Νωρίς το πρωί παίρνουμε πρωινό και αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και την πτήση επιστροφής. Άφιξη στην Αθήνα την ίδια ημέρα μέσω Ντόχας.

 Σημείωση:

Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς να παραλειφθούν αξιοθέατα και σημεία ενδιαφέροντος.

 

Τιμές και Παροχές

 

Σρι Λάνκα – Η Μεγάλη Εξερεύνηση! 13 ημέρες (14 – 26 Απριλίου)

Τιμή ανά άτομο σε τρίκλινο δωμάτιο

*SPECIAL PRICE*

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

*SPECIAL PRICE*

Επιβάρυνση μονόκλινου

1990 €

2190 €

500 €

*Ένα ταξίδι… μια τιμή! Όλες οι τιμές μας είναι ΤΕΛΙΚΕΣ και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ τους φόρους αεροδρομίων

 

Special Price - Ειδική τιμή του ομαδικού προγράμματος ισχύει για κράτηση έως τις 14 Φεβρουαρίου  και για περιορισμένο αριθμό συμμετοχής. Μετά την ημερομηνία, η τιμή του πακέτου ανεβαίνει +100 € ανά άτομο.

 Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικό εισιτήριο σε οικονομική θέση με την Qatar.
  • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων.
  • Μία (1) αποσκευή και μία (1) χειραποσκευή ο έκαστος
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία, όπως αναφέρεται παραπάνω με πρωινό και δείπνο καθημερινά
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
  • Μεταφορές καθ όλη την διάρκεια του προγράμματος όπως αναφέρεται παρακάτω.
  • Όλες οι εισόδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και εθνικά πάρκα (Anuradhapura ancient city | Dambulla cave temple | Polonnaruwa ancient city |Minneriya NP| Kandy temple of the sacred tooth relic | Horton Plains NP | Yala NP)
  • Ενοικίαση Jeep και trekker fee στο εθνικό πάρκο Minneriya (σαφάρι)
  • Κήποι μπαχαρικών στο Matale
  • Trekking στην οροσειρά Knuckles
  • Αγγλικό τσάι στο βρετανικό Grand hotel
  • Συμμετοχή σε δεντροφύτευση στην Sigiriya.
  • Επίσκεψη σε τοπικές φυτείες τσαγιού Κευλάνης και σε ντόπια εργοστάσια.
  • Γευσιγνωσία τοπικών φρούτων - μπαχαρικών
  • Kithulgala white water rafting
  • Εισιτήρια θεματικού τρένου
  • Τrekking στην κορυφή Little Adam’s
  • Ενοικίαση Jeep και trekker fee στο εθνικό πάρκο Yala NP (σαφάρι)
  • Παρατήρηση φαλαινών στην Mirissa
  • Έλληνας αρχηγός - πεζοπόρος
  • Όλοι οι τοπικοί φόροι των ξενοδοχείων.

Δεν Περιλαμβάνονται

  • Αχθοφορικά και φιλοδωρήματα
  • Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Έξοδα προσωπικής φύσεως, Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Δείπνο τις δυο τελευταίες διανυκτερεύσεις στην Mirissa

 

Περιοχή

Ξενοδοχείο

Negombo

Goldi Sands -  www.goldisands.com

Anuradhapura

Alakamnda Hotel - www.hotelalakamanda.com

Habarana

Cinnamon Lodge -  www.cinnamonhotels.com/

Knuckles

Wild Glamping by Theme Resorts - www.themeresorts.com

NuwaraEliya

Grand Hotel - thegrandhotelnuwaraeliya.com

Ella

Flower Garden Ella - www.ellaresort.com

Yala

Big Game Camp -  www.srilankabiggamesafaris.com

Mirissa

Paradise Beach Mirissa - www.paradisebeachmirissa.com

 Αεροπορικό δρομολόγιο

Αριθμός πτήσης

Δρομολόγιο

Ώρες πτήσεων

QR 204

Αθήνα - Ντόχα

 1335 1745

QR 662

Ντόχα - Κολόμπο

1910 0245

QR 665

Κολόμπο - Ντόχα

1050 1330

QR 207

Ντόχα - Αθήνα

1500 1940

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

- Οι τιμές είναι κατ’ άτομο σε ευρώ

- Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή

- Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης και σε περίπτωση ακύρωσης θα υπάρχουν ακυρωτικά με βάση τους παρακάτω όρους

- Οι τιμές είναι υπολογισμένες με σημερινά ισχύοντα ναύλα. H όποια διαφοροποίησή τους, επιβαρύνει τους πελάτες

- Τα ξενοδοχεία δέχονται πληρωμές με πιστωτική/ χρεωστική κάρτα ή μετρητά. ΠΡΟΣΟΧΗ!  Όπως είναι διεθνώς καθιερωμένο και εφαρμόζεται στα μεγάλα ξενοδοχεία, κατά την τακτοποίηση διατυπώσεων στην άφιξη, ζητείται η πιστωτική κάρτα ή κατάθεση μετρητών για κάλυψη τυχόν έξτρα καταναλώσεων κ.ά. προσωπικών δαπανών (PAY TV, Mini Bar, τηλέφωνα από το δωμάτιο κλπ.). Βεβαίως, κατά την αναχώρηση επιστρέφονται οι τυχόν καταβολές μετρητών ή ακυρώνεται το απόκομμα της πιστωτικής κάρτας.

- Παραλαβή δωματίων: 15.00 & Παράδοση δωματίων: 11.00

- Παιδιά έως 12 ετών συνήθως δικαιούνται έκπτωση στον αεροπορικό ναύλο & πιθανώς και από το ξενοδοχείο - εξαρτάται από την πολιτική του εκάστοτε ξενοδοχείου

- Τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα δωμάτια με πρόσθετη κλίνη

- Η εταιρεία διατηρεί το δικαίωμα αντικατάστασης των ξενοδοχείων με άλλα αντίστοιχης ή ανώτερης κατηγορίας σε περίπτωση ανωτέρας βίας ή υπερκάλυψης δωματίων (overbooking)

- Οι τιμές των φόρων αεροδρομίων είναι βασισμένες στην τρέχουσα τιμή πετρελαίου

- Το τελικό κόστος των φόρων των αεροδρομίων θα επιβεβαιώνεται την ημέρα έκδοσης του αεροπορικού εισιτηρίου

- Για το πακέτο νεόνυμφων θα πρέπει να έχετε μαζί σας τη ληξιαρχική πράξη γάμου

- Οι τιμές συντάχθηκαν σύμφωνα με τις ισχύουσες ισοτιμίες νομισμάτων. Σε περίπτωση διαφοροποίησης των νομισματικών ισοτιμιών, αεροπορικών ναύλων ή τιμών ξενοδοχείων/ τοπικών φόρων, η εταιρεία φέρει το δικαίωμα αναπροσαρμογής της τελικής τιμής

 Special Price

Ειδική τιμή του ομαδικού προγράμματος ισχύει για κράτηση & προκαταβολή έως τις 07 Φεβρουαρίου 2020 και για περιορισμένο αριθμό συμμετοχής. Μετά την ημερομηνία, η τιμή του πακέτου ανεβαίνει +100 € ανά άτομο. Ενημερωθείτε αντίστοιχα.

Ταξιδιωτικά έγγραφα

Δεν χρειάζεται βίζα για το ταξίδι σας. Θα πρέπει ωστόσο το διαβατήριο σας να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα άφιξης στη χώρα. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχουν αρκετές κενές σελίδες στο διαβατήριό σας (για τυχόν θεώρηση βίζας ή/και εισόδου-εξόδου από την χώρα που επισκέπτεστε). Όσοι ταξιδιώτες είναι αλλοδαποί και δεν είναι κάτοχοι Ελληνικού διαβατηρίου, οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας που επιθυμούν να επισκεφθούν για να πληροφορηθούν για τις διαδικασίες έκδοσης βίζας (εφόσον αυτή απαιτείται). Η εταιρεία μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση προβλήματος, που παρουσιαστεί με τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα την ημέρα της αναχώρησής σας ή εάν αλλάξει η σημερινή διαδικασία διατυπώσεων και εισόδου στους συγκεκριμένους προορισμούς.

 Καιρικές συνθήκες – Πότε να ταξιδέψετε

Η Σρι Λάνκα χαρακτηρίζεται από σχετικά παρόμοιο ετήσιο κλίμα. Η χώρα δεν έχει διακριτές καιρικές περιόδους. Νοέμβριος - Δεκέμβριος, καθώς και Ιούλιος - Αύγουστος είναι οι  πλέον υγροί μήνες με ξαφνικές τροπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας, οι οποίες όμως μερικές φορές μπορεί να κρατήσουν και μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.