Skip to main content

ΜΠΑΝΓΚΛΑΝΤΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΝΔΙΑ - 15 ΗΜΕΡΕΣ - ΜΑΡΤΙΟΣ 2024 από 3690€

Αναχώρηση: 15/03/2024  - 15 ημέρες

ΑΡΧΗΓΟΣ : ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΖΑΣ

Ημέρα 1η: Αθήνα- Μπουμπανέσβαρ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Ινδία.

 

Ημέρα 2η: Μπουμπανέσβαρ

Άφιξη το μεσημέρι στο Μπουμπανεσβάρ. Το ίδιο απόγευμα θα επισκεφθούμε τους εξαίσιους ναούς Μουχτεσβάρ και  Ράτζα –Ράνι, ενώ από ειδική εξέδρα θα ατενίσουμε το υπερθέαμα του συμπλέγματος των ναών του Λιγκαράτζ που συρρέουν οι απανταχού Ινδουιστές (μόνο)!

 

Ημέρα 3η: Μπουμπανέσβαρ-Γκοπαλπούρ

Πολύωρη η σημερινή διαδρομή που θα μας φέρει μέσα από ορυζώνες και παραθαλάσσια διαδρομή στο Ναό του Κοναράκ. Από δω συνεχίζουμε για το Γκοπαλπούρ όπου θα μας φιλοξενήσει απόψε.

 

Ημέρα 4η: Γκοπαλπούρ-Ραγιαγκάντα

Σήμερα αρχίζει η ανάβαση στα ημιορεινά τοπία και τις άγονες διαδρομές της Ορίσσα όπου εδώ και αιώνες ζουν απομονωμένοι οι προ-δραβιδικοί λαοί της Ινδίας με παράξενες φορεσιές και παραδόσεις. Καταλήγουμε το βράδυ σε απλό ξενοδοχείο στην κωμόπολη Ραγιαγκάντα.

 

Ημέρα 5η: Ραγιαγκάντα

Το πρωϊ θα εξορμήσουμε στην περιοχή της φυλής των Μάλια. Εδώ στο βδομαδιάτικο παζάρι του Κοταγκάντ (ή Κοταγκάρ) μας περιμένει το απίστευτο θέμα των "ζωγραφισμένων" γυναικών της φυλής των Μάλια Κοντ με τα εκτεταμένα τατουάζ στα πρόσωπά τους. Πριν επιστρέψουμε στη Ραγιακάντα θα σταθούμε σε κάποιο από τα παραδοσιακά χωριά των ινδοδραβίδων Ντέσια με τον κοινοβιακό χαρακτήρα και τις χαμηλές στέγες που θυμίζουν τους οικισμούς των Νιάς στα ανοιχτά της Σουμάτρας.

Ημέρα 6η: Ραγιαγκάντα-Τζεϋπόρ

Το πρώτο πολιτιστικό σοκ της ημέρας θα το πάρουμε στην εβδομαδιάτικη αγορά της Τσατικόνα, κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές του Μπισαμκουτάκ όπου κατεβαίνουν από τους λόφους οι βλοσυροί Ντόγκρια με λευκές χλαμύδες και αλλεπάλληλα τσιμπιδάκια στα μαλλιά τους. Άνδρες και γυναίκες τα αφήνουν μακριά και ξεχωρίζεις το φύλο τους μόνο από το ντύσιμό τους. Αναχωρώντας για την Τζεϋπόρ θα σταθούμε σε κάποιο από τα χωριά των Κουμάρ, κοντά στην Κακαριγκούμα  που παραδοσιακά ασχολούνται με την κατασκευή κεραμικών σκευών. Αργά το βράδυ καταλήγουμε στην. κωμόπολη Τζεϋπόρ για διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Τζεϋπόρ- Βισακαπατνάμ

Αξημέρωτα ακόμη αναχωρούμε για το μεγάλο γεγονός της ημέρας. Στην εβδομαδιαία αγορά του Ονουκαντέλι – δυόμισι ώρες νότια της Τζεϋπόρ - θα μπερδευτείτε. Για κάποια στιγμή θα νομίζετε πως είστε στην Τανζανία ή την βόρεια Κένυα της Αφρικής. Αυτό που θα προκαλέσει την σύγχυση ακούει στο όνομα: Μπόντ. Μια από τις πιο παράξενες φυλές της Ινδίας, όπου οι γυναίκες είναι μισόγυμνες, τα κεφάλια τους είναι κουρεμένα και σκεπάζουν το στήθος τους -όχι και πολύ επίμονα- με ένα χείμαρρο από 40-50 περιδέραια. Ένας ακόμη ανθρωπολογικός πονοκέφαλος αυστρο-νεγροειδών φυλών που φαίνεται θα παραμείνει σε ένταση για πολλά χρόνια. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε κάποιο από τα χωριά  της φυλής των Γκαντάμπα που οι γυναίκες έχουν ακόμη τη συνήθεια να φορούν βαριά μεταλλικά κολάρα στο λαιμό που τα κληρονομούν απ’ τους προγόνους τους. Το απόγευμα κατηφορίζουμε από τα οροπέδια προς τις πεδιάδες με τελικό προορισμό το Βισακαπατνάμ όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

Ημέρα 8η: Βισακαπατνάμ - Καλκούτα

Σύντομη πτήση για την πολύβουη Καλκούτα, την πρώτη πρωτεύουσα της βρετανικής Ινδίας που την κοσμούν μεγαλοπρεπή κτήρια της αποικιακής περιόδου.

 

Ημέρα 9η: Καλκούτα

Στην πρωινή ξενάγηση θα ξεναγηθούμε στην ινδική μεγαλούπολη, που είναι το δεύτερο μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της Ινδίας και ο πυρήνας της εθνικής κουλτούρας. Ιδρύθηκε από τους Άγγλους το 1690 και ήταν η πρωτεύουσα τους μέχρι το 1911 οπότε και μεταφέρθηκε στο Νέο Δελχί. Στην ξενάγηση θα επισκεφθούμε τον ναό της Κάλι (που είναι ο ιερότερος ναός της πόλης), το μνημείο της Βικτώριας με το Εθνικό Μουσείο, τη γέφυρα Χάουρα, την ελληνική εκκλησία, καθώς και το ελληνικό κοιμητήριο.

 

Ημέρα 10η: Καλκούτα-Μπαρισάλ

Σήμερα πετάμε για το Μπαγκλαντές, μια άγνωστη και εν πολλοίς παρεξηγημένη χώρα της Ινδικής Χερσονήσου. Άφιξη στην Ντάκα απ' όπου μετά τις τελωνειακές διαδικασίες αναχωρούμε για το εσωτερικό της χώρας όπου αναδεικνύεται ο υδάτινος χαρακτήρας της Βεγγάλης. Διασχίζουμε απέραντους ορυζώνες περνάμε ατέλειωτα ποτάμια που σπεύδουν να ενωθούν με τον Γάγγη και τον Βραχμαπούτρα και καταλήγουμε το απόγευμα   στην πόλη Μπαρισάλ χαμένη μέση στον δαίδαλο των ποταμών και των καναλιών που απαρτίζουν το σκηνικό του Μπαγκλαντές.

 

Ημέρα 11η:Μπαρισάλ

Όσες πλωτές αγορές και να έχετε δει -τουριστικές και μη- οι ποτάμιες αγορές του Μπαγκλαντές κερδίζουν σε εντυπώσεις χάρη στην αυθεντικότητα  και τον αλώβητο χαρακτήρα τους. Ελάχιστοι ξένοι τουρίστες μπαίνουν στον κόπο να φτάσουν μέχρι το Μπαρισάλ και τις υδάτινες αρτηρίες  που φιλοξενούν τις διάσημες πλωτές αγορές. Πρώτα μας περιμένει η πλωτή αγορά στην Μπαϊτακάτα όπου αγρότες με εκατοντάδες βάρκες καταφτάνουν να πουλήσουν τα φρέσκα προϊόντα τους σε εμπόρους και ιδιώτες. Όμως οι εντυπώσεις απογειώνεται στην πλωτή αγορά του Μπιμρούλι στη συμβολή των καναλιών που συγκλίνουν στο σημείο αυτό  από διάφορες κατευθύνσεις. Ένας μαγικός, σχεδόν ονειρικός κόσμος αποκαλύπτεται  στα μάτια μας. Επιστροφή το απόγευμα στο Μπαρισάλ.

 

Ημέρα 12η: Μπαρισάλ - Τσαττογκράμ (Τσιττακόνγκ)

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το Νοτιοανατολικό Μπαγκλαντές. Άφιξη το απόγευμα στο  Τσαττογκράμ - πρώην Τσιτταγκόνγκ - στον Κόλπο της Βεγγάλης,   πολύβουο λιμάνι πάνω στον ποταμό Καρναπούλι.

 

Ημέρα 13η:Τσαττογκράμ - Ντάκα

Ξεκινάμε το πρωί την  ξενάγηση στην Τσιτταγκόνγκ, καταπλέοντας  με βενζινάκατο στο λιμάνι της πόλης, όπου θα δούμε εκπληκτικά σκαριά μιας ξεχασμένης ναυπηγικής τέχνης, που θυμίζουν πορτογαλικές γαλέρες και πειρατικά πλοία. Ολοκληρώνουμε έτσι τη γνωριμία με τις περιοχές του ανατολικού Μπανγκλαντές. Το μεσημέρι επιστρέφουμε οδικώς στην Ντάκα.

 

Ημέρα 14η:Ντάκα

Το Μπαγκλαντές είναι μια χώρα που δημιουργήθηκε από τον χωρισμό της Ινδίας και του Πακιστάν και κατοικείται από ένα κράμα  λαών, που αποτελούσαν άλλοτε το βασίλειο της Βεγγάλης. Στην εκτενέστερη γνωριμία με την πρωτεύουσα, που βρίσκεται χτισμένη στο Δέλτα των ποταμών Βραχμαπούτρα και Γάγγη, θα επισκεφτούμε δύο απρόσμενα αξιοθέατα: το κενοτάφιο των Ελλήνων που βρίσκεται στον περίβολο του Τήτσερς-Στιούντεντς Σέντερ του Πανεπιστημίου της Ντάκα και την… Αρμενική Εκκλησία στην παλιά πόλη της Ντάκα. Στη συνέχεια θα σταθούμε  μπροστά στο παλιό Μέγαρο του Βρεττανού Κυβερνήτη της Βεγγάλης που σήμερα στεγάζει το Ανώτατο Δικαστήριο και θα επισκεφθούμε τον κήπο του ανακτόρου των Ναβάμπ  της  Βεγγάλης κοντά στις όχθες του ποταμού Μπουριγκάνγκα.

Στη συνέχεια θα περιπλεύσουμε με βενζινάκατο το πολύβουο ποτάμιο λιμάνι της Ντάκα και θα  παρακολουθήσουμε το ατέλειωτο πήγαινε- έλα των καϊκιών και των πλοιαρίων, που κουβαλάνε κάθε λογής εμπορεύματα και  αντικρίζοντας βιβλικές σκηνές ενός κόσμου που αρνείται να χαθεί.  Το βράδυ θα έχετε ευκαιρία να εξορμήσετε στην συνοικία Γκουλσάν και να βρείτε ατέλειωτους θησαυρούς στα καταστήματα με τις αντίκες.

 

Ημέρα 15η: Ντάκα -Αθήνα

Πρωινή επιστροφή πίσω στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ

 

Τιμές BONUS PRICE

Ταξίδι

Αναχ/ση

Διατροφή

Διαμονή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΝΔΙΑ ΟΡΙΣΑ ΜΠΑΝΓΚΑΝΤΕΣ

 

15 ημέρες

15/03/2024

HB

3*, 4*, 5*

3.690

+790

+990

 

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομική θέσης
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* στις μεγάλες πόλεις και τα καλύτερα διαθέσιμα 3* στην περιοχή της Ορίσα
  • Ημιδιατροφή (πρωινό και δείπνο καθημερινά)
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Εισόδους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Βίζα Ινδίας και Μπανγκλαντές
  • Αρχηγός Αποστολής: ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο