Skip to main content

ΒΟΡΕΙΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ Χωριά των Καλάς Φεστιβάλ UCHAL 15 ημέρες Αύγουστος 2023 από 2990

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 15 - 29 Αυγούστου 2023

 

Ημέρα 1η (15/8): Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Ισλαμαμπάντ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Ισλαμαμπάντ, την σύγχρονη ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας, που άρχισε να οικοδομείται το 1961 πάνω σε σχέδια του 'Ελληνα αρχιτέκτονα Δοξιάδη.

 

Ημέρα 2η (16/8): Ισλαμαμπάντ

Άφιξη και ξενάγηση στη σύγχρονη ομοσπονδιακή πρωτεύουσα του Πακιστάν. Θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό τέμενος Φειζά με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το Εθνογραφικό Μουσείο που θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές και σε ένδοξες στιγμές παρελθόντος. Συνεχίζουμε με το Εθνικό Μνημείο του Πακιστάν (Pakistan National Monument) που είναι αφιερωμένο στην ανεξαρτησία της χώρας και τους λόφους Shakarpariyan Hills. Αργότερα, βόλτα στις όχθες της λίμνης Rawal και αφού διασχίσουμε το καλοδιατηρημένο κέντρο της πόλης με τις μεγάλες σκιερές λεωφόρους, θα κατευθυνθούμε στο Rawalbindi την πρώην πρωτεύουσα του Πακιστάν, σχεδόν προάστιο του Ισλαμαμπάντ σήμερα. Θα επισκεφτούμε το ιστορικό κέντρο και την παραδοσιακή αγορα. Βόλτα στα σοκάκια με τα αναρίθμητα αποικιοκρατικά κτήρια, απομεινάρια χλιδής των περασμένων αιώνων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Το Τζαμί Shah Faisal εμπνευσμένο από τέντα βεδουίνων

 

Ημέρα 3η (17/8): Ισλαμαμπάντ - Τάξιλα - Ναράν

Πρωινή αναχώρηση για το Ναράν με ενδιάμεση στάση στα Τάξιλα. Ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο που τα ευρήματα από το βασίλειο της Gandhara θα μας ταξιδέψουν σε έναν μεγαλειώδη πολιτισμό με επιρροές από την κλασική αρχαία Ελλάδα. Ακολουθεί επίσκεψη στο βουδιστικό μοναστήρι Julian με τα μοναδικά ταφικά μνημεία και την αξεπέραστη αισθητική και αρχιτεκτονική δομή. Συνεχίζουμε για την καταπράσινη κοιλάδα Kaghan έναν από τους γνωστότερους τουριστικούς προορισμούς στη χώρα. Άφιξη στη Ναράν με τα υπέροχα ορεινά τοπία, δείπνο και διανυκτέρευση.

Βουδιστικό μοναστήρι Julian

 

Ημέρα 4η (18/8): Ναράν - Καριμαμπάντ

Πρωινή αναχώρηση για το Καριμαμπάντ στην ακριτική περιοχή της Χούντζα. Σήμερα θα απολαύσουμε την μαγευτική φύση της οροσειράς Καρακορούμ. Η εντυπωσιακή λίμνη Lulusar, το πέρασμα Babusar και το σημείο Nanga Parbat που συνενώνονται οι τρεις οροσειρές (Ινδικαύκασος, Καρακορούμ και Ιμαλάια) θα μείνουν ανεξίτηλα στη μνήμη μας. Άφιξη στο Καριμαμπάντ δείπνο και διανυκτέρευση.

Nanga Parbat

 

Ημέρα 5η (19/8): Καριμαμπάντ (πέρασμα Khunjerab, λίμνη Attabad, Gulmit)

Πρωινή αναχώρηση για να απολαύσουμε τις ομορφιές που βρίσκονται στη σκιά του Καρακορούμ. Θα διασχίσουμε το πέρασμα Κhunjerab που οδηγεί στα σύνορα με την Κίνα και θα επισκεφθούμε τον παραμεθόριο οικισμό Gulmit όπου η θέα προς την κορυφή Tupopodon και τον παγετώνα Shutubar είναι μαγευτική. Σειρά έχει η γνωστή κρεμαστή πεζογέφυρα Hussaini και η παγετωνική λίμνη Attabad με τα γαλαζοπράσινα νερά. Επίσκεψη στον παραδοσιακό οικισμό της Χούντζα με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και την πολύχρωμη παραδοσιακή αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Η παγετωνική λίμνη Attabad

 

Ημέρα 6η (20/8): Καριμαμπάντ – Γκούπις

Πρωινή αναχώρηση και πρώτος σταθμός μας για σήμερα το Duikar και ο οικισμός Altit. Περιοχή εξαιρετικής ομορφιάς με θέα στις γνωστότερες κορυφές του Καρακορούμ όπως Rakaposhi, Hunza peak, Ultar, Lady Finger. Συνεχίζουμε για το φρούριο Baltit, μνημείο της Unesco που στα τείχη του συγκεντρώνεται ιστορία και ένδοξη πορεία 700 και πλέον ετών! Έδρα των πρώην βασιλέων της Χούντζα Mir, βρίσκεται προστατευμένο από πανύψηλες κορυφές και η οχύρωσή του είναι η εντυπωσιακότερη σε όλο το Βόρειο Πακιστάν! Συνεχίζουμε για το Gupis. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Φρούριο Baltit

 

Ημέρα 7η (21/8): Γκούπις – Τσιτράλ

Σήμερα θα διασχίσουμε το γνωστότερο ίσως πέρασμα στο Πακιστάν για να καταλήξουμε στην κοιλάδα του Τσιτράλ. Το Shandur pass γνωστό από τα χρόνια που ο δρόμος του Μεταξιού δημιούργησε ιστορία και μύθους στην περιοχή αφού ήταν η πιο σημαντική στάση των καραβανιών στη διαδρομή Kashgar - Kabul. Σήμερα στρατοκρατούμενη ζώνη και χώρος εξάσκησης για το άθλημα του πόλο με άλογα. Εδώ ο Ινδοκαύκασος συναντά τα όρη Παμίρ και Καρακορούμ. Θα σκαρφαλώσουμε με ειδικά οχήματα 4Χ4 στα 3.738 μ. Γαλαζοπράσινες παγετωνικές λίμνες, απότομες κορυφές και ένα τοπίο απόκοσμης ομορφιάς θα συντροφεύουν την πορεία μας. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Τσιτράλ, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Το Shandur pass

 

Ημέρα 8η (22/8): Τσιτράλ - Κοιλάδα των Καλάς - Φεστιβάλ Uchal - Μπουμπουρέτ

Πρωινή αναχώρηση για τη Rumbur, έναν από τους παραδοσιακούς οικισμούς των Καλάς. Γνωριμία με την περιοχή και βόλτα στα στενά σοκάκια του χωριού. Χρόνος για να απολαύσουμε τις  ετοιμασίες και τις πρώτες εκδηλώσεις στο Φεστιβάλ. Αργότερα, συνεχίζουμε οδικώς για την Boumbouret, τον βασικό οικισμό των Καλάς, στην ομώνυμη γειτονική κοιλάδα. Άφιξη και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Το βράδυ είναι αφιερωμένο στις εκδηλώσεις και τους χορούς των Καλάς που συνεχίζονται μέχρι αργά την νύχτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Καθοδόν προς τους Καλάς

 

Ημέρα 9η (23/8): Μπουμπουρέτ - Τσιτράλ

Πρωινή ξενάγηση και βόλτα στους οικισμούς των Καλάς, Μπρουν και Καρακάλ. Θα περπατήσουμε στα γραφικά σοκάκια, στις μικροσκοπικές πλατείες και θα μυηθούμε στην κουλτούρα και τις παραδόσεις τους, γνωρίζοντας τους ναούς των αρχαίων θεοτήτων, τα ιερά ξυλόγλυπτα αγάλματα και την ισχυρή ανιμιστική λατρεία ενός πολιτισμού που είναι πλέον υπό την προστασία της Unesco. Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας στο μουσείο των Καλάς, το σχολείο και το πολιτιστικό κέντρο. Το απόγευμα επιστροφή στο Τσιτράλ, δείπνο και διανυκτέρευση. 

 

Ημέρα 10η (24/8): Τσιτράλ

Πρωινή ξενάγηση στο καλοκαιρινό ανάκτορο και οχυρό Birmoghlasht, που κατασκευάστηκε από τον πρώην βασιλιά του Τσιτράλ, Shuja Ul Mulk το 1910. Βρίσκεται στο Εθνικό πάρκο Gol, στα 2800μ.σε ένα τοπίο εξαιρετικής ομορφιάς με θέα τις πιο εντυπωσιακές κορυφές του Ινδοκαύκασου. Επιστροφή στο Τσιτράλ και επίσκεψη στο ιστορικό τέμενος και σημερινή ισλαμική σχολή Shashai Masjid. Σειρά έχει το φρούριο της πόλης, τα τείχη του οποίου υψώνονται στην κοιλάδα του Τσιτράλ από τον 16αι. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην παραδοσιακή αγορά. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 11η (25/8): Τσιτράλ - Βουδιστικό μοναστήρι Takht I Bahi - Πεσαβάρ

Πρωινή αναχώρηση και αφού διασχίσουμε το πέρασμα Λοβάρι, άφιξη στην κοιλάδα Swat. Επίσκεψη στο φημισμένο μοναστήρι Takht I Bahi, ένα από τα σημαντικότερα μοναστικά συμπλέγματα σε όλη τη χώρα και μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Αντιπροσωπευτικές οχυρώσεις του βασιλείου της Gandhara, ταφικά μνημεία, βουδιστικά αγάλματα, επιγραφές και η εξαιρετική αρχιτεκτονική, φωτίζουν την αίγλη του 1ου αιώνα π.Χ. με εμφανείς τις επιρροές από την αρχαία ελληνική τέχνη. Συνεχίζουμε για την Πεσαβάρ, άφιξη στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Μοναστήρι Takht I Bahi

 

Ημέρα 12η (26/8): Πεσαβάρ (Khyber pass)

Πρωινή αναχώρηση με κατεύθυνση το πέρασμα Khyber και τα σύνορα προς το Αφγανιστάν. Επιστροφή στην Πεσαβάρ και ξενάγηση στο μουσείο της πόλης, που φιλοξενεί κάποια από τα πιο σπάνια ευρήματα και νομισματικές συλλογές του βασιλείου της Gandhara. Εξαιρετικής σημασίας επίσης η ισλαμική συλλογή και η αίθουσα με τα σπάνια ιστορικά αντικείμενα των Καλάς. Συνεχίζουμε με το τέμενος Khan Mosque και την αγορά της πόλης. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και για να απολαύσουμε το διάσημο πράσινο τσάι της Πασαβάρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 13η (27/8): Πεσαβάρ - Λαχώρη

Πρωινή αναχώρηση για τη Λαχώρη, την πολιτιστική πρωτεύουσα και ίσως την πιο προοδευτική πόλη του Πακιστάν. Άφιξη αργά το απόγευμα, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 14η (28/8): Λαχώρη

Ολοήμερη ξενάγηση στην πόλη που φιλοξενεί τα πιο εντυπωσιακά μνημεία της δυναστείας των Μουγκάλ στο Πακιστάν. Θα ξεκινήσουμε από το φρούριο της πόλης, εντός του οποίου θα επισκεφτούμε ανάκτορα και επίσημους χώρους υποδοχής του Τζαχανγκίρ και του Σαχ Τζαχάν και θα συνεχίσουμε με το ιστορικό τέμενος jama Masjid του 17ου αι. Σειρά έχει το μουσείο της Λαχώρης που μας υποδέχεται με την πιο ξεχωριστή συλλογή ευρημάτων από το βασίλειο της Gandhara. Μοναδικής αξίας το άγαλμα του "Σκελετωμένου" Βούδα έργο τέχνης μιας ιδιαίτερης αισθητικής που καθηλώνει. Σημαντική και η συλλογή νομισμάτων του 1ου αι π.Χ. μαζί με τα ινδουιστικά και τζαϊνιστικά ευρήματα της ίδιας εποχής.

Το απόγευμα, συνεχίζουμε για τους κήπους Shalimar κατασκευασμένοι σε ένα πολυεπίπεδο σχηματισμό με κρήνες και σιντριβάνια που συντελούν σ’ ένα σκηνικό απόλυτης αισθητικής αρμονίας. Η μέρα μας τελειώνει με την τελετουργική υποστολή της σημαίας στα σύνορα με την Ινδία. Εθνικά εμβατήρια, παραδοσιακά κρουστά και οι πανύψηλοι άνδρες της συνοριακής φρουράς με τις μεγαλοπρεπείς στολές συμπληρώνουν το θέαμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

 

 

Ημέρα 15η (29/8): Λαχώρη – Αθήνα

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

ΤΙΜΕΣ 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

ΒΟΡΕΙΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Χωριά των Καλάς

Φεστιβάλ UCHAL

 

15 ημέρες

Πλήρης διατροφή

15/8

4*, 5* & ξενώνες

2.990

+690

+690

 

Το ταξίδι σας προσφέρει:

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5* στις μεγάλες πόλεις, 3* στις υπόλοιπες και πανσιόν στο χωριό Μπομπουρέτ (1 νύχτα)
  • Πλήρη διατροφή καθημερινά
  • Μεταφορές, με τοπικά κλιματιζόμενα πούλμαν και τζιπ ανάλογα με τις διαδρομές του προγράμματος
  • Εισόδους κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Εμπειρότατος Αρχηγός/συνοδός
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.
  • Ηλεκτρονική μορφή διαβατηρίου (έγχρωμο αρχείο JPEG, JPG, PNG μεγέθους έως 350Κb), που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.
  • Μία (1) πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου σε λευκό φόντο, διαστάσεων 4,5 μήκος Χ 3,5 πλάτος. Ηλεκτρονική μορφή φωτογραφίας (έγχρωμο αρχείο JPEG, JPG, PNG μεγέθους έως 350Κb), που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού.