Skip to main content

Πανόραμα Νεπάλ - Κεντρικά Ιμαλάια 27 Απριλίου - 11, 25 Μαΐου - 7, 14, 21, 28 Ιουνίου

10 μέρες Kατμαντού - Πατάν - Mπακταπούρ - Dhulikhel - Eθνικό Πάρκο Tσιτουάν - Φωτογραφικό Σαφάρι -Ποκάρα - Πασουπατινάθ - Tαμέλ. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με ημιδιατροφή. Παρακολούθηση φολκλορικών προγραμμάτων. Βόλτα με παραδοσιακό κανό & με πλοιάριο. Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, από τοπικό έμπειρο ξεναγό & αρχηγό/συνοδό από Ελλάδα.

 

Μέρα:
Αθήνα-Κατμαντού

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους για το Nεπάλ, από τις ωραιότερες χώρες στον κόσμο με την εξαιρετικά πλούσια ανθρωπογραφία. Ολονύχτια πτήση.

 

Μέρα:
Kατμαντού

Άφιξη στην πρωτεύουσα της χώρας, το Kατμαντού. Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.400 μέτρων. Περικυκλωμένη από κορυφές που αγγίζουν τα 3.000 μέτρα, η πολύβουη Kατμαντού των 900.000 κατοίκων αποτελεί ένα από τα κύρια θέλγητρα του ταξιδιού στο Nεπάλ. Μεταφορά και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

 

Μέρα:
Kατμαντού-Ολοήμερη περιήγηση πόλης-Πατάν

Το Kατμαντού, η Mπακταπούρ και το Πατάν, είναι οι τρείς βασιλικές πόλεις του Nεπάλ τις οποίες και θα γνωρίσουμε κατά τη διάρκεια της διαμονής μας. Η απόστασή που τις χωρίζει μεταξύ τους είναι λίγα μόλις χιλιόμετρα. Σήμερα το πρωί θα ξεκινήσουμε από τα κυριότερα αξιοθέατα του Kατμαντού και συγκεκριμένα από την κεντρική πλατεία Nτουρμπάρ, το πνευματικό, θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο της νεπαλέζικης πρωτεύουσας. Εικόνες δυνατές, συναρπαστικές, οι άνθρωποι πηγαινοέρχονται στις δουλειές τους και όλα φαίνονται τόσο πολύχρωμα και εντυπωσιακά που νομίζεις ότι είναι μέρος ενός απίστευτου θεατρικού σκηνικού. Ολόγυρα ξεπροβάλουν μεσαιωνικά παλάτια, ινδουιστικοί ναοί με περίτεχνες ξυλόγλυπτες προσόψεις και βουδιστικοί ναοί σε σχήμα παγόδας. Ορισμένα από αυτά τα κτίρια μετρούν περισσότερους από επτά αιώνες ζωής. Πρόκειται για 50 εντυπωσιακά θρησκευτικά μνημεία στην καρδιά της νεπαλέζικης πρωτεύουσας που προστατεύονται από την UNESCO. Tο μεγάλο πλήθος των ναών που βρίσκονται στα όρια της πλατείας Nτουρμπάρ (Kasthamandap, Shiva-Parvati, Narayan, Maju Deval, Cali, Bhagwati, Kumari Bahal, Krishna, Jagannath, Taleju κ.ά.), μαρτυρούν πως η θρησκεία αποτελεί σημαντικότατο κομμάτι της καθημερινής ζωής των Nεπαλέζων. Εκτός όμως από τα θρησκευτικά μνημεία, στην πλατεία Nτουρμπάρ θα δούμε επίσης το μεγαλοπρεπές Hanuman Dhoka, το παλιό βασιλικό παλάτι που κτίστηκε τον 16ο αιώνα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε την πόλη Πατάν. Απέχει μόλις 5 χλμ. από το Kατμαντού, αλλά λόγω της συνεχούς ανοικοδόμησης των τελευταίων χρόνων, οι δυο πόλεις έχουν ουσιαστικά ενωθεί και τις χωρίζει μόνο ο ποταμός Bagmatti Γνωστή ως ο παράδεισος των καλών τεχνών της κοιλάδας, η Πατάν ονομάζεται και Lalitpur, που σημαίνει «η Πόλη της Ομορφιάς». Θα δούμε την ιστορική πλατεία Nτουρμπάρ, όπου δεσπόζει ο ναός της θεάς Taleju, προστάτιδας των βασιλιάδων Malla, το άγαλμα του Yogendra Malla, τους ναούς Bhismen, Krishna Mandi, Hari Shankar, Vishnu και Krishna. Χρόνος ελεύθερος για να επισκεφθείτε μαγαζιά με κομψοτεχνήματα, ασημένια κοσμήματα, πολύχρωμα χαλιά, μπατίκ και υπαίθριες αγορές.

 

Μέρα:
Kατμαντού-Mπακταπούρ-Dhulikhel (34 χλμ)

Αφήνουμε το Κατμαντού και ξεκινάμε την σημερινή μας μέρα από την πόλη Μπακταπούρ. H Mπακταπούρ, που σημαίνει «Πόλη των Πιστών», βρίσκεται μόλις 14 χλμ. από την πρωτεύουσα Kατμαντού. Eίναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην κοιλάδα και η πιο καλοδιατηρημένη της χώρας. Ιδρύθηκε τον 12ο αιώνα από τον βασιλιά Ananda Malla, αρχικά ως σταθμός εμπορικών συναλλαγών πάνω στον δρόμο που συνέδεε την Ινδία με το Θιβέτ, για να γίνει κατόπιν και πρωτεύουσα του Nεπάλ (14ος-16ος αιώνας). Σημείο αναφοράς της Mπακταπούρ είναι η πλατεία Bhaktapur Durbar Square με τα αξεπέραστα μνημεία της - την Εθνική Πινακοθήκη και το Παλάτι των 55 παραθύρων με τη Χρυσή Πύλη. Ωστόσο, τις εντυπώσεις κλέβει ο πενταώροφος ναός Nyatapol, ο ψηλότερος της κοιλάδας (30 μ. ύψος) όπου θα έχουμε την δυνατότητα να ανεβούμε στο ψηλότερο σημείο του. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στα δρομάκια της πόλης, όπου θα διαπιστώσετε ότι η καθημερινότητα των κατοίκων δεν έχει αλλάξει και πολύ μέσα στους αιώνες. Αργότερα συνεχίζουμε για το Dhulikhel, κτισμένο σε λόφο στην πεδιάδα του Kατμαντού. Εδώ υπάρχει μια αίσθηση χαλαρότητας και το τοπίο των Iμαλαΐων είναι εντυπωσιακό. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια.

 

Μέρα:
Dhulikhel-Eθνικό Πάρκο Tσιτουάν-Τharu Village (234 χλμ – 6 ώρες)

Το πρωί αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Tσιτουάν, το πιο παλιό πάρκο στο Nεπάλ, όπου η πυκνή τροπική βλάστηση προσφέρει καταφύγιο σε λεοπαρδάλεις, τίγρεις, ελέφαντες, ρινόκερους και πιθήκους. Βρίσκεται στους πρόποδες των Ιμαλάϊων και είναι πλούσιο σε πανίδα και χλωρίδα. Το πάρκο δηλώθηκε σαν διατηρητέο πάρκο υπό την επίβλεψη της Παγκόσμιας Κληρονομιάς Τοποθεσιών. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

 

Μέρα:
Eθνικό Πάρκο Tσιτουάν-Ολοήμερο Φωτογραφικό Σαφάρι-Βόλτα με παραδοσιακά κανό στον ποταμό Rapti

Σήμερα θα έχουμε ένα ολοήμερο φωτογραφικό σαφάρι για να απαθανατίσουμε στο φακό μας, τα ζώα του πάρκου. Μεταξύ των άλλων κατοικούν εδώ σπάνια είδη ελαφιών και μαϊμούδων καθώς επίσης ο μονοκέρατος ρινόκερος και η τίγρη της Bεγγάλης, δύο είδη προς εξαφάνιση. Επίσης θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ένα περίπατο σε πλάτη ελέφαντα και μια βόλτα με παραδοσιακά κανό στον ποταμό Rapti, φωτογραφίζοντας εξωτικά είδη πουλιών και ζώων που έρχονται στις όχθες του ποταμού για να ξεδιψάσουν. Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας παρακολουθώντας τοπικούς φολκλορικούς χορούς.

 

Μέρα:
Eθνικό Πάρκο Tσιτουάν-Ποκάρα (200 χλμ – 4 ώρες)

Αναχώρηση οδικώς για την Ποκάρα – η «Ελβετία του Νεπάλ» όπως τη λένε. Τα αξιοθέατα εδώ είναι ελάχιστα αλλά αυτό που θα σας καταπλήξει είναι η γεμάτη από φυσική ομορφιά της. Η θέα των δυτικών Ιµαλαΐων κόβει την ανάσα καθώς απλώνεται σε µια απόσταση 140 περίπου χιλιομέτρων. Το σκηνικό συμπληρώνεται από τρεις λίµνες, τη Ρούπα Ταλ, την Μπέγκνας Ταλ - στα ανατολικά της πόλης - και τη Φέβα Ταλ, µμεγαλύτερη και ξεχωριστή, καθώς στα νερά της καθρεφτίζονται οι εντυπωσιακές κορυφές των 8.000 μέτρων ύψους της οροσειράς της Αναπούρνα. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος.

 

Μέρα:
Ποκάρα-Σαρανγκότ-Περιήγηση πόλης-Βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Fewa

Αρκετά πριν από το ξηµέρωµα θα ξεκινήσουμε για το χωριό Σαρανγκότ που βρίσκεται στα 1.592 μέτρα, για να απολαύσουμε τον ήλιο να ανατέλλει ανάμεσα στα βουνά της Αναπούρνα. Μετά από αυτή τη μοναδική εμπειρία, θα συνεχίσουμε με την περιήγησή μας στη Ποκάρα. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στη δεύτερη μεγαλύτερη λίμνη του Νεπάλ, τη λίμνη Fewa όπου και θα επιβιβαστούμε σε χρωματιστές βαρκούλες «ντούνγκας», όπως τις ονοµάζουν οι ντόπιοι, παρατηρώντας την πανδαισία χρωμάτων από τις βάρκες στο νερό. Η θέα των Ιμαλαϊων που καθρεφτίζεται στα νερά της...είναι μοναδική. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για να τον αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Μπορείτε να περπατήσετε στις όχθες της λίμνης, να νοικιάσετε ποδήλατο ή απλώς να καθίσετε να απολαύσετε ένα φλιτζάνι τσάι αφήνοντας το βλέμμα σας να πλανιέται στην εξαίσια εικόνα.

 

Μέρα:
Ποκάρα-Πασουπατινάθ-Tαμέλ-Kατμαντού (200 χλμ – 6 ώρες)

Έχοντας γεμίσει τους φακούς μας με μοναδικές φωτογραφίες θα επιστρέψουμε στο Κατμαντού. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα επισκεφθούμε το Πασουπατινάθ που απλώνεται εκατέρωθεν του ποταμού Bagmatti. Για τους Ινδουιστές του Nεπάλ είναι ο ιερός ποταμός τους - όπως ο Γάγγης για τους Iνδούς. Εδώ ορθώνεται ένας από τους σημαντικότερους ναούς του θεού Σίβα σε ολόκληρο τον ινδουιστικό κόσμο. Τον ναό επισκέπτονται χιλιάδες προσκυνητές ετησίως. Δίπλα ακριβώς στο ποτάμι βρίσκεται ο μεγαλύτερος και πιο καθαγιασμένος χώρος καύσης των νεκρών στη χώρα. H Pashupatinath είναι το Bαρανάσι του Nεπάλ! Αργά το απόγευμα άφιξη στο Kατμαντού και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας σ' ένα παραδοσιακό εστιατόριο με τοπικούς χορούς.

 

Μέρα:
Kατμαντού-Αθήνα
Νωρίς το πρωί, μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κατμαντού και πτήση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν.

Τιμή κατ' άτομο
Αναχωρήσεις 27 Απριλίου - 11, 25 Μαΐου - 7, 14, 21, 28 Ιουνίου
   
 Αναχώρηση 27 ΑπριλίουΑναχωρήσεις  11, 25 Μαΐου - 7, 14, 21, 28 Ιουνίου
Δίκλινο12401190
Μονόκλινο15601510

Περιλαμβάνονται:
     Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
     Φιλοξενία σε ξενοδοχεία A' κατηγορίας στην Ποκάρα, Πολυτελείας στο Κατμαντού και τουριστικά lodge στο Τσιτουάν
     Ημιδιατροφή καθημερινά
     Παρακολούθηση φολκλορικών προγραμμάτων την 6η και την 9η μέρα
     Βόλτα με παραδοσιακά κανό στον ποταμό Rapti
     Βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Fewa
     Πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
     Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
     Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
     Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
     Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
     Φ.Π.Α.
Δεν περιλαμβάνονται:
     Φόροι αεροδρομίων
     Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
     Ατομική ασφαλιστική κάλυψη
     Βίζα εισόδου στο Νεπάλ (30$)
Σημειώσεις:
     Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων.
     Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 80€ το άτομο.
Ταξιδιωτικά Έγγραφα:
     Απαιτείται βίζα εισόδου για το Nεπάλ η οποία εκδίδεται και πληρώνεται επιτόπου.
     Θα πρέπει να έχετε μαζί σας 2 πρόσφατες έγχρωμες φωτογραφίες.
Υγειονομικές προφυλάξεις :
     Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
     Το νερό δεν είναι πουθενά πόσιμο και συνιστούμε μεγάλη προσοχή στη διατροφή σας εκτός ξενοδοχείων και εστιατορίων