Skip to main content

Νέα μαγική Βιρμανία ! Ιουνιος 2015

Ένα ανεπανάληπτο οδοιπορικό σε Μία Χώρα - Αποκάλυψη

με χωριά, φυλές και κρυφές ομορφιές της ακόμα παρθένας αυτής χώρας 13 Ημέρες

Λοιπές Αναχωρήσεις: 29.04, 13.05, 27.05, 10.06, 24.06

Σε ένα μοναδικό γεωγραφικό ανάγλυφο στα νοτιανατολικά της Ασίας, η Βιρμανία, εξωτική και απόμακρη, προσελκύει ταξιδιώτες από κάθε άκρη του πλανήτη, που θέλουν να βιώσουν αυθεντικές στιγμές της ασιατικής κουλτούρας. Αμόλυντη από τον μαζικό τουρισμό και τις επιρροές του δυτικού κόσμου, η Βιρμανία είναι ένας προορισμός που θα σας συναρπάσει με την τεράστια βουδιστική παρακαταθήκη, τα μοναδικά τοπία που συνθέτει η παρθένα τροπική φύση, την αμεσότητα των ευγενικών και πάντοτε χαμογελαστών ανθρώπων, τιςχρυσοποίκιλτες παγόδες, τις χιλιάδες στούπες και τα τεράστια αγάλματα του Βούδα.

Πλωτά χωριά και κήποι, απέραντοι ορυζώνες και πυκνά δάση, με τις γαλήνιες μορφές των βουδιστών μοναχών να εμφανίζονται όπου και αν βρεθείτε, δημιουργούν εικόνες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Θα γνωρίσετε μία χώρα που κινείται ακόμα με άμαξες που τις σέρνουν βόδια και φυλές ανθρώπων που ελάχιστα άλλαξαν τον τρόπο ζωής τους εδώ και αιώνες.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

 

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΓΙΑΝΓΚΟΝ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη μεγαλύτερη πόλη της Βιρμανίας, τη Γιανγκόν ή Ρανγκούν, όπως ήταν η παλαιότερη ονομασία της. Η Γιανγκόν ήταν πρωτεύουσα της χώρας μέχρι τις 6/11/2005. Σημερινή πρωτεύουσα είναι η Νέι Πι Ντο (Naypyidaw), μια νέα πόλη που η κατασκευή της ξεκίνησε το 2002. Το όνομα της νέας αυτής πόλης ανακοινώθηκε στις 27/03/2006 και σημαίνει "βασιλική πόλη του ήλιου".

 

 

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΓΚΟΝ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ, ΔΕΙΠΝΟ ΚΑΛΟΣΩΡΙΣΜΑΤΟΣ ΜΕ ΦΟΛΚΟΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ)

 

Η βρετανική αποικιοκρατία έχει αφήσει τα σημάδια της στην αρχιτεκτονική μίας περιοχής της πόλης, την οποία θα επισκεφθούμε με την άφιξή μας στη Γιανγκόν. Η ξενάγησή μας ξεκινάει σήμερα με την οκταγωνική παγόδα Sule, που βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της Γιανγκόν. Σύμφωνα με τον μύθο, κτίστηκε πριν από περίπου 2.500 χρόνια, στα χρόνια του Βούδα. Αποτελεί σήμερα σημείο-ορόσημο στη ζωή των κατοίκων από πολιτική, γεωγραφική και ιδεολογική άποψη. Η παγόδα Chaukhtatgyi,που θα επισκεφθούμε στη συνέχεια, είναι διάσημη για το τεράστιο, μήκους 65 m, κεκλιμένο άγαλμα του Βούδα. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην αγορά Scott για να βρεθούμε ανάμεσα σε μία τεράστια ποικιλία αναμνηστικών από τη Βιρμανία - κοσμήματα, υφάσματα και πολύτιμους λίθους. Η περιήγησή μας θα κλείσει με την επίσκεψή μας στην παγόδα Shwedagon, ένα από τα αρχιτεκτονικά θαύματα του κόσμου. Εδώ είναι η πνευματική καρδιά της πόλης. Προσκυνητές ταξιδεύουν βδομάδες ολόκληρες για να φθάσουν στον πιο ιερό Ναό. Η εικόνα της χρυσής παγόδας με τις εκατοντάδες στούπες τριγύρω, το βράδυ είναι φαντασμαγορική. Δείπνο στο Karaweik Royal Barge Restaurant παρακολουθώντας μια φολκλορική παράσταση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΓΚΟΝ - ΧΕΧΟ - ΠΙΝΤΑΓΙΑ - ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Χέχο. Άφιξη και οδική αναχώρηση για Πιντάγια, όπου θα περιηγηθούμε στις μοναδικές σπηλιές της με τα 8094 αγαλματίδια του Βούδα. Τα αγαλματίδια αυτά είναι ένα δείγμα της βαθιάς πίστης των Βιρμανών, οι οποίοι τα έχουν τοποθετήσει εκεί στο πέρασμα των αιώνων. Θα συνεχίσουμε για τη λίμνη Ίνλε, που πλαισιώνεται από ψηλούς λόφους και από χωριά κτισμένα πάνω σε πασσάλους. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Διανυκτέρευση.

 

 

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ

 

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μία "κρουαζιέρα" στη λίμνη Ίνλε, που είναι γνωστή για τους υδρόβιους υακίνθους, οι οποίοι βοηθούσαν τις φυλές που ζουν εκεί να δημιουργήσουν τους πλωτούς τους κήπους. Οι άνθρωποι εδώ έχουν αναπτύξει τον δικό τους μοναδικό τρόπο κωπηλασίας. Βρισκόμαστε σε έναν αλλόκοτο κόσμο από τον οποίο δύσκολα θέλουμε να "ξεκολλήσουμε" και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα. Στον μυστηριακό υδάτινο κόσμο της λίμνης Ίνλε, όπου θα περιηγηθούμε με βάρκες, όλα μοιάζουν να επιπλέουν και να κινούνται. Τα σπίτια πάνω στους πασσάλους, οι πλωτοί κήποι που κατασκεύασαν οι ντόπιοι μιμούμενοι τη φύση, οι υάκινθοι, οι βάρκες. Οι "κωπηλάτες του ποδιού" αλιεύουν δίπλα μας τα αναρίθμητα είδη ψαριών του ποταμού με τον δικό τους μοναδικό τρόπο. Στο χωριό Inn Paw Khone θα δούμε τους ντόπιους να υφαίνουν μετάξι σε αργαλειούς. Θα επισκεφθούμε την πιο σεβάσμια παγόδα της λίμνης Phaungdaw Oo και το μοναστήρι με τις εκπαιδευμένες γάτες που πηδούν, ενώ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα από το ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ - ΙΝΤΕΪΝ (Εύκολο περπάτημα σε ΧΩΡΙΟ ΜΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ PaO) - ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ

 

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για την περιοχή Ιντέιν. Κρυμμένο από την πυκνή βλάστηση δέντρων και θάμνων, το συγκρότημα από παγόδες θα μας αποκαλύψει ένα ακόμα κεφάλαιο της βουδιστικής ιστορίας της Βιρμανίας. Ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του με διάφορους τρόπους στον λαβύρινθο από τις αμέτρητες στούπες που θα συναντήσουμε εδώ. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας σε χωριά της περιοχής για να δούμε τον τρόπο ζωής και τις καθημερινές δραστηριότητες των κατοίκων τους, των σκληροπυρηνικών PaO (ΠaO), τους οποίους θα "ανακαλύψουμε" μετά από έναν εύκολο εικοσάλεπτο περίπατο σε μια καταπράσινη περιοχή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΙΝΛΕ - ΧΕΧΟ - ΜΑΝΤΑΛΕΪ

 

Θα αφήσουμε πλέον σήμερα τη λίμνη Ίνλε και θα αναχωρήσουμε για το Χέχο, απ΄ όπου θα πετάξουμε γιαΜανταλέι, το σπουδαιότερο πολιτιστικό κέντρο της χώρας και τελευταία βασιλική πρωτεύουσα της Βιρμανίας πριν από την κατάληψη της χώρας από τους Βρετανούς το 1885. Η διαμονή μας εδώ θα μας φέρει κοντά σε θαυμαστά έργα της ιστορίας και του πολιτισμού της χώρας. Η επίσκεψή μας στους θησαυρούς της βουδιστικής κληρονομιάς της πόλης ξεκινά με την παγόδα Μαχαμούνι, έναν από τους σημαντικότερους τόπους προσκυνήματος των βουδιστών. Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, το τεράστιο άγαλμα του Βούδα στο εσωτερικό του ναού, είναι ένα από τα πέντε που χυτεύτηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής του. Συνεχίζουμε με την παγόδα Kuthodaw, όπου θα δούμε τομεγαλύτερο βιβλίο του κόσμου, καθώς και το μοναστήρι Shwenandaw, όπου θα θαυμάσουμε το μεγαλείο της αρχιτεκτονικής του ξύλου τικ και της ξυλογλυπτικής του 19ου αι. Στην κορυφή του λόφου του Μανταλέι θα ολοκληρώσουμε τη σημερινή περιήγησή μας, βλέποντας το ηλιοβασίλεμα να δίνει μία ακόμη πιο μυστηριακή ατμόσφαιρα στην πόλη και στο οροπέδιο Shan, στους πρόποδες των Ιμαλαΐων.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΤΑΛΕΪ - ΑΜΑΡΑΠΟΥΡΑ - ΜΙΝΓΚΟΥΝ, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ

 

Σήμερα θα επισκεφθούμε την αρχαία πρωτεύουσα της Μυανμάρ, την Αμαραπούρα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στιγμιότυπα από την καθημερινή ζωή των 1.000 μοναχών που ζουν στο μοναστήρι Μαχαγκανταγιόν, καθώς και ένα εργοστάσιο ύφανσης μεταξιού. Το απόγευμα θα πλεύσουμε με βάρκα για μία ώρα στον υδάτινο δρόμο του Ιραουάντι για να φθάσουμε στο Μινγκούν. Σκηνές της καθημερινής ζωής των ντόπιων θα εκτυλίσσονται μπροστά μας καθ’ όλη τη διαδρομή, δίνοντάς μας μαθήματα απλότητας και ομορφιάς. Εδώ θα δούμε την ύψους 50 m μισοτελειωμένη στούπα και την μεγαλύτερη καμπάνα του κόσμου. Πολύ κοντά βρίσκεται η μοναδικής αρχιτεκτονικής παγόδα Myatheindan. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΤΑΛΕΪ - ΠΓΙΝ ΟΟ ΛΓΟΥΙΝ  

 

Πρωινή οδική αναχώρηση για το Πγιν Οο Λγουίν, την Πόλη των Λουλουδιών και πρώην αποικιακό σταθμό, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1.040 m. Η τεράστια ποικιλία χλωρίδας πραγματικά θα μας καταπλήξει: πεύκα, ευκάλυπτοι, καφεόδεντρα, λαχανικά, φράουλες. Θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά, θα κάνουμε πικ νικ στο Εθνικό Πάρκο Kandawgyi (πρώην βοτανικός κήπος) και θα μπούμε στα σπήλαια Peikchinmyaing βάθους 600 m. Ο καταρράκτης που χύνει τα νερά του στην είσοδο της λίμνης είναι για τους ντόπιους τόπος δροσιάς και ανάπαυλας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΠΓΙΝ ΟΟ ΛΓΟΥΙΝ - ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΡΑΙΝΟ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ VIADUCTGOKHTEIK - ΜΑΝΤΑΛΕΪ

 

Η διαδρομή με το διάσημο τραίνο της Πγιν Οο Λγουίν δεν μπορεί να λείψει από το ταξίδι μας στη Βιρμανία. Σήμερα το πρωί λοιπόν, θα μεταφερθούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό για να κάνουμε μία αξέχαστη βόλτα, διασχίζοντας την Viaduct Gokhteik, την υψηλότερη γέφυρα της χώρας και μεγαλύτερη σιδηροδρομική γέφυρα σε στύλους της εποχή της. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Μανταλέι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΝΤΑΛΕΪ - ΜΠΑΓΚΑΝ

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Μπαγκάν, που βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Ιραουάντι, γνωστή ως "η πόλη με τις 4.000 παγόδες". Ότι είναι το Άνγκορ Βατ για την Καμπότζη, είναι η Μπαγκάν για τη Μιανμάρ. Μέσα σ' ένα πραγματικά υποβλητικό τοπίο, παγόδες, μοναστήρια, ναοί, οβελίσκοι και άλλα επιβλητικά κτίσματα της αρχαίας πολιτείας, κάθε μεγέθους και εξαιρετικής αρχιτεκτονικής, υψώνουν τις αιχμές τους στον ουρανό και αφηγούνται στον έκπληκτο επισκέπτη το ιστορικο-θρησκευτικό παρελθόν της χώρας, συνιστώντας ένα απέραντο υπαίθριο μουσείο. Η Μπαγκάν υπήρξε για 230 χρόνια η πρωτεύουσα του πρώτου βασιλείου της Βιρμανίας και οαρχαιολογικός της χώρος είναι καταχωρισμένος στον Κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησης θα επισκεφθούμε τις μνημειώδεις παγόδες Ananda, Dhammayangyi, Thabbinyu, Gawdawpalin, Bu Phaya, Manuha και Shwezigon. Θα απολαύσουμε το θαυμάσιο ηλιοβασίλεμα και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΓΚΑΝ (ΑΓΟΡΑ NYAUNG, ΧΩΡΙΟ MINNANTHU, ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ)

 

Η πολύχρωμη αγορά του Nyaung Oo θα είναι ο πρώτος σταθμός της σημερινής μας ημέρας. Ντόπιοι πουλούν και αγοράζουν φρούτα και λαχανικά, όσπρια και ψάρια, σε μία ατμόσφαιρα όλο ζωντάνια. Στα μαγαζιά με τα είδη χειροτεχνίας που φτιάχνουν οι κάτοικοι της περιοχής, θα γνωρίσουμε τη λαϊκή βιρμανική τέχνη. Θα επισκεφθούμε τους ναούς Shwegugyi, Gubyaukgyi και Htilominlo, θα περιηγηθούμε στον οικισμό Minnanthu και θα απολαύσουμε τη δύση του ηλίου κάνοντας κρουαζιέρα στα νερά του ποταμούΙραουάντι. Αφού δειπνήσουμε σε τοπικό εστιατόριο θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

 

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΓΚΑΝ - ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΠΟΠΑ - ΜΠΑΓΚΑΝ - ΓΙΑΝΓΚΟΝ

 

Σήμερα το πρωί θα αναχωρήσουμε για μια διαδρομή προς το όρος Πόπα, ένα ηφαίστειο γνωστό και σαν "το σπίτι των Πνευμάτων", θαυμάζοντας τη ζωή της αγροτικής περιοχής και τους ντόπιους να παράγουν παραδοσιακά γλυκά. Το Πόπα θεωρείται ο τόπος κατοικίας των σημαντικότερων πνευμάτων της Βιρμανίας (Nats) γι΄ αυτό και το αποκαλούν "Όλυμπο της Βιρμανίας". Αφού επισκεφθούμε κάποια μικρά ιερά, μοναστήρια και παγόδες της περιοχής, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο απ΄ όπου θα πετάξουμε για τη Γιανγκόν. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

13η HMEPA: ΓΙΑΝΓΚΟΝ - ΑΘΗΝΑ

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν

 

 

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

29.04, 13.05, 27.05, 10.06, 24.06

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

2.130 €

+ 760€

Σημαντική Παρατήρηση

Η τιμή  ισχύει για συμμετοχή 15 ατόμων.

Στην σπάνια περίπτωση μικρότερης συμμετοχής (ακόμα και 10 άτομα) το ταξίδι πραγματοποιείται κανονικά και δεν ακυρώνεται. Υπάρχει ωστόσο επιβάρυνση + 99 € κατ’ άτομο

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιλαμβανονται

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Ημιδιατροφή καθημερινά
  • Ξενοδοχεία πολυτελείας 4*sup & 5*
  • Έλληνας αρχηγός
  • Τοπικός ξεναγός
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Βίζα Βιρμανίας (λαμβάνεται τοπικά - πληρώνεται στην Αθήνα 50 $, θα πρέπει όμως να μας στείλετε με e-mail ή ταχυδρομείο τη φωτοτυπία του διαβατηρίου σας τουλάχιστον 2 εβδομάδες πριν από την αναχώρηση).
  • Επιπλέον, φεύγοντας από τη Βιρμανία πληρώνετε 30$embarkationtax στο αεροδρόμιο της Γιανγκόν

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ!

Στη Βιρμανία θα πρέπει να έχετε μαζί σας Δολάρια Αμερικής κοπής μετά το 2000 (όχι σειρά cb) και σε πολύ καλή κατάσταση ή Ευρώ