Skip to main content

ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΧΡΥΣΗΣ ΙΝΔΟΚΙΝΑΣ ΛΑΟΣ ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΓΥΡΟΣ ΒΙΕΤΝΑΜ Καλοκαίρι 2012

ΒιεντιάνΛουάνγκ Πραπάνγκ - Κρουαζιέρα με ποταμόπλοιο στο ΜεκόνγκΣπήλαια Πακου
ΑνόιΚρουαζιέρα στον κόλπο ΧαλόνγκΧο Τσι Μινχ (Σαϊγκόν) – Τσολόν
Υπόγειες Σήραγγες Κου ΤσιΣιέμ Ριπ-Ναοί του ΑνγκόρΠνομ Πενχ

15 μέρες

ΔΩΡΟ 2 ΗΜΕΡΗ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟ ΧΑΛΟΝΓΚ

 

Aναχωρήσεις: 06/04




Tιμές κατ’ άτομο:

Δίκλινο: 2.267€


Eπιβ. μονοκλίνου: 580€


*Δηλώστε & Κερδίστε:
150€ ή 180€ το ζευγάρι για εγγραφές 25 ή 40 μέρες πριν την αναχώρηση


Αυτό  το ταξίδι μοιάζει σαν παραμύθι που  μαγεύει την φαντασία. Το μοναδικό που σας φιλοξενεί σε σαμπάν στον κόλπο του Χαλόνγκ και δεν ξοδεύεται σε επισκέψεις με ανούσια θέματα.
Τρεις υπέροχες νύμφες με απλωμένα όλα τα προικιά τους, το Λάος η Καμπότζη και το Βιετνάμ παντρεύτηκαν τα πιο εξωτικά όνειρά σας.
Δύο μεγάλοι  γίγαντες η Κίνα και η απέραντη Ινδία δημιούργησαν σε μία απερίγραπτη ένωση την Ινδοκίνα. Η πρώτη την προίκισε με τη μαγεία, την θρησκεία και την τέχνη της. Η δεύτερη με τον πανάρχαιο πολιτισμό και τη σοφία της.
Μέσα  στην καρδιά της Ινδοκίνας τους πρώτους  μ.Χ. αιώνες αναδύεται ένα μικρό κράτος το Ανγκόρ που σιγά-σιγά κατακτά ένα μεγάλο μέρος εκτός από τη σημερινή Καμπότζη και ένα μεγάλο μέρος από τις όμορες χώρες.
Οι βασιλείς του όπως θα σας εξηγήσουν οι συνοδοί μας ήλπιζαν να κρατήσουν αιώνια την μνήμη τους γι’ αυτό έκτισαν  γιγάντιους και μεγαλοπρεπείς ναούς για να λατρεύονται σε αυτούς όταν πεθαίνουν.
Ναοί  που όπως θα διαπιστώνετε στη διάρκεια που θα σας περιήγουμε δίκαια θεωρούνται από τα πιο καταπληκτικά μνημεία που έχει η ανθρωπότητα να δείξει σε όλους τους αιώνες.
Στην  Ινδοκίνα ένα από τα “Βασίλεια” του Heronia με την γνώση των 30 ετών, έχουμε δημιουργήσει έναν άπιαστο συνδυασμό εξυπηρετήσεων και απολαύσεων. Άνετα ξενοδοχεία, γευστικά φαγητά, αποδοτικές περιηγήσεις, συνοδοί με εξαιρετική επίδοση και με περίσσευμα τη γνώση. Και όλα αυτά τα απολαμβάνετε μέσα από ένα ντεκόρ καταπληκτικών αξιοθέατων, ποταμών, δένδρων, ορυζώνων, ποδηλάτων και αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων που άφησαν κληρονομιά στην ανθρωπότητα οι Κμερ.
Αυτό  το ταξίδι είναι γεμάτο από εκπλήξεις που δημιουργούμε με τέτοιο τρόπο  ώστε να παρατείνουμε την συγκίνηση. Σαν αυτόν που έχει στα χέρια  του ένα ποτήρι εκλεκτό κρασί  και το γεύεται λίγο-λίγο για να κρατήσει πιο πολύ την απόλαυση.
Στην Ινδουιστική θρησκεία θα σας μάθουμε οτι οι θεοί ερωτεύονται και απολαμβάνουν όλες τις χαρές του όπως όλοι οι κοινοί άνθρωποι. Οι σχεδιαστές των ταξιδιών μας που τόσα χρόνια πηγαινοέρχονται στην Ινδοκίνα θα διαπιστώσετε ότι έχουν ερωτευθεί την ακαταμάχητη ομορφιά της χώρας. Έτσι μπορούμε και σας χαρίζουμε απέραντες χαρές και μία αξεπέραστη εμπειρία.
Ο Ίντρα  όπως θα ακούσετε σε κάποια ξενάγηση, ο θεός των καταιγίδων ξεχώριζε ένα από τα πολλά παιδιά του γι αυτό και το πήρε στις υψηλότερες κορυφές στα Ιμαλάια στο ιερό όρος Μερού για να ζήσει για λίγο με τους θεούς, να νοιώσει θεός.
Εμείς στο Heronia αγαπάμε όλοι τα ταξίδια μας αλλά ετούτο το ταξίδι ακόμα περισσότερο. Γι’ αυτό σας το παρουσιάζουμε κάθε χρόνο ακόμα πιο όμορφο ακόμα πιο φροντισμένο, πιο ανανεωμένο με πλουμιστά όλα τα στολίδια του.
Πανέμορφο και αξιολάτρευτο ταξίδι σαν τους τοίχους του Ανγκορ Βατ που  είναι γεμάτοι από μισόγυμνες ανάγλυφες χορεύτριες τις πανέμορφες απσάρες. Σταλμένες από τους θεούς  σαν άγιο δώρο για να γεμίζουν τις  ομορφιές και τις χαρές του παραδείσου.
Αν έχετε  αποφασίσει να κάνετε ένα ταξίδι στην Ινδοκίνα, οι ομορφιές του Λουάνγκ Πραμπάνγκ, τα νησάκια του Χαλόνγκ, η γοητεία του Ανόι, της Σαϊγκόν, το αρχιτεκτόνημα της Χμερ, και η γνώση του Heronia είναι ο παράδεισός σας.

1η μέρα: Πτήση

Η Ινδοκινέζικη γλώσσα είναι ένα κελάρυσμα… γλυκιά εξωτική μουσική άγνωστων πουλιών. Αυτή η ψιλή φωνούλα μας καλεί για να μας τραγουδήσει τις άπειρες ομορφιές της χερσονήσου με τρόπο αιφνίδιο, χαριτωμένο.
Πτήση για το Λάος, την πιο άγνωστη χώρα της περιοχής για να ανακαλύψουμε ότι αυτοί οι άνθρωποι, τα μικρόσωμα πλάσματα πιο πολύ κελαηδούν παρά μιλούν. Ολονύκτια πτήση.

2η μέρα: Βιεντιάν-Περιήγηση Πόλης

Άφιξη στην πρωτεύουσα με ενδιάμεσους σταθμούς που η ονομασία της σημαίνει «Πόλη της Σελήνης» και βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μεκόνγκ. Από χιλιάδες χρόνια ο Μεκόνγκ ήταν η παραμάνα ολόκληρου του λαού της Ινδοκίνας. Όλοι οι μεγάλοι εισβολείς προσπάθησαν να τον κατακτήσουν για να νικήσουν κατόπιν τον λαό με την πείνα, τις στερήσεις. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να ξεκουραστούμε. Αργότερα συνεχίζουμε με μία ενδιαφέρουσα περιήγηση στο Λαογραφικό πολιτιστικό πάρκο και στα υπόλοιπα πάρκα με τους βούδες, που θα μας δώσουν την ευκαιρία να φωτογραφίσουμε πανέμορφες εικόνες.

3η μέρα: Βιεντιάν – Περιήγηση Πόλης

Το πρωί συνεχίζουμε με μία ακόμα περιήγηση στα αξιοθέατα του Βιεντιάν, όπου ξεχωρίζουν το Προεδρικό ανάκτορο, οι ναοί Σισακέτ, Πρία Κο και Ονγκ Τέου καθώς και η μεγάλη ιερή Στούπα, η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτιστικό μνημείο της χώρας.
Στη συνεχεία θα περάσουμε από το εμπορικό κέντρο της πόλης και τους δρόμους με τα φρούτα. Θα κάνουμε τις αγορές μας από τοπικά είδη και θα καταλήξουμε στις όχθες του ποταμού Μεκόνγκ για να απολαύσουμε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Μετά από εδώ θα σας φιλοξενίσουμε στην γραφικότατη νυχτερινή αγορά της πόλης για να ζήσουμε το χρώμα της να ακούσουμε φώνες, να φωτογραφίσουμε “χαμόγελα”, και να κάνουμε πλούσιες αγορές από είδη χειροτεχνίας τα οποία επιμελούνται διάφορες φυλές της χώρας και οι ντόπιοι κάτοικοι που ζουν περιφεριακά του Λουανγκ Προπάνγκ.

4η μέρα: Βιεντιάν – Λουάνγκ Πραπάνγκ – Περιήγηση Πόλης

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Λουάνγκ Πραπάνγκ, την θρησκευτική και πολιτιστική πρωτεύουσα του Λάος, από τις ωραιότερες της Ασίας. Άφιξη και  μεταφορά στο ξενοδοχείο. Λίγος χρόνος για ξεκούραση,  και ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη για να δούμε μεταξύ άλλων την υπέροχη Στούπα του Βισούν, το τέμπλο Ξιέν Τονγκ με τις ξυλόγλυπτες κολώνες του και τα ιεροφυλάκια του τέμπλου Aran and Mai. Στη συνέχεια θα δούμε τους καταρράκτες Κουάνγκ Σαϊ την ιερή επιχρυσομένη Στούπα και άργότερα θα έλθουμε στον λόφο Phusi για μία θέα του ποταμόυ Μεκόνγκ στο ηλιοβασείλεμα.

5η μέρα: Λουάνγκ Πραπάνγκ-Εθνικό Μουσείο – Κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ-Σπήλαιο Πακου

Σήμερα θα ξεκινήσουμε με το εθνικό μουσείο της πόλης το οποίο φιλοξενείται στο πρωϊν βσσιλικό παλάτι (Κλείστο την τρίτη), και καλύπτει μια μεγάλη συλλλογή από τεχνουργήματα που αντανακλούν την αφθονία της κουλτούρας του Λάος από τη εποχή των πρώτων Βασιλέων μέχρι την τελευταία ηγεμονία τους. Το εθνικό μουσείο αλλά και η κεντρική αγορά είναι δυο αξιοθέατα στην πόλη που θα δεν  θα πρέπει να χάσετε.

Συνεχίζουμε την επίσκεψη μας στον πιο παλαίο τέμπλο της πόλης Sene και το υπέροχο Xiang Thong με τις σκεπές να φτάνουν χαμηλά αντιπροσωπέυοντας την λαοτική αρχιτεκτονική. Κατόπιν  θα έχουμε μία υπέροχη γνωριμία με πλοιάριο με τις παράχθιες περιοχές του ποταμού Μεκόνγκ, που πηγάζει από τα Ιμαλάια με μήκος πάνω από 4000 χιλιόμετρα για να ζήσουμε στιγμές ανείπωτης μαγείας.

Οι κάτοικοι του Λάος είναι μικρόσωμοι, λιγνοί, θαμπόχρωμοι, ώριμοι, φιλότιμοι, εργατικοί. Πουλούν τα προϊόντα τους μέσα από τον ποταμό, συναλλάσσονται φιλικά και χαίρονται τη φύση με μία ψυχή αγνή που την «βολεύουν» στα καλαμόσπιτα και στις σπηλιές που βρίσκονται δίπλα από τις όχθες του ποταμού.
Και οι γυναίκες. Νάτες. Εδώ, εκεί παντού. Με τα κωνικά τους καπέλα, τα μαύρα παντελόνια τους και την «Τουνίκα» – το σκιστό στις δύο άκρες μεταξωτό ράσο – που κυματίζει σαν όνειρο. Και στα πλάγια από το καπέλο τα μαύρα μαλλιά και ένα στόμα θαμπό, σταρένιο, άβαφο.

Συνεχίζουμε φωτογραφίζοντας πάντα, άγνωστα φυτά και ψηλά παράξενα δένδρα που δεν χορταίνουν να καμαρώνουν τις ομορφιές τους στον ποταμό για να έλθουμε στις μυστηριώδεις συνδεδεμένες σπηλιές Πακου που είναι γεμάτες με χιλιάδες από χρυσο λακαρισμένια αγάλματα του Βούδα σε διαφορές μορφές και σχήματα τα οποία έχουν αφιερωθεί από τους προσκυνήτες και τους οδοιπόρους.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τα μικρά χωριά Ban Xanshai και Ban Xanskhan διάσημα για τις χειροτεχνίες τους και αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

6η μέρα: Λουάνγκ Πραπάνγκ – Ανόι – Χαλόνγκ – Διανυκτέρευση σε «Σαμπάν»

Σήμερα το πρωί θα συνεχίσουμε για το Βιετνάμ και θα έχουμε όλη τη δυνατότητα τις επόμενες μέρες που θα περιηγηθούμε στο σπάνιο κορμί του να διαπιστώσουμε πως φτιάχνεται ένας άνθρωπος με λάσπες και πως πελεκείται στην πέτρα και στο ξύλο η τέχνη.
Πολεμούν πολύ οι Βιετναμέζοι για να θεμελιώσουν την καινούργια ζωή τους.

Άφιξη στο Ανόι, πρωτεύουσα του Βιετνάμ, την οποία ο κόκκινος ποταμός την σφάζει στην άκρη και συνεχίζουμε για το Χαλόνγκ, γραφικότατο λιμάνι, μία απωανατολίτικη Βενετία. Άφιξη και επιβίβαση σε παραδοσιακό πλοιάριο «Σαμπάν».
Αργότερα ακολουθεί ρομαντική βόλτα με πλοιάριο στον όρμο του Χαλόνγκ ανάμεσα από τις θεόρατες νησίδες  που δημιουργούν ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Διανυκτέρευση στο πλοιάριο που μένει αλησμόνητη.

7η μέρα: Χαλόνγκ – Αρχιπέλαγος του Χαλόνγκ – Ανόι

Το πρωί συνεχίζουμε με μία ακόμα βόλτα στον όρμο του Χαλόνγκ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε τις πανέμορφες θαλάσσιες σπηλιές και να θαυμάσουμε τους σταλακτίτες του Χανγκ Ντάου Κόμπου.

Συνεχίζοντας την κρουαζιέρα μας θα γοητευτούμε με το θέαμα που προσφέρουν 3000 περίπου νησιά και βραχονησίδες που αναδύονται μέσα από την θάλασσα. Αργότερα μεταφορά οδικώς στο Ανόι, πρωτεύουσα από το 1975 του ενοποιημένου Βιετνάμ. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο.

8η μέρα: Ανόι- Περιήγηση Πόλης- Βόλτα με Ποδήλατα στην Παλιά Πόλη – Παρακολούθηση παράστασης με μαριονέτες

Το Μαυσωλείο και η κατοικία του Χο Τσι Μινχ, η παγόδα της Λογοτεχνίας, λίμνες και λιμνούλες, είναι τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε στην πρωινή μας περιήγηση στο Ανόι, που διετέλεσε πρωτεύουσα της αποικιοκρατούμενης από τους Γάλλους Ινδοκίνας και έγινε πρωτεύουσα του Βόρειου Βιετνάμ, των ανταρτών του Χο Τσι Μινχ, το 1954.

Το απόγευμα θα δούμε το Μουσείο Τέχνης και στη συνέχεια θα έλθουμε στη γαλήνια λίμνη Χοάν Κιέμ, τη μεγαλύτερη λίμνη στην παλιά πόλη του Ανόι, στη μέση της οποίας βρίσκεται μία νησίδα που στο κέντρο της καμαρώνει η διάσημη παγόδα Νγκοκ Σον.

Αργότερα θα έχουμε μία βόλτα με ποδήλατα στην καρδιά του παλιού Ανόι που αποτελείται από τριανταπέντε ιστορικά δρομάκια, όπου η έννοια της αυλής είναι άγνωστη αφού οι ντόπιοι μαγειρεύουν και τρώνε ομαδικά στα πεζοδρόμια. Τελειώνοντας την περιήγησή μας, θα δούμε ένα αρχαίο Βιετναμέζικο «Longhouse» και το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε μία ενδιαφέρουσα παράσταση από μαριονέτες στο νερό. Πρωτότυπο θέαμα που κρατάει έντονο το ενδιαφέρον.

9η μέρα: Ανόι-Σαϊγκόν-(Χο Τσι Μινχ-Πόλη του Χο Τσι Μινχ)

Στο βιομηχανικό και οικονομικό πόλο της χώρας πατάμε σήμερα το πρωί. Άφιξη στην θρυλική Σαϊγκόν που για πολλά χρόνια υπήρξε η πρωτεύουσα του παλιού Νοτίου Βιετνάμ. Από το 1975 όμως έχει φορέσει το καινούργιο της όνομα Χο Τσι Μινχ και αποτελεί το κόσμημα της χώρας.
Άφιξη και αμέσως θα διαπιστώσουμε οτι οι ουρανοξύστες, τα κτίσματα των ξενοδοχείων και τα καταστήματα μόδας εκφράζουν ένα υψηλό επίπεδο ευημερίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και χρόνος στη διάθεσή σας.

10η μέρα: Χο Τσι Μινχ-Τσολόν-Υπόγειες Σήραγγες Κου Τσι

Το παρελθόν δεν έχει εγκαταλείψει τη πόλη. Αντίθετα διεισδύει παντού καθώς τα αποικιακά τους αρχοντικά και τα κιόσκια στους δρόμους όπου πωλούνται οι baguettes προσδίδουν σε πολλές συνοικίες μία γαλλική ατμόσφαιρα. Στο πολύβουο Χο Τσι Μινχ υπάρχουν ακόμα απομεινάρια μίας διαχρονικής παραδοσιακής όασης όπως οι μοναχοί που προσεύχονται σε παγόδες και οι καλλιτέχνες μαριονέτων που δίνουν παραστάσεις στα πάρκα.

Στην πρωινή μας περιήγηση που είναι συγκλονιστική θα σας γνωρίσουμε το υπέροχο κέντρο της, το Προεδρικό Μέγαρο σήμερα μουσείο, τα αποικιακά κτίρια του καθεδρικού ναού Νοτρ-Νταμ και το κεντρικό ταχυδρομείο το οποίο αποτελεί υπόδειγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής. Θα συνεχίσουμε με το Cholay την συγκλονιστική Κινεζούπολη με την πολύχρωμη αγορά και τους κινέζικους ναούς του αυτοκράτορα στο Ζαίντ, την παγόδα Quauan AM και τον ναό Phuoc Av Hoi Quauan.

Το απόγευμα σε μία ενδιαφέρουσα οδική εκδρομή θα σας γνωρίσουμε τις υπόγειες σήραγγες Κου Τσι τις οποίες χρησιμοποιούσαν οι Βιετκόνγκ γράφοντας τις τελευταίες σελίδες του πολέμου του Βιετνάμ.

11η μέρα: Χο Τσι Μινχ-Σιέμ Ριπ-Ναοί του Ανγκορ-Περιήγηση αρχαιοτήτων

Το αεροπλάνο θα μας φέρει σήμερα στο μικρό αεροδρόμιο του Σιεμ Ρηπ πετώντας πάνω από τους ναούς του Ανγκόρ και τις καταπράσινες εκτάσεις. Άφιξη και αμέσως θα νοιώσουμε την χαρά να βρεθούμε στο αρχαίο σύμπλεγμα ναών και μνημείων της Ανγκορ πρωτεύουσα της παλιάς αυτοκρατορίας των Χμερ.

Ο ναός Ανγκόρ Βατ είναι τοπίο μεγάλο το πιο υπέροχο αρχιτεκτονικό αριστούργημα από το τόσα που άφησε κληρονομιά στην ανθρωπότητα η θαυμαστή τέχνη των Κμερ. Θεωρείται ως ένα από τα πιο ευτυχή δείγματα στις ανώτερες ποιοτικά δημιουργίες που παρουσιάστηκαν σε όλους τους αιώνες. Θα τον περιηγηθούμε και θα διαπιστώσουμε ότι το Ανγκορ Βατ σαν έργο τέχνης έρχεται πάνω από τους Αιγυπτιακούς και Ρωμαϊκούς ναούς, πάνω από γοτθικές καθεδρικές μητροπόλεις πάνω από την Αναγέννηση.
Στη συνέχεια θα αφήσουμε τις δύο χιλιάδες πέτρινες γοητευτικές χορεύτριες που μας υποδέχτηκαν με ένα γλυκό χαμόγελο και θα συνεχίσουμε για έναν από τους μεγαλύτερους ναούς του Ανγκορ. Το Τα Προμ ο οποίος μένει ακόμα πνιγμένος από την άγρια τροπική βλάστηση της ζούγκλας.
Είναι συνταρακτική η εντύπωση από τη δύναμη της καταστροφής που δείχνουν εδώ τα τροπικά δένδρα. Η φύση λες ότι έβαλε τα δυνατά της να τελειώσει τον άνθρωπο που πίστεψε οτι θα μπορούσε να δημιουργήσει και αυτός βουνά υψώνοντας τους ναούς τόσο ψηλά. Τεράστιες σε μέγεθος ρίζες, άπειρες, ατέλειωτες σε μήκος ξεχύνονται έξω από το χώμα, απλώνονται πάνω στα κτίσματα και τα σφίγγουν από τη βάση ως την κορυφή. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει τέτοιο θέαμα, είναι μοναδικό.

12η μέρα: Σιέμ Ριπ-Ναοί Μπαντεκ Σαμπρε-Μπαντεν Σρεή-Περιήγηση αρχαιοτήτων

Στο Ανκόρ υπάρχουν περίπου τετρακόσιοι ναοί και μνημεία.

Αν  θέλει κανείς να δει μέσα σε δύο μέρες πολλά από αυτά είναι σαν να ξεφυλλίζει ένα βιβλίο με εικόνες. Γι’ αυτό και εμείς έχουμε ξεχωρίσει να επισκεφθούμε σήμερα το πρωί τους πιο γνωστούς ναούς και να ρίξουμε μία ματιά σε κάποιους άλλους. Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες είναι το Μπάντεν Σάμπρε, γνωστό για τις ανάγλυφες διακοσμήσεις του, το οποίο κτίσθηκε στην θέση του βασιλικού κήπου και θεωρείται από τους πιο καλά συντηρημένους και πιο ωραίους ναούς του Ανγκόρ. Στις αυλές του, δάσος από κεφάλια φιδιών Νάγκα.

Στο Μπάντεν Στρεκ που θα έλθουμε στη συνέχεια θα αισθανθείτε αμέσως πως απέναντί σας στέκεται ένα πολύ αρμονικό αρχιτεκτονικό ποίημα. Η αρχιτεκτονική μορφή του και όλη γενικά η διάταξή του έχουν μία θαυμαστή ευγένεια και ευαισθησία. Θα μπορούμε να πούμε οτι έχει μία γυναικεία κομψότητα.

Αυτό ίσως δικαιολογεί και το όνομά του που σημαίνει γυναικείο φρούριο.

13η μέρα: Σιέμ Ριπ-Πνομ Πενχ

Το Πνομ Πενχ είναι η πρωτεύουσα της Καμπότζης δίπλα στο ποτάμι Μεκόνγκ ευχάριστη, γεμάτη κίνηση και ζωντάνια. Άφθονα λουλούδια, παράξενα κτίρια, παλάτια παγόδες.
Εδώ θα έλθουμε μετά από μία σύντομη πτήση για να σας την γνωρίσουμε όσο μπορούμε περισσότερο.
Άφιξη και συνεχίζουμε με μία περιήγηση στην πόλη. Θα δούμε την πολύχρωμη αγορά με πλούσια χειροτεχνήματα και ασημικά και θα καταλήξουμε στο Εθνικό μουσείο με πολλά ευρήματα από τον πολιτισμό των Χμερ.

14η-15η μέρα: Πτήση Επιστροφής

Χρόνος ελεύθερος. Μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου και η πτήση επιστροφής με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους. Oλονύκτια πτήση. ‘Aφιξη την 15η μέρα στην Aθήνα.

Περιλαμβάνονται:

  • Aεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση με ενδιάμεσο σταθμό
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία Α’ κατηγορίας και Πολυτελείας
  • Φιλοξενία σε καμπίνες στο πλοιάριο με παραμονή στον κόλπο του Χαλόνγκ
  • Ημιδιατροφή κάθε μέρα
  • Mεταφορές από / προς το ξενοδοχείο και για όλες τις εσωτερικές μεταφορές του προγράμματος
  • Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως ακριβώς περιγράφονται
  • Βόλτα με πλοιάριο στον ποταμό Μεκόνγκ
  • Κρουαζιέρα στο Χαλόνγκ με «Σαμπάν»
  • Καλλιτεχνική παράσταση με μαριονέτες
  • Tοπικός έμπειρος ξεναγός
  • Αρχηγός / συνοδός από την Ελλάδα
  • Ταξιδιωτική θήκη με κατατοπιστικά έντυπα
  • Ταξιδιωτική τσάντα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων
  • Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
  • Ατομική ασφαλιστική κάλυψη
  • Bίζα εισόδου $150 το άτομο

Σημειώσεις

Δεν περιλαμβάνονται τα εορταστικά δείπνα στις εορτες των χριστουγέννων τα οποία ενδέχεται να είναι υποχρεωτικά. Οι τιμές θα ανακοινωθούν πριν την αναχώρηση.

Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων. Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 120€ το άτομο.

Yγειονομικές προφυλάξεις

Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

Tαξιδιωτικά έγγραφα

Aπαιτείται βίζα εισόδου και για τις τρεις χώρες (6 φωτογραφίες). Απαραίτητη προϋπόθεση το διαβατήριό σας να έχει ισχύ τουλάχιστον 6 μήνες από την είσοδό σας στην περιοχή