Skip to main content

ΒΙΕΤΝΑΜ-ΚΑΜΠΟΤΖΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ Φεβρουάριος 2024 13 ΗΜΕΡΕΣ από 2450€

Αναχώρηση: 21/02 -  13 ΗΜΕΡΕΣ / 10 ΝΥΧΤΕΣ

ΝΕΟ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ  ΔΙΑΜΟΝΗ & ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ

Ανόι, Χάλονγκ Μπέι, Χουέ, Χρυσή γέφυρα (Ba Na Hills), Χόι Αν, Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν), Κου Τσι, Δέλτα Μεκόνγκ, Σιεμ Ριπ, Σιγκαπούρη 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Σιγκαπούρη

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και απευθείας πτήση για την Σιγκαπούρη.

Ημέρα 2η: Σιγκαπούρη – Ξενάγηση

Φτάνοντας νωρίς το πρωί στη Σιγκαπούρη, θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε και να γνωρίσουμε το μικρό κρατίδιο, βλέποντας από κοντά το Σιντριβάνι του Πλούτου (ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο), τους κήπους του Άβαταρ στη Μαρίνα, τον μυθικό θαλάσσιο λέοντα, την κινέζικη, την ινδική & αραβική συνοικία & το νέο σημείο συνάντησης της πόλης Κλαρκ Κη.

Μετά το τέλος της σύντομης ξενάγησής μας, θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο εντός της πόλης. Στον ελεύθερο χρόνο σας , απολαύστε τη βόλτα σας ή το φαγητό σας στην Αραβική συνοικία και μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε (προαιρετικά) το σόου με τα φώτα και τη μουσική στους κήπους του Άβαταρ.   

Ημέρα 3η: Άφιξη Ανόι – Ξενάγηση & αναπαυτικό καλωσόρισμα με ποδηλατάμαξες (Π/Δ)

Έχοντας πρωινή πτήση για Ανόι, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το συγκρότημα του "θείου Χο" (Χο Τσι Μιν) με το προεδρικό μέγαρο, τις κατοικίες και τα διάφορα άλλα κτίρια. Εκεί θα διαπιστώσουμε την επιθυμία του για έναν λιτό τρόπο ζωής και όχι διαμονή στα τοπικά ανάκτορα. Βλέποντας από κοντά το ξυλοπόδαρο οικοδόμημα που του έχτισαν οι συγχωριανοί του, θα γνωρίσουμε επίσης την ευρύτερη περιοχή των ανακτόρων με τους κήπους και την παγόδα που στηρίζεται σε μία κολώνα. Θα συνεχίσουμε την επίσκεψή μας με τον εντυπωσιακό Ναό της Λογοτεχνίας και στο πρώτο πανεπιστήμιο του Βιετνάμ, αφιερωμένο στον Κομφούκιο.

Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουμε μία μικρή βραβευμένη παράσταση με μαριονέτες στο νερό και θα γνωρίσουμε την παλιά πόλη κάνοντας μία χαλαρωτική ποδηλατάδα με τα περίφημα Cyclo (ποδηλατάμαξες). Δείπνο θα δοθεί κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Ανόι - Κρουαζιέρα από τον κόλπο Χα Λονγκ σε πλοίο 5* (Διανυκτέρευση εντός του πλοίου) (Π/Γ/Δ)

Προβλέποντας να έχουμε μαζί μας μόνο ένα σακίδιο με τα απαραίτητα δύο ημερών Θα ακολουθήσουμε την διαδρομή μέσα από το Δέλτα του Κόκκινου Ποταμού και θα φτάσουμε στο θεαματικότερο φυσικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, τον περίφημο «Κόλπο του Κατερχόμενου Δράκου» Χα Λονγκ. Καταπράσινοι ασβεστολιθικοί βράχοι και εντυπωσιακά σπήλαια συμπληρώνουν μοναδικά το τοπίο, προσφέροντας συναρπαστικές εικόνες. Κατά την μεταφορά μας στον κόλπο θα σταματήσουμε σε ένα εργαστήριο καλλιέργειας μαργαριταριών, για να μάθουμε τον τρόπο καλλιέργειας και παρασκευής των όμορφων μαργαριταριών.  

Επιβίβαση σε παραδοσιακό 5* ξύλινο ιστιοφόρο και γνωριμία με το πλήρωμα. Ακολουθεί γεύμα στο πλοίο και στάση σε ένα κεντρικό σημείο του κόλπου με όμορφη πανοραμική θέα. Μετά το γεύμα θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία βόλτα με παραδοσιακά ξύλινα (μπαμπού) σκάφη στη σπηλιά Luon, σε ένα υπέροχο σημείο με γαλαζοπράσινα νερά. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο σε ένα κοντινό νησί που θα έχετε ευκαιρία να κολυμπήσετε στη παραλία του ή ακόμα καλύτερα να φωτογραφηθείτε από τη κορυφή του λόφου, έχοντας πραγματικά μία απέραντη πανοραμική θέα του κόλπου.

Μην ξεχάσετε (προαιρετικά), να κλείσετε έγκαιρα μασάζ εντός του πλοίου και έτσι κατά την επιστροφή από την εκδρομή να απολαύσετε ένα χαλαρωτικό μασάζ με θέα.

Κατά την απογευματινή ώρα το πλοίο για να σας χαλαρώσει μέχρι το δείπνο, προσφέρει με την αγορά ενός κοκτέιλ, άλλο ένα δώρο στο κατάστρωμα, ατενίζοντας το δειλινό σε ένα μοναδικό τοπίο. Ακολουθούν μαθήματα τοπικής κουζίνας και ένα εντυπωσιακό δείπνο στο εστιατόριο ενός 5* πλοίου. Τέλος θα απολαύσετε ζωντανή μουσική στο πιάνο μπαρ…για να κλείσετε με τον καλύτερο τρόπο την ημέρα σας.

Ημέρα 5η: Κρουαζιέρα στον Κόλπο Χα Λονγκ-Ανόι-Χουέ   (Π/Μ/Δ)

Μετά την πρωινή γυμναστική Τάι Τσι στα χρώματα της ανατολής, ακολουθεί ελαφρύ πρωινό και επίσκεψη σε ένα εντυπωσιακό σπήλαιο του Χα Λονγκ με καταπληκτική θέα στον κόλπο (σαν φωταγωγημένο αμφιθέατρο σε διάφορες αποχρώσεις). Θα συνεχίσουμε με ένα γεύμα (τύπου μπραντς) εντός του πλοίου και θα επιστρέψουμε στο Ανόι. Χρόνος ελεύθερος μέχρι την μεταφορά μας στο αεροδρόμιο και την απογευματινή μας πτήση για την Αυτοκρατορική Χουέ.

Ημέρα 6η: Χουέ (Αυτοκρατορικός τάφος - Απαγορευμένη πόλη) - Χοι Αν (Π/Γ)

Μετά το πρωινό, έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στον τάφο του δεύτερου και πιο αγαπητού αυτοκράτορα Minh Mang, στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε (με ηλεκτρική αμαξάδα, για περισσότερη άνεση), στην αρχαία οχυρωμένη ακρόπολη και πρώην ανάκτορο (που θυμίζει την απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου).

Ακολουθεί η μεταφορά στο Χόι Αν, για να δούμε το ιστορικό κινεζικό και ιαπωνικό κέντρο με την 400 ετών κλειστή ιαπωνική γέφυρα, τον κινέζικο ναό της Θεάς της Θάλασσας και την τοπική αγορά τροφίμων. Μετά την τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, θα σας κάνουμε δώρο μία βαρκάδα στο κεντρικό κανάλι για να αφιερώσετε και εσείς κάνοντας μία ευχή, ένα φαναράκι στα νερά που καθρεφτίζουν πολύχρωμα από τα διακοσμητικά περίτεχνα φανάρια της περιοχής

(Γεύμα θα δοθεί κατά τη διάρκεια της εκδρομής).

Ημέρα 7η: Χοι Αν - Χρυσή Γέφυρα – Σιέμ Ριπ  (Π/Δ)

Κατά την πρωινή μας εκδρομή, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε πάνω στην ομορφότερη Χρυσή Γέφυρα της χώρας που την κρατάνε δύο τεράστια χέρια και προσφέρει μία απαράμιλλη θέα στα καταπράσινα μαρμάρινα βουνά της περιοχής. Αδράξτε την ευκαιρία και απολαύστε το θεματικό πάρκο της περιοχής που θα σας θυμίσει Ντίσνεϋλαντ, δείτε από κοντά τους κήπους της αγάπης και το γαλλικό κελάρι και ψυχαγωγηθείτε με τον καλύτερο τρόπο στις εγκαταστάσεις του πάρκου. Ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο Ντα Νανγκ & πτήση για Σιέμ Ριπ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 8η: Σιέμ Ριπ (Ναοί: Άνγκορ Τομ, Τα Προμ, Άνγκορ Βατ) – Δείπνο με χορούς Αψάρα (Π/Δ)

Η πρωινή μας ξενάγηση θα έχει αφετηρία την οχυρωμένη πόλη Άνγκορ Τομ ("η μεγάλη πόλη"), πρωτεύουσα του αρχαίου κράτους των Χμερ κατά τον 12ο αιώνα. Θα συνεχίσουμε με το αίθριο των ελεφάντων μπροστά από τα ερείπια του βασιλικού ανακτόρου και θα επισκεφθούμε το εντελώς διαφορετικό και πολυ-κινηματογραφημένο αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι Τα Προμ, σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα που το έχει κυριολεκτικά καταβροχθίσει. Τέλος νωρίς το απόγευμα, θα επισκεφθούμε τον πιο διάσημο ναό, τον μεγαλειώδη Άνγκορ Βατ "Η Πόλη των Ναών", ένα από τα θαύματα του ανατολικού κόσμου με αριστουργήματα διακοσμητικών λεπτομερειών και αρχιτεκτονικού στυλ, με εντυπωσιακά ερείπια να αποδεικνύουν τα θεαματικά επιτεύγματα του μεγαλύτερου πολιτισμού της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Σύμφωνα με την ινδουιστική μυθολογία, αποτελεί ένα αντίγραφο του σύμπαντος με το όρος Meru να περιβάλλεται από ηπείρους και ωκεανούς με πολυάριθμες στοές και εικόνες ουράνιων χορευτών Αψάρα. Θα ακολουθήσει δείπνο με μουσική και χορούς Αψάρα.

Ημέρα 9η: Σιέμ Ριπ, πλωτά χωριά (βαρκάδα στο πλημμυρισμένο δάσος) – Βιετνάμ (Σαιγκόν) (Π/Γ)

Στα πλωτά ψαροχώρια της τεράστιας λίμνης Τόνλε Σαπ θα θαυμάσουμε την διαφορετικότητα του τοπίου με τα τριώροφα πασσαλόπηκτα σπίτια των ψαράδων. Στην περίπτωση που η λίμνη έχει πλημμυρίσει, θα σας προσφέρουμε ένα μοναδικό δώρο: βαρκάδα στο πλημμυρισμένο δάσος, μία μοναδική εμπειρία που μας την παρέχουν οι μητέρες του χωριού, δείχνοντας μας κρυψώνες αποδημητικών πουλιών.

Θα ακολουθήσει μεταφορά στο αεροδρόμιο για πτήση πίσω στο Βιετνάμ (Σαϊγκόν). Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Γεύμα θα δοθεί κατά τη διάρκεια της εκδρομής σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 10η: Σαϊγκόν (Χο Τσι Μιν)- Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ-Τούνελ Κου Τσι (Π/Γ)

Ακολουθώντας μία πρωινή δίωρη διαδρομή για τη νότια επαρχία Μάι Το (που βρίσκεται στο Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ), θα πραγματοποιήσουμε μία βαρκάδα σε παραπόταμο του μεγάλου ποταμού και θα απολαύσουμε τη διαδρομή στο καταπράσινο κανάλι, για να δούμε πώς ψαρεύουν οι ντόπιοι με παραδοσιακό τρόπο. Θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό εργαστήριο επεξεργασίας καρύδας και κατασκευής καραμέλας. Θα συνεχίσουμε την βαρκάδα μας μέσα από ένα πυκνό φοινικόδασος. Δοκιμάστε το διάσημο αυτί του ελέφαντα (το νόστιμο ψάρι του ποταμού) στη στάση που θα ακολουθήσει για γεύμα σε τοπική ταβέρνα.

Συνεχίζουμε για Κου Τσι, όπου θα επισκεφθούμε τα περίφημα δαιδαλώδη υπόγεια τούνελ, τα οποία κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, αποτελούσαν κρησφύγετο των Βιετκόνγκ.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για μία βόλτα στον πεζόδρομο της πόλης.

Ημέρα 11η: Σαϊγκόν (Χο Τσι Μιν)-Ξενάγηση πόλης  (Π/Δ)

Μετά το πρωινό, θα έχουμε όλο τον χρόνο στη διάθεσή μας για να εξερευνήσουμε την Σαϊγκόν. Κατά την ξενάγηση θα δούμε το μουσείο πολέμου με σπάνια φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον πόλεμο με τους Αμερικανούς. Την Παναγία των Παρισίων, το γοτθικού στυλ κεντρικό ταχυδρομείο, την γαλλική Όπερα, τον μεγάλο πεζόδρομο. Αρκετός χρόνος θα σας δοθεί επίσης για να επισκεφθείτε τη διάσημη κλειστή αγορά Κολόν, γεμάτη από μικρομάγαζα για να κάνετε τα τελευταία σας παζάρια και να προμηθευτείτε αναμνηστικά και δώρα για τους δικούς σας. Στον ελεύθερο χρόνο σας, εξερευνήστε τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης, μπροστά από την γαλλική όπερα και το άγαλμα του Χο Τσι Μιν. Η αγορά Μπεν Ταν, είναι επίσης ένα καλό μέρος για αγορές σε παραδοσιακά αναμνηστικά και για τον περίφημο καφέ της νυφίτσας «Weasel coffee». Μπορείτε ακόμα να παρακολουθήσετε (προαιρετικά) μια συγκλονιστική παράσταση "Α Ο" στο μέγαρο της όπερας, από τον χορογράφο του Cirque de Soleil.

Δείπνο θα δοθεί σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 12η: Σαϊγκόν (Χο Τσι Μιν) – Πτήση για Σιγκαπούρη (Π)

Πρωινή μεταφορά για το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης.  Κατά την αναμονή σας, μπορείτε με τη βοήθεια του αρχηγού (και εφόσον είναι ανοιχτός), να επισκεφθείτε τον φαντασμαγορικό μεγαλύτερο εσωτερικό καταρράκτη του κόσμου, εντός του αεροδρομίου, που περιβάλλεται από κρεμαστούς εξωτικούς κήπους, αερογέφυρες και καταστήματα. Είναι σίγουρα το κόσμημα της Σιγκαπούρης και σας δίνεται η ευκαιρία να τον γνωρίσετε από κοντά!  

 

Ημέρα 13η: Σιγκαπούρη - Αθήνα

Μεσημεριανή άφιξη στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 

 

ΠΤΗΣΕΙΣ

Ημ/νία

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΑΡ. ΠΤΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

21/02

Αθήνα – Σιγκαπούρη

TR 721

15:35

08:55*

23/02

Σιγκαπούρη – Ανόι

TR 300

08:00

10:30

03/03

Σαϊγκόν – Σιγκαπούρη

TR 305

09:30

12:25

04/03

Σιγκαπούρη – Αθήνα

TR 720

01:05

06:55

 

 

 

ΤΙΜΕΣ

Ταξίδι

Διατροφή

Διαμονή

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

Μονόκλινο

Φόροι

Βιετνάμ-Καμπότζη- Σιγκαπούρη

13 ημέρες

11γεύματα

4*, 5*

21/02/24

2.450

+750

1150

 

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση) μέσω ενδιάμεσου σταθμού σε πτήσεις της Scoot (θυγατρική της Singapore), με τα νέας τεχνολογίας αεροσκάφη dreamliner της Boeing με μία (1) κύρια αποσκευή 20 κιλών ανά άτομο & μία χειραποσκευή
  • Ένα κυρίως μενού για τις μεγάλες πτήσεις Αθήνα – Σιγκαπούρη – Αθήνα
  • Μία (1) διανυκτέρευση στη Σιγκαπούρη σε ξενοδοχείο 4*
  • Μία (1) διανυκτέρευση στο Ανόι σε μπουτίκ ξενοδοχείο 4* superior στο ιστορικό κέντρο
  • Μία (1) διανυκτέρευση σε παραδοσιακό πολυτελές πλοίο 5* στον κόλπο Χα Λονγκ
  • Μία (1) διανυκτέρευση στη Χουέ, σε μπουτίκ ξενοδοχείο 4* superior στο κέντρο
  • Μία (1) διανυκτέρευση σε 4*superior ξενοδοχείο στο ιστορικό κέντρο του Χόι Αν
  • Δύο (2) διανυκτερεύσεις σε 4* superior ξενοδοχείο στο Σιεμ Ριπ (Καμπότζη)
  • Τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε 5* ξενοδοχείο στο Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν)
  • Δέκα (10) πρωινά(Π), τρία (3) Γεύματα (Γ), ένα (1) Μπραντς (Μ), επτά (7) δείπνα(Δ)
  • Μεταφορές - εκδρομές - ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Εισόδους κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης / Φ.Π.Α.
  • Τοπικό διαπιστευμένο αγγλόφωνο ξεναγό
  • Έμπειρο συνοδό / αρχηγό σε όλο το ταξίδι
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Κόστος έκδοσης βίζας Βιετνάμ (διπλή είσοδο) & Καμπότζη 90 €. Πληρώνονται στο γραφείο μας πριν την αναχώρηση.
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

  • Το πρόγραμμα συνδυάζεται με το Πανόραμα Βιετνάμ.