Skip to main content

Μεγάλο Λάος - Από τις φυλές στον Βορρά, στα 4.000 νησιά του Νότου – Βόρεια Ταϊλάνδη με δυνατότητα επέκτασης στην Καμπότζη Ιούνιος-Οκτώβριος 2020 από 2790,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 18/6, 20/7, 1/9, 20/10, 22/11

16,20 ΗΜΕΡΕΣ

 


Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

1η ημέρα: Αθήνα– Μπανγκόκ

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Μπανγκόκ.

2η ημέρα: Άφιξη στη Μπανγκόκ

 

Κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη, χαώδης και εξωτική, η πόλη της Μπανγκόκ είναι χτισμένη στον ποταμό Τσάο Πράγια ή Μάε Ναμ (Μενάμ) και ονομάζεται «Βενετία της Ανατολής» από τις πολυάριθμες διώρυγες και κανάλια (κλονγκ), που τη διατέμνουν. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση

3η ημέρα: Μπανγκόκ (ξενάγηση)

 

Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει σήμερα το πρωί με βαρκάδα κατά μήκος του ποταμού με τα αμέτρητα κανάλια. Θα φτάσουμε στο Θόνμπουρι, την 3η κατά σειρά πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης (1767-1782), όπου θα επισκεφτούμε τον παλιότερο ναό της πόλης, το Ναό της Αυγής, που είναι καλυμμένος με κομμάτια κινέζικης πορσελάνης και δεσπόζει θεαματικά στο ποτάμι.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Βασιλικό Παλάτι της Μπανγκόκ, που έχει χαρακτηριστεί ως το 8ο Θαύμα του Κόσμου. Χτίστηκε το 1783 και καλύπτει μια έκταση 218.400 τετρ. χλμ. Περικυκλωμένα από ένα ψηλό λευκό τείχος μήκους 1.900 μ., μια συστάδα 100 διαφορετικών, πολυτελών και με ιδιαίτερη αρχιτεκτονική κτίρια, εκπροσωπούν 200 χρόνια ιστορίας και αρχιτεκτονικού πειραματισμού. Ναοί με πολύχρωμες πορσελάνινες διακοσμήσεις, στούπες, πύργοι, επιβλητικές θεότητες, επίχρυσοι δράκοι, μυθολογικές μορφές και εκπληκτικές τοιχογραφίες συνθέτουν ένα σχεδόν εξωπραγματικό σκηνικό. Ολόκληρο το Ραμαγιάνα (Ramakien), το έπος που γράφτηκε στην Ινδία πριν από 2.000 χρόνια και έγινε παραμύθι από την Κατμαντού έως το Μπαλί, χορός στη Μαλαισία και κουκλοθέατρο στην Ινδονησία, είναι θαυμάσια ζωγραφισμένο στο εσωτερικό μέρος του περιστυλίου. Εδώ βρίσκεται και ο Ναός του Σμαραγδένιου Βούδα με το περίφημο άγαλμα του Βούδα από νεφρίτη (όχι σμαράγδι) πάνω σε χρυσό θρόνο, στολισμένο με πολύτιμα πετράδια, που φυλάσσεται σε μια γυάλινη προθήκη. Είναι η πιο ιερή μορφή της Ταϊλάνδης, προστάτης της χώρας. Συνεχίζουμε για το Ναό Βατ Πο, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά αγάλματα του Βούδα σε κεκλιμένη στάση. Ο ναός αυτός αποτελεί επίσης την παλαιότερη και πιο έγκριτη σχολή ταϊλανδέζικου μασάζ στη χώρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Μπανγκόκ – πτήση για Τσιάνγκ Ράι

 

Μετάβαση στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για το Τσιάνγκ Ράι. Η πόλη ιδρύθηκε από το βασιλιά Meng Rai το 1262 και ήταν η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας του πριν πέσει στα χέρια των Βιρμανών, όπου παρέμεινε για πολλές εκατοντάδες χρόνια. Διαθέτει τους δικούς της χαλαρούς ρυθμούς, την ήρεμη ζωή της επαρχίας και το καλό κλίμα - με λιγότερη υγρασία και περισσότερο φρέσκο αέρα, που έρχεται από τα γύρω βουνά. Πολλά βουδιστικά μοναστήρια και ναοί με «εξωτική» αρχιτεκτονική υψώνουν τους χρυσοποίκιλτους οβελίσκους τους στον ουρανό. Το βράδυ ένας μικρός εμπορικός δρόμος της πόλης μετατρέπεται σε υπαίθρια αγορά και ζωντανεύει από τους εκατοντάδες μικροπωλητές.

5η ημέρα: Τσιάνγκ Ράι (Χρυσό Τρίγωνο)

 

Πρωινή οδική αναχώρηση για την περιοχή του Χρυσού Τριγώνου, στα σύνορα των τριών χωρών, Ταϊλάνδης, Βιρμανίας και Λάος. Εκεί θα απολαύσουμε μια βόλτα με βάρκα στον ποταμό Μεκόνγκ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο Μάε Σάε, την περιοχή των χερσαίων συνόρων της Ταϊλάνδης με τη Βιρμανία, όπου καθημερινά λειτουργεί μια μεγάλη αγορά με κάθε λογής αγαθά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

6η ημέρα: Τσιάνγκ Ράι – Τσιάνγκ Κονγκ (Chiang Khong) – Λουάνγκ Νάμτα (χωριά φυλών Χμού και Λου)

 

Πρωινό και αναχώρηση για τα σύνορα με το Λάος και το συνοριακό πέρασμα στο Τσιανγκ Κονγκ. Θα περάσουμε τον ποταμό Μεκόνγκ για το Χουεϊκσάι του Λάος, από όπου θα συνεχίσουμε οδικώς για την πόλη Λουάνγκ Νάμτα. Καθοδόν ωστόσο θα σταματήσουμε σε χωριά που συναντάμε στη διαδρομή μας, για να γνωρίσουμε από κοντά κάποιες από τις αυθεντικές τοπικές φυλές που ζουν στο βόρειο Λάος, ανάμεσα τους οι φυλές Χμου και Λου. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο Κάο Ράο, με τους εντυπωσιακούς ασβεστολιθικούς σχηματισμούς. Θα φτάσουμε στη Λουάνγκ Νάμτα αργά το απόγευμα, όπου αφού τακτοποιηθούμε στο βασικών ανέσεων κατάλυμά μας, θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος στη διάθεσή σας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: Λουάνγκ Νάμτα – Μουάνγκ Σινγκ (φυλή Χμονγκ) – Λουάνγκ Νάμτα

 

Αφιερώνουμε τη σημερινή ημέρα για μία εξόρμηση προς της περιοχή της Μουάνγκ Σινγκ, στο βορρά του Λάος και πολύ κοντά στα σύνορα με την Κίνα. Είναι μία περιοχή όπου θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε αυθεντικές τοπικές φυλές με πολιτισμικό ενδιαφέρον, όπως στα χωριά Τάι Λέου (φυλή Άκα) και Λο Μιέν (φυλή Χμονγκ). Στην ίδια την πόλη της Μουάνγκ Σίνγκ θα επισκεφθούμε την τοπική αγορά και θα δούμε το παλιό γαλλικό φρούριο. Στη συνέχεια επιστροφή στη Λουάνγκ Νάμτα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Λουάνγκ Νάμτα – κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ – χωριά φυλών Χμονγκ και Λου – Πακμπένγκ

 

Νωρίς σήμερα  το πρωί αφήνουμε πίσω μας τη Λούανγκ Νάμτα και μεταβαίνουμε οδικώς στον ποταμό Μεκόνγκ και το λιμάνι στο Χουιεκσάι. Επιβιβαζόμαστε σε παραδοσιακό ξύλινο ποταμόπλοιο και απολαμβάνουμε την κρουαζιέρα μας πλέοντας στα νερά του Μεκόνγκ, τη «Μητέρα των Νερών» όπως αποκαλείται ο ποταμός από τους ντόπιους. Είναι χαρακτηριστική η παρθένα φύση που περιβάλλει τον ποταμό και στις δύο όχθες, με παμπάλαια δάση και οργιαστική βλάστηση. Καθοδόν προς τον προορισμό μας επισκεπτόμαστε το χωριό Μπαν Χουεϊλαμπέν, όπου κατοικούν περίπου πενήντα οικογένειες της φυλής Χμονγκ. Θα δούμε από κοντά γιατί οι γυναίκες Χμονγκ φημίζονται για τις κεντητές φορεσιές τους και τα εντυπωσιακά ασημένια τους κοσμήματα. Στο γειτονικό χωριό Μπαν Κον Τέουν θα γνωρίσουμε από κοντά τη μειονοτική φυλή Λου, που «ειδικεύονται» στα υφαντά. Το απόγευμα φτάνουμε στην Πακμπένγκ, ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε μια απόκρημνη πλαγιά που απολαμβάνει πλούσια θέα στον ποταμό Μεκόνγκ. Μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Πακμπένγκ – κρουαζιέρα στον ποταμό Μεκόνγκ – Πακ Όου – πλέοντα μέχρι την Λουάνγκ Πραμπάνγκ

 

Συνεχίζουμε σήμερα την κρουαζιέρα μας στον Μεκόνγκ, με τελικό μας προορισμό την Λουάνγκ Πραμπάνγκ. Καθοδόν θα σταματήσουμε στο Πακ Ου για να δούμε τα ιερά σπήλαια που φιλοξενούν πάνω από χίλια αγάλματα του Βούδα! Άφιξη στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το «στολίδι του στέμματος» όπως αποκαλείται η Λουάνγκ Πραμπάνγκ, είναι μάλλον η καλύτερα διατηρημένη παραδοσιακή πόλη της νοτιοανατολικής Ασίας. Έξοχα γοητευτική, διατηρεί αναλλοίωτη τη φήμη της ως ο θεματοφύλακας της κουλτούρας του Λάος, με την υπέροχη φυσική της ομορφιά αλλά κυρίως με την αίσθηση που σου δίνει πως «στέκει έξω από τον χρόνο». Όχι τυχαία, η UNESCO συμπεριέλαβε το 1995 την πόλη στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Λουάνγκ Πραμπάνγκ Λουάνγκ Πραμπάνγκ (ξενάγηση) – Χωριά φυλών Χμονγκ και Χμου - Καταρράκτης Κουανγκσί – Λουάνγκ Πραμπάνγκ (χωριό Μπαν Ξανγκκόνγκ)

 

Η σημερινή μας ημέρα ξεκινά, μετά το πρωινό μας, με μια επίσκεψη στα βασιλικά Ανάκτορα της πόλης, και συνεχίζουμε για τον εξαιρετικό Βατ Χιενγκθόνγκ, από τους παλαιότερους ναούς στην πόλη. Είναι η χαρακτηριστική η στέγη του, που «αγκαλιάζει» τον ναό, φτάνοντας σχεδόν μέχρι το επίπεδο του εδάφους, απόλυτα αντιπροσωπευτική της λαοτιανής παράδοσης. Βλέπουμε επίσης την στούπα Βατ Βισούν, τους βουδιστικούς ναούς Βατ Αχάμ και Βατ Μάι, και ανεβαίνουμε στον λόφο Φούσι για πανοραμική άποψη του ποταμού Μεκόνγκ.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε ακόμα περισσότερα χωριά τοπικών φυλών, το Μπαν Κέι της φυλής Χμονγκ, και τα χωριά Μπαν Ου, Λαολούμ και Μπαν Θαπένε, της φυλής Χμου. Η διαδρομή μας μας φέρνει στον Καταρράκτη Κουανγκσί, όπου μπορούμε να απολαύσουμε και ένα αναζωογονητικό μπάνιο στα νερά του ή να περπατήσουμε κατά μήκος μονοπατιών στο δάσος. Επιστρέφοντας στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ, το απόγευμα, θα έρθουμε στο χωριό Μπαν Ξανγκόνγκ, γνωστό για τα μεταξωτά του υφάσματα και την τοπική τέχνη χαρτοκοπτικής (Σάα). Δείπνο και διανυκτέρευση στη Λουάνγκ Πραμπάνγκ.

11η ημέρα: Λουάνγκ Πραμπάνγκ – πτήση για Βιεντιάν (ξενάγηση)

 

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την Βιεντιάν, πολύ κοντά στα σύνορα με την Ταϊλάνδη. Με την άφιξή μας ξεκινάμε τη γνωριμία μας με την πόλη. Θα δούμε το Βατ Σισακέτ, τον παλαιότερο ναό που γλίτωσε από τις καταστροφές του πολέμου του Σιάμ το 1828 και φιλοξενεί πάνω από 8.000 αγάλματα του Βούδα. Θα δούμε επίσης τον ναό Χο Πράκεο, τη στούπα Τατ Λουάνγκ, ίσως το πιο σημαντικό μνημείο στο Λάος, που λέγεται πως στο εσωτερικό της φυλάσσονται οστά του Βούδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

12η ημέρα: Βιεντιάν – πτήση για Πακσέ (Pakse) – Οροπέδιο Μπολοβέν – Πακσέ

 

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση μας για την Πακσέ, μια γραφική πόλη στη δυτική όχθη του Μεκόνγκ, που αποτελεί την πύλη που θα μας οδηγήσει στο Νότιο Λάος, μια περιοχή άγνωστη μέχρι σήμερα στην Ελληνική αγορά.

Άφιξη και αναχώρηση οδικώς το υψίπεδο Μπολαβέν (Bolaven Plateau), που βρίσκεται υψόμετρο 1000-1350 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας. Χαρακτηριστικό του υψιπέδου αυτού είναι οι ποταμοί που το διασχίζουν προς πάσα κατεύθυνση, καθώς και οι γραφικοί καταρράκτες. Οι πλειονότητα του πληθυσμού που κατοικεί εδώ ανήκει στην εθνότητα Λαβέν, εξ ου και το όνομά του, η δε οικονομία του βασίζεται στη γεωργία, με κύρια καλλιέργεια τον καπνό. Αφού επισκεφθούμε διάφορα χωριά της περιοχής, όπως τα Alak, Nge και Katu, καθώς και τους καταρράκτες Tad Lo, θα συνεχίσουμε για το Πακσέ, το βασικό διοικητικό κέντρο της περιοχής και πρωτεύουσα της επαρχίας Τσαμπασάκ του νοτιοδυτικού Λάος. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

13η ημέρα: Πάκσε – Γουατ Φου (Wat Phu) – Σι Φαν Ντον/4.000 Νησιά – Νησί Ντον Κχονγκ

 

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για το Σαμπασσάκ. Κύριος λόγος της επίσκεψής μας είναι το εντυπωσιακό θέαμα των 4.000 νησιών, που απλώνονται σε μια έκταση 14 χιλιομέτρων. Εδώ, τα ορμητικά νερά του Μεκόνγκ σταματούν για λίγο, πριν χυθούν στη Νότια θάλασσα. Αυτό το «κλειστό» Δέλτα αποκαλείται Σι Φαν Ντον (τέσσερις χιλιάδες νησιά). Δεν είναι όμως μόνο τα νησάκια που δίνουν στην περιοχή ξεχωριστή σημασία, αλλά και τα προ - Ανγκοριανά αρχαία ερείπια ναών, με την εντυπωσιακή τους τοποθεσία στις όχθες του Μεκόνγκ. 

Αποτελούν σίγουρα μια από τις όμορφες τοποθεσίες που έχουμε δει σε ναούς στη Νοτιοανατολική Ασία.

Σήμερα λοιπόν θα επισκεφθούμε τον ναό Wat Phou, που από το 2001 έχει ενταχθεί στον κατάλογο με τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Χρονολογείται από τον 5ο αιώνα και είναι κατασκευασμένος από τους Χμερ, οι οποίοι τελικά έκαναν το Άγκορ Βατ πρωτεύουσά τους. Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας, που βρίσκεται στο νησί Κχονγκ (Don Khong). Το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για να περπατήσουμε, να κάνουμε ποδήλατο και να ζήσουμε τη νωχελική ζωή του νότιου Λάος. Θα καθίσουμε σε ένα από τα λιγοστά τουριστικά καφέ που υπάρχουν στις όχθες του ποταμού και θα πιούμε τη θρυλική μπύρα Lao, αντικρίζοντας τη μακρινή ακτή του ποταμού Μεκόνγκ να βάφεται χρυσή με τη δύση του ήλιου. Διανυκτέρευση.

14η ημέρα: Ντον Κονγκ – Πάκσε

 

Μια ονειρεμένη ημέρα στο γλαφυρό σκηνικό του εσωτερικού Δέλτα του Μεκόνγκ με τα χιλιάδες νησάκια μας επιφυλάσσεται για σήμερα. Μια αξέχαστη πραγματικά ημέρα, καθώς θα εξερευνήσουμε τα χωριά του Ντον Ντεντ, όπου θα δούμε μεταξύ άλλων απομεινάρια της γαλλικής εποχής καθώς και τον πρώτο σιδηρόδρομο του Λάος. Επίσης θα αντικρίσουμε και θα θαυμάσουμε τους μαγευτικούς καταρράκτες του ποταμού Μεκόνγκ. Οι καταρράκτες αυτοί, εκτός από την αδιαμφισβήτητη ομορφιά που προσδίδουν στο τοπίο, έχουν και ιστορικό ενδιαφέρον, γιατί στην ουσία ήταν αυτοί που εμπόδισαν τους Γάλλους να κατασκευάσουν μια πλωτή οδό διαμέσου των χωρών της Ινδοκίνας. Αρχικά θα μεταβούμε στους καταρράκτες Liphi, που σηματοδοτούν τα σύνορα του Λάος με την Καμπότζη. Εδώ έχουμε μεγάλες πιθανότητες να δούμε δελφίνια γλυκού νερού, που οι ντόπιο τα ονομάζουν «Pla kha». Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Πακσέ. Διανυκτέρευση

15η ημέρα: Πάκσε - πτήση για Μπανγκόκ – πτήση επιστροφής

 

Μετά το πρωινό μας μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα Μπανγκόκ, όπου στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στην πτήση επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

16η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα

ΜΕ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΤΖΗ

 

1-14η ημέρα: Όπως περιγράφεται στο 16ήμερο πρόγραμμα

15η ημέρα: Πακσέ - πτήση για Μπανγκόκ –Σιεμ Ρεπ

 

Μετά το πρωινό μας μεταβαίνουμε στο αεροδρόμιο από όπου θα πετάξουμε για την πρωτεύουσα Μπανγκόκ, όπου στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Καμπότζη και το Σιεμ Ρεπ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

16η ημέρα: Σιεμ Ρεπ (Άνγκορ Βατ)

 

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για να επισκεφτούμε τον πιο διάσημο ναό, το μεγαλειώδες Άνγκορ Βατ, η έκταση του οποίου είναι ίδια με αυτήν του παλατιού στο Πεκίνο. Θεωρείται τέλειο δείγμα αρχιτεκτονικής των Χμερ, καταδεικνύοντας το απόγειο της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας, γι αυτό και τρεις από τους κεντρικούς του πύργους απεικονίζονται στη σημαία της Καμπότζης.
Συνεχίζουμε την περιήγησή μας σε άλλους ναούς, ο καθένας εκ των οποίων παρουσιάζει ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και γοητεία. Ο Neak Pean, υπήρξε αρχαίο νοσοκομείο, και έχει μια μεγάλη τετράγωνη λίμνη περιστοιχισμένη από τέσσερις μικρότερες. Ο Prasat Kravan, μικρός ναός χτισμένος εξ ολοκλήρου από τούβλα, έχει στο εσωτερικό του θαυμάσια ανάγλυφα.
Θα συνεχίζουμε επισκεπτόμενοι το Τα Προμ, αρχαίο βουδιστικό μοναστήρι και αναμφίβολα το πιο ατμοσφαιρικό μνημείο της περιοχής, αφού έχει μείνει σχεδόν ανέπαφο μέσα στη ζούγκλα, με τα τροπικά δέντρα να έχουν γίνει ένα με τα κτίσματα.  Θα επισκεφθούμε επίσης τον ναό Pre Rup, είναι από τους παλαιότερους του συγκροτήματος και είναι αφιερωμένος στο Θεό Σίβα. Από την κορυφή του θα έχουμε την ευκαιρία να ατενίσουμε την περιοχή και να απολαύσουμε ένα μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

17η ημέρα: Σιεμ Ρεπ (Ανγκορ Τομ – Λίμνη Τόνλε Σαπ)

 

Συνεχίζουμε σήμερα την ξενάγησή μας στα εκπληκτικά μνημεία του Πολιτισμού των Xμερ. Η οχυρωμένη πόλη Άνγκορ Τομ υπήρξε πρωτεύουσα του αρχαίου κράτους των Χμερ κατά το 12ο αιώνα. Θα επισκεφτούμε τη νότια πύλη με τα μεγαλειώδη αγάλματα και το Ναό Μπαγιόν, κτίσμα μοναδικής ομορφιάς και μεγαλοπρέπειας, που αποτελείται από 54 πύργους. Θα ολοκληρώσουμε τη βόλτα μας στον αρχαίο χώρο με την εξέδρα του Βασιλιά, διακοσμημένη με ελέφαντες και άλλα ζώα. Επιστροφή στην πόλη και συνεχίζουμε για τη λίμνη Τόνλε Σαπ, όπου θα κάνουμε μία όμορφη βαρκάδα με επίσκεψη στο πλωτό χωριό Τσονγκ Τσνε. Διανυκτέρευση.

18η ημέρα: Σιεμ Ρεπ – Πνομ Πενχ

 

Αναχώρηση οδικώς για την πρωτεύουσα Πνομ Πενχ. Στη διαδρομή, στάσεις και επισκέψεις σε σημεία που έχουμε επιλέξει για να γνωρίσουμε την αυθεντική ζωή της Καμπότζης στην επαρχία της. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

19η ημέρα: Πνομ Πενχ – πτήση επιστροφής

 

Το πρωί θα ξεναγηθούμε στην πόλη αρχίζοντας από το Μουσείο Tuol Sleng, που ήταν φυλακές κατά τη ζοφερή περίοδο διακυβέρνησης των Ερυθρών Χμερ. Θα συνεχίσουμε με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Βασιλικό Παλάτι, και την εκπληκτική Ασημένια Παγόδα, το δάπεδο της οποίας είναι κατασκευασμένο από 5.000 ασημένια πλακάκια βάρους ενός κιλού το καθένα. Οι οξυκόρυφες στέγες και τα μυτερά αετώματα των κτιρίων, θυμίζουν έντονα την κοινή πολιτιστική παράδοση που έχει η Καμπότζη με την γειτονική Ταϊλάνδη. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία για μια βαρκάδα στα νερά του ποταμού Τόνλε Σαπ, πριν μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Ελλάδα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού (check-out από το ξενοδοχείο στις 12:00).

20η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  18/6/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 16 ημέρες  - Τιμή από 2790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2790 € 890 €
  Twin Room 2790 € 890 €
  Triple Room 2790 € 890 €
  Single Room 3550 € 890 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  18/6/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 20 ημέρες  - Τιμή από 3290€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3290 € 990 €
  Twin Room 3290 € 990 €
  Triple Room 3290 € 990 €
  Single Room 4190 € 990 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/7/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 20 ημέρες  - Τιμή από 3290€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3290 € 990 €
  Twin Room 3290 € 990 €
  Triple Room 3290 € 990 €
  Single Room 4190 € 990 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/7/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 16 ημέρες  - Τιμή από 2790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι
- Double Room 2790 € 890 €
  Twin Room 2790 € 890 €
  Triple Room 2790 € 890 €
  Single Room 3550 € 890 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  1/9/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 16 ημέρες  - Τιμή από 2790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2790 € 890 €
  Twin Room 2790 € 890 €
  Triple Room 2790 € 890 €
  Single Room 3550 € 890 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  1/9/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 20 ημέρες  - Τιμή από 3290€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3290 € 990 €
  Twin Room 3290 € 990 €
  Triple Room 3290 € 990 €
  Single Room 4190 € 990 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 16 ημέρες  - Τιμή από 2790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2790 € 890 €
  Twin Room 2790 € 890 €
  Triple Room 2790 € 890 €
  Single Room 3550 € 890 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  20/10/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 20 ημέρες  - Τιμή από 3290€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3290 € 990 €
  Twin Room 3290 € 990 €
  Triple Room 3290 € 990 €
  Single Room 4190 € 990 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 20 ημέρες  - Τιμή από 3290€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3290 € 990 €
  Twin Room 3290 € 990 €
  Triple Room 3290 € 990 €
  Single Room 4190 € 990 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  22/11/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα - 16 ημέρες  - Τιμή από 2790€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2790 € 890 €
  Twin Room 2790 € 890 €
  Triple Room 2790 € 890 €
  Single Room 3550 € 890 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* στην Μπανγκόκ,  4* και 4*sup. στις υπόλοιπες πόλεις εκτός της Πακμπένγκ που το ξενοδοχείο είναι απλό, βασικών ανέσεων, από τα καλύτερα διαθέσιμα
  • Ημιδιατροφή εκτός από την Μπανγκόκ που είναι με πρωινό
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός 
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: (Αναχ 16 ημέρες €890),( Αναχ 20 ημέρες €990)

Βίζα Λάος: $35

Βίζα Καμπότζης: $30

ΠΡΟΣΟΧΗ

  • ΟΙ ΒΙΖΕΣ ΣΤΗΝ ΛΑΟΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 35 $
  • ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ 2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ