Skip to main content

Εορταστικό Βιετνάμ Χριστούγεννα 2018, Πρωτοχρονιά 2019 από 1.340,00

Βόρειο, Κεντρικό, Νότιο, Βιετνάμ, Χό τσι Μίνχ, Κρουαζιέρα στο Δέλτα του Μεκόνγκ
, Χόι Αν, MySon, Χούε, Βόλτα στο Ποτάμι των “Αρωμάτων”, Ανόι, Κρουαζιέρα στο Χαλόνγκ, Χόα Λου, Ταμ Κοκ, Τούνελ Κου Τσι

 12 μέρες
Αναχώρηση: 25/12

2 μέρες Δώρο στη Σιγκαπούρη
SMART PRICE Οι τιμές ισχύουν για κρατήσεις 40 μέρες πριν την αναχώρηση.

Πτήση για το Βιετνάμ
Με ενδιάμεσο σταθμό. Ολονύκτια πτήση.

2η μέρα: Χο Τσι Μινχ
Άφιξη στην πόλη που εκτείνεται και στις δύο όχθες του ομώνυμου ποταμού. Συνεχίζουμε με μία περιήγηση στα αξιοθέατα της, για να δούμε μεταξύ άλλων, το Ιστορικό κέντρο της, το Προεδρικό Μέγαρο, τα αποικιακά της σπίτια, το Παλαιό Δημαρχείο και τον Καθεδρικό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Χο Τσι Μινχ – Τούνελ Κου Τσι
Χορταστικό πρωινό και συνεχίζουμε με μία οδική εκδρομή στις υπόγειες σήραγγες Κου Τσι, που χρησιμοποιήθηκαν από τους Βιετκόνγκ στον πόλεμο κατά των Αμερικάνων.
Το απόγευμα, θα συνεχίσουμε με μία ακόμα συμπληρωματική, περιήγηση στην πόλη και στη συναρπαστική κινεζούπολη (Τσολόν). Το βράδυ θα έχουμε το δείπνο μας σε ποταμόπλοιο, απολαμβάνοντας μία μοναδική βόλτα στον ποταμό Σαϊγκόν.

4η μέρα: Χο Τσι Μινχ – Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ – Χόι Αν
Το πρωί θα αναχωρήσουμε νότια της πόλης, για να γνωρίσουμε την ζωή στο Δέλτα του Μεκόνγκ, όπου ο ποταμός διακλαδώνεται σε πολυάριθμα, κύρια και δευτερεύοντα κανάλια, που αρδεύουν εύφορους κάμπους. Μία αλησμόνητη κρουαζιέρα στη συνέχεια, με πλοιάριο στα κανάλια, θα μας δώσει την ευκαιρία να δούμε τα σπίτια που είναι χτισμένα πάνω σε πασσάλους και τις πλωτές αγορές τους.
Επιστροφή στο Χο Τσι Μινχ και πτήση για το Χόι Αν, το οποίο έγινε γνωστό στο κεντρικό Βιετνάμ, με το όνομα PhaiFu, κύρια πύλη από την Ευρώπη προς την Ανατολή.

5η μέρα: Χόι Αν – MySon
Το πρωί θα έχουμε μία ολοήμερη εκδρομή ιστορικής γνώσης στο MySon, τη σημαντικότερη τοποθεσία του βασιλείου, Champa (7ος – 10ος αι) που βρίσκεται δυτικά του Χόι Αν, σε μία κοιλάδα που περιβάλλεται από λόφους και βουνά και φιλοξένησε τα καταπληκτικά ερείπια του αρχαίου βασιλείου.Επιστροφή στο Χόι Αν.

6η μέρα: Χόι Αν – Περιήγηση – Ντανάνγκ - Χούε
Χορταστικό πρωινό και συνεχίζουμε με μία περιήγηση με τα πόδια στην πόλη, που διατηρεί την ατμόσφαιρα του παρελθόντος. Θα δούμε το Ιστορικό Κέντρο, τη σκεπαστή γιαπωνέζικη γέφυρα, τα ξύλινα κτίρια, τον περίτεχνο ναό HoiQuam, Triowκαι άλλα αξιοθέατα που προστατεύονται από την UNESCO.
Αναχώρηση οδικώς για το Χούε, το οποίο θεωρείται η ομορφότερη πόλη της χώρας.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  

7η μέρα: Χούε – Περιήγηση – Βαρκάδα στο Ποτάμι των “Αρωμάτων” – Ανόι – Παράσταση με Μαριονέτες στο Νερό
Το πρωί θα έχουμε μια περιήγηση στα αξιοθέατα του Χούε, το οποίο επιπλέον θεωρείται ως ένα από τα πολιτιστικά, θρησκευτικά και πολιτικό κέντρο του Βιετνάμ.
Θα δούμε την απαγορευμένη πόλη στην παλιά οχυρωμένη πόλη DanNoi, την τοπική αγορά και με βαρκάδα στον ποταμό των «αρωμάτων» θα επισκεφθούμε την παγόδα Τιέν Μου.
Αργότερα αφήνουμε την άλλοτε πρωτεύουσα του φεουδαρχικού Βιετνάμ( 15ος αι – 1945) και πετάμε για το Ανόι. Άφιξη και συνεχίζουμε με μια περιήγηση στη πόλη για να δούμε μεταξύ άλλων το μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ, την κατοικία του, τη μονόστηλη παγόδα, το ναό της λογοτεχνίας αφιερωμένο στον Κομφούκιο, τη μικροσκοπική παγόδα της χελώνας και την λίμνη Χόαν Κι Έμ με τον ναό Νιγκόκ Σον. Θα κλείσουμε την περιήγηση μας, με μια ποδηλατάδα,στα σοκάκια της παλιάς πόλης. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και αργά το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε κλασική παράσταση με τις μαριονέτες στο νερό.

8η μέρα: Ανόι – Τιεν Κουνγκ – Κόλπος του Χαλόνγκ
Το πρωί σε μία ακόμη ολοήμερη εκδρομή θα αναχωρήσουμε για τον γραφικό όρμο, Χαλόνγκ, με τα τρεις χιλιάδες νησιά του που αναδύονται, από τα σμαραγδένια πράσινα νερά του, μία από τις βασικές ομορφιές του Βιετνάμ που προστατεύεται από την UNESCO. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε το σπήλαιο Τιέν Κούνγκ με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Φθάνοντας στο Χαλόνγκ θα επιβιβαστούμε σε πλοιάριο, για μία αλησμόνητη κρουαζιέρα στα νησιά με τα αλλόκοτου σχήματος βράχια, που κρύβουν σπηλιές και γαλήνιες παραλίες. Γεύμα από θαλασσινά και επιστροφή στο Ανόι.

9η μέρα: Ανόι – Νιν Μπιν – Χοα Λου - Ταμ Κοκ
Με τον πρόθυμο συνοδό μας σε μία ολοήμερη εκδρομή θα έρθουμε ανατολικά στη τοποθεσία NinhBinh, η οποία προσφέρει πολυάριθμα τοπία φυσικής ομορφιάς και ιστορικού ενδιαφέροντος. Πρώτα συναντάμε το Hualu, πρωτεύουσα του Βιετνάμ στη διάρκεια της δυναστείας των Dinh, όπου βράχινοι λόφοι αναδύονται μέσα από τους ορυζώνες μαζί με παγόδες, βουδιστικά κατάλοιπα και ιερά, που αποτελούν προορισμό πολλών προσκυνητών. Εξερευνώντας και την παγόδα του Keo, ένα από τα σπανιότερα ιερά κτίρια του Βιετνάμ, το οποίο χτίστηκε τον 12ο αιώνα, με ένα πύργο διακοσμημένο με βαθυτυπίες και θεωρείται αριστούργημα της Βιετναμέζικης αρχιτεκτονικής. Θα έρθουμε στο Ταμ Κοκ για να κάνουμε μια βαρκάδα με παραδοσιακά “σαμπάν”.  
Επιστροφή στο Ανόι.

10η μέρα: Ανόι - Σιγκαπούρη
Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Σιγκαπούρη, την αρχόντισσα της Νοτιανατολικής Ασίας. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε την πόλη και να κάνετε τις αγορές σας.

11η 12η μέρα: Σιγκαπούρη- SingaporeRiverCruise(προαιρετικά)
Το πρωί έχουμε χρόνο για μία ακόμα βόλτα στην πόλη. Το μεσημέρι της 11ης μέρας προαιρετικά μπορούμε να απολαύσουμε μια όμορφη κρουαζιέρα με πλοιάριο στον ποταμό Singapore. Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση νωρίς το πρωί της 12ης μέρας για την Αθήνα. Άφιξη αυθημερόν

Κόστος κατ΄ άτομο: 
Δίκλινο δωμάτιο: 1.340 €  
Επιβ. Μονοκλίνου: 570

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Μεταφορές με ασφαλή λεωφορεία, τα καλύτερα διαθέσιμα
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* στο Βιετνάμ και 4* στη Σιγκαπούρη σε δίκλινα δωμάτια με ιδιαίτερο λουτρό / ντους
  • Βόλτα με πλοιάριο στο Δέλτα του Μεκόνγκ την 4η μέρα
  • Ολοήμερη εκδρομή στο MySon την 5η μέρα
  • Βαρκάδα στον ποταμό των αρωμάτων την 7η μέρα
  • Παρακολούθηση παράστασης με μαριονέτες στο νερό την 7η μέρα
  • Κρουαζιέρα στον όρμο του Χαλόνγκ την 8η μέρα
  • Βόλτα με πλοιάριο στο Ταμ Κοκ την 9η μέρα
  • Ημιδιατροφή κάθε μέρα στο Βιετνάμ
  • Πρωινό στην Σιγκαπούρη.
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • Πλούσια ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση (προαιρετικά)
  • Κοντά σας κάθε μέρα, έμπειρος, συμπαραστάτης στο ταξίδι σας
  • Έμπειροι τοπικοί χαμογελαστοί ξεναγοί με γνώση και συνέπεια

Στις τιμές δεν περιλαμβάνονται:

  • Οι φόροι των αεροδρομίων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά και η ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση 880 €
  • Βίζα εισόδου στο Βιετνάμ
  • InvitationLetterπερίπου 15 ευρώ
  • Οι τοπικοί φόροι που δεν πληρώθηκαν στην Ελλάδα 35 €.

Σιγκαπούρη

  • Περιήγηση στην πόλη, διάρκεια 4 ωρών 26 €
  • Singapore river cruise διάρκεια, 40΄ 19 €

Σημειώσεις:
*Αν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε το δωμάτιο σας μέχρι αργά το βράδυ της 11ης μέρας στη Σιγκαπούρη, ζητήστε μας πληροφορίες   για το κόστος
*Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 16 ατόμων, σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα τουλάχιστον) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 100 € το άτομο.

Ταξιδιωτικά έγγραφα:
Απαιτείται έγκυρο και υπογεγραμμένο διαβατήριο με 6 μήνες ισχύ από την είσοδο σας στην περιοχή
Βίζα εισόδου στο Βιετνάμ. Εκδίδεται και πληρώνεται τοπικά $25.
Απαραίτητο να έχετε 2 φωτογραφίες διαβατηρίου μαζί σας.

Υγειονομικές Προφυλάξεις:
Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
Το νερό δεν είναι πόσιμο.

Αποσκευές
Επιτρέπεται να μεταφέρετε στη διάρκεια του ταξιδιού σας, μία βαλίτσα, βάρους, μέχρι 20 κιλά και μία χειραποσκευή στο αεροσκάφος. Αν παραβείτε αυτόν τον κανονισμό, για κάθε επιπλέον βάρος πληρώνετε επί τόπου στον αερομεταφορέα.

Φιλοδωρήματα
Καλύπτουμε τα βασικά φιλοδωρήματα, για την σωστή εκτέλεση των προγραμμάτων, αλλά τα γενικά φιλοδωρήματα είναι υποχρεωτικά και ανακοινώνονται από τους συμβούλους των ταξιδιών μας, ανά περίπτωση.

Ξενοδοχεία
Τα δωμάτια θα είναι στη διάθεση μας μετά τις 15.00 και θα παραδοθούν την επομένη μέρα (11η) στις 23.00. Τα δωμάτια είναι στάνταρτ, όπως και τα 3κλινα με προσθήκη τρίτου κρεβατιού, που περιορίζει το χώρο του δωματίου.
Κατά την έξοδο σας, πάρτε μαζί σας την κάρτα των ξενοδοχείων (διεύθυνση, τηλέφωνο…)

Φάρμακα
Για τυχόν προσωπικά φάρμακα, που φέρετε μαζί σας, φροντίστε η ποσότητα να καλύπτει τη διάρκεια του ταξιδιού. Γράψτε τις χημικές ουσίες που περιέχουν και έχετε μαζί σας την ιατρική συνταγή. Τοποθετήστε τα στη χειραποσκευή.
Σετ ξυρίσματος, αποσμητικό, αρώματα, σετ πεντικιούρ και μανικιούρ, τοποθετήστε τα στη βαλίτσα.

Φωτογραφίες
Μην φωτογραφίζετε άτομα εάν πρώτα δεν ζητήσετε την άδεια του.