Skip to main content

Βιετνάμ Πανόραμα 2015-2016 από 1450,00

Διάρκεια:  11 ημέρες

Αναχωρήσεις 2015:  ΝΟΕ 25, ΔΕΚ 19, 28
Αναχωρήσεις 2016: ΦΕΒ 16, ΜΑΡ 14, ΑΠΡ 20


1η μέρα: Αθήνα – Πτήση
Ολονύχτια πτήση για Ανόι με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους.


2η μέρα: Ανόι–Βόλτα στο Ανόι με ποδηλατάμαξες
Άφιξη στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ. Μετά τη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας, θα σας κάνουμε δώρο μία βόλτα με τα περίφημα Cyclo (ποδηλατάμαξες) στα κεντρικά σημεια της πόλης. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο στη Γαλλική συνοικία.


3η μέρα: Ανόι – Ξενάγηση & παράσταση από μαριονέτες νερού
Η ξενάγηση της ποταμόπολης (ΧανΟι) με αφετηρία το συγκρότημα του θείου Χο (Χο Τσι Μιν). Πανοραμικά θα δείτε το Μαυσωλείο με τη μεγάλη πλατεία με το νέο κοινοβούλιο. Ακολουθεί το προεδρικό μέγαρο, η πρώτη λυτή κατοικία του μεγάλου ηγέτη, η ξυλοπάσαλη παραδοσιακή τελευταία κατοικία του και οι κήποι. Ακολουθεί επίσκεψη στον εντυπωσιακό ναό λογοτεχνίας (το πρώτο πανεπιστήμιο νέων αφιερωμένο στο Κομφούκιο). Θα γίνει στάση για γεύμα και θα συνεχίσετε με το μεγαλύτερο Εθνολογικό Μουσείο της Ινδοκίνας. Τέλος θα δείτε τη λίμνη Χοαν Κιεμ – γνωστή για τη κόκκινη γέφυρα και το ναό Ngoc Son και θα χαλαρώσετε με τις παραδοσιακές επιδόσεις των φημισμένων μαριονέτων νερού. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για ψώνια στη παραδοσιακή κλειστή αγορά ή στη παλιά συνοικία.


4η μέρα: Ανόι - κρουαζιέρα στο κόλπο Χα Λονγ
Πρωινή διαδρομή στο θεαματικότερο φυσικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς (τον κόλπο του Χα Λονγκ). Καταπράσινοι ασβεστόλιθοι συμπληρώνουν μοναδικά το τοπίο και προσφέρουν τον τέλειο κάδρο γα φωτογράφιση. Επιβίβαση σε παραδοσιακό ξύλινο ιστιοφόρο και γνωριμία με το πλήρωμα. Ακολουθεί γεύμα και στάση σε ένα θαλάσσιο χωριό και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ένα υπερθαλάσσιο σχολείο καθώς και τις καλλιέργεια μαργαριταριών και όλα αυτά με παραδοσιακά σενμπέν. Το απογευματινό σας κοκτέιλ θα το απολαύσετε στα χρώματα του δειλινού σε ξαπλώστρες. Θα ακολουθήσει το δείπνο και βραδινό ψάρεμα. (διανυκτέρευση εντός του πλοίου).


5η μέρα: Κρουαζιέρα στον κόλπο Χα Λονγκ-πτήση για Ντα Νάγκ-Χοι Αν
Η γυμναστική Ται Τσί θα γίνει το πρωί στα χρώματα της ανατολής, στο γαλήνιο τοπίο των 2000 πρασονησίδων. Ακολουθεί πρωινό και με ταχύπλοο θα επισκεφθείτε το περίφημο αρχαίο ασβεστολιθομένο σπήλαιο στη μέση του κόλπου. Η θέα του κόλπου από το ύψωμα των σπηλαίων είναι μοναδική και το σπήλαιο καθαυτό ξεπροβάλει μπροστά σας σαν αμφιθέατρο όμορφα τονισμένο από διάφορες αποχρώσεις προβολέων. Επιστροφή στο πλοίο για γεύμα και μεταφορά στο λιμάνι και από εκεί στο αεροδρόμιο για πτήση το κεντρικό Βιετνάμ (Ντα Ναγκ). Μεταφορά στο γραφικό Χοι Αν όπου και θα διανυκτερεύσετε.


6η μέρα: Χοι Αν – Περιήγηση πόλης και απόγευμα ελεύθερο
Ξεκούραση έως αργά το πρωί, που θα ξεκινήσει η περιήγηση στον «ειρηνικό τόπο συνάντησης» (όπως μεταφράζεται το Χόι Αν). Θα δείτε το ιστορικό κινεζικό και ιαπωνικό κέντρο του με την 400 ετών κλειστή ιαπωνική γέφυρα, θα επισκεφθείτε τον κινεζικό ναό της θεάς της θάλασσας και την τοπική αγορά τροφίμων. Το υπόλοιπο της ημέρας είναι δικό σας για να απολαύσετε τη ρομαντικότερη πόλη του Βιετνάμ. Θα έχετε ώρα για αγορές, στάσεις για καφέ και γευσιγνωσία στα καλαίσθητα εστιατόρια του.


7η μέρα: Χοι Αν – Χουέ (απαγορευμένη πόλη, παγόδα Θιεν Μου-τάφοι αυτοκρατόρων –Χοι Αν
Η πρωινή σας διαδρομή κατά μήκος της τροπικής ακτογραμμής Ντα Ναγκ και του ορεινού δρόμου μέσα από τα σύννεφα, θα σας χαρίσουν πολλές μοναδικές φωτογραφίες. Φτάνοντας στο Χουέ θα επισκεφθείτε την αρχαία οχυρωμένη ακρόπολη και το πρώην αυτοκρατορικό ανάκτορο, που θυμίζει την απαγορευμένη πόλη του Πεκίνου. Το τεράστιο συγκρότημα θα έχετε τη δυνατότητα να το χαρείτε με μετακινήσεις από ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ακολουθεί βόλτα στην αγορά Ντογκ Μπα και στάση για γεύμα. Από τη προβλήτα του ποταμού των αρωμάτων, θα κάνετε με βάρκα σε σχήμα δράκου μία διαδρομή μέχρι τη γαλήνια παγόδα Θιεν Μου. Θα συνεχίσετε οδικώς την επίσκεψή σας στους τάφους του 2ου και ποιο αγαπητού αυτοκράτορα Minh Mang & του 12ου (ουσιαστικά τελευταίου) αυτοκράτορα Khai Dinh. Η επιστροφή στο Χοι Αν θα γίνει μέσω τούνελ για ευκολότερη πρόσβαση.


8η μέρα: Πτήση για Χο Τσι Μιν - Επίσκεψη σηράγγων Κου Τσι – Ξενάγηση Σαϊγκόν
Πρωινή πτήση από Ντα Ναγκ για Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν). Μεταφορά στη ζούγκλα με τις κρυψώνες και τα ειδικά υπόγεια περάσματα-τούνελ «Κου Τσι». Εκεί θα μάθετε όλα τα σχετικά για τον μεγάλο πόλεμο ενάντια στους αμερικάνους και θα γνωρίσετε το εκπληκτικό δίκτυο υπόγειων σηράγγων-σε 3 επίπεδα και σε μήκος 200 χλμ. Θα ακολουθήσει στάση για γεύμα και στη συνέχεια θα φτάνοντας στο κέντρο της Σαϊγκόν θα κάνετε μία σύντομη ξενάγηση από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης, όπως τη Παναγία των Παρισίων, το ταχυδρομείο (με μεταλλικά στοιχεία κατασκευής του Άιφελ), τη Γαλλική Όπερα, το μεγάλο πεζόδρομο που καταλήγει στο νέο άγαλμα του ηγέτη Χο Τσι Μιν και τέλος τη διάσημη τοπική αγορά Ben Thanh, γεμάτη από μικρομάγαζα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε ση διάσημη λεωφόρο Κατίνα (Dong Khoi) γεμάτη από καλά καταστήματα εστιατόρια και μπαρ.


9η μέρα: Εκδρομή στο δέλτα του Μεκόνγκ
Πρωινή δίωρη διαδρομή για τη νότια επαρχία Ben Tre, που βρίσκεται στο δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. Κατά την άφιξή σας, θα κάνετε μία βαρκάδα σε παραπόταμο του Μεκόνγκ. Απολαύστε τη διαδρομή σας στο καταπράσινο κανάλι και δείτε πως ψαρεύουν οι ντόπιοι με τον παραδοσιακό τρόπο. Θα επισκεφθείτε ένα εργαστήριο επεξεργασίας καρύδας και κατασκευής τούβλων. Θα κάνετε στάση σε τοπικό εστιατόριο για να απολαύσετε τα τοπικά εδέσματα και θα συνεχίσετε με μία βαρκάδα ανάμεσα από ένα δάσος φοινικόδεντρων νερού. Επιστροφή στο κέντρο της πόλης και προαιρετικά παρακολουθήστε συγκλονιστική παράσταση «Α Ο», στο μέγαρο της όπερας, από τον χορογράφο του Cirque de Soleil.


10η μέρα: Χο Τσι Μιν – Πτήση επιστροφής
Ημέρα ελεύθερη στη γραφική Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν), μέχρι την μεταφορά σας στο αεροδρόμιο για τη πτήση επιστροφής. Στη περίπτωση χρήσης της Qatar και εφόσον υπάρχει μεγάλη αναμονή στη Ντόχα, θα δοθεί μία διανυκτέρευση στη Ντόχα με μεταφορές και ξενάγηση και θα γίνει χρήση της απογευματινής πτήσης την επόμενη ημέρα για την επιστροφή σας.


11η μέρα: Αθήνα
Άφιξη Αθήνα

Κόστος από: 1450 €


    ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

• Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου σταθμού
• Φιλοξενία σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
• Ημιδιατροφή στο Βιετνάμ (πρωινό και γεύμα)+1 δείπνο στο κρουαζιερόπλοιο
• Παράσταση σε θέατρο με μαριονέτες στο νερό στο Ανόι
• Μεταφορές, εκδρομές και εσωτερικές πτήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
• Μεταφορές με ηλεκτρικό αμαξίδιο στα ανάκτορα του Χούε
• 2ήμερη κρουαζιέρα στον κόλπο του Χα Λονγκ
• Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός


    ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  •     Φόροι αεροδρομίων, ενισχυμένη  ατομική ασφαλιστική κάλυψη, είσοδοι 650€
  •     Τοπικοί φόροι & κόστος έκδοσης βίζας € 95 (πληρώνονται τοπικά)


    ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

  •     Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 95€ το άτομο.
  •     Το ταξίδι ανάλογα τις πτήσεις ενδέχεται να εκτελείται αντιστρόφως.
  •     Την εορταστική περίοδο υπάρχει περίπτωση υποχρεωτικού εορταστικού δείπνου εντός του ξενοδοχείου


    ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  •     Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και 2 κενές σελίδες & 2 φωτογραφίες διαβατηρίου.
  •     Η βίζα θα εκδοθεί τοπικά


    ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

  •     Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή.
  •     Tο νερό δεν είναι πόσιμο.

Προτεινόμενα  ξενοδοχεία 4* ή αντίστοιχα:
    2 νύχτες Ανόι – The Ann Hotel 4*
    1 νύχτα Χαλόνγκ Μπέι (κρουαζιέρα)-Paloma cruise 4*
    3 νύχτες Χοι Αν – Vinh Hung riverside resort 4*
    2 νύχτες Χο Τσι Μιν (Σαϊγκόν)–Paragon 4*
Μπορεί να χρησιμοποιηθούν άλλα αντίστοιχα ξενοδοχεία

Ενδεικτικές πτήσεις της Qatar:
Αθήνα   19.25 – Ντόχα 23.45
Ντόχα   01.40 – Ανόι   15.10

Σαϊγκόν 18.35 – Ντόχα 23.00
Ντόχα   19.00 – Αθήνα 23.10