Skip to main content

ΙΝΔΙΑ - ΧΡΥΣΟ ΤΡΙΓΩΝΟ 8 ΗΜΕΡΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Υπάρχουν μαγικές ροζ πολιτείες, χρωματιστά παλάτια, απέραντα ανθισμένα λιβάδια,πολύχρωμα ζωντανά μοτίβα που μπορούν να σου χαρίσουν μια απόλυτη όαση απόδρασης. Και υπάρχουν άνθρωποι λαμπεροί και υπέροχοι, με το δικό τους χρόνο και τη δική τους φιλοσοφία, μεταξένιοι, φιλόξενοι, γαλήνιοι που μπορούν να σε κάνουν να νιώσεις μοναδικός. Όταν αφήσεις την Ινδία να μπεί μέσα στην καρδιά σου, υπάρχουν αμέτρητα δώρα να σου χαρίσει.


Τιμοκατάλογος και Αναχωρήσεις εδώ!

Ημέρα 1η: ΑΘΗΝΑ-ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί.

Ημέρα 2η: ΔΕΛΧΙ – ΑΓΚΡΑ

Άφιξη νωρίς το πρωί στο Δελχί και άμεση μεταφορά στην Άγκρα. Η Άγκρα, άλλοτε πρωτεύουσα μιας ισχυρής αυτοκρατορίας που εκτεινόταν μέχρι το Αφγανιστάν, φιλοξενεί το αρχιτεκτονικό διαμάντι του Ταζ Μαχάλ. Άφιξη αργά το μεσημέρι και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 3η: ΑΓΚΡΑ

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας σε ένα από τα σύγχρονα 7 θαύματα του κόσμου, το πασίγνωστο Ταζ Μαχάλ. Το Ταζ Μαχάλ (Taj Mahal) είναι ένα περισπούδαστο κτιριακό συγκρότημα που βρίσκεται στην Ινδία, κτισμένο στη νότια όχθη του ποταμού Γιαμούνα κοντά στη πόλη 'Αγκρα. Το συγκρότημα αναπτύσσεται γύρω από το μαυσωλείο που ανήγειρε ο Μογγόλος Αυτοκράτορας (Σάχης) Τζαχάν προκειμένου να τιμήσει τη πολυαγαπημένη του σύζυγο Μουμτάζ Μαχάλ που πέθανε το 1631 κατά τη διάρκεια τοκετού. Για την ανέγερσή του, που έγινε με σχέδια ομάδας αρχιτεκτόνων από την Ινδία, το σημερινό Πακιστάν και άλλα μέρη της Ασίας, απασχολήθηκαν 20.000 εργάτες που ξεκίνησαν το 1632 δουλεύοντας καθημερινά, για να το ολοκληρώσουν το 1649. Για να ολοκληρωθούν όλα τα κτίσματα του συγκροτήματος χρειάστηκαν 22 χρόνια. Αφού ξεναγηθούμε στον εσωτερικό χώρο του Μαυσωλείου και βγάλουμε φωτογραφίες στους πανέμορφους κήπους του, θα μεταφερθούμε οδικώς στο Κόκκινο Φρούριο της Άγκρα. Το κάστρο αυτό κτίστηκε από τον αυτοκράτορα Ακμπάρ και βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Γιαμούνα.Τα διπλά τείχη που το περιβάλλουν ξεπερνάνε τα 20 μέτρα ύψος. Αφου ξεναγηθούμε στους χώρους του κάστρου, θα έχουμε τη ευκαιρία να απολαύσουμε μια απαράμιλλη θέα του μαυσωλείου του Ταζ Μαχάλ με φόντο το ποταμό Γιαμούνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτό το φρούριο πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο εμπνευστής του Ταζ Μαχάλ ως φυλακισμένος από τον ίδιο του το γιο. Στη συνέχεια θα έχουμε ελεύθερο χρόνο που μπορούμε να αξιοποιήσουμε για ψώνια και παζάρια στις τοπικές αγορές. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 4η: ΑΓΚΡΑ - ΤΖΑΙΠΟΥΡ

Πρωινό και μεταφορά οδικώς στη πρωτεύουσα του Ρατζαστάν ή αλλιώς στη Ρόδινη Πολιτεία, Τζαϊπούρ. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το παραδοσιακό χωριό Αμπανέρι που θα μας δώσει μια γεύση από τη ζωή της αγροτικής Ινδίας. Επόμενος μας σταθμός η πασίγνωστη αλλά πλέον ερημωμένη πόλη Φατεχπούρ Σικρί. Ιδρύθηκε και αυτή από τον αυτοκράτορα Ακμπάρ τον 16ο αιώνα και υπήρξε πρωτεύουσα της Αυτοκρατορίας από το 1571-1585. Τα παλάτια και οι ναΐσκοι είναι αληθινά αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα που θα μας εντυπωσιάσουν με τους κόκκινους λίθους τους και γενικότερα με την πλούσια και μεγάλη ποικιλομορφία στον τρόπο κατασκευής τους. Θα ξεναγηθούμε στη κεντρική αίθουσα του θρόνου όπου θα αντικρίσουμε την εντυπωσιακή τεχνητή λίμνη που έφτιαξε ο αυτοκράτορας για τον μουσικό του. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή η πόλη παρόλο που εγκαταλείφθηκε 14 χρόνια μετά την ίδρυση της λόγω έλλειψης τροφοδοσίας νερού, παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο και προσδίδει στον επισκέπτη εικόνες απίστευτης αρχιτεκτονικής ινδικής ομορφιάς και συνάμα μουσουλμανικής παράδοσης. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στην πιο γραφική πόλη της Ινδίας, τη Τζαϊπούρ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: ΤΖΑΪΠΟΥΡ

Πρωινό και αναχώρηση για το Αμπέρ, εντυπωσιακό φρούριο και πρώην διοικητήριο της επαρχίας και του 18ο αιώνα. Θα δούμε το Τζαγκμαντίρ ή "Αίθουσα της Νίκης", διακοσμημένη με χιλιάδες κομματάκια από καθρέπτη, το Τζάι Μαχάλ και το ναό της Θεάς Κάλι. Η ανάβαση μας στο φρούριο θα γίνει με ελέφαντες ή με τζιπ 4 Χ 4. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την επίσκεψη μας στη Ρόδινη Πολιτεία, το παλιό κέντρο της Τζαϊπούρ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πόλη βάφτηκε για πρώτη φορά ροζ για την υποδοχή του βρετανού Πρίγκιπα Άλφρεντ. Το ροζ χρώμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη φιλοξενία. Ιδρυτής και αρχιτέκτονας αυτής της πόλη ήταν ο Μαχαραγιάς Τζάι Σιχ, ο οποίος υπήρξε τρανός αστρονόμος και αξιόμαχος πολεμιστής. Βασικά χαρακτηριστικά της πόλης είναι οι φαρδιές λεωφόροι και η αρχιτεκτονική της αρμονία. Πρώτη μας στάση το Παλάτι των Ανέμων ή αλλιώς Χαβά Μαχάλ, το οποίο κτίστηκε το 1799 για τις γυναίκες της βασιλικής οικογένειας και αποτελείται από πέντε ορόφους. Δεσπόζει στη πόλη και θεωρείται ένα από τα εντυπωσιακότερα παλάτια της ροζ πόλης. Καθοδόν για το αστεροσκοπείο Τζαντάρ Μαντάρ θα δούμε και το Κυβερνείο της επαρχίας Ρατζαστάν. Το μοναδικό Τζαντάρ Μαντάρ, είναι ένα υπέροχο πλίνθινο, αστρολογικό παρατηρητήριο χτισμένο τον 18ο αιώνα και συγκεκριμένα το 1728 από τον Μαχαραγιά Τζάι Σιχ. Είναι επίσης το μεγαλύτερο και ακριβέστερο αστεροσκοπείο από πέτρα και μάρμαρο στον κόσμο. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: ΤΖΑΪΠΟΥΡ – ΔΕΛΧΙ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τη πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί. Η διαδρομή μας για το Δελχί θα μας ανταμείψει, μιας και θα απολαύσουμε τη ζωή της Ινδικής υπαίθρου: το παζάρι με ντόπιους να πραγματεύονται τα προϊόντα τους, τροπικά και κατάφυτα τοπία, παραδοσιακά χωριά που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από πίνακα ζωγραφικής. Μόλις φτάσουμε στο Δελχί, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας. Παρά τη γεωγραφική τους εγγύτητα, το Παλαιό και Νέο Δελχί είναι τόσο διαφορετικά μεταξύ τους και αντιπροσωπεύουν τελείως διαφορετικές κοινωνικές τάξεις. Ενώ στο Παλιό Δελχί βλέπει κανείς ανοικτά παζάρια, ανθρώπους να κατασκηνώνουν στους δρόμους με σεντόνια, αγελάδες και άλλων ειδών ζώα στα πεζοδρόμια, στο Νέο Δελχί, βλέπει κανείς τεράστιες λεωφόρους, ουρανοξύστες, καλοντυμένους ανθρώπους, αρχοντικές βίλες, καταπράσινα πάρκα, μεγάλα εμπορικά κέντρα με όλες τις διεθνείς επώνυμες μάρκες ρούχων, κοσμημάτων και καλλυντικών. Αφού έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο στο ξενοδοχείο μας να ξεκουραστούμε, θα κάνουμε μια απογευματινή ξενάγηση στους ναούς Σικχ Μπάνγκλα, που κτίστηκαν γύρω στο 18ο αιώνα από το στρατηγό Σικχ, βρίσκονται στη κεντρική πλατεία Κονάτ και είναι εύκολα αναγνωρίσιμα από το χρυσό τρούλο και μια τεράστια σημαία της Ινδίας. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 7η: ΔΕΛΧΙ

Πρωινό και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τη ξενάγηση μας στη Παλαιά Πόλη. Πρώτη μας στάση το Κόκκινο Φρούριο, κτισμένο τον17ο αιώνα. Φτιαγμένο από τον ιδρυτή της πόλης και αυτοκράτορα Σαχ Τζαχάν χρησιμοποιήθηκε ως η πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας ως το 1857. Επόμενή μας στάση το δεύτερο μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας, το Τζαμά Μασγίντ. Και αυτό κτισμένο από τον Σαχ Τζαχάν έχει χωρητικότητα πάνω από 25,000 πιστούς. Η ξενάγηση μας συνεχίζει στο Νέο Δελχί όπου θα δούμε πανοραμικά τη γνωστή λεωφόρο Ραζπαθ, το Προεδρικό Μέγαρο, το Κοινοβούλιο και την Πύλη της Ινδίας, μια πανέμορφη πύλη μεγάλης ιστορικής σημασίας αφού χτίστηκε για τη μνήμη των πεσόντων του Α’ Παγκοσμίου πολέμου. Ακολουθούν το Ρασγκάτ, όπου βρίσκεται ο τάφος του Γκάντι - Πατέρα του Έθνους - και ο τάφος του Χουμαγιούν στο οποίο βασίστηκε αρχιτεκτονικά το Ταζ Μαχάλ. Τέλος θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα από τους μεγαλύτερους μιναρέδες στο κόσμο, το Κουτούμπ Μινάρ, σήμα κατατεθέν της πόλης. Αργά το απόγευμα μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: ΔΕΛΧΙ-ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε τη πτήση για Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Επιστρέφουμε αυθημερόν στην Αθήνα με άλλο «αέρα», άλλες εικόνες, άλλες υπέροχες εμπειρίες.

 

Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια με επιστροφή
  • Ξενοδοχεία όπως αναφέρονται στον αντίστοιχο τιμοκατάλογο
  • Ημιδιατροφή
  • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Επαγγελματίες ελληνόφωνοι αρχηγοί / συνοδοί
  • Επαγγελματίες διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί
  • Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
  • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
  • Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Βίζα Ινδίας
  • Φιλοδωρήματα
  • Ποτά και αναψυκτικά κατά την διάρκεια των γευμάτων που συμπεριλαμβάνονται στην εκδρομή
  • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνεται ή συνιστάται

Τιμοκατάλογος και Αναχωρήσεις εδώ!