Skip to main content

Ινδία - Χρυσό Τρίγωνο Σεπτέμβριος έως Δεκέμβριος 2019 από 750,00

  Δελχί, Αξαρντάμ, Ματούρα, Άγκρα, Φατεχπούρ Σικρί, Αμπανέρι, Τζαϊπούρ, Φρούριο Αμπέρ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ: 20/9, 25/10, 15/11, 6/12/2019
8 μέρες

Ένα συναρπαστικό ταξίδι σε μία αχανή χώρα, γεμάτη μυστήριο, χρώμα, εικόνες, μύθους, χιλιάδες θεούς, θρησκευτικές παραδόσεις, μοναδική αρχιτεκτονική, εκπληκτικές αντιθέσεις, πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και ποικιλία από προορισμούς και συνδυασμούς αυτών για να διαλέξετε! Γνωρίστε μαζί μας την Ινδία, μία από τις πιο μυστηριώδεις χώρες του πλανήτη!

Το μοναδικό 8ήμερο πρόγραμμα με επισκέψεις σε Ματούρα και Αξαρντάμ!!!

1η μέρα: Αθήνα - Δελχί

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί.

2η μέρα: Δελχί, Ξενάγηση

Άφιξη στο Δελχί και συνάντηση με τον τοπικό μας αντιπρόσωπο. Ένας συνδυασμός επισκέψεων ανάμεσα στο Νέο και το Παλαιό Δελχί η σημερινή μας περιήγηση, για να γνωρίσουμε τις καλοσχεδιασμένες λεωφόρους του Νέου, αλλά και τη γοητεία των περασμένων χρόνων του Παλαιού, με τα μαρμάρινα παλάτια, τα τζαμιά και τα παζάρια, που έρχονται σαν μια σειρά εικόνων από ιστορίες μαχαραγιάδων. Περνώντας έξω από το Κόκκινο Φρούριο, θα δούμε το Μεγάλο Τζαμί (Τζαμά Μαστζίντ), θα επισκεφθούμε το απέριττο μνημείο αποτέφρωσης του Γκάντι (Ρατζ Γκατ), το ιστορικό παζάρι Chandni Chowk, το εντυπωσιακό μαυσωλείο του Μογγόλου αυτοκράτορα Χουμαγιούν, τον ναό Λάξμι Ναραγιάν, καθώς και το παλαιότερο ισλαμικό μνημείο της Ινδίας, τον μιναρέ Κουτούμπ (Qutub Minar). Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Δελχί - Αξαρντάμ - Ματούρα - Άγκρα (204 χλμ./2-3 ώρες)

Ακολουθώντας την πορεία μας για την Άγκρα σήμερα, θα κάνουμε μία στάση στη "νέα κατοικία του θεού" Αξαρντάμ. Ένας εντυπωσιακός ινδουιστικός τόπος αιώνιας αφοσίωσης και μία πνευματική πανεπιστημιούπολη αφιερωμένη στην αρμονία και τη μάθηση. Συνεχίζουμε για την γενέτειρα του Κρίσνα, τη Ματούρα, όπου θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο ναό. Έχοντας πλέον μυηθεί στην επικρατέστερη θρησκεία της χώρας, τον ινδουισμό, αναχωρούμε για την Άγκρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Άγκρα, Ξενάγηση

Κατά την πρωινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το πιο διάσημο μνημείο όχι μόνο της πόλης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, το περίφημο Ταζ Μαχάλ, καθώς και το Κόκκινο Φρούριο της Άγκρα, γεμάτο από παιχνιδιάρες μαϊμούδες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε το Mohebet-e-Taj, μία παράσταση με θέμα τον αιώνιο έρωτα και την κατασκευή του μοναδικού μνημείου του Ταζ Μαχάλ. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Άγκρα - Φατεχπούρ Σικρί - Αμπανέρι - Τζαϊπούρ (238 χλμ./3-4 ώρες)

Αναχώρηση για την "Ροζ Πόλη", την Tζαϊπούρ. Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής θα επισκεφθούμε αρχικά την Φατεχπούρ Σικρί ("Πόλη της Νίκης"), μια πόλη που εγκαταλείφθηκε 14 χρόνια μετά την ίδρυσή της το 1569 από τον αυτοκράτορα Άκμπαρ. Ακολουθεί στάση στο μικρό χωριό Αμπανέρι για να δούμε τον ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ταμιευτήρα νερού (baori) με τα βαθμιαία μειούμενα σκαλοπάτια του. Συνεχίζουμε για Tζαϊπούρ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Τζαϊπούρ, Ανάβαση στο φρούριο της Αμπέρ με ελέφαντες, Ξενάγηση πόλης, βόλτα με ποδηλατάμαξες (τελετή Αάρτι)

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο φρούριο της Αμπέρ, που μέχρι το 1728 αποτελούσε το διοικητήριο της επαρχίας. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και η προσέγγισή του γίνεται στην πλάτη ελεφάντων! Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην ίδια την Τζαϊπούρ, όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο και το αστεροσκοπείο Jandar Mandar και θα θαυμάσουμε την πρόσοψη του Χαβά Μαχάλ - ένα ασυνήθιστης αρχιτεκτονικής παλάτι με πολυάριθμα παραθυράκια, που κτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν την καθημερινή ζωή, χωρίς να γίνονται αντιληπτές. Η μέρα θα κλείσει με μία γραφική βόλτα με ποδηλατάμαξες στην τοπική αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετικά μπορείτε να παρακολουθήσετε τη διάσημη τελετή Αάρτι στον ναό Birla. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Τζαϊπούρ - Δελχί (258 χλμ./4-5 ώρες)

Αναχώρηση για το Δελχί. Φθάνοντας θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μία μικρή βόλτα στο κέντρο της πόλης περιμετρικά του Προεδρικού Μεγάρου και πιθανόν να υπάρχει χρόνος για επίσκεψη στην παραδοσιακή αγορά Τζαν Πατ. Προαιρετικά, παρακολουθήστε την υπέρλαμπρη παράσταση "Kingdom of Dreams" στο ομώνυμο θέατρο και χαλαρώστε στα παρακείμενα καταστήματα με διάκοσμο από όλες τις περιοχές της Ινδίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Δελχί - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη αυθημερόν.

Τιμή κατ’ άτομο

8 μέρες

Δίκλινο

Διαφορά

Μονόκλινου

 

14/6, 5/7, 9/8, 20/9, 25/10, 15/11, 6/12

750

+360

 

Περιλαμβάνονται

● Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού με Oman Air ή Gulf Air ή Turkish ή Qatar ή Emirates
● Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*
● Ημιδιατροφή καθημερινά 
● Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
● Τοπικοί έμπειροι ξεναγοί
● Έμπειρος συνοδός από Ελλάδα
● Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  • Φόροι αεροδρομίων, ατομική ιατροφαρμακευτική ασφάλιση, είσοδοι: € 680
  • Βίζα εισόδου στην Ινδία: περίπου € 85 - εκδίδεται ηλεκτρονικά από το γραφείο μας και απαιτούνται 5 εργάσιμες ημέρες
  • Τοπικοί φόροι, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά (καταβάλλονται μόνο στην Ινδία): € 85

Σημειώσεις

  • Η ροή του προγράμματος μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη έκβασή του
  • Οι αναχωρήσεις πραγματοποιούνται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων
  • Επιβάρυνση για συμμετοχή 2 ατόμων χωρίς συνοδό: € 120/άτομο
  • Επιβάρυνση για συμμετοχή 3-6 ατόμων χωρίς συνοδό: € 80/άτομο
  • Επιβάρυνση για συμμετοχή 7-9 ατόμων χωρίς συνοδό: € 60/άτομο
  • Επιβάρυνση για συμμετοχή 10 ατόμων με συνοδό: + € 80/άτομο
  • Απαραίτητο διαβατήριο με 6μηνη ισχύ

Προτεινόμενα  ξενοδοχεία 5* ή αντίστοιχα

  • 2 Διαν/σεις Δελχί: CrownePlazaOkhla ή Suryaa 5*
  • 2 Διαν/σεις Τζαϊπούρ: HolidayInn ή Hilton 5*
  • 2 Διαν/σειςΆγκρα: Ramada ή Crystal Sarovar Premier 5*
  • Μπορεί να χρησιμοποιηθούν άλλα αντίστοιχα ξενοδοχεία