Skip to main content

Ινδία – Ο φωτισμένος Γάγγης, Φεστιβάλ Ντεβ Ντιβάλι | 17.11.2023 & 24.11.2023 Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ από 1599

Αναχωρήσεις: 17/11, 24/11

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΔΕΛΧΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Ινδίας, το Δελχί, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η ΗΜΕΡΑ: Άφιξη ΔΕΛΧΙ: ξενάγηση

Άφιξη στο Δελχί, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ακολουθεί ξενάγηση στην πόλη, για να γνωρίσουμε τη συναρπαστική πρωτεύουσα της Ινδίας.

Από το 1911 έδρα της Βρετανικής κυριαρχίας, καθώς εδώ μεταφέρθηκε η πρωτεύουσα της χώρας, το Δελχί διατηρεί τον χαρακτήρα μιας κοσμοπολίτικης σαγηνευτικής πόλης που γνώρισε πολλούς κατακτητές λόγω της στρατηγικής της θέσης. Πρώτος μας σταθμός μια…. πόλη μέσα στην πόλη, το Παλαιό Δελχί.

Πλησιάζοντας στο Παλαιό Δελχί βλέπουμε το Κόκκινο Φρούριο, ένα υπέροχο κάστρο φτιαγμένο από κόκκινη πέτρα, αντίγραφο του αντίστοιχου στην Άγκρα, που κατασκευάστηκε στο διάστημα 1639-1648 . Σε έναν ψηλό του πύργο ο Νεχρού ύψωσε στις 15/8/1947 την τρίχρωμη σημαία της ανεξάρτητης Ινδίας από τη βρετανική κυριαρχία και κάθε χρόνο την ίδια ημέρα επαναλαμβάνεται η τελετή αυτή από τον εκάστοτε πρωθυπουργό. Στα όρια του Παλαιού Δελχί, οι δρόμοι συρρικνώνονται, οι αισθήσεις διεγείρονται, οι ρυθμοί ανεβαίνουν καθώς η τεράστια ανθρωποθάλασσα συνωστίζεται με κάθε μέσο, για να περάσει και να φτάσει στο Μεγάλο Τζαμί, το Τζάμα Μαστζίντ, που αποτελεί τη θρησκευτική έδρα της πολυπληθούς μουσουλμανικής ομάδας του Παλαιού Δελχί.

Μπαίνοντας στο εσωτερικό του τεμένους νιώθουμε τη δόξα αλλά και το θρησκευτικό οίστρο των Μογγόλων αυτοκρατόρων. Αφήνοντας πίσω το Μεγάλο Τζαμί, ετοιμάζουμε το μυαλό και τη σκέψη μας να υποδεχτούν τα διαχρονικά μηνύματα ενός μεγάλου ακτιβιστή-ηγέτη-φιλοσόφου-πολιτικού, του πατέρα του έθνους όπως τον ονομάζουν διαχρονικά οι Ινδοί, το Μαχάτμα Γκάντι. Το Rajghat που θα επισκεφθούμε αποτελεί το σημείο στο οποίο ο μεγάλος ηγέτης αποτεφρώθηκε στις 31 Ιανουαρίου 1948. Απλός και λιτός ο βωμός του, όπως ακριβώς και η ζωή του, φέρνουν στο νου μας τις ιδέες του και τα ιδανικά του, που κατόρθωσαν να ενώσουν την ετερόκλητη χώρα του.

Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας στο Νέο Δελχί, περνώντας από τη δενδροφυτεμένη λεωφόρο Rajpath με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια, το Προεδρικό Μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν, το Κοινοβούλιο και την Πύλη των Ινδιών, που χτίστηκε στη μνήμη των Ινδών στρατιωτών - πεσόντων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Θα δούμε από κοντά το έμβλημα της πόλης, τον Μιναρέ Κουτούμπ. Μέσα στο συγκρότημα που αποτελείτο από τέμενος, καταπράσινους κήπους, θρησκευτικό σχολείο και πληθώρα τάφων της οικογένειας της δυναστείας του Κουτούμπ-Ιντ-Άιμπακ, αναδεικνύεται ένας πελώριος μιναρές από αμμόλιθο ύψους 72,5 μ. διατρανώνοντας το μήνυμα μιας ένδοξης εποχής.

Θα ολοκληρώσουμε την ξενάγησή μας με την επίσκεψη στον Τάφο του δεύτερου Μογγόλου αυτοκράτορα, του Χουμαγιούν, ένα εντυπωσιακό Μαυσωλείο στα αρχιτεκτονικά σχέδια του οποίου βασίστηκε το Ταζ Μαχάλ. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Δελχί.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ – ΤΖΑΪΠΟΥΡ

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για την Τζαϊπούρ, την πρωτεύουσα της Επαρχίας Ρατζαστάν. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Τζαϊπούρ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΠΟΥΡ: φρούριο ΑΜΠΕΡ – ξενάγηση

Πρώτη μας επίσκεψη σήμερα το πρωί θα είναι στο φρούριο της Αμπέρ, που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο και αποτελούσε μέχρι το 1728 το διοικητήριο της επαρχίας. Θα ανεβούμε τον λόφο επάνω σε ελέφαντες και θα προσεγγίσουμε έτσι… θεαματικά το εκπληκτικό φρούριο.

Η ξενάγησή μας θα συνεχιστεί στην Τζαϊπούρ, την επονομαζόμενη και «Ροζ Πόλη». Σύμφωνα με την παράδοση, το ροζ χρώμα συνδέεται με τη φιλοξενία και η πόλη πήρε το χρώμα αυτό το 1853, κατά την υποδοχή του Βρετανού πρίγκιπα Alfred. Η πόλη οφείλει το όνομά της, την προσεκτική ρυμοτομία και την αρχιτεκτονική αρμονία της στο σπουδαίο αστρονόμο, μαθηματικό και πολεμιστή, μαχαραγιά Τζάι Σινγκ ΙΙ.

Θα επισκεφτούμε το γαλήνιο Παλάτι της Πόλης (City Palace) – το σπίτι της πρώην βασιλικής οικογένειας – καθώς και το Αστεροσκοπείο Jandar Mandar, που κατασκεύασε ο Τζάι Σινγκ ΙΙ το 1729.

Θα θαυμάσουμε το έμβλημα της πόλης, την πενταώροφη πρόσοψη του Hawa Mahal, γνωστού και ως «Παλάτι των Ανέμων». Η αρχιτεκτονική του είναι τόσο ασυνήθιστη όσο και ο λόγος για τον οποίο κατασκευάστηκε. Το παλάτι αυτό χτίστηκε το 1799 προκειμένου οι γυναίκες της βασιλικής οικογένειας να μπορούν να παρακολουθούν τις επίσημες παρελάσεις, αλλά και την καθημερινή ζωή στο δρόμο, χωρίς να είναι ορατές από τους πολίτες.

Θα κάνουμε μια στάση για να φωτογραφήσουμε το εντυπωσιακό Jal Mahal, το παλάτι που χτίστηκε το 1799 απέναντι από την Τζαϊπούρ, ως καλοκαιρινή κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Το όνομά του σημαίνει «παλάτι του νερού», λόγω της θέσης του στο κέντρο της λίμνης Sagar και μάλλον αποδείχτηκε προφητικό, γιατί το παλάτι Jal Mahal χάθηκε σιγά σιγά στα νερά της λίμνης, απομένοντας σχεδόν κατά το ήμισυ μόνο ορατό.

Δεν θα παραλείψουμε, ασφαλώς, μια επίσκεψη στην περίφημη αγορά Μπαμπού, ένα παζάρι που πάντα σφύζει από ζωή, γεμάτο πολύχρωμα υφάσματα, δερμάτινα προϊόντα, χειροποίητα αντικείμενα και πολλά άλλα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΠΟΥΡ: Καταφύγιο Άγριας Ζωής ΤΖΑΛΑΝΑ (σαφάρι λεοπάρδαλης) – Τελετή AARTI

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μας για σήμερα το Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Τζαλάνα, 18 χλμ. έξω από την Τζαϊπούρ, όπου μας περιμένει μια μοναδική εμπειρία. Χαρακτηριστικό δείγμα της πλούσιας βιοποικιλότητας της Ινδίας, μιας χώρας που φιλοξενεί στα εδάφη της μια σειρά από σπάνια ζώα, το Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Τζαλάνα καταλαμβάνει μία έκταση 23 τ.χλμ. όπου ζει ελεύθερη και σε ιδανικές συνθήκες η περίφημη λεοπάρδαλη της Τζαϊπούρ. Αυτό το κατά τ’ άλλα… ντροπαλό αιλουροειδές είναι, χωρίς ιδιαίτερο ανταγωνισμό, ο Νο 1 θηρευτής του Πάρκου. Γι’ αυτό άλλωστε θα δείτε τη λεοπάρδαλη της Τζαϊπούρ να κυκλοφορεί με αξιοσημείωτη άνεση και… αυτοπεποίθηση, παίρνοντας ιδανικές πόζες για φωτογράφιση.

Εδώ, θα ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία, ένα σαφάρι με jeep, κατά το οποίο θα θαυμάσουμε όχι μόνο την «πρωταγωνίστρια» του Πάρκου, αλλά και ενδημικά ζώα όπως τσακάλια, ύαινες και αγριόγατες. Θα τα δούμε να κινούνται ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον, θα έρθουμε κοντά και θα τα φωτογραφίσουμε. Μια εμπειρία συγκλονιστική, από αυτές που μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη μας.

Επιστροφή στην Τζαϊπούρ, όπου το βράδυ θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ιεροτελεστία «Αάρτι», κατά την οποία το φως από τα φυτίλια που βρέχονται από καθαρό βούτυρο ή καμφορά προσφέρεται σε μία ή περισσότερες θεότητες, με τη συνοδεία θρησκευτικών ασμάτων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΤΖΑΪΠΟΥΡ – ΑΜΠΑΝΕΡΙ – ΦΑΤΕΧΠΟΥΡ ΣΙΚΡΙ – ΑΓΚΡΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για την πόλη της Άγκρα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφτούμε το Αμπανέρι, ένα μικρό, αγροτικό χωριουδάκι του Ρατζαστάν, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ένα από τα μεγαλύτερα baori. Η τεχνοτροπία της κατασκευής τέτοιων ταμιευτήρων- συλλεκτήρων νερού, αποτελούσε παράδοση στο Ρατζαστάν ήδη από τον 8ο μ.Χ. αιώνα. Πλησιάζοντας, κάνει ένα παιχνίδισμα στα μάτια μας, με τις βαθμιαία μειούμενα 3.500 σκαλοπάτια, εισχωρώντας στη γη 25 μέτρα. Η μία του πλευρά αποτελεί ινδουιστικό ναό, όπου οι κάτοικοι και οι τοπικοί ηγεμόνες έστελναν μηνύματα σεβασμού και προσήλωσης στους ινδουιστικούς θεούς. Ταυτόχρονα οι θεοί τους το ανταπέδιδαν πλουσιοπάροχα με το νερό των μουσώνων, ιδιαίτερα ευεργετικό για τις αγροτικές και οικογενειακές εργασίες.

Επόμενη στάση μας είναι το Φατεχπούρ Σικρί, η Καστροπολιτεία του Άκμπαρ, φτιαγμένη το 1569 από κόκκινο ψαμμίτη. Η πόλη περιλαμβάνει αίθουσα θησαυροφυλακίου, σχολείο, χώρους εκδηλώσεων, ξεχωρίζει όμως η αίθουσα του θρόνου με τη λίμνη που κατασκεύασε ο Άκμπαρ για το μουσικό του, οι εξαιρετικές ικανότητες του οποίου έκαναν ακόμη και τα πουλιά να σιγούν για να ακούσουν τη μουσική του!

Οι εικόνες, που δεν σταματούν ποτέ, μας οδηγούν στον τελικό μας προορισμό για σήμερα, την Άγκρα, την πόλη που έμελλε να γίνει διάσημη σε όλο τον κόσμο για το λευκό «μαργαριτάρι» της, το Ταζ Μαχάλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΡΑ: ξενάγηση

Η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στο πιο γνωστό μνημείο αγάπης αλλά και ματαιοδοξίας στον κόσμο, το Ταζ Μαχάλ. Το εξαιρετικό αυτό κτίσμα δημιούργησε ο σουλτάνος Σαχ Τζαχάν ως μαυσωλείο στη μνήμη της συζύγου του Μουμτάζ Μαχάλ, η οποία πέθανε στη γέννα του 13ου παιδιού τους το 1631. Για την κατασκευή του, που ξεκίνησε την ίδια χρονιά και ολοκληρώθηκε το 1653, συγκεντρώθηκαν οι καλύτεροι τεχνίτες και αρχιτέκτονες από την Ινδία έως την Περσία.

Το Μαυσωλείο διακρίνεται για τις τέλειες αναλογίες, τις ένθετες διακοσμήσεις και τους πολύτιμους και ημιπολύτιμους λίθους που χρησιμοποιήθηκαν για τη διακόσμησή του. Νεφρίτης και λαζουρίτης, ίασπης και αχάτης, πορφυρίτης και κορνήλιο είναι μερικοί μόνο από τους λίθους που μπλέχτηκαν σε πανέμορφα σχέδια για να τραγουδήσουν την αγάπη, αλλά και την ανθρώπινη ματαιοδοξία!

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Κόκκινο Φρούριο, έργο των αυτοκρατόρων Άκμπαρ, Τζαχανγκίρ και Σαχ Τζαχάν αντίστοιχα. Χτισμένο κοντά στον ποταμό Γιαμούνα, περιβάλλεται από διπλά τείχη, το ύψος των οποίων υπερβαίνει τα 20 μέτρα. Αποτελείται από σειρά παλατιών και κήπων συνθέτοντας μια ολόκληρη καστροπολιτεία. Εδώ ο Σαχ Τζαχάν πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του, έγκλειστος από το γιο του Άουρaνγκαζεπ.

Συνεχίζουμε την περιήγησή μας στην ένδοξη πόλη των μογγόλων αυτοκρατόρων, με το μαυσωλείο Itimad-ud-Daulah, που περιλαμβάνει το μικρό είδωλο του Ταζ. Ο χώρος είναι αφιερωμένος στον πατέρα της Νουρ Τζαχάν, συζύγου του 4ου μογγόλου αυτοκράτορα Τζαχανγκίρ, η σωρός του οποίου παραμένει από το 1628 στο λευκό μαρμάρινο κτίσμα αγκαλιασμένο με εκατοντάδες πολύχρωμα σχέδια ημιπολύτιμων λίθων.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΑΓΚΡΑ (διαδρομή με τρένο) – ΤΖΑΝΣΙ – ΟΡΤΣΑ – ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ

Αφήνουμε σήμερα πίσω μας την Άγκρα και επιβιβαζόμαστε στο τρένο με προορισμό το Τζάνσι. Μετά από μια πανέμορφη διαδρομή φτάνουμε στον πολύβουο και πολυσύχναστο σιδηροδρομικό κόμβο του Τζάνσι, με τους χιλιάδες ταξιδιώτες.

Από εδώ θα συνεχίσουμε οδικώς για τη μεσαιωνική πολιτεία Όρτσα, με το γερασμένο αλλά πανύψηλο φρούριο, και το παλάτι που αφιερώθηκε στον Μογγόλο αυτοκράτορα Τζανανγκίρ.

Η Όρτσα μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται μια πόλη μικρή (και όντως είναι, για τα δεδομένα της Ινδίας, με μόλις 8.500 κατοίκους), όμως δεν κρύβεται εκεί η γοητεία της. Η Όρτσα υπήρξε για τριακόσια περίπου χρόνια ένα από τα πιο σημαντικά αστικά κέντρα αυτής της περιοχής της Ινδίας: αυτό της κληροδότησε εξαιρετικά δείγματα της αρχιτεκτονικής Ρατζπούτ, όπως παλάτια, ναούς και «τσάτρις» (κενοτάφια) που θαυμάζουμε σήμερα. Χάρη μάλιστα στον σημαντικό ναό του Ράμα, η Όρτσα υπήρξε και σπουδαίο προσκυνηματικό και πνευματικό κέντρο. Πάνω απ’ όλα όμως είναι η νοσταλγική ατμόσφαιρα της πόλης, που μοιάζει να μας μεταφέρει σε εποχές αλλοτινές, σαν ένα ταξίδι στον χωροχρόνο που γοητεύει τον κάθε επισκέπτη.

Μετά από την περιήγησή μας στην πόλη θα συνεχίσουμε για τον τελικό προορισμό μας για σήμερα, το Κατζουράχο, μια μικρή πόλη στα βόρεια της Επαρχίας Madhya Pradesh. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ (ξενάγηση) – εκδρομή στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΝΝΑ (σαφάρι τίγρης)

Πέρα από την εξαιρετική αρχιτεκτονική τους, το ενδιαφέρον κεντρίζουν τα γλυπτά που διακοσμούν τους τοίχους τους, τα οποία αναπαριστούν θείες και ανθρώπινες φιγούρες σε αισθησιακές στάσεις. Κοπέλες όμορφες, λυγερόκορμες, ατίθασες, πονηρές, ερωτευμένες, παιχνιδιάρες, αλλά και σκεπτόμενες, μοναχικές, μελαγχολικές στέκουν πάνω στους ναούς περιμένοντας ένα βλέμμα. Αλλά και σκανταλιάρικα ζευγάρια ή πολυάριθμα ερωτικά συμπλέγματα σε περίεργες ακροβατικές ερωτικές στάσεις αιωρούνται στην όμορφη φύση του Κατζουράχο.

Μορφές θεοτήτων, ηρώων, ζώων και νυμφών με ιδιαίτερη πλαστικότητα στην κίνησή τους, δείγματα υψηλής γλυπτικής. Ύμνος στο ωραίο φύλο και στην ίδια τη ζωή, μέσα από το χαμόγελο και το πονηρό χιούμορ. Μην επιχειρήσετε να δοκιμάσετε και τις 84 στάσεις, γιατί… μάλλον δεν θα προλάβετε!

Το απόγευμα αναχωρούμε για μία αξέχαστη εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Πάννα, «σπίτι» για πέντε είδη άγριων αιλουροειδών, ανάμεσά τους και της διάσημης Τίγρης της Βεγγάλης! Το Πάρκο Πάννα θεσπίστηκε το 1995, στο ινδικό κρατίδιο Μαντία Πραντές, για να φιλοξενήσει στην έκτασή του λεοπαρδάλεις, ύαινες και συνολικά 200 είδη ζώων! Πριν περάσει σε καθεστώς προστασίας, το Πάννα υπήρξε κυνηγότοπος για τη βασιλική οικογένεια, προτού χαρακτηριστεί ως Καταφύγιο το 1981 και πάρει τη σημερινή του νομική μορφή το 1995.

Σε 543 τετραγωνικά χιλιόμετρα, το Πάννα απλώνεται κατά μήκος του ποταμού Κεν, με πυκνά δάση τικ, ξηρά φυλλοβόλα δάση και λιβάδια, ένα ιδανικό περιβάλλον για να εκτιμήσουμε την απόλυτη ομορφιά της Ινδίας. Θα απολαύσουμε την παρουσία μας εδώ με σαφάρι και αν είμαστε τυχεροί ίσως καταφέρουμε να δούμε και την Τίγρη της Βεγγάλης!

Επιστροφή στο Κατζουράχο, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ – πτήση για ΒΑΡΑΝΑΣΙ: Βόλτα με ρίκσο

Πρωινή αναχώρηση και πτήση για το Βαρανάσι ή Μπεναρές, την πιο ιερή πόλη των Ινδουιστών για περισσότερα από 2.000 χρόνια. Σύμφωνα με τις Βέδες, τα ιερά κείμενα του Ινδουισμού, όποιος πεθαίνει και αποτεφρώνεται στο Βαρανάσι, κερδίζει την πολυπόθητη λύτρωση, καθώς η ψυχή του απελευθερώνεται από τον αέναο κύκλο των μετενσαρκώσεων. Στην πόλη υπάρχουν περισσότεροι από 100 ναοί με βωμούς για την καύση των νεκρών, ο σημαντικότερος των οποίων είναι ο Manikarnika.

Κατά την παράδοση, τα σώματα των νεκρών μεταφέρονται από τους «ανέγγιχτους», σε μια διαδρομή μέσα από τα δρομάκια της παλιάς πόλης ως τις όχθες του Γάγγη, όπου τοποθετούνται σε σωρό ξύλων, η ποσότητα των οποίων αντικατοπτρίζει την οικονομική

ευμάρεια της οικογένειας του νεκρού. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Το απόγευμα θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της πόλης που δεν ηρεμεί ποτέ, με τα χρώματα και τα αρώματα, ανθρώπους ετερόκλητους, αγελάδες και πιθηκάκια, όλα ένα κουβάρι, αλλά και ναούς του Σίβα που σφύζουν από πιστούς, γεμάτους λουλούδια προσφορών, κι όλα αυτά πάνω στα παραδοσιακά ποδήλατα «ρίκσο», τον παραδοσιακό κι εύκολο τρόπο μεταφοράς των ντόπιων.

Δείπνο και διανυκτέρευση σε deluxe σκηνές, σε resort πολυτελείας στις όχθες του ποταμού Γάγγη.

Σημείωση: Σε περίπτωση που η πτήση δεν πραγματοποιηθεί, η διαδρομή αυτή γίνεται οδικώς (διάρκεια περίπου 9 ώρες)

 

11η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΝΑΣΙ: βαρκάδα στον Γάγγη – ΣΑΡΝΑΘ – ΒΑΡΑΝΑΣΙ: Φεστιβάλ Ντεβ Ντιβάλι

Η σημερινή ημέρα αρχίζει πολύ πριν από τις πρώτες ακτίνες της αυγής. Θα μεταφερθούμε στις όχθες του ιερού Γάγγη, θα κατέβουμε τα σκαλιά των γκατς (σκαλοπάτια-έξοδοι προς τον ποταμό) που έχουν ήδη πλημμυρίσει από προσκυνητές και θα επιβιβαστούμε στην ιδιωτική μας βάρκα. Έτσι, λοιπόν, από την πλεονεκτική αυτή θέση θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τα έθιμα των κατοίκων και των προσκυνητών. Στη συνέχεια, η βόλτα στις πολύχρωμες αγορές και στα δρομάκια της πόλης θα μας δώσει τη δυνατότητα να θαυμάσουμε σημαντικά της μνημεία.

Αμέσως μετά θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για πρωινό, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το Σαρνάθ, την πόλη όπου πριν από 2.500 χρόνια ο Βούδας δίδαξε για πρώτη φορά τους μαθητές του. Εκεί θα επισκεφτούμε το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο.

Επιστροφή στο Βαρανάσι, και καθώς πλησιάζει το βράδυ, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στις όχθες, όλος ο πληθυσμός, οι προσκυνητές, οι επισκέπτες, οι Αρχές της πόλης, αμέτρητα πολύχρωμα πλήθη με χαρούμενα πρόσωπα, με άκρως εορταστική διάθεση, οδηγούνται στους χώρους της μεγάλης ετήσιας γιορτής Ντεβ Ντιβάλι. Ο ωραιότερος θρησκευτικός στολισμός των γκατς, χιλιάδες μικροί λαμπτήρες τοποθετημένοι στις πλαγιές, μικρά χωμάτινα καντηλάκια-προσφορές των πιστών, αμέτρητες βάρκες και πλοιάρια στα ημιφωτισμένα νερά του ποταμού, ψαλμωδίες, λόγοι επισήμων, ατέλειωτα βεγγαλικά και όλα αυτά κάτω από ένα ολόγιομο φεγγάρι, τη μεγάλη ιερή για τους ινδουιστές πρώτη Πανσέληνο του Νοεμβρίου! Όλα αυτά θα τα δούμε από το δικό μας πλοιάριο! Ολόκληρος ο λαός συμμετέχει σε αυτήν τη σπουδαία τελετή, σε αυτήν τη γιορτή, κοινωνοί της οποίας γινόμαστε και εμείς, βιώνοντας μοναδικές και σπάνιες στιγμές συγκίνησης και ταξιδιωτικής ευτυχίας… Επιστροφή στις σκηνές, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΒΑΡΑΝΑΣΙ – πτήση για ΔΕΛΧΙ

Αφήνουμε πίσω μας το Βαρανάσι και παίρνουμε την πτήση μας για το Δελχί. Μία πόλη πολύβουη μα και μυστικιστική, παλιομοδίτικη αλλά και σύγχρονη, επιτηδευμένη αλλά και αυθεντική, γενναιόδωρη στο πράσινο, τα πάρκα και τους φροντισμένους κήπους. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΔΕΛΧΙ – πτήση επιστροφής – Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ

Τις πρώτες πρωινές ώρες μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα επιβιβαστούμε στην πτήση της επιστροφής μας, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  17/11/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1599 € 880 €
  Twin Room 1599 € 880 €
  Triple Room 1599 € 880 €
  Single Room 2389 € 880 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  35 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/11/2023 - Αναχώρηση από Αθήνα - Πρόγραμμα προσαρμοσμένο ώστε να βρισκόμαστε στο Βαρανάσι την κατάλληλη ημέρα για να παρακολουθήσουμε τις γιορτές Ντεβ Ντιβάλι. Όλες οι εκδρομές/επισκέψεις κ.λπ. παραμένουν οι ίδιες. - Τιμή από 1899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1899 € 880 €
  Twin Room 1899 € 880 €
  Triple Room 1899 € 880 €
  Single Room 2689 € 880 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΙΝΔΙΑΣ :  35 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Επιλεγμένα ξενοδοχεία 5* και 5* Deluxe. Στο Βαρανάσι η διαμονή γίνεται σε deluxe σκηνές, στις όχθες του ποταμού Γάγγη, σε υπερπολυτελές resort. Στο Κατζουράχο ξενοδοχείο 4*, το καλύτερο διαθέσιμο.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Επίσκεψη στο Μαυσωλείο «Τσίνι Κα Ραούζα» στην ?γκρα.
  • Επίσκεψη στα Μαυσωλεία των βασιλέων της Τζαϊπούρ, «Γκαϊτόρ».
  • Επίσκεψη στο Baori, ένα διάσημο ταμιευτήρα νερού ιδιάζουσας αρχιτεκτονικής στο Αμπχανέρι.
  • Βόλτα στο Βαρανάσι με τα παραδοσιακά Rickshaw.
  • Παρακολούθηση τελετής προσευχής «Aarti».
  • Σαφάρι με τζιπ στο Εθνικό Πάρκο Πάννα και στο Καταφύγιο ?γριας Ζωής Τζαλάνα
  • Επίσκεψη στο Σαρνάθ στο Βαρανάσι.
  • Επίσκεψη στο εντυπωσιακό κάστρο της Όρτσα.
  • Βαρκάδα στον Γάγγη και παρακολούθηση του Ντεβ Ντιβάλι από δικό μας πλοιάριο
  • Διαδρομή με τρένο σε κλιματιζόμενο βαγόνι, από ?γκρα προς Τζάνσι
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός έμπειρος ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • (ανάλογα την αναχώρηση ο αρχηγός μπορεί να σας περιμένει κατά την άφιξή σας στην Ινδία).
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(Δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 880€.
  • Βίζα Ινδίας: 35€ (δείτε σχετική σημείωση).

 

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

?φιξης

EY 090

17/11/2023

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

13:35

19:50

EY 218

17/11/2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΔΕΛΧΙ

22:10

03:00 (+1)

EY 211

29/11/2023

ΔΕΛΧΙ –  ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ

04:35

07:05

EY 091

29/11/2023

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ – ΑΘΗΝΑ

09:15

12:35

Πρόγραμμα όπως περιγράφεται

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

?φιξης

EK 210

24/11/2023

ΑΘΗΝΑ – ΝΤΟΥΜΠΑΪ

17:55

00:20 (+1)

EK 510

25/11/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΔΕΛΧΙ

04:20

08:55

EK 513

06/12/2023

ΔΕΛΧΙ –  ΝΤΟΥΜΠΑΪ

04:10

06:35

EK 209

06/12/2023

ΝΤΟΥΜΠΑΪ – ΑΘΗΝΑ

11:50

15:25

Πρόγραμμα προσαρμοσμένο ώστε να βρισκόμαστε στο Βαρανάσι την κατάλληλη ημέρα
για να παρακολουθήσουμε τις γιορτές Ντεβ Ντιβάλι.

Όλες οι εκδρομές/επισκέψεις κ.λπ. παραμένουν οι ίδιες.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΗΜΕΡΑ (24/11): ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – πτήση για ΔΕΛΧΙ

2η ΗΜΕΡΑ (25/11): ?φιξη ΔΕΛΧΙ: ξενάγηση

3η ΗΜΕΡΑ (26/11): ΔΕΛΧΙ – πτήση για ΒΑΡΑΝΑΣΙ (τελετή AARTI στον Γάγγη)

4η ΗΜΕΡΑ (27/11): ΒΑΡΑΝΑΣΙ: βαρκάδα στον Γάγγη – ΣΑΡΝΑΘ – ΒΑΡΑΝΑΣΙ: Φεστιβάλ Ντεβ Ντιβάλι

5η ΗΜΕΡΑ (28/11): ΒΑΡΑΝΑΣΙ – ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ

6η ΗΜΕΡΑ (29/11): ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ (ξενάγηση) – εκδρομή στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΠΑΝΝΑ (σαφάρι τίγρης)

7η ΗΜΕΡΑ (30/11): ΚΑΤΖΟΥΡΑΧΟ – ΟΡΤΣΑ – τρένο για ΑΓΚΡΑ

8η ΗΜΕΡΑ (01/12): ΑΓΚΡΑ: ξενάγηση

9η ΗΜΕΡΑ (02/12): ΑΓΚΡΑ – ΦΑΤΕΧΠΟΥΡ ΣΙΚΡΙ – ΑΜΠΑΝΕΡΙ – ΤΖΑΪΠΟΥΡ

10η ΗΜΕΡΑ (03/12): ΤΖΑΪΠΟΥΡ: φρούριο ΑΜΠΕΡ – ξενάγηση

11η ΗΜΕΡΑ (04/12): ΤΖΑΪΠΟΥΡ: Καταφύγιο ?γριας Ζωής ΤΖΑΛΑΝΑ (σαφάρι λεοπάρδαλης) – τελετή AARTI

12η ΗΜΕΡΑ (05/12): ΤΖΑΪΠΟΥΡ – ΔΕΛΧΙ

13η ΗΜΕΡΑ (06/12): ΔΕΛΧΙ – πτήση επιστροφής – ?φιξη  σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ