Skip to main content

Πανόραμα Κίνας - Χoνγκ Κoνγκ 15ημερες ΠΑΣΧΑ ‘15, 08 – 22 Απρ απο 2490,00

Πανόραμα Κίνας Κρουαζιέρα στον Γιανγκτσέ Χονγκ Κονγκ

15 μέρες

ΠΑΣΧΑ ‘15, 08 – 22 Απρ.

Τώρα, παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με έμφαση στον μεγαλοπρεπή ποταμό Γιανγκτσέ! Μία Μοναδική Τριήμερη Κρουαζιέρα από το Τσονγκτσίνγκ στο Γιατσάνγκ και τα Τρία Φαράγγια σε συνδυασμό με όλα τα ΚΛΑΣΙΚΑ μνημεία την αχανής αυτής χώρας και τις δυναμικά αναπτυσσόμενες πόλεις της Ανατολικής Ακτής συνθέτουν ένα πρόγραμμα που θα εντυπωσιάσει όχι μόνο αυτούς που θα αποφασίσουν για πρώτη φορά να επισκεφθούν την Κίνα αλλά και όσες θα ήθελαν να ξαναδούν με άλλο μάτι την θεαματική μεταμόρφωση μιας νέας οικονομικής Υπερδύναμης !!!  

 

1η μέρα: Αθήνα – Πεκίνο. Αναχώρηση αργά το απόγευμα για το Πεκίνο μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η μέρα: Πεκίνο Άφιξη το μεσημέρι στο Capital, Διεθνές αεροδρόμιο της μεγαλούπολης και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ δείπνο στο ξενοδοχείο μας.θα κάνουμε την πρώτη γνωριμία μας με την Κινέζικη κουζίνα, δοκιμάζοντας την περίφημη «Πάπια Πεκίνου».

3η μέρα: Πεκίνο . Μέρα ορόσημο η σημερινή. Η ολοήμερη εκδρομή μας θα μας οδηγήσει στο μοναδικό ανθρώπινο έργο ορατό από το Διάστημα όπως πιστοποίησαν οι πρώτοι αστροναύτες, το Σινικό Τείχος, το απόλυτο επίτευγμα της Κινεζικής Αρχιτεκτονικής και πλέον κολοσσιαίο έργο στην ιστορία του ανθρώπινου είδους. Η στιγμή που κάποιος φθάνει πάνω στους προμαχώνες του μυθικού κατασκευάσματος είναι η κορύφωση κάθε ταξιδιού στην απέραντη    χώρα. Αργότερα θα συνεχίσουμε με μία επίσκεψη στο Ναό του Ουρανού, το αρτιότερο αρχιτεκτόνημα της εποχής της δυναστείας των Μινγκ με το μοναδικό κυκλικό του σχήμα και θα ολοκληρωθεί με μία επίσκεψη στον περίφημο Ναό Λάμα, που από το 1694 που χτίστηκε σαν κατοικία των ευνούχων των αυτοκρατόρων Μινγκ, μετετράπη σε παλάτι από τον αυτοκράτορα Γιονγκτσένγκ, της δυναστείας των Τσινγκ και αφού επέζησε της πολιτιστικής επανάστασης (ήταν κλειστό), ανακαινίστηκε και λειτουργεί σήμερα σαν Μοναστήρι Μογγόλων μοναχών. Δείπνο σε εστιατόριο με Μογγολικές σπεσιαλιτέ.

4η μέρα: Πεκίνο – Σιάν. Σήμερα κατευθυνόμαστε στα βορειοδυτικά της πόλης και φθάνουμε στα Θερινά Ανάκτορα που κτίστηκαν κατά τη διάρκεια της τελευταίας αυτοκρατορικής δυναστείας της Κίνας, Τσινγκ. Η λίμνη των ονείρων, τα ιδιαίτερα διαμερίσματα της διαβόητης αυτοκράτειρας Σι Ξι, οι ατελείωτοι διάδρομοι και κήποι καθώς και το μοναδικό μαρμάρινο πλοίο σύμβολο ματαιοδοξίας του καθεστώτος, αποτελούν τα κυριότερα σημεία που θα επικεντρωθεί η περιήγησή. Μπορεί η «Πρωτεύουσα του Βορρά», όπως μεταφράζεται η λέξη Beijing, που είναι το Κινεζικό όνομα της πόλης των 13 εκ. κατοίκων να έχει αλλάξει εντυπωσιακά τα τελευταία 15 - 20 χρόνια και να έχει μετατραπεί σε μία μεγαλούπολη με μοντέρνα κτίρια και φαρδιές λεωφόρους, τα μνημεία της όμως παραμένουν αθάνατα: Η παγκόσμια γνωστή πλατεία Τιεν Αν Μεν, δηλαδή της Ουράνιας Ειρήνης - μεγαλύτερη σε διαστάσεις πλατεία στο κόσμο - περιβαλλόμενη από ιστορικά κτίρια όπως το μπαλκόνι που τη 1η Οκτωβρίου του 1949 ο Μαο Τσε Τουνγκ ανακήρυξε την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, το Εθνικό Μουσείο, το Κοινοβούλιο του Λαού. Η περίφημη «Απαγορευμένη πόλη», αυτοκρατορική κατοικία από το 1402 έως το 1912 με τα 9999 δωμάτια και πολιτικό – διοικητικό κέντρο της αυτοκρατορίας για πάνω από 500 χρόνια. Νωρίς το βράδυ δείπνο δοκιμάζοντας την περίφημη «Πάπια Πεκίνου» και κατόπιν μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σιάν. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Σιάν. Μετά το πρωινό μας , θα μεταφερθούμε περίπου τριάντα χιλιόμετρα δυτικά του σύγχρονου Σιάν, όταν το 1974, εντελώς τυχαία από ένα χωρικό που έσκαβε για τη διάνοιξη κάποιου πηγαδιού έγινε μία από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 20ου αιώνα και βγήκε στο φως ο περίφημος Πήλινος Στρατός, που κατασκευάστηκε 2300 χρόνια πριν, για να συνοδεύει στο νεκρικό του ταξίδι τον αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουανγκ Τι. Η επίσκεψη στο τεράστιο, θαυμάσιο μουσείο με τους χιλιάδες πήλινους στρατιώτες και άρματα θα σας αφήσει άφωνους. Επιστροφή στην πόλη, όπου θα θαυμάσουμε τα ιστορικά τείχη της πόλης με τους Πύργους τους. Δείπνο σε ξενοδοχείο της πόλης και παρακολούθηση ενός εντυπωσιακού θεάματος, εμπνευσμένο από τη δυναστεία των Τανγκ. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Σιάν – Τσονγκτσίνγκ. Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας προς το Τσονγκτσίνγκ. Άφιξη στην Κινέζικη μεγαλούπολη και αναχώρηση για το Νταζού με τα ονομαστά του σπήλαια, που υπάγονται στη Παγκόσμια Κληρονομιά του πλανήτη μας.Τα χιλιάδες ανάγλυφα που διακοσμούν τα σπήλαια, είναι από μόνα τους έργα τέχνης, εμπνευσμένα από το Βουδισμό, τον Κομφουκιανισμό και τον Ταοϊσμό. Μετά την επίσκεψη αυτού του χώρου, η αντίληψη της φιλοσοφίας της Κίνας γίνεται διαφορετική. Αργά το απόγευμα, μεταφορά στο λιμάνι, όπου θα επιβιβαστούμε στο κρουαζιερόπλοιο μας. Απόπλους αργά το βράδυ.

7η μέρα: Κρουαζιέρα Γιανγκτσέ - Φενγκντού - Φαράγγια Κουτάνγκ και Βου Γιανγκτσέ, ο μακρύτερος ποταμός του Κόσμου, (σχεδόν 4.500 χιλιόμετρα) διασχίζει ολόκληρη τη χώρα και θεωρείται το γεωγραφικό και πολιτιστικό σύνορο μεταξύ της Βόρειας και Νότιας Κίνας, διασχίζει 8 επαρχίες πριν εκβάλλει στη Κίτρινη θάλασσα! Όποιος ταξιδέψει κατά μήκος του ποταμού, θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει μια μοναδική φυσική ομορφιά και ένα ασύγκριτο τοπίο, όπου το συγκλονιστικότερο αξιοθέατο είναι τα 3 Φαράγγια Η πρώτη μέρα είναι γεμάτη δράση, αφού σήμερα θα επισκεφθούμε τα δύο από τα τρία φαράγγια, το Κουτάνγκ και το Βου. Κατά τη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε το Φενγκντού, αποκαλούμενο από τους ντόπιους, ως «Πόλη Φάντασμα», για να δούμε τους Ναούς με τα τρομακτικά αγάλματα.  

8η μέρα: Κρουαζιέρα στο Γιανγκτσέ - Μπαντόνγκ - Σενόνγκ - Σιλίνγκ .Παλαιότερα, το ύψος του ποταμού ήταν στα 80μ. αλλά μετά την κατασκευή του φράγματος, το ύψος του νερού έχει φθάσει στα 135μ. όμως σε ένα σημείο του ποταμού, το Μπαντόνγκ, το τοπίο αλλάζει δραματικά. Οι εικόνες μας θυμίζουν τα Σκανδιναβικά φιόρδ και οι κάτοικοι ανήκουν σε μειονότητες. Στο Σενόνγκ, το ύψος των νερών κατεβαίνει τόσο, που το ποταμόπλοιο δεν έχει αρκετό βάθος για να περάσει και κάποιες φορές, οι επιβάτες για να περάσουν, μεταφέρονται σε μικρές βάρκες που σέρνουν βαστάζοι. Το υπερθέαμα θα τελειώσει με το τελευταίο και μεγαλύτερο φαράγγι, το Σιλίνγκ, που έχει μήκος 66 χλμ.  

9η μέρα: Γιτσάνγκ – Σαγκάη. Η κρουαζιέρα μας θα τελειώσει σήμερα το πρωί στο Γιτσάνγκ, αλλά πριν συνεχίσουμε το ταξίδι μας, θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό φράγμα στον Κόσμο, που παράγει ενέργεια ισχύος 18 γιγαβάτ !!! Το μεσημέρι πτήση για την Σαγκάη, την μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Κίνας. Η κάποτε αμαρτωλή πόλη των αρχών του 20ου αιώνα, μετά τα «δύσκολα» πρώτα χρόνια που ακολούθησαν το τέλος του εμφυλίου πολέμου, σύρει σήμερα το άρμα του εκσυγχρονισμού και της οικονομικής ανάπτυξης της νέας εποχής, μετατρεπόμενη όχι μόνο στη ναυαρχίδα της Κινεζικής οικονομίας αλλά σε ένα οικονομικό και κοινωνικό κέντρο παγκοσμιότητας. Μετά την εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας θα παρακολουθήσουμε το μοναδικό θέαμα που προσφέρουν οι ακροβάτες της Σαγκάης και τέλος θα δειπνήσουμε σε εστιατόριο της μειονότητας των Ντάι, παρακολουθώντας τοπικό θέαμα.

10η μέρα: Σαγκάη. Η μεστή ξενάγηση της Σαγκάης θα μας αποκαλύψει τα διαφορετικά πρόσωπα της μητρόπολης, όπως τη κινεζική παραδοσιακή εικόνα στη γραφική ChinaTown με τα δαιδαλώδη δρομάκια και τους περίφημους κήπους Γιου, τη θρησκευτική κατάνυξη στον ιερό Ναό του Βούδα από Ζαντ, τη πολυκοσμία στη Πλατεία του Λαού και στη κεντρική εμπορική οδό Νανζινγκ Ντονγκλού που την περπατούν 6 εκ. άνθρωποι τη μέρα, την εποχή της αποικιοκρατίας με το διάσημο Bund, τη προκυμαία με τα δυτικής αρχιτεκτονικής κτίρια και φυσικά το Pudong με τους φουτουριστικούς ουρανοξύστες σύμβολα της οικονομικής δύναμης της πόλης σήμερα.

11η μέρα: Σαγκάη - Τσιτάνγκ – Χανγκτσόου. Η σημερινή μας μέρα θα μας φέρει στις υδάτινες πολιτείες της αυθεντικής Κίνας. Αναχώρηση πολύ νωρίς το πρωί, οδικώς για το Τσιτάνγκ, ένα σπάνιο αυθεντικό χωριό, που δεν έχει επηρεαστεί ακόμα από τον τουριστικό πυρετό. Οι ντόπιοι ζουν τη ζωή τους χωρίς να ασχολούνται με τους σχετικά λίγους περίεργους ξένους και συνεχίζουν τα πλένουν τα ρούχα τους και τα λαχανικά τους στο ποτάμι, που κάποιο παλιό βαρκάκι θα μας τριγυρίσει για να χαζέψουμε τα μαυρισμένα από την πολυκαιρία σπίτια. Αργότερα θα συνεχίσουμε για το ονειρικό Χανγκτσόου, παλαιά πρωτεύουσα της Κίνας. Φθάνοντας θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία αξέχαστη κρουαζιέρα στη γραφικότατη λίμνη Γουέστ, που περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση και δάση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

12η μέρα: Χανγκτσόου - Καντόνα .Θα συνεχίσουμε με μία επίσκεψη σε φυτεία τσαγιού, για να δούμε τα μυστικά του πράσινου τσαγιού μέσα στην πατρίδα του, αφού είναι γνωστό ότι η Κίνα είναι εκεί που πρωτοκαλλιεργήθηκε το τσάι και το Ναό Λινγκίν, ένα από τους πλουσιότερους και παλαιότερους Βουδιστικούς Ναούς, που χτίστηκε την εποχή της Ανατολικής Δυναστείας των Τζίν. Αργότερα,πτήσηγια την ηρωική Καντόνα, χτισμένη στις όχθες του Μαργαριταρένιου Ποταμού. Η νησίδα Σάμιαν από όπου ξεκίνησαν το 19ο αιώνα οι πόλεμοι του Οπίου, το μαυσωλείο του Σαν Γιατσέν που ανάγκασε σε παραίτηση τον τελευταίο αυτοκράτορα και έγινε ο πρώτος πρόεδρος της Κίνας τερματίζοντας ένα θεσμό που κράτησε χιλιετηρίδες, το μουσείο – ίδρυμα της οικογένειας Τσαν - με τα σπουδαία εκθέματα λαϊκής τέχνης, και η αγορά Τσινγκ Πιννγκ ολοκληρώνουν τη χορταστική μας περιήγηση. Δείπνο και διανυκτέρευση.

13η μέρα: Καντόνα - Χονγκ Κονγκ .Νωρίς το πρωί, μεταφορά στο λιμάνι και στην συνέχεια, αναχώρηση με πλοίο Καταμαράν για το Χονγκ Κονγκ, την πρώην Βρετανική αποικία που από το 1997 ανήκει και πάλι στη Κίνα, με ειδικό όμως καθεστώς, διατηρώντας κατ’ αυτό τον τρόπο το χαρακτήρα των προηγούμενων ετών. Με την άφιξη, ξεκινάει η ξενάγηση μας αφού περάσουμε το υποθαλάσσιο τούνελ με το Λόφο Βικτώρια και την μοναδική πανοραμική θέα των ατελείωτων ουρανοξυστών. Στη συνέχεια είναι η σαγηνευτική Repulse Βay με τους Ναούς αφιερωμένους στις Κινεζικές θεότητες της θάλασσας και το γραφικό Aberdeen με τα εκατοντάδες σπίτια-βάρκες που περιμένουν για να μας μυήσουν στο «άλλο», παραδοσιακό Χονγκ Κονγκ. Για το βράδυ, σας προτείνουμε δείπνο στο διάσημο πλωτό εστιατόριο Jumbo και στην συνέχεια ποτό στο Felix, theAmericanBar στο 30ο όροφο του ξενοδοχείου Peninsula απολαμβάνοντας τα φώτα νέον και το εκθαμβωτικό skyline του Χονγκ Κονγκ, shopping στη νυχτερινή αγορά της TempleStreet.

14η μέρα:Χονγκ Κονγκ – Αθήνα /Θεσσαλονίκη . «Νησί των αρωμάτων» είναι η ερμηνεία της ονομασίας Χονγκ Κονγκ στη Καντονέζικη γλώσσα που μιλούν οι περισσότεροι από τα 7 εκ. κατοίκων της εντυπωσιακής μητρόπολης της Άπω Ανατολής, που παραμένει μία εκρηκτική πόλη, όπου καθημερινά εξελίσσονται εκ διαμέτρου αντίθετες εικόνες.Για την ελεύθερη μέρα μας, σας προτείνουμε να περπατήσετε στο πολύβουο κέντρο της πόλης και να πάρετε μία γεύση των ατελείωτων ευκαιριών για συμφέρουσες αγορές στη διάσημη NathanRoad. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πλήρεις εντυπώσεων, θα ξεκινήσουμε για την πτήση της επιστροφής μας.

15η μέρα: Αθήνα / Θεσσαλονίκη . Άφιξη στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη .

Τιμές

                                                                                           

Άτομο σε δίκλινο                             2.490€                                  

Άτομο σε μονόκλινο                       3.190€                                  

Φόροι αεροδρομίων ,βίζα εισόδου, ασφάλεια : 750 €

Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων  με Aegeanαπό/προς Θεσσαλονίκη : κατόπιν ζήτησης

 Πτήσεις με QatarAirways :

08/04 Αθήνα – Ντόχα                        14.15 – 18.25

09/04 Ντόχα – Πεκίνο                     01.30 – 14.15

22/04 Χονγκ Κονγκ – Ντόχα            01.20 – 05.40

22/04 Ντόχα – Αθήνα                       13.10 – 18.10

περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης μέσω ενδιάμεσου σταθμού με QatarAirways
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5*
  • Διανυκτέρευση σε δίκλινες καμπίνες σε κρουαζιερόπλοιο (3 νύχτες)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός από το Χόνγκ Κονγκ όπου οι διανυκτερεύσεις είναι με πρωινό
  • Πλήρης διατροφή στην κρουαζιέρα (τα κύρια φαγητά είναι Κινεζικού τύπου)
  • Μεταφορές και ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Εκδρομές που γίνονται από το κρουαζιερόπλοιο
  • Ελληνόφωνος Αρχηγός – Ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Αχθοφορικά μίας (1) αποσκευής κατ΄ άτομο
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
  • Βίζα εισόδου στην Κίνα

 

Ταξιδιωτικά έγγραφα: Απαραίτητο το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ και 2 έγχρωμες φωτογραφίες 15 μέρες πριν την αναχώρηση.

 

Σημείωση: Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.