Skip to main content

Θ Ι Β Ε Τ καλοκαιρι/φθινοπωρο 2014

Οδικό πέρασμα Ιμαλαΐων - Τρένο Ιμαλαϊων- σπήλαια Λάνγκτσόου     15 Ημέρες

Αναχώρηση: 07.07, 21.07, 05.08, 20.08, 10.09, 01.10, 22.10

για καποιους το Θιβετ, δεν ειναι ενας αλλος διασημος προορισμος...
δεν ειναι ιδιαιτερα δυσκολο ουτε ειναι ακριβο, υπαρχουν πολλες πιο ακριβες εκδρομες...

ειναι ενα ταξιδι πνευματος και ψυχης σε εναν τοπο που σε υποβαλει να διαλογιστεις και να υπερβεις
...αν το δειτε ετσι, αξιζει διπλα!

Το Θιβέτ, η "στέγη του κόσμου", η χώρα του Δαλάι Λάμα, είναι ένας τόπος μακρινός, γεμάτος μυστήριο για τον Δυτικό άνθρωπο, που ακούγοντας και μόνο το όνομά του, αφήνει ελεύθερη τη φαντασία του και ονειρεύεται κατάλευκα από χιόνι όρη, σιωπηλούς μοναχούς, μυστηριακά μοναστήρια. Το Θιβέτ υπήρξε πάντοτε μία μεγαλειώδης περιοχή, ένας ιερός τόπος. Η ιστορία του συνδέεται άμεσα με το Βουδισμό, από την εποχή που ο Ινδός πατριάρχης του Βουδισμού Μποντιντάρμα μετέφερε στο Θιβέτ τις διδασκαλίες του Βούδα.

 

ΘΙΒΕΤ – ΤΡΑΙΝΟ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΙΩΝ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσων σταθμών για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, την Κατμαντού.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ (ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ, ΣΟΥΑΓΙΑΜΠΟΥΝΑΘ, ΠΑΤΑΝ)

Άφιξη στην Κατμαντού, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκινάμε σήμερα την ξενάγησή μας στην πλατεία Ντάρμπαρ, όπου θα δούμε ναούς γεμάτους από παραστάσεις θεοτήτων εκφρασμένους σε όλες τους τις ξύλινες ή πέτρινες επιφάνειες. Ακολουθούν τα ανάκτορα Χάνουμαν Ντόκα, παλαιά έδρα της βασιλικής οικογένειας του Νεπάλ, όπου σήμερα χρησιμοποιούνται για διαφορετικές πολιτικές εκδηλώσεις. Κοντά βρίσκεται και το παλάτι της "ζωντανής θεάς" Κουμάρι, θεά-προστάτιδα των βασιλέων. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Πατάν ή Λαλιτπούρ, λίκνο της τέχνης και της αρχιτεκτονικής της κοιλάδας. Εκεί θα δούμε το παλιό παλάτι με τη χρυσή πύλη και παράθυρο, το ναό Κρίσνα με τις 21 χρυσές κορυφές, τους ξύλινους ναούς Ταλέζου, Βίσουα Ναραγιάν, καθώς και το ναό Μπίμσεν με το υπέροχο χρυσό μπαλκόνι. Ολοκληρώνουμε την ξενάγησή μας με τον ναό Σουαγιαμπουνάθ, το ναό των μαϊμούδων, σημαντικό βουδιστικό κέντρο της πρωτεύουσας, απ΄ όπου ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια εκπληκτική θέα της κοιλάδας της Κατμαντού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ (ΜΠΑΚΤΑΠΟΥΡ, ΠΑΣΟΥΠΑΤΙΝΑΘ, ΜΠΟΝΤΝΑΘ)

Σήμερα το πρωί θα επισκεφθούμε το ναό Πασουπατινάθ, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Μπαγκμάτι. Είναι ο πιο σημαντικός Ινδουιστικός ναός στο Νεπάλ, αφιερωμένος στο Θεό Σίβα και τόπος αποτέφρωσης των νεκρών. Κατόπιν θα δούμε τη στούπα Bodnath, τη μεγαλύτερη του Νεπάλ και μια από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως, που συγκεντρώνει βουδιστές απ’ όλο τον κόσμο. Τέλος, θα αναχωρήσουμε για τη Μπακταπούρ ή Μπαντγκαόν, μία από τις τρεις αρχαίες πρωτεύουσες του Νεπάλ. Μετά την επίσκεψή μας στην πόλη επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ - ΖΑΝΓΚΜΟΥ

Πρωινή αναχώρηση για τη συνοριακή γραμμή Νεπάλ-Θιβέτ. Φθάνοντας στα σύνορα των δύο κρατών και μετά τον έλεγχο των τελωνιακών αρχών διασχίζουμε τη "γέφυρα φιλίας" (τη γέφυρα ενώνει τα δύο κράτη), περνώντας στο μυστηριώδες έδαφος του Θιβέτ. Συνεχίζουμε για την πιο κοντινή συνοριακή πόλη, τη Ζανγκμού, απαραίτητος σταθμός για το οδοιπορικό μας προς τη Λάσα, όπου θα διανυκτερεύσουμε.

 

5η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΝΓΚΜΟΥ - ΣΕΓΚΑΡ

Απολαμβάνοντας εκπληκτικά τοπία με χιονισμένες ορεινές και χωριά με χαμηλά σπίτια από λάσπη, θα οδηγηθούμε μέσω Τιγκρί στο Σεγκάρ, το οποίο βρίσκεται στην πίσω πλευρά των Ιμαλαΐων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΓΚΑΡ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΣΑΚΥΑ - ΣΙΓΚΑΤΣΕ

Αναχωρούμε σήμερα για τη Σάκυα, όπου θα επισκεφθούμε το τεράστιο και επιβλητικό μοναστήρι που ήταν κάποτε το κέντρο της σχολής Σακυάπα. Ο μυστικισμός και γενικά η φιλοσοφία των μοναχών θα μας συνεπάρει. Η διείσδυσή μας στο Θιβέτ θα συνεχισθεί καθώς κατευθυνόμαστε προς τη Σιγκάτσε, το δεύτερο μεγάλο κέντρο του Θιβέτ και έδρα του Πάντσεν Λάμα, ο οποίος θεωρείται μετενσάρκωση του Αμιτάμπα (ο Βούδας του άπειρου φωτός) - ο δεύτερος υψηλότερος τίτλος του Θιβετιανού Βουδισμού, μετά από τον Δαλάι Λάμα. Άφιξη στη Σιγκατσέ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΙΓΚΑΤΣΕ - ΓΚΥΑΝΤΣΕ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΛΚΟΡ ΤΣΟΝΜΠΕ & ΚΟΥΜΠΟΥΜ

Κατά τη σημερινή μας ημέρα θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο αξιοθέατο της Σιγκάτσε, το μοναστήρι Τασιλούνπο, που ιδρύθηκε το 1447 από τον πρώτο Δαλάι Λάμα. Εδώ βρίσκεται ένα τεράστιο άγαλμα ύψους 26 m όπου θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Πελκόρ Τσόνμπε που ιδρύθηκε τον 15ο αι. Μέσα από τα τείχη της μονής αναδύεται η εξαίσια οκταγωνική στούπα Κουμπούμ (Τόπος των Χιλίων Εικόνων). Όπως υποδηλώνει και το όνομά της, η στούπα διαθέτει υπέροχες τοιχογραφίες, στις οποίες απεικονίζεται η πορεία προσευχής. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

8η ΗΜΕΡΑ: ΓΚΥΑΝΤΣΕ - ΤΣΕΤΑΝΓΚ

Πρωινή αναχώρηση για το Τσετάνγκ, την πρωτεύουσα της επαρχίας Σαννάν που θεωρείται από πολλούς η κοιτίδα του Θιβετιανού πολιτισμού. Άφιξη στο Τσετάνγκ και περιήγηση στην πόλη. Θα επισκεφθούμε το επιβλητικό παλάτι YumbuLakhang το οποίο κτίστηκε από τον πρώτο βασιλιά του Θιβέτ Νιάτρι Τσεμπό τον 2ο αιώνα, αλλά και το μοναστήρι Tranduk που ξεχωρίζει στην περιοχή. Διανυκτέρευση.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΤΣΕΤΑΝΓΚ - ΛΑΣΑ

Πρωινή αναχώρηση για τη Λάσα την επιβλητική πρωτεύουσα του Θιβέτ. Χτισμένη σε μια επίπεδη κοιλάδα που περιβάλλεται από ορεινούς όγκους, η Λάσα υπήρξε μέχρι το 1959 η έδρα του Δαλάι Λάμα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (Ποτάλα, Τζοκάνγκ, Μπαρκόρ)

Η ιερή πρωτεύουσα του Θιβέτ οδηγεί μέχρι σήμερα τους επισκέπτες στον μυστηριώδη κόσμο του θιβετιανού βουδισμού. Σήμερα θα επισκεφθούμε το Ανάκτορο Ποτάλα, ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα 13 ορόφων και 1.000 δωματίων που δεσπόζει στις πλαγιές του Κόκκινου Βουνού. Στη συνέχεια μας περιμένει ο Ναός Τζοκάνγκ, ο σπουδαιότερος του Θιβέτ. Στο εσωτερικό του, δείγματα θιβετιανής τέχνης φωτίζονται από κεριά βουτύρου, δημιουργώντας μια μυστηριακή ατμόσφαιρα. Φεύγοντας από το ναό θα διασχίσουμε το Μπαρκόρ, τον κεντρικό δρόμο του προσκυνήματος, στον οποίο οι πιστοί (και οι τουρίστες φυσικά) κινούνται με τη φορά των δεικτών του ρολογιού. Εκεί, έμποροι και μικροπωλητές δημιουργούν μια φασαριόζικη πολυχρωμία και είναι το ιδανικό μέρος για να αγοράσετε θρησκευτικά σουβενίρ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ΗΜΕΡΑ:ΛΑΣΑ (ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΝΤΡΕΠΟΥΝΓΚ & ΣΕΡΑ)

Για μια καλύτερη γνωριμία με τον μυστηριακό κόσμο του Θιβέτ, θα επισκεφθούμε σήμερα τα περίφημα μοναστήρια Ντρεπούνγκ και Σέρα στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Πρόκειται δύο από τα πιο ιερά Βουδιστικά μοναστήρια ολόκληρης της χώρας, στα οποία συρρέουν εκατοντάδες πιστοί για να προσευχηθούν. Το μοναστήρι Ντρεπούνγκ ήταν κάποτε το μεγαλύτερο του κόσμου και φιλοξενούσε 10.000 μοναχούς. Σήμερα ζουν εδώ περίπου 600 μοναχοί, αλλά είναι εντυπωσιακό αν σκεφθείτε ότι το μοναστήρι γλύτωσε από εμφύλιους πολέμους, επιδρομές Μογγόλων και την Πολιτιστική Επανάσταση. Επόμενος σταθμός μας το μοναστήρι Σέρα. Εδώ θα δούμε την κεντρική αίθουσα των Συνελεύσεων όπου υπάρχουν αναρτημένα τεράστια λάβαρα. Στη μονή λειτουργούν ακόμη τρεις σχολές που είναι αφιερωμένες στη σπουδή του αποκρυφιστικού ταντρισμού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το βράδυ δείπνο με παραδοσιακούς χορούς σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

 

12η ΗΜΕΡΑ: ΛΑΣΑ (ΘΕΡΙΝΑ ΑΝΑΚΤΟΡΑ) - ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΤΡEΝΟ ΤΩΝ ΙΜΑΛΑΪΩΝ

Πρωινή επίσκεψη στα θερινά ανάκτορα Νορμπουλίγκα, που στη Θιβετιανή διάλεκτο σημαίνει "Πάρκο του θησαυρού". Πρόκειται για μια τεράστια έκταση με κήπους, ναούς και εξοχικές κατοικίες των Δαλάι Λάμα στα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας, στις όχθες του ποταμού Koυίτσου, που χρονολογείται από το 1740 μ.Χ. Το απόγευμα μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο περίφημο τρένο των Ιμαλαΐων με τελικό προορισμό το Λανγκτσόου. Απολαύστε μια φανταστική διαδρομή με εναλλαγές εικόνων. Χιονισμένα βουνά, λίμνες, απέραντες κοιλάδες, μεγάλες δασικές εκτάσεις, είναι μερικά από τα τοπία που εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Διανυκτέρευση στο τρένο σε 4κλινες καμπίνες.

 

13η ΗΜΕΡΑ: ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΑΝΓΚΤΣΟΟΥ

Άφιξη στη Λανγκτσόου, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού. Αποβίβαση από το τραίνο και επίσκεψη στο τοπικό μουσείο, το πιο εντυπωσιακό της επαρχίας, με περισσότερα από 100.000 ιστορικά και πολιτιστικά κειμήλια στη συλλογή του. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τους κήπους της πόλης με τους τεράστιους αρχαίους νερόμυλους, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν  για την άρδευση των καλλιεργειών κατά μήκος του Κίτρινου Ποταμού. Διανυκτέρευση.

 

14η ΗΜΕΡΑ: σπηλαια λανγκτσοου (binglingsi) - πτηση για αθηνα

Πρωινή αναχώρηση για το ναό Μπίνγκλινγκ, που βρίσκεται περίπου μιάμιση ώρα νοτιοδυτικά της πόλης. Πρόκειται για μια τεράστια έκταση που αριθμεί 183 σπήλαια, με 679 πέτρινες και 82 πήλινες φιγούρες σμιλεμένες στα βράχια κατά μήκος του Κίτρινου ποταμού. Μετά το τέλος της ξενάγησης, θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο απ΄ όπου θα πετάξουμε για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

 

15η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Λίγα λόγια για το τρένο

Το κάθε βαγόνι αποτελείται από 8 κουπέ με 4κλίνες ή 6κλίνες καμπίνες το καθένα. Σε κάθε βαγόνι υπάρχουν 2 κοινές τουαλέτες και 1 ακόμη για άτομα με ειδικές ανάγκες,.
Το τραίνο διαθέτει 1 εστιατόριο – μπαρ.
Οι διανυκτερεύσεις γίνονται σε τετράκλινες καμπίνες - SoftSleepers - (το τραίνο δεν διαθέτει δίκλινες καμπίνες, ούτε σκευοφόρο. Οι ταξιδιώτες παίρνουν τις αποσκευές τους μέσα στις καμπίνες).
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι δεν φημίζονται για την καθαριότητά τους, όμως η ανεπανάληπτη εμπειρία του Τρένου των Ιμαλαΐων αποτελεί το κίνητρο για τον συνειδητοποιημένο ταξιδιώτη.

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Super Προσφορά

Για την αναχώρηση 5/8 και

για τις 11 πρώτες συμμετοχές

Άτομο σε Δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου

1.999 €

+ 560 €

     Για τις υπόλοιπες κρατήσεις

2.099 €

+ 560 €

Για τις αναχωρήσεις:

7.7, 21.7, 20.8, 10.09, 1.10, 22.10

2.299 €

+ 560 €

 

 

Περιλαμβανονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Ξενοδοχεία 5* στην Κατμαντού και τη Λανγκσόου, 4* στη Λάσα, τα καλύτερα διαθέσιμα στο υπόλοιπο Θιβέτ (Στο Θιβέτ η τουριστική υποδομή είναι χαμηλή)
  • Οι καμπίνες στο τρένο είναι τετράκλινες και δεν διαθέτουν σκευοφόρο. Δίκλινες καμπίνες δεν υπάρχουν.
  • Ημιδιατροφή (εκτός τρένου Ιμαλαΐων)
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επίναυλος καυσίμων, βίζα Κίνας, άδεια εισόδου στο Θιβέτ, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά, ταξιδιωτική ασφάλεια (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α. (770 €)
  • Βίζα Νεπάλ 25 $ (η βίζα εκδίδεται και πληρώνεται κατά την είσοδο στη χώρα – απαιτούνται 2 έγχρωμες φωτογραφίες)