Skip to main content

Κίνα Πάσχα και Ιούνιος 2014, 1.190!

Στην Κίνα των αντιθέσεων και των εκπλήξεων! - 9 μέρες!
 
Σαγκάη - Σιάν - Πήλινος Στρατός - Πεκίνο - Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων - Σινικό Τείχος - Απαγορευμένη Πόλη - Πλατεία Tιέν Aν Mεν - Καλοκαιρινό Παλάτι - Ναός του Ουρανού
 
 

 

 
Πρόγραμμα (9 μέρες)
 
Ημέρα 1  Πτήση Αθήνα - Σαγκάη
 

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Σαγκάη. Κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας της Κίνας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.

 

Ημέρα 2  Σαγκάη
 

Άφιξη το μεσημέρι και μεταφορά στο κέντρο της πόλης με το μαγνητικό τρένο με ταχύτητα που αγγίζει τα 431 χλμ. την ώρα. Άφιξη & τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργότερα θα παρακολουθήσουμε μία παράσταση με τα καλύτερα ακροβατικά σόου στον κόσμο. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

 

Ημέρα 3  Σαγκάη - Περιήγηση Πόλης
 

Σήμερα θα ξεχυθούμε στην τεράστια αυτή πόλη των 18 εκατομμυρίων και πλέον κατοίκων. Θα επισκεφθούμε τον Kήπο Γιού Γιουάν, το βουδιστικό μοναστήρι όπου θα δούμε το σπάνιο έργο τέχνης- το άγαλμα του Bούδα- από άσπρο ζαντ, τις υπέροχες πλατείες και τις παλιές συνοικίες. Το απόγευμα επίσκεψη στον Πύργο Jin Mao , ένα από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου, για να απολαύσουμε μια συγκλονιστική θέα της πόλης και του φωταγωγημένου αποικιακού της κέντρου. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

 

Ημέρα 4  Σαγκάη - Σιάν - Περιήγηση πόλης
 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Σαγκάης. Πτήση για το Σιάν. Άφιξη και στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πόλη του Σιάν. Θα δούμε το τείχος της πόλης , τον Πύργο της Καμπάνας, που χτίστηκε για πρώτη φορά κατά τον 17ο αιώνα επί δυναστείας των Μινγκ. Τελευταία στάση είναι η Παγόδα της Άγριας Χήνας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχουμε δείπνο και θα παρακολουθήσουμε το φημισμένο και μοναδικό σ’ όλη την Κίνα θέαμα χορού και μουσικής της δυναστείας των Τανγκ (Tang Dynasty Show).

 

Ημέρα 5  Σιάν - Πήλινος Στρατός - Πεκίνο
 

Διάσημος είναι ο «Πήλινος Στρατός», ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1974, τυχαία, από κάποιον αγρότη της περιοχής, 33 χιλιόμετρα έξω από τη Σιάν και μόλις 1,5 από τον τάφο του πρώτου αυτοκράτορα Κιν Σι Χουάνγκ. Αποτελείται από 8.099 αγάλματα που απεικονίζουν μορφές ανθρώπων και αλόγων στις φυσικές τους διαστάσεις. Κάθε μορφή έχει τα δικά της μοναδικά χαρακτηριστικά με εκπληκτικές λεπτομέρειες τόσο στο πρόσωπο όσο και στα μαλλιά όπου δηλώνει τη φυλή και την καταγωγή του! Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πεκίνο. Άφιξη μεταφορά στο ξενοδοχείο και δείπνο.

 

Ημέρα 6  Πεκίνο - Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων - Σινικό Τείχος
 

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για μία ολοήμερη εκδρομή με πρώτη στάση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων όπου θα μάθουμε βήμα προς βήμα τη διαδρομή όλων των αυτοκρατόρων της δυναστείας τον Μινγκ και θα καταλήξουμε στο περίφημο Σινικό Τείχος, χαρακτηρισμένο από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η συνολική του έκταση σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις είναι 8.851 χλμ. αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα και σύμφωνα με τους ειδικούς είναι ορατό από το διάστημα. Χρόνος για περπάτημα και φωτογραφίες του Σινικού Τείχους. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο με τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου εκτός ξενοδοχείου.

 

Ημέρα 7  Πεκίνο - Απαγορευμένη Πόλη - Πλατεία Tιέν Aν Mεν
 

Πρωινό και αναχώρηση για την μεγαλύτερη πλατεία στον κόσμο – Τιεν Αν Μεν που είναι η καρδιά του Πεκίνου. Εκεί βρίσκεται το Μαυσωλείο του Μάο. Μπροστά της υψώνονται τα τείχη της Απαγορευμένης Πόλης όπου και θα επισκεφτούμε. Έχει έκταση 720.000 τ.μ. και αριθμεί 980 κτίρια. Εδώ ζούσαν για περίπου 500 χρόνια οι αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ και των Τσινγκ. Θα περάσουμε την κεντρική πύλη και περπατώντας θα ξεναγηθούμε στα κυριότερα δωμάτια και θα μάθουμε για την ιστορία αυτής της πόλης. Το λεωφορείο θα μας περιμένει στην πίσω πλευρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Tο βράδυ δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με παρακολούθηση παραδοσιακών μογγολικών χορών.

 

Ημέρα 8  Πεκίνο - Καλοκαιρινό Παλάτι - Ναός του Ουρανού - Πτήση επιστροφής
 

Σήμερα θα επισκεφθούμε το Καλοκαιρινό Παλάτι με τις περίτεχνες γέφυρες και την γραφική λίμνη. Μόλις 12 χιλιόμετρα βόρεια του Πεκίνου, στο αυτοκρατορικό πάρκο στις όχθες της λίμνης Κουνμίνγκ, που δημιούργησε τον 18ο αιώνα ο αυτοκράτορας Τσιανλόνγκ, βρίσκονται τα Θερινά Ανάκτορα της φιλόδοξης αυτοκράτειρας Τζου Χσι. Ο Μακρύς Περίπατος είναι ένας σκεπαστός διάδρομος 700 μέτρων κατά μήκος της βόρειας όχθης της λίμνης, με ξύλινες κολόνες και ζωγραφισμένη οροφή με μυθολογικές σκηνές. Στο τέλος του διαδρόμου βρίσκεται το περίφημο «Μαργαριταρένιο Καράβι». Στο νότιο μέρος του συγκροτήματος βρίσκεται η Γέφυρα της Μακροβιότητας, μήκους 150 μέτρων με 17 αψίδες, που καταλήγει στο νότιο νησάκι της λίμνης και λέγεται ότι κάθε διάβασή της σού προσθέτει χρόνια ζωής!. Συνεχίζουμε για το τέμπλο του Ουρανού, ένα από τα πιο συμβολικά κτίρια της Δυναστείας των Μινγκ, το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της Κίνας βασισμένο αρμονικά σύμφωνα με το «Γιν» και το «Γιανγκ». Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

 

Ημέρα 9  Άφιξη στην Αθήνα.
  Άφιξη στην Αθήνα.
 
Τιμολογιακή πολιτική : Τιμή κατ’ άτομο
Ξενοδοχείο: 4*-5* HOTELS IN CHINA
 
 17/04/2014 εώς 25/04/201418/06/2014 εώς 26/06/2014
Μονόκλινο € 1420.00 € 1420.00
Δίκλινο € 1190.00 € 1190.00
 
Περιλαμβάνονται
  • Πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* στο Πεκίνο & στο Σιάν & 4 * στη Σαγκάη
  • Παρακολούθηση ακροβατικού σόου στη Σαγκάη, παράστασης Tang Dynasty Show στο Σιάν, μογγολικούς χορούς στο Πεκίνο
  • Πρωινό και επτά (7) γεύματα συνολικά σε τοπικά εστιατόρια και ευρωπαϊκού τύπου δείπνο στα ξενοδοχεία
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Μεταφορά από το αεροδρόμιο της Σαγκάης με το μαγνητικό τρένο
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, ατομική ασφαλιστική κάλυψη, Bίζα εισόδου € 650.Τοπικοί φόροι € 70, πληρωτέοι στην Κίνα.