Skip to main content

Πανόραμα Κίνας Καλοκαίρι 2018 από 1695,00

Διάρκεια: 10 & 12 Μέρες
Αναχώρηση: 23/5 & 20/6 & 11/7 & 8/8
Πεκίνο - Ξιάν  - Σαγκάη & Επέκταση στο Χονγκ Κονγκ


10 Μέρες

Ημέρα 1η : ΕΛΛΑΔΑ - ΠΕΚΙΝΟ
Άφιξη στο αεροδρόμιο και πτήση για την αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
Ημέρα 2η : ΠΕΚΙΝΟ - Δείπνο με πάπια Πεκίνου
Άφιξη το μεσημέρι στο Πεκίνο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα εξαίρετο δείπνο σε παραδοσιακό κινέζικο εστιατόριο με κυρίως πιάτο τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 3η : ΠΕΚΙΝΟ - Πλατεία Τιεν Αν Μεν - Απαγορευμένη Πόλη – Ναός του Ουρανού – Καλοκαιρινό Παλάτι
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στο Πεκίνο. Το Πεκίνο είναι μια από τις τέσσερις μεγάλες αρχαίες πρωτεύουσες της Κίνας και έχει περίπου 14.500.000 κατοίκους. Τη σημερινή μέρα θα επισκεφτούμε τη πλατεία Τιεν Αν Μεν, τη διασημότερη και μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου. Η Τιεν Αν Μεν αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών αλλά και ντόπιων, που κάθε ξημέρωμα συνωστίζονται εδώ, προκειμένου να παρακολουθήσουν την επίσημη τελετή έπαρσης της σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Μαυσωλείο του Μάο τσε Τούνγκ, τα κτίρια του Εθνικού Μουσείου, του Λαϊκού Κοινοβουλίου και το Μνημείο των Ηρώων του Λαού. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην Απαγορευμένη Πόλη, η οποία ήταν κινεζικό αυτοκρατορικό παλάτι από τη Δυναστεία Μινγκ μέχρι το τέλος της Δυναστείας Τσινγκ.  Είναι πλέον δημόσιο μουσείο γνωστό ως το Παλάτι Μουσείο με μια μεγάλη συλλογή κινέζικης τέχνης. Η πόλη περιβάλλεται από τείχη και τάφρο και μετράται σε 960 μέτρα σε μήκος και 760 μέτρα σε πλάτος. Μόνο μετά τη πτώση της δυναστείας των Μινγκ άνοιξε για τους απλούς ανθρώπους. Από το 1987, καταχωρήθηκε από την UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Tέμπλο του Oυρανού, τον Kυκλικό Nαό με την τριπλή σκεπή, σύμβολο που απεικονίζει διεθνώς το Πεκίνο, περίφημο δείγμα αρχιτεκτονικής της Kίνας. Τέλος επίσκεψη στο Kαλοκαιρινό παλάτι με τις περίτεχνες γέφυρες και τη γραφική λίμνη, το οποίο υπήρξε για 800 χρόνια η κατοικία των αυτοκρατόρων της δυναστείας των Tσινγκ. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Ημέρα 4η : ΠΕΚΙΝΟ  - Σινικό Τείχος – Νεκρόπολη
Πρωινό και η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στο καμάρι της Κίνας, το Σινικό Τείχος. Το Σινικό τείχος, είναι μια κινεζική οχύρωση που χτίστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές από τις μογγολικές και τουρκικές φυλές. Το πρώτο σημαντικό τείχος της Κίνας χτίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου αυτοκράτορα της βραχύβιας Δυναστείας Τσιν. To τείχος που μπορεί να δει κανείς σήμερα χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από τα παλαιότερα τείχη και με τη χρήση υλικών μεγαλύτερης αντοχής. Όνειρο και επιταγή για κάθε Κινέζο είναι το σταθεί έστω και μία φορά ψηλά στο Σινικό τείχος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Νεκρόπολη  Σισανλίνγκ, που Βρίσκεται σε μια τοποθεσία 40χμ βορειοδυτικά του Πεκίνου και περιλαμβάνει 13 βασιλικούς τάφους της Δυναστείας των Μινγκ. Χτίστηκε από το 1409-1644, καταλαμβάνει  40τ.χλμ. και είναι θαμμένοι εκεί 13 από τους 16 αυτοκράτορες της Δυναστείας των Μινγκ. Για να πλησιάσουμε τους τάφους, θα διασχίσουμε την Ιερά Οδό, η οποία είναι στρωμένη με άσπρο μάρμαρο και έχει ζωγραφιές και αγάλματα από φιγούρες ανθρώπων και ζώων στις δύο πλευρές. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο & επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 5η: ΠΕΚΙΝΟ  -  Ναός Λάμα - Ξιάν
Μετά το πρωινό μας θα επισκευθούμε τον περίφημο Ναό του Λάμα, κτισμένος το 1694 αρχικά έως Βασιλικό Παλάτι. Τελικά μετατράπηκε σε Θιβετιανό Ναό των Βουδιστών φιλοξενόντας το μεγαλύτερο Βούδα του κόσμου φτιαγμένο από σανδαλόξυλο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για το Ξιάν.  Έναν από τους πιο ιστορικούς τόπους της Κίνας, κόμβο του δρόμου του μεταξιού και πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας επί τρεις δυναστείες. Αυτό όμως που κάνει το Σιάν μοναδικό είναι ότι είναι η πρώτη πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας και φιλοξενεί τον τύμβο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουανγκ. Ο τύμβος στον οποίο βρέθηκαν οι διάσημοι πήλινοι στρατιώτες είναι στην πραγματικότητα ένας, ακόμα ανεξερεύνητος, δαίδαλος αιθουσών που ακόμα οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταφέρει να χαρτογραφήσουν πλήρως. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας & υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση. Το βράδυ θα δειπνήσουμε στο “Παλάτι των Tang”, όπου θα παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό σόου από Κινέζους χορευτές, το οποίο θεωρείται το καλύτερο της χώρας. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 6η: ΞΙΑΝ - Πήλινος Στρατός - Παγόδα Άγριας Χήνας
Μετά το πρωινό μας θα ανεβούμε στα αρχαία τείχη της πόλης με τους Πύργους της Καμπάνας και του Τύμπανου από όπου μπορούμε να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τον διάσημο Πήλινο Στρατό, που στεγάζεται σε τρείς τάφρους - στεγασμένες αίθουσες/μουσείο- με χιλιάδες πολεμιστές, άλογα και άμαξες σε φυσικό μέγεθος από ψημένο πηλό. Ο Πήλινος Στρατός ήρθε στο φως το 1974, τυχαία, από κάποιον αγρότη της περιοχής 33 χιλιόμετρα έξω από την Σιάν και μόλις 1,5 από τον τάφο του Qin Shi Huang (πρώτου αυτοκράτορα Qin). Αποτελείται από 8099 αγάλματα που απεικονίζουν μορφές ανθρώπων και αλόγων στις φυσικές τους διαστάσεις. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας των έντεκα δυναστειών  για να δούμε την παγόδα της Άγριας Χήνας, το πρώτο Βουδιστικό Μοναστήρι και το ιστορικό Τζαμί της πόλης , χτισμένο την εποχή του Μάρκο Πόλο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο & επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 7η : ΞΙΑΝ – ΣΑΓΚΑΗ
Μετά το πρωινό μας μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι της Κίνας, τη Σανγκάη, που θεωρείται κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας της Κίνας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και υπόλοιπο ημέρας ελέυθερο. Για το βράδυ θα παρακολουθήσουμε ένα φαντασμαγορικό σόου με ακροβατικά, το οποίο θεωρείτε ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο & επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 8η : ΣΑΓΚΑΗ – ΣΟΥΤΣΟΟΥ
Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την «Βενετία της Ανατολής», το γραφικό Σου Τσόου. Πέτρινες γέφυρες, παγόδες και υπέροχοι κήποι είναι μερικά από τα ξεχωριστά σημεία της όμορφης «Πόλης των Νερών», όπως την αποκαλούν οι Κινέζοι. Ξενάγηση στους Κήπους του Μαέστρου των Διχτύων και τους κυβερνητικούς κήπους. Επόμενη μας στάση το Μεγάλο Κανάλι, ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα ολόκληρης της χώρας.Στη συνέχεια θα επισκευθούμε ένα εργοστάσιο μεταξωτών. Ακολουθεί δείπνο δυτικού τύπου σε επιλεγμένο εστιατόριο. σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.
Ημέρα 9η: ΣΑΓΚΑΗ - Ξενάγηση Πόλης
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας στα σπουδαία αξιοθέατα της πόλης. Η Σαγκάη ξεκίνησε σαν πόλη των ψαράδων και σήμερα είναι το οικονομικό και βιομηχανικό μέλλον της Κίνας και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου. Το πιο εκπληκτικό αξιοθέατο είναι η ίδια η πόλη με την εκπληκτική θέα και από τις δύο πλευρές του ποταμού, με τα επιβλητικά Βρετανικά κτίρια στη δυτική όχθη και τα φουτουριστικά κτίρια της Pudong στην Ανατολή. Μεταξύ των άλλων θα δούμε τις παλιές συνοικίες αποικιοκρατών, τους κήπους των Μανδαρίνων, το Ναό του Βούδα, θα θαυμάσουμε τη κρεμαστή γέφυρα Νανπού και θα καταλήξουμε στην άλλη πλευρά της πόλης όπου και θα δούμε τους πανύψηλους ουρανοξύστες της πόλης μεταξύ των άλλων και το 3ο υψηλότερο κτίριο του κόσμου. Στη συνέχεια θα δούμε το Tέμπλο Tζέιντ, την κατοικία του “Γιου” με τους γραφικότατους κήπους και λίμνες και το αποικιακό Mπουντ με την εμπορική οδό Nanjing. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο & επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 10η: ΣΑΓΚΑΗ -  ΕΛΛΑΔΑ
Νωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Ελλάδα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.


 

12 Μέρες
 
Ημέρα 1η : ΕΛΛΑΔΑ - ΠΕΚΙΝΟ
Άφιξη στο αεροδρόμιο και πτήση για την αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
Ημέρα 2η : ΠΕΚΙΝΟ - Δείπνο με πάπια Πεκίνου
Άφιξη το μεσημέρι στο Πεκίνο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτια. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα εξαίρετο δείπνο σε παραδοσιακό κινέζικο εστιατόριο με κυρίως πιάτο τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 3η : ΠΕΚΙΝΟ - Πλατεία Τιεν Αν Μεν - Απαγορευμένη Πόλη – Ναός του Ουρανού – Καλοκαιρινό Παλάτι
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στο Πεκίνο. Το Πεκίνο είναι μια από τις τέσσερις μεγάλες αρχαίες πρωτεύουσες της Κίνας και έχει περίπου 14.500.000 κατοίκους. Τη σημερινή μέρα θα επισκεφτούμε τη πλατεία Τιεν Αν Μεν, τη διασημότερη και μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου. Η Τιεν Αν Μεν αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών αλλά και ντόπιων, που κάθε ξημέρωμα συνωστίζονται εδώ, προκειμένου να παρακολουθήσουν την επίσημη τελετή έπαρσης της σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Μαυσωλείο του Μάο τσε Τούνγκ, τα κτίρια του Εθνικού Μουσείου, του Λαϊκού Κοινοβουλίου και το Μνημείο των Ηρώων του Λαού. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην Απαγορευμένη Πόλη, η οποία ήταν κινεζικό αυτοκρατορικό παλάτι από τη Δυναστεία Μινγκ μέχρι το τέλος της Δυναστείας Τσινγκ.  Είναι πλέον δημόσιο μουσείο γνωστό ως το Παλάτι Μουσείο με μια μεγάλη συλλογή κινέζικης τέχνης. Η πόλη περιβάλλεται από τείχη και τάφρο και μετράται σε 960 μέτρα σε μήκος και 760 μέτρα σε πλάτος. Μόνο μετά τη πτώση της δυναστείας των Μινγκ άνοιξε για τους απλούς ανθρώπους. Από το 1987, καταχωρήθηκε από την UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Tέμπλο του Oυρανού, τον Kυκλικό Nαό με την τριπλή σκεπή, σύμβολο που απεικονίζει διεθνώς το Πεκίνο, περίφημο δείγμα αρχιτεκτονικής της Kίνας. Τέλος επίσκεψη στο Kαλοκαιρινό παλάτι με τις περίτεχνες γέφυρες και τη γραφική λίμνη, το οποίο υπήρξε για 800 χρόνια η κατοικία των αυτοκρατόρων της δυναστείας των Tσινγκ. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Ημέρα 4η : ΠΕΚΙΝΟ  - Σινικό Τείχος – Νεκρόπολη
Πρωινό και η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στο καμάρι της Κίνας, το Σινικό Τείχος. Το Σινικό τείχος, είναι μια κινεζική οχύρωση που χτίστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές από τις μογγολικές και τουρκικές φυλές. Το πρώτο σημαντικό τείχος της Κίνας χτίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου αυτοκράτορα της βραχύβιας Δυναστείας Τσιν. To τείχος που μπορεί να δει κανείς σήμερα χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από τα παλαιότερα τείχη και με τη χρήση υλικών μεγαλύτερης αντοχής. Όνειρο και επιταγή για κάθε Κινέζο είναι το σταθεί έστω και μία φορά ψηλά στο Σινικό τείχος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Νεκρόπολη  Σισανλίνγκ, που Βρίσκεται σε μια τοποθεσία 40χμ βορειοδυτικά του Πεκίνου και περιλαμβάνει 13 βασιλικούς τάφους της Δυναστείας των Μινγκ. Χτίστηκε από το 1409-1644, καταλαμβάνει  40τ.χλμ. και είναι θαμμένοι εκεί 13 από τους 16 αυτοκράτορες της Δυναστείας των Μινγκ. Για να πλησιάσουμε τους τάφους, θα διασχίσουμε την Ιερά Οδό, η οποία είναι στρωμένη με άσπρο μάρμαρο και έχει ζωγραφιές και αγάλματα από φιγούρες ανθρώπων και ζώων στις δύο πλευρές. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο & επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 5η: ΠΕΚΙΝΟ  -  Ναός Λάμα - Ξιάν
Μετά το πρωινό μας θα επισκευθούμε τον περίφημο Ναό του Λάμα, κτισμένος το 1694 αρχικά έως Βασιλικό Παλάτι. Τελικά μετατράπηκε σε Θιβετιανό Ναό των Βουδιστών φιλοξενόντας το μεγαλύτερο Βούδα του κόσμου φτιαγμένο από σανδαλόξυλο. Στη συνέχεια αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για το Ξιάν.  Έναν από τους πιο ιστορικούς τόπους της Κίνας, κόμβο του δρόμου του μεταξιού και πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας επί τρεις δυναστείες. Αυτό όμως που κάνει το Σιάν μοναδικό είναι ότι είναι η πρώτη πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας και φιλοξενεί τον τύμβο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουανγκ. Ο τύμβος στον οποίο βρέθηκαν οι διάσημοι πήλινοι στρατιώτες είναι στην πραγματικότητα ένας, ακόμα ανεξερεύνητος, δαίδαλος αιθουσών που ακόμα οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταφέρει να χαρτογραφήσουν πλήρως. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας & υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση. Το βράδυ θα δειπνήσουμε στο “Παλάτι των Tang”, όπου θα παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό σόου από Κινέζους χορευτές, το οποίο θεωρείται το καλύτερο της χώρας. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 6η: ΞΙΑΝ - Πήλινος Στρατός - Παγόδα Άγριας Χήνας
Μετά το πρωινό μας θα ανεβούμε στα αρχαία τείχη της πόλης με τους Πύργους της Καμπάνας και του Τύμπανου από όπου μπορούμε να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τον διάσημο Πήλινο Στρατό, που στεγάζεται σε τρείς τάφρους - στεγασμένες αίθουσες/μουσείο- με χιλιάδες πολεμιστές, άλογα και άμαξες σε φυσικό μέγεθος από ψημένο πηλό. Ο Πήλινος Στρατός ήρθε στο φως το 1974, τυχαία, από κάποιον αγρότη της περιοχής 33 χιλιόμετρα έξω από την Σιάν και μόλις 1,5 από τον τάφο του Qin Shi Huang (πρώτου αυτοκράτορα Qin). Αποτελείται από 8099 αγάλματα που απεικονίζουν μορφές ανθρώπων και αλόγων στις φυσικές τους διαστάσεις. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας των έντεκα δυναστειών  για να δούμε την παγόδα της Άγριας Χήνας, το πρώτο Βουδιστικό Μοναστήρι και το ιστορικό Τζαμί της πόλης , χτισμένο την εποχή του Μάρκο Πόλο. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο & επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 7η : ΞΙΑΝ – ΣΑΓΚΑΗ
Μετά το πρωινό μας μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι της Κίνας, τη Σανγκάη, που θεωρείται κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας της Κίνας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και υπόλοιπο ημέρας ελέυθερο. Για το βράδυ θα παρακολουθήσουμε ένα φαντασμαγορικό σόου με ακροβατικά, το οποίο θεωρείτε ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο & επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 8η : ΣΑΓΚΑΗ – ΣΟΥΤΣΟΟΥ
Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την «Βενετία της Ανατολής», το γραφικό Σου Τσόου. Πέτρινες γέφυρες, παγόδες και υπέροχοι κήποι είναι μερικά από τα ξεχωριστά σημεία της όμορφης «Πόλης των Νερών», όπως την αποκαλούν οι Κινέζοι. Ξενάγηση στους Κήπους του Μαέστρου των Διχτύων και τους κυβερνητικούς κήπους. Επόμενη μας στάση το Μεγάλο Κανάλι, ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα ολόκληρης της χώρας.Στη συνέχεια θα επισκευθούμε ένα εργοστάσιο μεταξωτών. Ακολουθεί δείπνο δυτικού τύπου σε επιλεγμένο εστιατόριο. σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.
Ημέρα 9η: ΣΑΓΚΑΗ - Ξενάγηση Πόλης
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας στα σπουδαία αξιοθέατα της πόλης. Η Σαγκάη ξεκίνησε σαν πόλη των ψαράδων και σήμερα είναι το οικονομικό και βιομηχανικό μέλλον της Κίνας και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου. Το πιο εκπληκτικό αξιοθέατο είναι η ίδια η πόλη με την εκπληκτική θέα και από τις δύο πλευρές του ποταμού, με τα επιβλητικά Βρετανικά κτίρια στη δυτική όχθη και τα φουτουριστικά κτίρια της Pudong στην Ανατολή. Μεταξύ των άλλων θα δούμε τις παλιές συνοικίες αποικιοκρατών, τους κήπους των Μανδαρίνων, το Ναό του Βούδα, θα θαυμάσουμε τη κρεμαστή γέφυρα Νανπού και θα καταλήξουμε στην άλλη πλευρά της πόλης όπου και θα δούμε τους πανύψηλους ουρανοξύστες της πόλης μεταξύ των άλλων και το 3ο υψηλότερο κτίριο του κόσμου. Στη συνέχεια θα δούμε το Tέμπλο Tζέιντ, την κατοικία του “Γιου” με τους γραφικότατους κήπους και λίμνες και το αποικιακό Mπουντ με την εμπορική οδό Nanjing. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο & επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 10η: ΣΑΓΚΑΗ – ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε πτήση για το κοσμοπολίτικο Χονγκ Κονγκ.   Μια πόλη που συχνά την αποκαλούν η Νέα Υόρκη της Ασίας. Το 1997 το Χονγκ Κονγκ πέρασε στην αγκαλιά της μητέρας Κίνας, σηματοδοτώντας έτσι το τέλος 100 ετών Αγγλικής αποικιοκρατίας, ενός αιώνα που μετέτρεψε τους άγονους αυτούς βράχους σε ένα από τα σημαντικότερα εμπορικά και οικονομικά κέντρα του κόσμου. Η πόλη απλώνεται από το νησί του Χονγκ Κονγκ και συνεχίζει απέναντι στη χερσόνησο του Καολούν που είναι και η πύλη για την υπόλοιπη Κίνα. Αφιξη μετά απο 2 ώρες στο προορισμό μας. Με  το που θα βγούμε από το σταθμό των τραίνων θα νοιώσουμε ότι φτάσαμε σε μια τελείως διαφορετική πόλη που περισσότερο θυμίζει το Λονδίνο ή τη Νέα Υόρκη παρά τη Κίνα που είχαμε ήδη πρόσφατα γνωρίσει. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και διανυκτέρευση
Ημέρα 11η: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Πρωινό και ημέρα ξενάγησης. Πρώτη μας στάση αφού περάσουμε το υποθαλάσσιο τούνελ και φτάσουμε στο νησί του Χονγκ Κονγκ ο λόφος Βικτώρια. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης καθώς και να ξεναγηθούμε απο ψηλά αφού όλη η πόλη είναι στα πόδια μας. Επόμενη μας στάση το γραφικό ψαροχώρι Αμπερντίν όπου και θα κάνουμε προεραιτικά μια μίνι ξενάγηση με βάρκες στις γύρω περιοχές του. Στη συνέχεια επίσκεψη στη ακτή Ρεπάλς όπου και υπάρχουν πολυτελή τοθριστικά θέρετρα καθώς και η καλύετρη παραλίας του νησίου. Εκεί επίσης θα θαυμάσουμε τον πιο παράδοξο πολιτιστικό Ναό, κτισμένο στην άμμο, με αμέτρητα αγάλματα του Βούδα και μορφές της Κινέζικης μυθολογίας. Τελος επίσκψη σε ένα εργοστάσιο διαμαντιών όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το τρόπο παρασκευής τους καθώς και να ψωνίσουμε. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία βόλτα στη λεωφόρο των διασημοτήτων στο Καουλούν, όπου θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα φαντασμαγορικό σόου με φωτορυθμικά και πυροτεχνήματα  πάνω στους ουρανοξύστες του νησιού του Χονγκ Κονγκ που θα βρίσκεται ακριβώς απέναντι σας. Η βραδία σας μπορεί να κλείσει με ένα ποτό στο μπαρ του ξενοδοχείου Peninsula. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας. 
Ημέρα 12η: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ - ΕΛΛΑΔΑ
Πρωινό και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο για να πάρουμε τη πτήση με ενδιάμεσο σταθμό για Ελλάδα. Άφιξη γεμάτοι αξέχαστες εμπειρίες και εικόνες που θα μας μείνουν αλησμόνητες για μια ζωή!!!

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΔΙΚΛΙΝΟ /
ΤΡΙΚΛΙΝΟ
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ
10 ΜΕΡΕΣ
1.695 €
2.050 €
 
12 ΜΕΡΕΣ
 
2.195 €
2.695 €


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 10ΜΕΡΟ:

  • ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΑΙ    1805   2335
  • ΝΤΟΥΜΠΑΙ - ΠΕΚΙΝΟ   0355   1525
  • ΣΑΓΚΑΗ - ΝΤΟΥΜΠΑΙ   0715   1205
  • ΝΤΟΥΜΠΑΙ - ΑΘΗΝΑ    1620   2025

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 12ΜΕΡΟ:

  • ΑΘΗΝΑ - ΝΤΟΥΜΠΑΙ             1805   2335
  • ΝΤΟΥΜΠΑΙ - ΠΕΚΙΝΟ             0355   1525
  • ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ - ΝΤΟΥΜΠΑΙ 0750   1150
  • ΝΤΟΥΜΠΑΙ - ΑΘΗΝΑ               1620   2025

Για πτήσεις εσωτερικού από / προς Αθήνα με Aegean Airlines: + 150 €

Προσοχή: Οι παραπάνω ώρες και πτήσεις είναι ενδεικτικές. Τις τελικές ώρες και πτήσεις τις παραλαμβάνετε με το τελικό ενημερωτικό πρόγραμμα της εκδρομης σας μια εβδομάδα πριν την αναχώρηση.


Περιλαμβάνονται

  •     Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με επιστροφή
  •     Διαμονή σε 4*/5* ξενοδοχεία
  •     Ημιδιατροφή
  •     Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
  •     Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  •     Έμπειρος Έλληνας αρχηγός / συνοδός από Αθήνα
  •     Επαγγελματίες διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί
  •     Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
  •     Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
  •     Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
  •     Ταξιδιωτική ασφάλεια για ηλικίες έως 75 ετών
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  •     Φόροι αεροδρομίων / Βίζα Εισόδου: 450 €
  •     Φιλοδωρήματα