Skip to main content

Παραδοσιακή και Σύγχρονη Κίνα Χονγκ Κονγκ Καλοκαίρι 2018 από 1370,00

Διάρκεια: 12 ΗΜΕΡΕΣ
Αναχωρήσεις 5/7, 18/7, 30/7, 9/8

Highlights

  •     Περιηγηθείτε στο Χονγκ Κονγκ, το «λιμάνι των αρωμάτων», μία από τις πιο εντυπωσιακές μητροπόλεις του κόσμου.
  •     Αγναντέψτε το μαγευτικό τοπίο του Γιανγκσούο με μια κρουαζιέρα στον ποταμό Λι, ανάμεσα στα «κομψότερα βουνά κάτω από τον ουρανό».
  •     Θαυμάστε τα ασυναγώνιστης ομορφιάς θαύματα-θησαυρούς στο Ασημένιο Σπήλαιο, τον “ιπτάμενο καταρράκτη του βουνού από χιόνι, την πέτρινη οθόνη με τις μουσικές μελωδίες και την πισίνα από νεφρίτη της όμορφης νεράιδας”.
  •     Επισκεφτείτε τον εκπληκτικό πήλινο στρατό στο Ξιάν, την πόλη-θησαυροφυλάκιο του κινέζικου πολιτισμού και αφετηρία του «Δρόμου του Μεταξιού»
  •     Γνωρίστε το παραδοσιακό Πεκίνο στα περίφημα χουτόνγκ, τα γραφικά σοκάκια - απομεινάρια της παλιάς γειτονιάς γύρω από την Απαγορευμένη Πόλη.

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΛΑΡΝΑΚΑ – ΠΕΚΙΝΟ
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Πεκίνο μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ (Θερινά Ανάκτορα)
Άφιξη στη μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, μια μοντέρνα πόλη 18.000.000 κατοίκωνπου συνεχώς αλλάζει χρώμα. Είναι η πόλη που φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008, κέντρο πολιτικής, πολιτισμού και διεθνών σχέσεων καθώς εδώ βρίσκονται η κεντρική κυβέρνηση με τα υπουργεία της, τις εθνικές ενώσεις και οργανισμούς, ξένες πρεσβείες και πολυεθνικές εταιρίες. Σήμερα  θα επισκεφτούμε τα Θερινά Ανάκτορα, και θα αφήσουμε την υπόλοιπη ημέρα ελεύθερη στο Πεκίνο. Ο συνδυασμός της πρωτεύουσας στην κοιλάδα και της ξεκούρασης στα κοντινά δυτικά βουνά, εντυπωσίασε τους αυτοκράτορες της Δυναστείας των Μινγκ. Έτσι, το 16ο αιώνα διαμόρφωσαν τα προϋπάρχοντα κτίσματα των αυτοκρατόρων Γιν και Γιουάν, στα περίφημα ως σήμερα Θερινά Ανάκτορα. Θα περπατήσουμε στο πάρκο με τα αυτοκρατορικά περίπτερα της αυτοκράτειρας Σι Ξι, το μακρύ διάδρομο, θα απολαύσουμε τη θέα της όμορφης Λίμνης Κουνμίνγκ και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στη μαρμάρινη βάρκα - τεϊοποτείο της Σι Ξι. Τελευταία επίσκεψη για σήμερα θα είναι στο Ναό του Ουρανού, το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της Κίνας και μάρτυρας της σπουδαίας παραδοσιακής αρχιτεκτονικής τέχνης των Κινέζων. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ(Σινικό Τείχος – Τάφοι των Μινγκ)
Σινικό Τείχος, θρυλικό και παραμυθένιο. Το μοναδικό ανθρώπινο έργο που είναι ορατό από το διάστημα, ηρωικό εγχείρημα, κατασκευαστικό επίτευγμα, δόξα των Κινέζων. Σαν ένας μεγάλος κοιμισμένος δράκος, που τεντώνεται και λιάζεται στις κορφές και στα φαράγγια ενός από τα πιο όμορφα ορεινά τοπία στον κόσμο. Είναι όνειρο και επιταγή για κάθε Κινέζο να σταθεί μια φορά στο Σινικό Τείχος. Στο κοντύτερο σημείο από το Πεκίνο, στο ΤζιουΓιονγκΓκουάν, τους ακολουθούμε, πραγματοποιώντας έτσι και εμείς το δικό μας όνειρο. Ακολουθεί η Νεκρόπολη Σισανλίνγκ, όπου έχουν ταφεί, σύμφωνα με τη γεωμαντική τέχνη του ΦενγκΣούι, 13 αυτοκράτορες της Δυναστείας των Μινγκ. Θα περπατήσουμε στην Ιερή Οδό με τα μυθικά ζώα - φύλακες των τάφων. Θα δούμε τη μεγαλύτερη γρανιτένια χελώνα της Κίνας στην είσοδο της νεκρόπολης και τον τάφο του αυτοκράτορα ΓιονγκΛε. Επιστροφή το απόγευμα στο Πεκίνο. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο με τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου εκτός ξενοδοχείου. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ (Απαγορευμένη Πόλη, χουτόνγκ)
Ολόκληρη η ημέρα μας σήμερα είναι αφιερωμένη στην αιώνια πόλη, το Πεκίνο, χοάνη μίξης όλης της πολιτιστικής προσφοράς με την αρχαία παράδοση. Θα επισκεφτούμε την ιστορική πλατεία της «Ουράνιας Ειρήνης», την Τιέν Αν Μεν, που είναι η μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου. Παρατηρήστε τα επιβλητικά κτίρια γύρω της, το Μαυσωλείο του Μάο Τσε Τουνγκ, ο οποίος πέθανε το 1976, τα κτίρια του Λαϊκού Κοινοβουλίου, του Εθνικού Μουσείου και το Μνημείο των Ηρώων του Λαού, ένα γρανιτένιο οβελίσκο με ανάγλυφες παραστάσεις της Μεγάλης Πορείας του Μάο με τον κόκκινο στρατό του στο Βορρά. Εδώ, στην πλατεία αυτή, ο Μάο ανήγγειλε τη δημιουργία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας την 1η Οκτωβρίου του 1949. Στη συνέχεια θα περπατήσουμε κάτω από το τεράστιο πορτρέτο του Μάο προς τα πορφυρά τείχη και τη λεωφόρο που οδηγεί στην «Απαγορευμένη Πόλη». Λέγεται έτσι γιατί ήταν εκτός των ορίων των κοινών θνητών για περίπου 500 χρόνια. Τότε η είσοδός τους σήμαινε θάνατο. Σήμερα αρκεί ένα εισιτήριο! Εγκαινιάστηκε το 1421 από τον ΓιονγκΛε, τον 3ο αυτοκράτορα της Δυναστείας των Μινγκ, και έκτοτε διέμειναν εκεί όλοι οι επόμενοι καθώς και η κατοπινή Δυναστεία των Τσινγκ (1644-1911), με τους οποίους τερματίστηκε το αυτοκρατορικό καθεστώς στην Κίνα. Υπήρξε το πολιτικό - διοικητικό κέντρο της απέραντης αυτοκρατορίας, μια πραγματική «πόλις εν πόλει». Τα επιβλητικά παλάτια, οι περίφημες παγόδες του θρόνου, της ενθρόνισης των μανδαρίνων, τα ιδιωτικά δώματα του αυτοκράτορα και των παλλακίδων του, οι μαρμάρινοι διάδρομοι, οι τοξοειδείς γέφυρες, οι πλατείες μας περιμένουν να τα εξερευνήσουμε ένα ένα στη σειρά. Θα επισκεφτούμε επίσης τα περίφημα χουτόνγκ, τα απομεινάρια της παλιάς γειτονιάς που εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμα γύρω από την Απαγορευμένη Πόλη. Θα περπατήσουμε ανάμεσα στα μικρά γραφικά σοκάκια για να γνωρίσουμε το παραδοσιακό Πεκίνο.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΠΕΚΙΝΟ – ΞΙΑΝ (Bullettrain)
Μεταφορά στον σιδηροδρομικό σταθμό απ’ όπου θα πάρουμε το τρένο-βολίδα για την Ξιαν. Άφιξη, τακτοποίηση και διανυκτέρευση,

6η ΗΜΕΡΑ: ΞΙΑΝ (Μουσείο πήλινων στρατιωτών)
Η Ξιάν αποτέλεσε πρωτεύουσα έντεκα δυναστειών. Σήμερα είναι ο σημαντικότερος προορισμός των επισκεπτών της Κίνας, αφού εδώ έγινε το 1974 μια εκπληκτική αρχαιολογική ανακάλυψη, ίσως η σημαντικότερη του 20ουαιώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ταφικό κτέρισμα της ανθρωπότητας. Αυτό το θαύμα θα επισκεφτούμε σήμερα, ένα συναρπαστικό καλλιτεχνικό μνημείο: το Μουσείο των 6.000 πήλινων (τερακότα) στρατιωτών σε φυσικό μέγεθος, που στέκουν φύλακες στο Μαυσωλείο του αυτοκράτορα Τσιν ΣιΧουάνγκ Τι, ο οποίος πέθανε πριν από περίπου 2.300 χρόνια, καθώς και το Μουσείο με τα μπρούντζινα άρματα. Μια μαρτυρία της δύναμης, της ανάπτυξης και της ακμής της χώρας κατά την περίοδο της ολιγόχρονης Δυναστείας των Τσιν (221-206 π.Χ.). Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε τα καλοδιατηρημένα τείχη της δυναστείας των Μινγκ, τα οποία εκτείνονται σε μήκος 16 χιλιομέτρων καθώς και το βουδιστικό μοναστήρι με το τέμπλο της 'Χάριτος και της Ευσπλαχνίας” και την  επταόροφη “Μεγάλη  Παγόδα της Άγριας Χήνας”, το μόνο κτίσμα της δυναστείας των Τανγκ που σώζεται στην πόλη και αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα αρχιτεκτονικής των Τανγκ. Με τα κίτρινα τούβλα, τη φτωχή διακόσμηση της φαντάζει απέριττη και μεγαλειώδης. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΞΙΑΝ – ΓΚΟΥΛΙΝ (πτήση) – ΓΙΑΝΓΚΣΟΥΟ
Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Ξιαν και πτήση για Γκουλίν. Μεταφορά στο ονειρικό Γιανγκσούο, μια πόλη περιτριγυρισμένη από καταπράσινα βουνά και στην άκρη της ο ζωογόνος ποταμός Λιζιάνγκ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΓΚΣΟΥΟ (Κρουαζιέρα στον ποταμό Λι Ζιάνγκ με σχεδία από μπαμπού)
Σήμερα το πρωί θα θαυμάσουμε τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες στο Ασημένιο Σπήλαιο.  Είναι το μεγαλύτερο ασβεστολιθικό  σπήλαιο στην περιοχή του Γκουιλίν που φανερώνει πλήρως τη γοητεία της τυπικής ομορφιάς  στη νότια Κίνα. Αμέτρητοι κρυσταλλοειδείς σταλακτίτες εκτείνονται από την οροφή της σπηλιάς σαν αστέρια σε μια πτώση του Γαλαξία. Λάμπουν σαν ασημένια διαμάντια κάτω από τα πολύχρωμα φώτα, δίνοντας το σπήλαιο το όνομά του: Ασημένιο σπήλαιο. Λόγω της εικόνας που συνδέεται με το όνομα, υπάρχει ένα ρητό: "Κανείς δεν θα είναι ποτέ κάτω και έξω εφόσον φθάνει στο ασημένιο σπήλαιο". Οι σταλακτίτες σε ζωντανά σχήματα εξαίρετης μεγαλοπρέπειας μοιάζουν με κολώνες, πύργους, καταρράκτες, κουρτίνες και ακόμη και ανθρώπινες μορφές. Οι επισκέπτες θαυμάζουν την τέχνη της φύσης όταν στέκονται σε ένα τέτοιο πανέμορφο κρυστάλλινο παλάτι. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι αυτό το είδος τοπίου μπορεί να βρεθεί μόνο στον ουρανό.
Η συνέχεια, μας επιφυλάσσει μια συναρπαστική εμπειρία. Με ένα άνετο μπαμπού με ειδικά προσαρμοσμένες θέσεις σε αυτό θα διασχίσουμε ένα τμήμα του ποταμού Λι ανάμεσα στα «κομψότερα βουνά κάτω από τον ουρανό». Ένας τεράστιος πίνακας πράσινου αποκαλύπτεται στα βλέμματά μας. Θρύλοι και παραμύθια γράφονται στον ορίζοντα καθώς περνάμε ανάμεσα σε πετρωμένα άλογα και καμήλες, ελέφαντες και κοκορομαχίες, δάση από μπαμπού και μπανανιές, χωριά ιθαγενών. Στο τέλος της κρουαζιέρας θα ξεναγηθούμε στο Γιανγκσούο με τη μεγάλη υπαίθρια αγορά του γεμάτη είδη λαϊκής τέχνης, αντίκες, κεραμικά, πίνακες και μεταξωτά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΓΙΑΝΓΚΣΟΥΟ – ΓΚΟΥΙΛΙΝ (BulletTrain) – ΚΑΝΤΟΝΑ – ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Επιστροφή στο Γκουιλίν απ’ όπου θα επιβιβαστούμε σε BulletTrain με προορισμό την Καντόνα , την πρωτεύουσα του Νότου, την πόλη των λουλουδιών, χτισμένη στο Δέλτα του Μαργαριταρένιου ποταμού. Στη σύντομη ξενάγησή μας θα επισκεφτούμε το βουδιστικό ναό των 6 δένδρων Μπάνιαν, το επιβλητικό Αρχοντικό του Οίκου των Τσεν με το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης, τη Νήσο Σαμιάν στο Μαργαριταρένιο ποταμό και την υπαίθρια Αγορά Τσιν Πινγκ. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο σιδηροδρομικό σταθμό. Με τρένο, σε μια ευχάριστη και ενδιαφέρουσα διαδρομή, θα μεταφερθούμε στο Χονγκ Κονγκ. Τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ (Ξενάγηση)
Το Χονγκ Κονγκ, το «λιμάνι των αρωμάτων», η «Νέα Υόρκη της Ανατολής», το πιο μεθυστικό, πολύβουο, πολύχρωμο μέρος του κόσμου, συνεχίζει να είναι μία από τις πιο εντυπωσιακές μητροπόλεις του κόσμου. Ένα καλειδοσκόπιο όπου εναλλάσσονται η Ανατολή με τη Δύση, ο πλούτος με τη φτώχεια, ο ρεαλισμός με τη δεισιδαιμονία. Αποτέλεσε βρετανική αποικία από τα μέσα του 19ου αι. μέχρι το 1997 που επεστράφη στην Κίνα. Στο πλαίσιο «ένα κράτος, δύο συστήματα» παραμένει ένας συναρπαστικός τουριστικός πόλος, σαν μια «Τσάιναταουν» η μεγαλύτερη του κόσμου. Κατά την περιήγησή μας στην πόλη θα περάσουμε από την εμπορική Λεωφόρο Νάθαν Ρόουντ. Κατόπιν μέσω του υποθαλάσσιο τούνελ θα προχωρήσουμε για την πρωτεύουσα Βικτόρια. Θα σταθούμε στο Λόφο Βικτόρια με την πανοραμική θέα των ουρανοξυστών του νησιού και του λιμανιού του. Το Χονγκ Κονγκ είναι στα πόδια μας. Θα κάνουμε στάση στην ακτή Αμπερντίν και στην ακτή Ρέπαλς, με τον πιο παράδοξο βουδιστικό ναό χτισμένο στην άμμο, με αμέτρητα αγάλματα του Βούδα και μορφές της κινέζικης μυθολογίας. Το βράδυ σας προτείνουμε ένα ποτό στο μπαρ του ξενοδοχείου Peninsula. Διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ: ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ – Πτήση επιστροφής
Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσετε την πόλη, με τον αρχηγό μας (checkoutαφήνουμε τα δωμάτια μας  στις 12:00), Το βράδυ θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής.

12Η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΛΑΡΝΑΚΑ
ΑΦΙΞΗ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  5/7/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1370€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1370 € 790 €
  Twin Room 1370 € 790 €
  Triple Room 1370 € 790 €
  Single Room 2000 € 790 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  18/7/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1370€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1370 € 790 €
  Twin Room 1370 € 790 €
  Triple Room 1370 € 790 €
  Single Room 2000 € 790 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/7/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1370€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1370 € 790 €
  Twin Room 1370 € 790 €
  Triple Room 1370 € 790 €
  Single Room 2000 € 790 €

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  9/8/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα - Περιλαμβάνει μια παραπάνω διανυκτέρευση στο Πεκίνο λόγω αυθημερόν επιστροφής  - Τιμή από 1490€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι
- Double Room 1490 € 790 €
  Twin Room 1490 € 790 €
  Triple Room 1490 € 790 €
  Single Room 2120 € 790 €

 Περιλαμβάνονται

  •     Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  •     Ξενοδοχεία 5*. ΣτοΧονγκΚονγκ Hotel Intercontinental Grand Stanford 5*.
  •     Ημιδιατροφή καθημερινά (μικτά ευρωπαϊκά & κινέζικα γεύματα) εκτός από το Χονγκ Κονγκ που είναι με πρωινό. Επειδή κάποιοι ταξιδιώτες έχουν πρόβλημα με τα κινέζικα γεύματα, επιλέγει κάποια γεύματα κινέζικα και κάποια δυτικού τύπου. ΟΛΑ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ δίνονται μέσα στα ξενοδοχεία (εκτός από την πάπια Πεκίνου).
  •     Μετακινήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  •     Δείπνο με πάπια Πεκίνου στο Πεκίνο.
  •     Ξεναγήσεις, επισκέψεις και είσοδοι στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  •     Τοπικός ξεναγός.
  •     Έμπειρος Έλληνας αρχηγός (ο οποίος μπορεί να σας συνοδεύει από την Ελλάδα ή να τον συναντήσετε στην Ασία, ανάλογα με την αναχώρηση).
  •     Ασφάλεια αστικήςευθύνης.
  •     Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 Δεν περιλαμβάνονται

  •     Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €790
  •     Φόροι στην Κίνα που πληρώνονται τοπικά περίπου 90 €.


ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ VISA

  • Όποιος ταξιδιώτης έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα

ΒΙΖΑ ΚΙΝΑΣ: Για την έκδοση της βίζας απαιτείται διαβατήριο με 6μηνη ισχύ, το οποίο παραδίδεται στα γραφεία μας τουλάχιστον 10 εργάσιμες ημέρες πριν από την αναχώρηση μαζί με μια έγχρωμη φωτογραφία.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

  • Όποιος ταξιδιώτης έχει στο διαβατήριό του σφραγίδα εισόδου στην Ταϊβάν, δεν επιτρέπεται η έκδοση βίζας για την Κίνα και κατά συνέπεια η είσοδός του στη χώρα.