Skip to main content

ΚΙΝΑ Υδάτινες πόλεις & Πήλινος Στρατός Πρωτομαγιά 2018 από 1245,00

Σαγκάη, Σιτάνγκ, Χανγκτσόου, Λίμνη Σιχού, Σιάν, Πήλινος Στρατός, Πεκίνο, Σινικό Τείχος, Πλατεία Τιεν Αν Μεν,
Απαγορευμένη Πόλη, Χουτόνγκ, Θερινά Ανάκτορα, Ναός του Ουρανού

10 Ημέρες
αναχωρηση 27/4/2018

1η-2η μέρα: Αθήνα - Σαγκάη
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για Σαγκάη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο την επόμενη μέρα και παρακολούθηση παράστασης με τα καλύτερα ακροβατικά σόου στον κόσμο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Σαγκάη (Περιήγηση Πόλης)
Κατά τη διάρκεια της σημερινής περιήγησής μας στην πόλη θα επισκεφθούμε τους περίτεχνους Κήπους του Γιού Γιουάν και τον ναό του Βούδα από νεφρίτη, θα κάνουμε μία στάση στην ιστορική περιοχή Σιν Τιαντ Ντι και θα δούμε τον ύψους 420 μέτρων πύργο Τζιν Μάο (δηλαδή Πύργος της Ευημερίας, με σχεδιαστική βάση τον ευοίωνο αριθμό οκτώ 8). Θα συνεχίσουμε με την προβλήτα Μπαντ, γνωστή για τη δυτικού τύπου αρχιτεκτονική της, θα περάσουμε από τη γεμάτη πολυκαταστήματα λεωφόρο Ναντζίνγκ και τέλος θα γνωρίσουμε το SOHO της Σαγκάης, την περιοχή Τιανζιφάνγκ, που έχει μεταμορφωθεί από μία βιομηχανική παραμελημένη περιοχή σε σημείο διασκέδασης και καινοτόμων τάσεων διακόσμησης και αρχιτεκτονικής. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Σαγκάη - Υδάτινες πόλεις - Σιτάνγκ - Χανγκτσόου
Αναχώρηση από τη Σαγκάη με πρώτη επίσκεψη ένα βουδιστικό μοναστήρι. Επόμενη στάση μας η αρχαία υδάτινη πόλη Σιτάνγκ, που μοιάζει σαν να βγαίνει από όνειρο. Εκεί, θα περπατήσουμε στον μακρύ σκεπαστό διάδρομο του κεντρικού καναλιού και θα θαυμάσουμε τα παμπάλαια σπιτάκια και τα στενά δρομάκια. Συνεχίζουμε για το Χανγκτσόου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Χανγκτσόου - Κρουαζιέρα στην λίμνη Σιχού - Σιάν
Η σημερινή μέρα ξεκινάει με βαρκάδα στην ειδυλλιακή λίμνη Σιχού (Δυτική λίμνη) με τις κατάφυτες όχθες, τα πέτρινα γεφύρια και τα περίπτερα-παγόδες. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο απ΄ όπου θα πετάξουμε για το Σιάν, την πρώτη αρχαία πρωτεύουσα της "Αυτοκρατορίας του Κέντρου" και αφετηρία του Δρόμου του Μεταξιού. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μετά το δείπνο θα παρακολουθήσουμε το φημισμένο θέαμα μουσικής και χορού της δυναστείας των Τανγκ (Tang Dynasty Show).

6η μέρα: Σιάν (Πήλινος Στρατός, Περιήγηση πόλης) - Πεκίνο
Πρωινή ξενάγηση στον διάσημο Πήλινο Στρατό - το μεγαλύτερο ταφικό κτέρισμα της ανθρωπότητας, που αποτελείται από 8.099 πήλινα αγάλματα στρατιωτών και αλόγων, στις φυσικές τους διαστάσεις. Ακολουθεί η περιήγησή μας στην πόλη για να δούμε τα καλοδιατηρημένα τείχη της δυναστείας των Μινγκ, τον Πύργο της Καμπάνας και την Παγόδα της Μεγάλης Χήνας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Πεκίνο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Πεκίνο (Σινικό Τείχος, Ιερός Δρόμος, Αυτοκρατορική Νεκρόπολη, Ολυμπιακές εγκαταστάσεις)
Πρωινή εκδρομή στο θρυλικό Σινικό Τείχος. Με μήκος 8.850 χιλιομέτρων (και κατά μια πιο σύγχρονη μέτρηση, το συνολικό του μήκος με όλες τις διακλαδώσεις φθάνει τα 21.196 χιλιόμετρα), το Σινικό Τείχος αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα. Ακολουθεί επίσκεψη στην Αυτοκρατορική Νεκρόπολη και τον Ιερό Δρόμο με τα μυθικά ζώα-φύλακες των τάφων. Στη συνέχεια θα γίνει μία ολιγόχρονη επίσκεψη σε εργαστήριο μαργαριταριών και κατά την επιστροφή, θα σταματήσουμε για να φωτογραφήσουμε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις και ειδικότερα την περίφημη "Φωλιά του Πουλιού" - το Ολυμπιακό Στάδιο, όπου φιλοξενήθηκαν τα αγωνίσματα του στίβου καθώς και οι τελετές των Ολυμπιακών Αγώνων το 2008. Δείπνο με τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Πεκίνο (Πλατεία Τιεν Αν Μεν, Απαγορευμένη Πόλη, Χουτόνγκ)
Με αφετηρία την ιστορική πλατεία Τιεν Αν Μεν, εκεί όπου βρίσκεται το Μαυσωλείο του Μάο, θα περάσουμε στην Απαγορευμένη Πόλη, στην οποία ζούσαν για 500 περίπου χρόνια οι αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ και των Τσινγκ. Το συγκρότημα της Απαγορευμένης Πόλης καλύπτει μια έκταση 720.000 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει περισσότερα από 980 κτίρια - παλάτια, παγόδες, ιδιωτικά δώματα του αυτοκράτορα και των παλλακίδων, μαρμάρινους διάδρομους, τοξοειδείς γέφυρες. Αφού ξεναγηθούμε στα κυριότερα δωμάτια (όπως την αίθουσα του θρόνου και τα δωμάτια των παλλακίδων), θα συνεχίσουμε για τα περίφημα Χουτόνγκ, τις παλιές γειτονιές γύρω από την Απαγορευμένη Πόλη, με τα παραδοσιακά μονώροφα σπίτια τους. Δοκιμάστε μία βόλτα με αμαξίδια περιμετρικά της λίμνης και χαλαρώστε σε ένα από τα υπέροχα καφέ της περιοχής. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: Πεκίνο (Θερινά Ανάκτορα, Ναός του Ουρανού) - Πτήση για Αθήνα
Τα θερινά ανάκτορα της φιλόδοξης αυτοκράτειρας Τζου Χσι (Σι Ξι) με τις περίτεχνες γέφυρες και τη γραφική λίμνη, απέχουν μόλις 12 χιλιόμετρα από το Πεκίνο. Εκεί θα θαυμάσουμε τον σκεπαστό διάδρομο των 700 μέτρων, όμορφα ζωγραφισμένο με μυθολογικές παραστάσεις και στο τέλος του να δεσπόζει το περίφημο "Μαρμάρινο Καράβι". Τελευταία μας στάση, ο Ναός του Ουρανού, σύμβολο της Δυναστείας των Μινγκ και το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της Κίνας. Ακολουθεί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

10η μέρα: Άφιξη στην Αθήνα

Σημειώσεις:

  •     Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με μικρότερη συμμετοχή, με μία μικρή επιβάρυνση.
  •     Η ροή του προγράμματος μπορεί ν' αλλάξει για την καλύτερη έκβαση του.
  •     Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση και ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων.

Δώρο: Βόλτα με παραδοσιακές άμαξες στα Χουτόνγκ, επίσκεψη στον Ιερό Δρόμο

Αναχωρήσεις/
Τιμές κατ’ άτομο

3,23/2 & 9,23/3 &
6, 27/4 & 18/5

Σε δίκλινο δωμάτιο

€1.245

Επιβάρυνση μονόκλινου

+€370

Φόροι αεροδρομίων, βίζα,
ατομική ασφαλιστική κάλυψη

+€750

Τοπικοί φόροι για φιλοδωρήματα, αχθοφορικά
και φόρους εσωτερικών πτήσεων
(καταβάλλονται μόνο στη Κίνα)

+ €85

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται:

  •  Αεροπορικά εισιτήρια μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  •  Ξενοδοχεία 5* και 4* στο Πεκίνο)
  •  Ημιδιατροφή καθημερινά
  •  Παρακολούθηση ακροβατικού σόου στη Σαγκάη
  •  Παράσταση Tang Dynasty Show στο Σιάν με δείπνο
  •  Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με πάπια Πεκίνου
  •  Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται
  •  Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  •  Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  •  Φόροι αεροδρομίων, Βίζα Εισόδου στην Κίνα, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη: 750€
  •  Τοπικοί φόροι: 85 € κατ' άτομο, πληρωτέοι στην Κίνα
  •  Δείπνο την ημέρα επιστροφής

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία ή αντίστοιχα:

  •     2 νύχτες Σαγκάη – Northern ή Mingde Grand 5*
  •     1 νύχτα Χανγκτσόου - Zhejiang International  5*
  •     1 νύχτα Σιάν - Grand Noble Hotel 5*
  •     3 νύχτες Πεκίνο – Novotel Xinqiao Hotel 4*

Ενδεικτικές Πτήσεις :
Aeroflot

  • SU2111 Αθήνα 13.20 – Μόσχα 18.25
  • SU  208 Μόσχα 20.00– Σαγκάη 09.45
  • SU  201 Πεκίνο 02.05 – Μόσχα 05.25
  • SU2110 Μόσχα 09.05 – Αθήνα 12.10

Turkish

  • ΤΚ1844 Αθήνα 21.40-Κων/λη 00.15
  • ΤΚ0026 Κων/λη 01.45-Σαγκάη 17.10
  • ΤΚ0021 Πεκίνο 00.50-Κων/λη 06.10
  • ΤΚ1845 Κων/λη 08.35-Αθήνα 09.00