Skip to main content

Πανόραμα Κίνας Χριστούγεννα - Πρωτοχρονιά 2018 από 1650,00

Διάρκεια: 12 Μέρες
Αναχώρηση: 23/12/17-3/1/18
Πεκίνο  - Χανγκτσόου - Σουτσόου  - Σαγκάη  - Ξιάν
Απευθείας πτήσεις με Air China

Ημέρα 1η - 23/12/17: ΑΘΗΝΑ-ΠΕΚΙΝΟ - ΞΙΑΝ
Άφιξη στο αεροδρόμιο και πτήση – μέσω ενδιάμεσου σταθμού - στην αυτοκρατορική πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο και στην συνέχεια για το Ξιάν.
Ημέρα 2η - 24/12/17: ΞΙΑΝ - Άφιξη - Δείπνο στο Παλάτι των Tang & Μοναδικό Σόου με Κινέζους χορευτές
Άφιξη το πρωί στο Ξιάν.  Έναν από τους πιο ιστορικούς τόπους της Κίνας, κόμβο του δρόμου του μεταξιού και πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας επί τρεις δυναστείες. Αυτό όμως που κάνει το Σιάν μοναδικό είναι ότι είναι η πρώτη πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας και φιλοξενεί τον τύμβο του αυτοκράτορα Τσιν Σι Χουανγκ. Ο τύμβος στον οποίο βρέθηκαν οι διάσημοι πήλινοι στρατιώτες είναι στην πραγματικότητα ένας, ακόμα ανεξερεύνητος, δαίδαλος αιθουσών που ακόμα οι αρχαιολόγοι δεν έχουν καταφέρει να χαρτογραφήσουν πλήρως. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας & υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση. Το βράδυ θα δειπνήσουμε στο “Παλάτι των Tang”, όπου θα παρακολουθήσουμε ένα μοναδικό σόου από Κινέζους χορευτές, το οποίο θεωρείται το καλύτερο της χώρας. Διανυκτέρευση.
Ημέρα 3η - 25/12/17: ΞΙΑΝ - Πήλινος Στρατός - Παγόδα Άγριας Χήνας
Μετά το πρωινό μας θα ανεβούμε στα αρχαία τείχη της πόλης με τους Πύργους της Καμπάνας και του Τύμπανου από όπου μπορούμε να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τον διάσημο Πήλινο Στρατό, που στεγάζεται σε τρείς τάφρους - στεγασμένες αίθουσες/μουσείο- με χιλιάδες πολεμιστές, άλογα και άμαξες σε φυσικό μέγεθος από ψημένο πηλό. Ο Πήλινος Στρατός ήρθε στο φως το 1974, τυχαία, από κάποιον αγρότη της περιοχής 33 χιλιόμετρα έξω από την Σιάν και μόλις 1,5 από τον τάφο του Qin Shi Huang (πρώτου αυτοκράτορα Qin). Αποτελείται από 8099 αγάλματα που απεικονίζουν μορφές ανθρώπων και αλόγων στις φυσικές τους διαστάσεις. Θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στα αξιοθέατα της πρωτεύουσας των έντεκα δυναστειών  για να δούμε την παγόδα της Άγριας Χήνας, το πρώτο Βουδιστικό Μοναστήρι και το ιστορικό Τζαμί της πόλης , χτισμένο την εποχή του Μάρκο Πόλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.
Ημέρα 4η - 26/12/17: ΞΙΑΝ - ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ (αεροπορική πτήση) –  Κρουαζιέρα στη λίμνη Σιχού
Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για την  ομορφότερη πόλη της Κίνας, το Χανγκτσόου, το οποίο υπήρξε μια από τις αρχαίες πρωτεύουσες της χώρας. Φθάνοντας θα επισκεφθούμε μια φυτεία τσαγιού, για να δούμε τα μυστικά του πράσινου τσαγιού μέσα στην πατρίδα του, αφού είναι γνωστό ότι η Κίνα είναι εκεί που καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά το τσάι. Επόμενη μας στάση ο Ναός Λινγκίν, ένα από τους πλουσιότερους και παλαιότερους Βουδιστικούς Ναούς, που χτίστηκε την εποχή της Ανατολικής Δυναστείας των Τζιν. Στη συνέχεια  θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία αξέχαστη κρουαζιέρα στη γραφικότατη λίμνη Γουέστ, που περιβάλλεται από πυκνή βλάστηση και δάση και τις παγόδες - περίπτερα! Ακολουθεί δείπνο δυτικού τύπου σε επιλεγμένο εστιατόριο. σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.
Ημέρα 5η - 27/12/17: ΧΑΝΤΖΟΟΥ – ΣΟΥΤΣΟΟΥ 150 χλμ
Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για την «Βενετία της Ανατολής», το γραφικό Σου Τσόου. Πέτρινες γέφυρες, παγόδες και υπέροχοι κήποι είναι μερικά από τα ξεχωριστά σημεία της όμορφης «Πόλης των Νερών», όπως την αποκαλούν οι Κινέζοι. Ξενάγηση στους Κήπους του Μαέστρου των Διχτύων και τους κυβερνητικούς κήπους. Επόμενη μας στάση το Μεγάλο Κανάλι, ένα από τα παλαιότερα και μεγαλύτερα ολόκληρης της χώρας.Στη συνέχεια θα επισκευθούμε ένα εργοστάσιο μεταξωτών. Ακολουθεί δείπνο δυτικού τύπου σε επιλεγμένο εστιατόριο. σε τοπικό εστιατόριο. Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση και διανυκτέρευση.
Ημέρα 6η - 28/12/17: ΣΟΥΤΣΟΟΥ – ΣΑΓΚΑΗ 100 χλμ
Μετά το πρωινό μας μεταφορά στη μεγαλύτερη πόλη και λιμάνι της Κίνας, τη Σανγκάη, που θεωρείται κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας της Κίνας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση και υπόλοιπο ημέρας ελέυθερο. Για το βράδυ θα παρακολουθήσουμε ένα φαντασμαγορικό σόου με ακροβατικά, το οποίο θεωρείτε ως ένα από τα καλύτερα του κόσμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 7η - 29/12/17: ΣΑΓΚΑΗ - Ξενάγηση Πόλης & Επίσκεψη στο Εθνικό Μουσείο
Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας στα σπουδαία αξιοθέατα της πόλης. Η Σαγκάη ξεκίνησε σαν πόλη των ψαράδων και σήμερα είναι το οικονομικό και βιομηχανικό μέλλον της Κίνας και ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου. Το πιο εκπληκτικό αξιοθέατο είναι η ίδια η πόλη με την εκπληκτική θέα και από τις δύο πλευρές του ποταμού, με τα επιβλητικά Βρετανικά κτίρια στη δυτική όχθη και τα φουτουριστικά κτίρια της Pudong στην Ανατολή. Μεταξύ των άλλων θα δούμε τις παλιές συνοικίες αποικιοκρατών, τους κήπους των Μανδαρίνων, το Ναό του Βούδα, θα θαυμάσουμε τη κρεμαστή γέφυρα Νανπού και θα καταλήξουμε στην άλλη πλευρά της πόλης όπου και θα δούμε τους πανύψηλους ουρανοξύστες της πόλης μεταξύ των άλλων και το 3ο υψηλότερο κτίριο του κόσμου. Στη συνέχεια θα δούμε το Tέμπλο Tζέιντ, την κατοικία του “Γιου” με τους γραφικότατους κήπους και λίμνες και το αποικιακό Mπουντ με την εμπορική οδό Nanjing. Τέλος θα επισκεφτούμε το εκπληκτικό Εθνικό Μουσείο της πόλης με μοναδικά εκθέματα της Κίνας και των Δυναστειών της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 8η - 30/12/17: ΣΑΓΚΑΗ - ΠΕΚΙΝΟ – Δείπνο με πάπια Πεκίνου
Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε την πτήση για Πεκίνο. Έπειτα, θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο και θα αξιοποιήσουμε τον ελεύθερό μας χρόνο με μια πρώτη βόλτα στους εμπορικούς δρόμους της πόλης. Ιδανική είναι μια βόλτα στη λεωφόρο Wangfujing, αλλά και μια επίσκεψη στη τεχνητή λίμνη και στις γύρω pub, καφετέριες και εστιατόρια με τις τοπικές σπεσιαλιτέ. Άλλη μια πρότασή μας είναι η επίσκεψη στα χουτόνγκ για μια βόλτα με τις ποδήλατο-άμαξες όπου θα απολαύσουμε τον αυθεντικό τρόπο ζωής των Κινέζων στο Πεκίνο. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα εξαίρετο δείπνο σε παραδοσιακό κινέζικο εστιατόριο με κυρίως πιάτο τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου.Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 9η - 31/12/17: ΠΕΚΙΝΟ - Πλατεία Τιεν Αν Μεν - Απαγορευμένη Πόλη – Ναός του Ουρανού
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση μας στο Πεκίνο. Το Πεκίνο είναι μια από τις τέσσερις μεγάλες αρχαίες πρωτεύουσες της Κίνας και έχει περίπου 14.500.000 κατοίκους. Τη σημερινή μέρα θα επισκεφτούμε τη πλατεία Τιεν Αν Μεν, τη διασημότερη και μεγαλύτερη πλατεία του κόσμου. Η Τιεν Αν Μεν αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών αλλά και ντόπιων, που κάθε ξημέρωμα συνωστίζονται εδώ, προκειμένου να παρακολουθήσουν την επίσημη τελετή έπαρσης της σημαίας από στρατιωτικό άγημα. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το Μαυσωλείο του Μάο τσε Τούνγκ, τα κτίρια του Εθνικού Μουσείου, του Λαϊκού Κοινοβουλίου και το Μνημείο των Ηρώων του Λαού. Στη συνέχεια θα ξεναγηθούμε στην Απαγορευμένη Πόλη, η οποία ήταν κινεζικό αυτοκρατορικό παλάτι από τη Δυναστεία Μινγκ μέχρι το τέλος της Δυναστείας Κουίνγκ.  Είναι πλέον δημόσιο μουσείο γνωστό ως το Παλάτι Μουσείο με μια μεγάλη συλλογή κινέζικης τέχνης. Η πόλη περιβάλλεται από τείχη και τάφρο και μετράται σε 960 μέτρα σε μήκος και 760 μέτρα σε πλάτος. Μόνο μετά τη πτώση της δυναστείας των Μινγκ άνοιξε για τους απλούς ανθρώπους. Από το 1987, καταχωρήθηκε από την UNESCO ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Tέμπλο του Oυρανού, τον Kυκλικό Nαό με την τριπλή σκεπή, σύμβολο που απεικονίζει διεθνώς το Πεκίνο, περίφημο δείγμα αρχιτεκτονικής της Kίνας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 10η - 01/01/18: ΠΕΚΙΝΟ  - Σινικό Τείχος – Νεκρόπολη -  Ναός Λάμα
Πρωινό και η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στο καμάρι της Κίνας, το Σινικό Τείχος. Το Σινικό τείχος, είναι μια κινεζική οχύρωση που χτίστηκε από το τέλος του 14ου αιώνα μέχρι την αρχή του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, προκειμένου να προστατευθεί η Κίνα από τις επιδρομές από τις μογγολικές και τουρκικές φυλές. Το πρώτο σημαντικό τείχος της Κίνας χτίστηκε κατά τη διάρκεια του πρώτου αυτοκράτορα της βραχύβιας Δυναστείας Τσιν. To τείχος που μπορεί να δει κανείς σήμερα χτίστηκε κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ, σε πολύ μεγαλύτερη έκταση από τα παλαιότερα τείχη και με τη χρήση υλικών μεγαλύτερης αντοχής. Όνειρο και επιταγή για κάθε Κινέζο είναι το σταθεί έστω και μία φορά ψηλά στο Σινικό τείχος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Νεκρόπολη  Σισανλίνγκ, που Βρίσκεται σε μια τοποθεσία 40χμ βορειοδυτικά του Πεκίνου και περιλαμβάνει 13 βασιλικούς τάφους της Δυναστείας των Μινγκ. Χτίστηκε από το 1409-1644, καταλαμβάνει  40τ.χλμ. και είναι θαμμένοι εκεί 13 από τους 16 αυτοκράτορες της Δυναστείας των Μινγκ. Για να πλησιάσουμε τους τάφους, θα διασχίσουμε την Ιερά Οδό, η οποία είναι στρωμένη με άσπρο μάρμαρο και έχει ζωγραφιές και αγάλματα από φιγούρες ανθρώπων και ζώων στις δύο πλευρές. Θα επισκευθούμε τον περίφημο Ναό του Λάμα, κτισμένος το 1694 αρχικά έως Βασιλικό Παλάτι. Τελικά μετατράπηκε σε Θιβετιανό Ναό των Βουδιστών φιλοξενόντας το μεγαλύτερο Βούδα του κόσμου φτιαγμένο από σανδαλόξυλο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 11η - 02/01/18: ΠΕΚΙΝΟ  -  Καλοκαιρινό Παλάτι - Λίμνη Κουμίνγκ
Μετά το πρωινό μας επίσκεψη στο Kαλοκαιρινό παλάτι με τις περίτεχνες γέφυρες και τη γραφική λίμνη, το οποίο υπήρξε για 800 χρόνια η κατοικία των αυτοκρατόρων της δυναστείας των Tσινγκ. Θα έχουμε μια βόλτα  στη λίμνη Kουμίνγκ, θα περπατήσουμε στο μεγαλύτερο σκεπαστό εσωτερικό διάδρομο στον κόσμο, ένα πραγματικό έργο κομψοτέχνημα με άπειρα έργα ζωγραφικής  και  στη συνέχεια θα φωτογραφίσουμε  το μαρμάρινο κτίριο αναψυχής σε σχήμα πλοίου, το οποίο κατασκευάστηκε με εντολή της πρώην παλλακίδας και μετέπειτα χήρας αυτοκράτειρας Tσέου Xι  καθώς  και το γιγάντιο μπρούτζινο βόδι, το οποίο αποτελεί ένα δείγμα εκπληκτικής μεγαλοπρέπειας της Kινέζικης γλυπτικής. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση στα δωμάτια σας τα οποία είναι εξσφαλισμένα μέχρι αργά το απόγευμα όπου θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα.
Ημέρα 12η - 03/01/18: ΠΕΚΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ
Άφιξη στην Αθήνα γεμάτοι αξέχαστες εμπειρίες και εικόνες που θα μας μείνουν αλησμόνητες για μια ζωή.

ΔΙΚΛΙΝΟ /
ΤΡΙΚΛΙΝΟ
ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΦΟΡΟΙ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ
ΒΙΖΑ /
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
1650 € 2100 € 400 € 50 €
  • Οι παραπάνω τιμές ισχύουν για τις πρώτες 10 θέσεις.
  • Έκπτωση 100 € κατά άτομο για κρατήσεις μέχρι 31/10/17
  • Αεροπορικά εισιτήρια από/προς Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα : + 150 €
  • Οι τιμές είναι κατά άτομο σε €

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ με Air China:

  • 23/12: ΑΘΗΝΑ - ΠΕΚΙΝΟ             1310  #0430  
  • 24/12: ΠΕΚΙΝΟ - ΞΙΑΝ                 0755   1005  
  • 26/12: ΞΙΑΝ - ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ      1140  1350
  • 30/12: ΣΑΓΚΑΗ - ΠΕΚΙΝΟ           1255   1515  
  • 03/01: ΠΕΚΙΝΟ - ΑΘΗΝΑ             0230   0720  

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

  • Απαιτείται βίζα εισόδου για την Kίνα , η οποία εκδίδεται από την Αθήνα και θα χρειαστούμε αυτούσιο το διαβατήριο σας και 1 φωτογραφία έγχρωμη σε λευκό φόντο (δείτε εδώ τις προδιαγραφές) το αργότερο 10 μέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.Tο διαβατήριο σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην χώρα. Θα πρέπει να συμπληρώσετε και την αίτηση που θα βρείτε εδώ.

Yγειονομικές Προφυλάξεις:

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Το νερό δεν είναι πουθενά πόσιμο και συνιστούμε το εμφιαλωμένο.

Περιλαμβάνονται

  •     Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με επιστροφή με Air China
  •     Διαμονή σε 4*/5* ξενοδοχεία
  •     Ημιδιατροφή
  •     Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα
  •     Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  •     Έμπειρος Έλληνας αρχηγός / συνοδός από Αθήνα
  •     Επαγγελματίες διπλωματούχοι τοπικοί ξεναγοί
  •     Όλες οι μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια / ξενοδοχεία εξωτερικού
  •     Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
  •     Ταξιδιωτικά έντυπα / χάρτες
  •     Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

  •     Φόροι αεροδρομίων / Βίζα Εισόδου / Ταξιδιωτική Ασφάλεια: 450 €
  •     Φιλοδωρήματα