Skip to main content

ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΙΝΑ (10 μέρες) Καλοκαίρι 2015 από 1199,00

ΣΑΓΚΑΗ – ΞΙΤΑΝΓΚ – ΧΑΝΓΚΤΣΟΟΥ - ΣΟΥΤΣΟΟΥ - ΠΕΚΙΝΟ
Λίμνη Γουέστ - Σινικό Τείχος- Απαγορευμένη Πόλη - Tιέν Aν Mεν – Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων - Ναός του Ουρανού- Πύργος JinMao

 

1η μέρα: Αθήνα – πτήση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Σαγκάη.  Ολονύχτια πτήση.

2η μέρα: Σαγκάη

Άφιξη στην Σαγκάη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Αργότερα θα παρακολουθήσουμε μία παράσταση με τα καλύτερα ακροβατικά σόου στον κόσμο.

Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου..

3η μέρα: Σαγκάη - Περιήγηση Πόλης

Σήμερα το πρωί θα περιηγηθούμε στην τεράστια αυτή πόλη. Θα επισκεφθούμε τον Kήπο Γιού Γιουάν, την παγόδα Λούνγκ Χουά, την περιοχή Μπουντ, το μουσείο, τις υπέροχες πλατείες και τις παλιές συνοικίες. Αργότερα επίσκεψη στον πύργο της τηλεόρασης, ένα από τα ψηλότερα κτίρια του κόσμου , για να απολαύσουμε μια συγκλονιστική θέα της πόλης. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

4η μέρα: Σαγκάη – Σουτσόου – Σαγκάη

Πρωινή οδική αναχώρηση για το κοντινό Σουτσόου, την πόλη του νερού, του ρυζιού και του μεταξιού, που είναι κτισμένη σε 14 κανάλια, με 350 καμπυλωτές πέτρινες γέφυρες και 12 μεγάλες παγόδες. Με ιστορία 6.000 χρόνων αποτελεί κέντρο μεγάλης πολιτιστικής σπουδαιότητας. Η "Βενετία της Ανατολής" όπως τη χαρακτήρισε ο Μάρκο Πόλο όταν την επισκέφθηκε, είναι φημισμένη για τους κήπους - μινιατούρες των αρχοντικών της. Ένας μικρόκοσμος, ζωντανός μάρτυρας μιας άλλης εποχής μας αποκαλύπτεται στον κήπο του "Μαέστρου των διχτυών", τον μικρότερο και ωραιότερο της πόλης. Στην βαρκάδα μας που ακολουθεί θα απολαύσουμε τη θέα των καναλιών με τις σειρές των λευκών παλιών σπιτιών, ενώ στο τέλος της περιήγησής μας θα φωτογραφήσουμε από το παρακείμενο πάρκο την Παγόδα της Λευκής Τίγρης που βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο. Επιστροφή στην Σαγκάη. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

5η μέρα: Σαγκάη – Ξιτάνγκ – Χανγκτσόου

Το πρωί θα συνεχίσουμε με το βουδιστικό μοναστήρι με το άγαλμα του βούδα και θα αναχωρήσουμε οδικώς για το Ξιτάνγκ, την αρχαία πόλη της Κίνας που μοιάζει σαν να βγαίνει από όνειρο. Θα περπατήσουμε στο μακρύ σκεπαστό διάδρομο του κεντρικού καναλιού - το πιο φημισμένο τμήμα της πόλης – και θα θαυμάσουμε τα μικρά, παμπάλαια σπίτια στα στενά δρομάκια της. Αργότερα αναχωρούμε για το Χανγκτσόου. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

6η μέρα: Χανγκτσόου – Κρουαζιέρα στην Λίμνη Ξιχού – Πεκίνο

Η πρωινή μας βαρκάδα στην ειδυλλιακή λίμνη Ξιχού (Δυτική λίμνη) με τις κατάφυτες όχθες και τα περίπτερα-παγόδες, θα μας χαρίσει αξέχαστες στιγμές.

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για τη μεγαλοπρεπή πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, μια πόλη 18.000.000 κατοίκων. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

7η μέρα: Πεκίνο - Σινικό Τείχος – Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων                

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για μία ολοήμερη εκδρομή με πρώτη στάση στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων όπου θα μάθουμε βήμα προς βήμα τη διαδρομή όλων των αυτοκρατόρων της δυναστείας τον Μινγκ. Αργότερα θα αναχωρήσουμε για μια επίσκεψη στο Σινικό Τείχος, χαρακτηρισμένο από την Unesco ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Η συνολική του έκταση σύμφωνα με τελευταίες μετρήσεις είναι 8.851 χλμ. και αποτελεί το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα υπέροχο δείπνο με τη νοστιμότατη πάπια του Πεκίνου σε τοπικό εστιατόριο.

8η μέρα: Πεκίνο - Απαγορευμένη Πόλη – Πλατεία Τιεν Αν Μεν – Μογγολικοί Χοροί  

Πρωινό και αναχώρηση για την ιστορική πλατεία Τιεν Αν Μεν που είναι η καρδιά του Πεκίνου. Εκεί βρίσκεται και το Μαυσωλείο του Μάο. Μπροστά της υψώνονται τα τείχη της Απαγορευμένης Πόλης όπου και θα επισκεφτούμε. Έχει έκταση 720.000 τ.μ. και αριθμεί 980 κτίρια. Εδώ ζούσαν για περίπου 500 χρόνια οι αυτοκράτορες της δυναστείας των Μινγκ και των Τσινγκ. Θα περάσουμε την κεντρική πύλη και περπατώντας θα ξεναγηθούμε στα κυριότερα δωμάτια και θα μάθουμε για την ιστορία αυτής της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Tο βράδυ θα έχουμε δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με παραδοσιακούς μογγολικούς χορούς

9η μέρα: Πεκίνο - Θερινά Ανάκτορα – Ναός του Ουρανού

Σήμερα θα επισκεφθούμε το Καλοκαιρινό Παλάτι με τις περίτεχνες γέφυρες και την γραφική λίμνη. Μόλις 12 χιλιόμετρα βόρεια του Πεκίνου, στο αυτοκρατορικό πάρκο στις όχθες της λίμνης Κουνμίνγκ, βρίσκονται τα Θερινά Ανάκτορα της φιλόδοξης αυτοκράτειρας Τζου Χσι. Άφιξη και «Μακρύς Περίπατος» τον οποίο θα διαβούμε, είναι ένας σκεπαστός διάδρομος 700 μέτρων κατά μήκος της βόρειας όχθης της λίμνης, με ξύλινες κολόνες και ζωγραφισμένη οροφή με μυθολογικές σκηνές. Στο τέλος του διαδρόμου βρίσκεται το περίφημο «Μαργαριταρένιο Καράβι». Αφήνουμε το Καλοκαιρινό Παλάτι και συνεχίζουμε για το τέμπλο του Ουρανού, ένα από τα πιο συμβολικά κτίρια της Δυναστείας των Μινγκ και το μοναδικό κυκλικό κτίσμα όλης της Κίνας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο οπού πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Ολονύχτια πτήση.

10η μέρα: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

 

Αναχωρήσεις

19/06, 10/07, 25/07, 08/08, 14/8

05/09, 23/10

Τιμή κατ’ άτομο

Δίκλινο Δωμάτιο

1199 €

1320 €

Επιβάρυνση μονόκλινου

260 €

260 €

Οι τιμές εμπεριέχουν έκπτωση έγκαιρης κράτησης 30 ημέρες πριν την αναχώρηση. Ισχύουν για προκαθορισμένο αριθμό θέσεων

 

Ενδεικτικές Πτήσεις:

QR204 ATHDOH 1915 2345
QR870 DOHPVG 0045 1450
QR895 PEKDOH 0150 0525
QR201 DOHATH 0725 1200

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία:

Σαγκάη - Merry Hotel Shanghai 4*
Χανγκτσόου - Zhejiang International Hotel 5*
Πεκίνο -Beijing Hunan Hotel 5*

 

Περιλαμβάνονται:  

 

  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Φιλοξενία σε ξενοδοχεία 5* και 4* στην Σαγκάη
  • Πρωινό και πέντε ευρωπαϊκού τύπου δείπνα στα ξενοδοχεία (από τα επτά συνολικά)
  • Παρακολούθηση ακροβατικού σόου στη Σαγκάη
  • Μογγολικοί χοροί στο Πεκίνο με δείπνο
  • Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο με πάπια Πεκίνου
  • Πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια του εξωτερικού και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, είσοδοι, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έμπειρος Αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Φόροι αεροδρομίων, Βίζα Εισόδου στην Κίνα, Φιλοδωρήματα , Αχθοφορικά, Ατομική ασφαλιστική κάλυψη 690 €
  • Τοπικοί φόροι 75 € περίπου κατ' άτομο, πληρωτέοι στην Κίνα

Σημειώσεις:

  • Το ταξίδι εκτελείται με ελάχιστη συμμετοχή 15 ατόμων, Σε περίπτωση που η συμμετοχή είναι μικρότερη (10 άτομα) το ταξίδι δεν ακυρώνεται και εκτελείται με επιβάρυνση 99 € κατ’ άτομο

Ταξιδιωτικά έγγραφα:

  • Απαιτείται βίζα εισόδου για την Kίνα, η οποία εκδίδεται από την Αθήνα και χρειάζεται αυτούσιο το διαβατήριο σας και 1 φωτογραφία έγχρωμη σε λευκό φόντο το αργότερο 20 μέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού.
  • Tο διαβατήριο σας πρέπει να έχει 6μηνη ισχύ από την είσοδο σας στην χώρα και να φέρει την υπογραφή του κατόχου

Υγειονομικές Προφυλάξεις:

  • Δεν απαιτούνται εμβόλια ή άλλου είδους προληπτική αγωγή. Το νερό δεν είναι πουθενά πόσιμο και συνιστούμε το εμφιαλωμένο