Skip to main content

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΦΡΙΚΗ 12/01/2013

Σαφάρι στην Τανζανία και στην Κένυα
Ζανζιβάρη & Μομπάσα

14 Ημέρες

Αναχώρηση : 12.01.13

Η Τανζανία αποτελείται από ένα ηπειρωτικό τμήμα, το πρώην βρετανικό έδαφος της Τανγκανίκας, και από ένα νησιωτικό τμήμα, πρώην βρετανικό προτεκτοράτο, που περιλαμβάνει τα νησιά Ζανζιβάρη. Το 1/3 της χώρας είναι εθνικά πάρκα και καταφύγια θηραμάτων. Στο έδαφός της βρίσκεται το υψηλότερο όρος της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο.

H Κένυα είναι η πιο ελκυστική και οργανωμένη από τουριστική άποψη χώρα ολόκληρης της ανατολικής Αφρικής και προσφέρει τις αυθεντικότερες όψεις της αφρικανικής ζωής.Επισκέπτεστε το σημαντικότερο σε ζώα πάρκο της Κένυας το Μασάι Μάρα και τις πολύ πλούσιες σε πανίδα λίμνες Νακούρου και Ναϊβάσα. Δεν παραλείψαμε το τουριστικό παραθαλάσσιο θέρετρο της χώρας τη Μομπάσα.

Η μεγάλη μετανάστευση των Γκνου.

Τα γκνου (wildebeest) είναι είδος μεγάλης αντιλόπης. Τον Ιούνιο οι αγέλες τους διανύουν μια απόσταση 960 χιλιομέτρων από την Τανζανία μέχρι την Κένυα διασχίζοντας τα ποτάμια Σερενγκέτι και Μάρα αναζητώντας τα βοσκοτόπια που θα τα φιλοξενήσουν έως τον Οκτώβριο. Και τότε, καθώς αρχίζει η περίοδος των βροχοπτώσεων και ξαναπρασινίζουν οι πεδιάδες της Τανζανίας, τα χορτοφάγα ζώα παίρνουν το δρόμο της επιστροφής. Στο δρόμο της επιστροφής (από τα μέσα Δεκεμβρίου έως το τέλος Φλεβάρη ) θα παρατηρήσουμε τη μετανάστευση των γνού στα πάρκα της Τανζανίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΝΤΑΡ ΕΛ ΣΑΛΑΜ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Νταρ Ελ Σαλάμ της Τανζανίας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΤΑΡ ΕΛ ΣΑΛΑΜ – ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Τανζανίας και ανταπόκριση με την πτήση για το τροπικό νησί της Ζανζιβάρης, το μαγικό αφρικανικό νησί των Σουαχίλι, των αραβικών παραμυθιών και των μπαχαρικών, εκεί όπου ο Αραβικός πολιτισμός αναμειγνύεται με τον Αφρικανικό. Το όνομά της προέρχεται από την περσική λέξη zangh που σημαίνει νέγρος και το bar που σημαίνει ακτή, δηλαδή "Ακτή των Νέγρων". Σταυροδρόμι πολιτισμών, λάφυρο κάθε λογής κατακτητών, από τους σουλτάνους της Αραβίας ως τους Άγγλους αποικιοκράτες, το σμαραγδένιο αυτό νησί του Ινδικού, λίγα μόνο μίλια ανοιχτά των ακτών της Τανζανίας και 60 νότια του Ισημερινού, διατηρεί το δικό του χρώμα και ακολουθεί τη δική του πορεία. Η όλη ατμόσφαιρα αποπνέει έναν αέρα ξεπερασμένης μεγαλοπρέπειας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ ( Stonetown - Εθνικό πάρκο Jojani )

Σήμερα θα δούμε την περίφημη Stone town, την παλιά πόλη και «ποτιλιτιστική» καρδιά της Ζανζιβάρης η οποία προστατεύεται από την Unesco. Ελάχιστα έχει αλλάξει τα τελευταία 200 χρόνια, διατηρώντας, στενά γραφικά δρομάκια, κτίρια, τζαμιά, παζάρια, γεμάτα αρώματα και εικόνες παλαιών ετών. Στην συνέχεια θα μεταβούμε στο μοναδικό εθνικό πάρκο της Ζανζιβάρης το δάσος Jojani. Θα έχουμε την ευκαιρία να περιπλανηθούμε ανάμεσα σε σπάνιας ομορφιάς χλωρίδα και πανίδα. Διανυκτέρευση

4η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ – ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ

Αναχώρηση αεροπορικώς για Αρουσα, και από κει οδικώς για το πάρκο Σερενγκέτι, στο οποίο ζουν προστατευμένα χιλιάδες δείγματα της αφρικανικής πανίδας. Το Σερενγκέτι είναι η προέκταση του πάρκου Μασάι Μάρα της Κένυας και καλύπτει μια έκταση 14.760 km2. Από το 1981 περιλαμβάνεται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Μια διαφορετική ημέρα μας περιμένει σήμερα. Το σαφάρι στην Τανζανία είναι από τα πιο εντυπωσιακά, γιατί τα πάρκα της θεωρούνται από τα πιο άγρια και πλούσια. Το Σερενγκέτι είναι ένα από τα πλουσιότερα πάρκα του κόσμου, αφού έχει 35 είδη ζώων που μεταναστεύουν κάθε χρόνο από το Βορρά στο Νότο. Εδώ νοιώθει κανείς το κάλεσμα της Αφρικής, ακούγοντας τους βρυχηθμούς των άγριων ζώων στη διάρκεια του μαγευτικού ηλιοβασιλέματος που θα απολαύσουμε κάνοντας σαφάρι. Εγκατάσταση και διανυκτέρευση σε lodge.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ

Το σαφάρι μας συνεχίζεται και σήμερα και οι εκπλήξεις διαδέχονται η μια την άλλη. Οι αχανείς πράσινες πεδινές εκτάσεις, που διακόπτονται από "νησίδες" γρανιτένιων λόφων, προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση μεγαλείου στον επισκέπτη. Διανυκτέρευση στο lodge

 

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΡΕΝΓΚΕΤΙ- ΝΓΚΟΡΟΝΓΚΟΡΟ

Αναχωρούμε σήμερα για το διάσημο Νγκορονγκόρο, μια τοποθεσία από τις γοητευτικότερες της Αφρικής, με τον απέραντο κρατήρα του που φιλοξενεί μια τεράστια ποικιλία θηρίων. Η διαδρομή είναι μοναδική. Eικόνες, ήχοι και μυρωδιές μιας φύσης που δύσκολα συναντάμε στον πλανήτη καθώς κατευθυνόμαστε στο πιο διάσημο πάρκο, που στην πραγματικότητα είναι η μεγαλύτερη καλντέρα του κόσμου. Ο κρατήρας Νγκορονγκόρο καλύπτει μια έκταση 260 km2 και το πάρκο 8.300 km2. Φιλοξενεί περίπου 40.000 ζώα (ζέβρες, γκνου, γαζέλες, βουβάλια, λιοντάρια, ελέφαντες, ρινόκερους, ιπποπόταμους, τσακάλια, ιμπάλα, τσίταχ, λεοπαρδάλεις κλπ.). Είναι ένας τόπος ανυπέρβλητης ομορφιάς και μοναδικού μεγαλείου – ένας πραγματικός κήπος της Εδέμ, αφού εκτός από τις χιλιάδες ζώα διαθέτει πλούσια βλάστηση, ρυάκια, ποτάμια και στο κέντρο του τη Λίμνη Magadi με πανέμορφα υδρόβια πτηνά. Δεν είναι όμως μόνο η άγρια ζωή που εντυπωσιάζει στην Τανζανία. Τα αρχαιολογικά ευρήματα έδειξαν ότι ο άνθρωπος έζησε εδώ πριν από 3,6 εκατομμύρια χρόνια, γεγονός που θα διαπιστώσουμε σε μια τοποθεσία κοντά στο Νγκορονγκόρο, την οποία θα επισκεφθούμε.Πρόκειται για το φαράγγι Olduvai, το λίκνο των πρώτων ανθρώπων του πλανήτη μας, στις σπηλιές του οποίου βρέθηκαν κρανία και οστά από τα πρώτα ανθρωποειδή όντα που εμφανίστηκαν στη γη. Το Olduvai αποκαλείται από τους επιστήμονες "η κοιτίδα της ανθρωπότητας", αφού πιστεύουν ότι στην περιοχή αυτή το πρώτο ανθρωποειδές όρθωσε το ανάστημά του και χρησιμοποίησε σαν εργαλεία τα χέρια του. Διανυκτέρευση σε lodge.

7η ΗΜΕΡΑ: ΝΓΚΟΡΟΝΓΚΟΡΟ – ΛΙΜΝΗ ΜΑΝΙΑΡΑ

Αναχώρηση για το εθνικό πάρκο της Λίμνης Μανιάρα στην Τανζανία, έναν πραγματικό παράδεισο της φύσης. Το πάρκο έχει έκταση 330 km2, εκ των οποίων τα 230 km2 καλύπτει η λίμνη. Είναι γνωστό κυρίως για τους ελέφαντες και τα λιοντάρια του, που ξεκουράζονται στα κλαδιά των δέντρων στις όχθες της λίμνης (Tree climbing lions), καθώς και για την ποικιλία στα είδη των πουλιών (πάνω από 380 είδη). Διανυκτέρευση σε επιλεγμένο lodge.

8η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΗ ΜΑΝΙΑΡΑ – ΜΟΜΠΑΣΑ

Αναχώρηση για το διάσημο παραθεριστικό θέρετρο, τη Μομπάσσα, το μεγαλύτερο λιμάνι στην ανατολική Αφρική, που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού. Μας περιμένουν ημέρες ξεγνοιασιάς στις εξωτικές παραλίες με τις κάτασπρες αμμουδιές, κάτω από τον καυτό ήλιο ή στη σκιά ενός φοίνικα. Διανυκτέρευση στην Μομπάσα.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ (Ξενάγηση)

Το 1498 αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Μομπάσα ο Βάσκο ντα Γκάμα, κατευθυνόμενος προς τις Ανατολικές Ινδίες. Εν συνεχεία οι Πορτογάλοι τη λεηλάτησαν και εγκατέστησαν εδώ την πρωτεύουσα των εδαφών που είχαν κατακτήσει. Το 1698 κατελήφθη από τους Άραβες, ύστερα από μια μακρόχρονη πολιορκία, κατόπιν περιήλθε στην κυριαρχία των σουλτάνων της Μασκάτ (1793) και αργότερα των σουλτάνων της Ζανζιβάρης (1828). Το 1887 κατακτήθηκε από την Αγγλική Εταιρεία των Ανατολικών Ινδιών και το 1895 έγινε πρωτεύουσα του προτεκτοράτου της Ανατολικής Βρετανικής Αφρικής. Γύρω από το φρούριο, το οποίο έχει κτιστεί από Πορτογάλους το 16ο αι., εκτείνεται η παλιά πόλη με την ενδιαφέρουσα αραβική συνοικία. Η πόλη έχει παραδοσιακό ύφος και η παλιά πόλη παραμένει όπως ήταν στα μέσα του 19ου αιώνα. Θα έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τις αγορές σας, να περιπλανηθείτε στην πόλη και να γευθείτε όλες τις ιδιόρρυθμες αλλά και πολύ εύγεστες λιχουδιές της. Μην ξεχάσετε να δοκιμάστε σε ένα από τα πολυάριθμα εστιατόρια κρέας ζέβρας, που είναι και η σπεσιαλιτέ της πόλης. Υποκύψτε στην επιμονή των πλανόδιων πωλητών της παραλίας και αγοράστε εντυπωσιακά πολύχρωμα παρεό για σας και τους φίλους σας. Χαρείτε τη θάλασσα και τα μαγευτικά τοπία με τους τεράστιους φοίνικες.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΜΟΜΠΑΣΑ – ΛΙΜΝΕΣ ΝΑΚΟΥΡΟΥ & ΝΑΪΒΑΣΑ

Μεταφορά αεροπορικώς στο Ναϊρόμπι & συνεχίζουμε για τη λίμνη Νακούρου με τα ροζ φλαμίγκος. Σαφάρι στη λίμνη. Η λίμνη Nakuru είναι ένα χάρμα οφθαλμών! Κάθε χρόνο χιλιάδες φλαμίνγκο ξεκουράζονται στα νερά της. Τα φλαμίνγκο επιλέγουν τη λίμνη Nakuru λόγω της άλγης που συγκεντρώνεται στην επιφάνειά της και τους προσφέρει άφθονη τροφή. Όποιος περάσει από τη λίμνη δεν μπορεί να μην θαυμάσει αυτό το ιδιαίτερα όμορφο θέαμα. Η Nakuru είναι ένα από τα αγαπημένα θέματα των φωτογράφων που ασχολούνται με την άγρια φύση, αλλά και διάσημο θέμα σε ταξιδιωτικά περιοδικά Διανυκτέρευση σε Lodge στην περιοχή της λίμνης Ναϊβάσα.

11η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΜΝΕΣ ΝΑΚΟΥΡΟΥ & ΝΑΪΒΑΣΑ - ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ

Αναχώρηση για ένα από τα πλουσιότερα πάρκα της Κένυας, το Μασάι Μάρα. Η διαδρομή μας μέσα από την περιοχή των Μασάι θα μας μείνει αξέχαστη. Η διαμονή μας γίνεται σε Lodge, όπου θα νιώσουμε έντονη την αίσθηση της Αφρικανικής ζούγκλας σε ρυθμούς τελείως διαφορετικούς από τους δικούς μας. Στη διάρκεια της ημέρας θα επιδοθούμε σ’ ένα σαφάρι , όπου θα αναζητήσουμε άγρια ζώα που ζουν στο πάρκο αυτό.

12η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ

Εφοδιαστείτε με καπέλο, φωτογραφικές μηχανές και πολλά φιλμ. Θα αναζητήσουμε λιοντάρια, καμηλοπαρδάλεις, ζέβρες, αγριογούρουνα, γαζέλες, στρουθοκαμήλους ρινόκερους και αγέλες γκνού. Διανυκτέρευση στο Lodge με πλήρη διατροφή.

13η ΗΜΕΡΑ: ΜΑΣΑΪ ΜΑΡΑ - ΝΑΙΡΟΜΠΙ

Επιστροφή οδικώς στο Ναϊρόμπι και πανοραμική περιήγηση της πόλης μεγάλων κοινωνικών και πολιτιστικών αντιθέσεων. Επιβλητικά κτίρια δυτικού πολιτισμού και περίχωρα με πρωτόγονα κτίσματα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πόλη της ανατολικής Αφρικής, τη νεότερη, την πιο μοντέρνα, την ταχύτερα αναπτυσσόμενη. Ζωντανή, κοσμοπολίτικη, ενδιαφέρουσα και πολύβουη, πνιγμένη στις βοκαμβίλιες, την ονομάζουν "Πόλη του ήλιου" ή "Πόλη των λουλουδιών". Δείπνο στο παραδοσιακό εστιατόριο με κυνήγι Αφρικής, το περίφημο Carnivore.

14η ΗΜΕΡΑ: ΝΑΙΡΟΜΠΙ – ΑΘΗΝΑ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση για Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού

Σημείωση : Για την ομαλή εκτέλεση του προγράμματος η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες χωρίς να παραληφθεί κάτι από τα παραπάνω

 

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

3.380 κατ’ άτομο στο δίκλινο

 

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 680 €

 

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ξενοδοχεία 5* στη Ζανζιβάρη & στο Ναϊρόμπι, 4* Sup. στη Μομπάσα και προσεκτικά επιλεγμένα lodges στοσαφάρι
  • Πλήρης διατροφή στα πάρκα, ημιδιατροφή στη Ζανζιβάρη, στο Ναϊρόμπι δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο All Incusive στη Μομπάσα
  • Δείπνο Καρνίβορε στο Ναϊρόμπι της Κένυας
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τοπικός ξεναγός
  • Έλληνας αρχηγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός – βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :

  • 570 ευρώ που αναλύονται : Φόροι αεροδρομίων & επιβάρυνση καυσίμων, Φιλοδωρήματα & αχθοφορικά, Επιπλέον πακέτο ταξιδιωτικής ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμούλόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων.
  • Βίζες Τανζανίας και Κένυας (εκδίδονται και πληρώνονται κατά την είσοδο σας στις 2 χώρες με κόστος 50 € έκαστη)