Skip to main content

ΕΙΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Βόρεια Κένυα. Στα ίχνη του πρώτου ανθρώπου | Μάρτιος - Νοέμβριος 2023 από 2690€

12/3, 24/7, 31/8, 20/10, 21/11    Διάρκεια: 13,16 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Διαμονή στο Ναϊρόμπι σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή.
  • Περιλαμβάνεται δείπνο στο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι.
  • Στην ενδοχώρα της Κένυα μένουμε σε τοπικά lodges, με πλήρη διατροφή (πρωινό-γεύμα-δείπνο)
  • Οι διανυκτερεύσεις μας στην ενδοχώρα κατανέμονται ως εξής: Μαραλάλ δύο (2) διαν/σεις, Λοϊγιανγκαλάνι δύο (2) διαν/σεις, Μάρσαμπιτ δύο (2) διαν/σεις, Σαμπούρου δύο (2) διαν/σεις, Σουίτ Γουότερς μία (1) διαν/ση.
  • Στην επέκταση στη Μομπάσα περιλαμβάνονται τρεις (3) διανυκτερεύσεις σε all inclusive ξενοδοχείο πολυτελείας στην παραλία Ντιάνι Μομπάσα.
  • Επίσκεψη στους Καταρράκτες Τόμσον καθοδόν προς το Μαραλάλ.
  • Περιπατητικό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Μαραλάλ.
  • Επίσκεψη και διαμονή στην περιοχή της λίμνης Τουρκάνα, η μεγαλύτερη ερημική λίμνη στον κόσμο.
  • Γνωρίζουμε τοπικές φυλές στη διάρκεια της εξερεύνησης της κενυάτικης ενδοχώρας. Συναντάμε τις φυλές Ελ Μόλο,  Σαμπούρου, Ρέντιλ, Γκάμπρα. Βρισκόμαστε άλλωστε στη φυσική συνέχεια της Κοιλάδας Όμο, της γειτονικής Αιθιοπίας, και οι φυλές που γνωρίζουμε είναι συγγενικές φυλές των αντίστοιχων φυλών της Κοιλάδας Όμο.
  • Επισκεπτόμαστε την έρημο Τσάλμπι και την όαση Καλάτσα.
  • Σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Μάρσαμπιτ.
  • Διπλό σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Σαμπούρου με τη μοναδική πανίδα.
  • Περιηγούμαστε σε μεγάλο μέρος της Μεγάλης Ρηξιγενούς Κοιλάδας με το περίφημο Ρήγμα της Ανατολικής Αφρικής.   
  • Επίσκεψη και σαφάρι στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής Ολ Πετζέτα όπου υπάρχουν τα δύο τελευταία μέλη του επισήμως εξαφανισμένου Βόρειου Λευκού Ρινόκερου.
  • Στην επέκταση του ταξιδιού στη Μομπάσα αεροπορική μεταφορά από το Ναϊρόμπι.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός-συνοδός.

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Ναϊρόμπι, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

2η ημέρα: ΝΑΪΡΟΜΠΙ άφιξη και ξενάγηση (δείπνο στο Κάρνιβορ)

Άφιξη στο Ναιρόμπι και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας.

Αφού ξεκουραστούμε, ξεκινάμε τη γνωριμία με την πόλη. Η εμβληματική πρωτεύουσα της Κένυας (και, παγκοσμίως, των σαφάρι), είναι η μεγαλύτερη πόλη της Ανατολικής Αφρικής, η νεότερη, η πιο μοντέρνα και ταχύτερα αναπτυσσόμενη. Ζωντανή, κοσμοπολίτικη, ενδιαφέρουσα και πνιγμένη στις μπουκαμβίλιες. Την ονομάζουν «Πόλη του ήλιου» ή «Πόλη των λουλουδιών». Στο κέντρο της δεσπόζουν δυτικού τύπου ουρανοξύστες. Βεβαίως υπάρχουν και αποικιοκρατικά κτίρια. Οι δρόμοι της σφύζουν από ζωή. Τα μεγάλα πεζοδρόμια είναι περατζάδες. Τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια, γεμάτα κεφάτο κόσμο είναι μία εμπειρία. Σημειωτέον στο Νοαϊρόμπι σερβίρουν παντού ντόπιο εκπληκτικό καφέ (ίσως τον καλύτερο του κόσμου!).

Επίσης η κουζίνα της Κένυας είναι εξαιρετική – βασίζεται σε ολόφρεσκα λαχανικά και φρούτα και πολύ καλά ψητά κρεατικά και ψαρικά. Κατά την ξενάγησή μας θα επισκεφθούμε μεταξύ άλλων το πολύ ενδιαφέρον Εθνικό Μουσείο του Ναϊρόμπι, που από το 1929 προσφέρει μια ευρύτατη παρουσίαση της πλούσιας κληρονομιάς της χώρας αλλά και ολόκληρης της αφρικανικής ηπείρου.

Δείπνο σε εξαιρετικό τοπικό εστιατόριο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΝΑΪΡΟΜΠΙ – ΝΥΑΧΟΥΡΟΥΡΟΥ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΤΟΜΣΟΝ – ΜΑΡΑΛΑΛ

Σήμερα ξεκινάμε νωρίς το πρωί με προορισμό την ευρύτερη περιοχή Μαραλάλ. Θα ακολουθήσουμε την κατεύθυνση προς Νιαχουρούρου. Κοντά στην πόλη αυτή βρίσκονται και οι ομώνυμοι θεαματικοί καταρράκτες, με ροή μήκους 74 μέτρων. Θα κάνουμε μία σύντομη στάση για να ξεκουραστούμε και να τους απολαύσουμε.

Οι καταρράκτες ονομάζονται και… Τόμσον. Τους «βάφτισε» έτσι, προς τιμήν του πατέρα του, ο βρετανός εξερευνητής Τζόζεφ Τόμσον το 1883, ο πρώτος Ευρωπαίος που τους εντόπισε. Ο Τόμσον ήταν επίσης ο πρώτος λευκός που περπάτησε στην Κένυα από τη Μομπάσα μέχρι τη Λίμνη Βικτώρια στις αρχές της δεκαετίας 1880. Οι καταρράκτες Τόμσον αναφέρονται και στην αστυνομική νουβέλα «Ο άνδρας με το καφέ κοστούμι» (1924) της Άγκαθα Κρίστι.

Μετά από αυτή τη στάση και το γεύμα, θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας προς την Μαραλάλ. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο κατάλυμά μας, λίγο έξω από την πόλη μέσα στην υπέροχη φύση της Κένυας. Η Μαραλάλ είναι μία περιοχή με μεγάλο γεωλογικό, φυλετικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Είναι η πρωτεύουσα των Σαμπούρου, βρίσκεται πάνω στη Μεγάλη Ρηξιγενή Κοιλάδα της Κεντρικής Αφρικής και σχετίζεται με τον μεγάλο ηγέτη της Κένυας, Γιόμο Κενυάτα…

Τακτοποίηση στο lodge μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΜΑΡΑΛΑΛ: Καταφύγιο Άγριας Ζωής

Σήμερα θα αφιερώσουμε την ημέρα μας στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής της Μαραλάλ. Η ίδια η τοποθεσία καταρχάς έχει μεγάλο ενδιαφέρον: η Μεγάλη Ρηξιγενής Κοιλάδα αποτελεί το φυσικό σύνορο της φυλής Σαμπούρου που είναι οι κάτοικοί της. Η εν λόγω κοιλάδα είναι ένα κολοσσιαίο ρήγμα, που αρχίζει από τον Ιορδάνη Ποταμό στο Ισραήλ και καταλήγει στη Μοζαμβίκη. Το ρήγμα είναι τόσο μεγάλο και βαθύ, ώστε είναι ορατό ακόμη και από την επιφάνεια της Σελήνης, με τους μελετητές να εκτιμούν πρόκειται για την αρχή της διάσπασης της Αφρικής όπως τη γνωρίζουμε και τη γέννηση ενός νέου ωκεανού, μια διαδικασία που εκτιμάται πως θα ολοκληρωθεί σε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια χρόνια από σήμερα.

Κατά μήκος του ρήγματος υψώνονται πανύψηλα βουνά και πολλά ηφαίστεια, δημιουργούνται τεράστιες λίμνες, ποτάμια και θεαματικοί καταρράκτες. Τα εδάφη της κοιλάδας είναι έρημοι, σαβάνες, τροπικά δάση. Η πανίδα και η χλωρίδα είναι εκπληκτικές.

Η φυλή των Σαμπούρου «κυριαρχεί» στην περιοχή, φυλή ημινομαδική που ασχολούνται με την κτηνοτροφία και το εμπόριο. Στην περιοχή των Σαμπούρου πέρασε αρκετά χρόνια της ζωής του και ο πατέρας και εθνάρχης της Κένυας, Γιόμο Κενυάτα (1891-1978). Ο Κενυάτα, μετέπειτα πρώτος πρωθυπουργός της ανεξάρτητης Κένυας και πρόεδρος της χώρας, είχε συλληφθεί ως ηγετικό μέλος της Εξέγερσης των Μάου Μάου (1952-60) και είχε φυλακιστεί για 9 χρόνια. Απελευθερώθηκε το 1961 και λίγους μήνες πριν κρατήθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Μαραλάλ μαζί με την οικογένειά του. Το σπίτι όπου κρατήθηκε σήμερα είναι μουσείο και ονομάζεται «Σπίτι του Γιόμο Κενυάτα».

Και τέλος οι άλλοι διάσημοι κάτοικοι της πόλης είναι οι καμήλες! Τις εκτρέφουν οι Σαμπούρου, τις εμπορεύονται και κάθε χρόνο διοργανώνεται στην πόλη το Διεθνές Ντέρμπι Καμήλας το οποίο συγκεντρώνει καμηλιέρηδες και θεατές από όλο τον κόσμο!

Διανυκτέρευση στην περιοχή της Μαραλάλ.

 

5η ημέρα: ΜΑΡΑΛΑΛ – ΛΟΪΓΙΑΓΚΑΛΑΝΙ (λίμνη ΤΟΥΡΚΑΝΑ)

Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία ακόμη μεγάλη διαδρομή μέσα στη φύση της Βόρειας Κένυας με τελικό προορισμό την πανέμορφη ηφαιστειακή λίμνη Τουρκάνα. Στόχος είναι να βρούμε διαθέσιμες τις παραδοσιακές αχυρένιες καλύβες της λίμνης. Αυτές οι στρογγυλές καλύβες βρίσκονται πάνω στις όχθες και λόγω του σχήματος και των υλικών κατασκευής τους είναι δροσερές, σκιερές και ιδανικές για χαλάρωση και ξεκούραση.

Η Τουρκάνα είναι η μεγαλύτερη ερημική λίμνη στον κόσμο, αποτελεί φυσικό σύνορο της Κένυας με την Αιθιοπία και περιβάλλεται από ηφαίστεια. Ονομάζεται και Λίμνη Νεφρίτη λόγω των γαλαζοπράσινων νερών της. Καλύπτει 6.405 τετραγωνικά χιλιόμετρα, έχει πολλούς κροκόδειλους και αποτελεί μνημείο της UNESCO. Άφιξη στο Λοϊγιακαλάνι, στην όχθη της Τουρκάνα, μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge, ελεύθερος χρόνος, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΛΟΪΓΙΑΓΚΑΛΑΝΙ (λίμνη ΤΟΥΡΚΑΝΑ): φυλή Ελ Μόλο

Σήμερα η ημέρα είναι ελεύθερη για να απολαύσουμε το υπέροχο φυσικό φαινόμενο της λίμνης. Θα γνωρίσουμε τη φυλή Ελ Μόλο που κατοικεί εκεί και θα εξερευνήσουμε το όρος Νγκίρο που οι αμμώδεις πρόποδές του βρέχονται από τη λίμνη. Θα επισκεφτούμε προαιρετικά το Μουσείο της Ερήμου, θα κολυμπήσουμε, θα κάνουμε βαρκάδα και θα εξερευνήσουμε τη γραφική παραλίμνια πόλη των Σαμπούρου, Λογιανγκαλάνι, η οποία ανακαλύφθηκε μόλις… τη δεκαετία του 1960. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΛΟΪΓΙΑΓΚΑΛΑΝΙ (λίμνη ΤΟΥΡΚΑΝΑ) – έρημος ΤΣΑΛΜΠΙ – ΒΟΡΕΙΟ ΧΟΡΡ – ΟΑΣΗ ΚΑΛΑΤΣΑ (φυλή ΓΚΑΜΠΡΑ) – ΜΑΡΣΑΜΠΙΤ

Σήμερα κατευθυνόμαστε βόρεια προς τα σύνορα της Κένυας με την Αιθιοπία. Θα επισκεφτούμε τη φυλή Γκάμπρα στην έρημο Τσάλμπι. Η έρημος είναι σχετικά μικρή και ανήκει στην Κοιλάδα του Βορείου Χορ. Σχηματίστηκε στην Πλειόκαινο Εποχή δηλαδή τη γεωλογική εποχή η οποία εκτείνεται από τα 5,3 μέχρι τα 2,5 εκατομμύρια χρόνια πριν. Μέχρι τότε ήταν λίμνη που έβρεχε τα ηφαίστεια της περιοχής Μάρσαμπιτ. Η λίμνη σταδιακά έσβησε τα ηφαίστεια και αποξηράνθηκε, αφήνοντας έκθετο τον πυθμένα της, δηλαδή τη σημερινή έρημο.

Εμείς κατευθυνόμαστε προς την όαση Καλάτσα. Πρόκειται για μία μικρή περιοχή γεμάτη βλάστηση, με φοίνικες και ακακίες, στην οποία κατοικεί η νομαδική φυλή Γκάμπρα, την εποχή της ξηρασίας. Οι Γκάμπρα είναι Σομαλοί ιδιοκτηνοτρόφοι, οι οποίοι έφτασαν στην Καλάτσα τον 15ο αιώνα για λόγους επιβίωσης μέσα στην ξηρασία. Ζουν σε λυόμενες καλύβες από ξύλα, χόρτα και δέρμα καμήλας, και εκτρέφουν και εμπορεύονται καμήλες και αγελάδες. Όλα αυτά θα τα δούμε στην όαση όπου και θα γνωρίσουμε τους Γκάμπρα ενώ θα δούμε από τους Γκάμπρα και παραδοσιακούς χορούς της φυλής τους. Εν συνεχεία θα μεταφερθούμε στη γειτονική πόλη Μάρσαμπιτ όπου θα καταλύσουμε. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΜΑΡΣΑΜΠΙΤ: σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Μάρσαμπιτ

Η ευρύτερη περιοχή της όασης ονομάζεται Μάρσαμπιτ που σημαίνει «κρύα τοποθεσία». Η αλήθεια είναι πως το κλίμα είναι δροσερό και υπάρχει πολύ πυκνή βλάστηση. Ας μην ξεχνάμε πως βρισκόμαστε μέσα σε όαση. Γύρω γύρω υπάρχει έρημος αλλά η Μάρσαμπιτ είναι γεμάτη με καταπράσινα εθνικά πάρκα. Εδώ κατοικούν Σαμπούρου και Ρέντιλ. Θα δούμε τα πλουμιστά ρούχα και κοσμήματα των δύο φυλών και θα οδεύσουμε, αν ο καιρός το επιτρέπει προς τις ηφαιστειακές λίμνες της περιοχής.

Το πανέμορφο Εθνικό Πάρκο Μάρσαμπιτ είναι ένα από τα τελευταία καταφύγια για τους λεγόμενους ελέφαντες-ταύρους με τους τεράστιους χαυλιόδοντες, ποικίλα είδη πτηνών και ερπετά. Μπορείτε να απολαύσετε πεζοπορίες στο πυκνό δάσος, στεφανωμένο στην ομίχλη, μαζί με βόλτες με καμήλα, παρατήρηση πουλιών και επισκέψεις στα «πηγάδια που τραγουδούν». Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΜΑΡΣΑΜΠΙΤ – ΣΑΜΠΟΥΡΟΥ (σαφάρι)

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και συνεχίζουμε την εξερεύνησή μας, αυτή τη φορά προς την περιοχή Σαμπούρου και το Εθνικό Πάρκο Σαμπούρου, το διασημότερο εθνικό πάρκο της Κένυα, μετά το Μασάι Μάρα. Το απόθεμα πανίδας του Πάρκου είναι πραγματικά ξεχωριστό με τις μεγάλες αυτοκρατορικές ζέβρες, τις αντιλόπες με τον ψηλό λαιμό που στέκονται στα πίσω πόδια όταν τρέφονται, οι αντιλόπες με την αρχαιοελληνική ονομασία Όρυξ και τα θανατηφόρα κέρατα, οι σομαλικοί στρουθοκάμηλοι με τα μπλε πόδια...

Παράλληλα, η περιοχή ας μην ξεχνάμε πως είναι ηφαιστειακή και γι’ αυτό όπου κι αν κοιτάξουμε μέσα στο πάρκο ανοίγεται μπροστά μας ένα γεωλογικό υπερθέαμα. Λάβα, βράχια, απότομα κοψίματα, εντυπωσιακά χρώματα, προϊστορικά ποτάμια συνθέτουν ένα τοπίο - μάθημα γεωλογικής ιστορίας!

Μεταφορά και τακτοποίηση στο lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΣΑΜΠΟΥΡΟΥ: σαφάρι – φυλή Σαμπούρου

Σήμερα η ημέρα περιλαμβάνει ένα εντυπωσιακό σαφάρι στο προστατευόμενο πάρκο των Σαμπούρου. Θα δούμε πολλά άγρια ζώα να ζουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον: λεοπαρδάλεις, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, λιοντάρια, εξαιρετικά σπάνιες αντιλόπες-γαζέλες με ψηλό λαιμό, αντιλόπες-κούντου, απίστευτα πτηνά, ακόμα και κροκοδείλους στον ποταμό Εβάσο Νίρο.

Ολόκληρη η περιοχή έχει πάρει το όνομά της από τη φυλή των Σαμπούρου. Οι Σαμπούρου θεωρούνται «ξαδέρφια» των περίφημων Μασάι. Ζουν από την ιδιοκτηνοτροφία και το εμπόριο, είναι ημινομάδες και εκτρέφουν αγελάδες, καμήλες, κατσίκια και πρόβατα.

Ασπάζονται πολυθεϊστικές θρησκείες και οι κοινωνία τους διοικείται από τη γεροντοκρατία. Οι γυναίκες Σαμπούρου ξυρίζουν τα μαλλιά τους, και τυλίγουν μπλε και μοβ υφάσματα στο σώμα τους σαν μπλούζα και φούστα. Οι άνδρες τυλίγουν ροζ υφάσματα σαν φούστα.

Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: ΣΑΜΠΟΥΡΟΥ – ΣΟΥΙΤ ΓΟΥΟΤΕΡΣ: ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΟΛΠΕΤΖΕΤΑ (σαφάρι)

Πρωινό στο lodge και ξεκινάμε για το κεντρικό υψίπεδο της Κένυα όπου θα διασχίσουμε και τη νοητή γραμμή του Ισημερινού. Προορισμός μας είναι η περιοχή Σουίτ Γουότερς όπου το απόγευμα θα απολαύσουμε σαφάρι. Η ευρύτερη περιοχή του Σουίτ Γουότερς και το Καταφύγιο Ολ Πετζέτα θεωρείται το «σπίτι» του περίφημου Βόρειου Λευκού Ρινόκερου, ένα είδος που θεωρείται επισήμως πως έχει εξαφανιστεί καθώς τα δύο μέλη που βρίσκονται σήμερα στο Ολ Πετζέτα είναι και τα δύο θηλυκά. Ίσως κάπου στην απεραντοσύνη της Αφρικής να υπάρχουν, έστω και μη καταγεγραμμένα, περισσότερα μέλη αυτού του υπέροχου ζώου…

Τακτοποίηση στο lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΣΟΥΙΤ ΓΟΥΟΤΕΡΣ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ

Πρωινό στο lodge και στη συνέχεια μεταβαίνουμε οδικώς στο Ναϊρόμπι. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης και επιβίβαση στην πτήση επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.
13η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Επέκταση στη ΜΟΜΠΑΣΑ
Όσοι ταξιδιώτες το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν επέκταση του ταξιδιού στη Μομπάσα και τις εξωτικές παραλίες του Ινδικού Ωκεανού. Στην περίπτωση αυτή, το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

12η ημέρα: ΣΟΥΙΤ ΓΟΥΟΤΕΡΣ – ΝΑΪΡΟΜΠΙ – πτήση για ΜΟΜΠΑΣΑ

Πρωινό στο lodge και στη συνέχεια μεταβαίνουμε οδικώς στο Ναϊρόμπι. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης και πτήση για το διάσημο παραθεριστικό θέρετρο της Κένυα, τη Μομπάσα, το μεγαλύτερο λιμάνι στην Ανατολική Αφρική, που λούζεται από τα γαλαζοπράσινα νερά του Ινδικού. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Διανυκτέρευση.

13η ημέρα: ΜΟΜΠΑΣΑ: ελεύθερη ημέρα

Στο λιμάνι της Μομπάσα αποβιβάστηκε ο φημισμένος θαλασσοπόρος Βάσκο ντα Γκάμα το 1498, καθώς κατευθυνόταν στις Ανατολικές Ινδίες, εγκαινιάζοντας την παρουσία των Πορτογάλων στην περιοχή. Εδώ εγκατέστησαν την πρωτεύουσα των κτήσεών τους στην Ανατολική Αφρική, όχι χωρίς να συγκρουστούν επανειλημμένα με τις πολυάριθμες φυλές της περιοχής. Το 1887 την κυριεύουν οι Άγγλοι και το 1895 εγκαθιστούν εδώ την πρωτεύουσα του προτεκτοράτου της Ανατολικής Βρετανικής. Ημέρα ελεύθερη για να απολαύσουμε το θέρετρο του Ινδικού. Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: ΜΟΜΠΑΣΑ: ελεύθερη ημέρα

Θα περάσουμε ώρες ξενοιασιάς στις ολόλευκες αμμουδιές της Μομπάσα, θα παζαρέψουμε με τους επίμονους πλανόδιους πωλητές και θα απολαύσουμε τροπικά κοκτέιλ κάτω από τους πανύψηλους φοίνικες, προσπαθώντας να «απορροφήσουμε» όσο περισσότερο μπορούμε από την ανεπανάληπτη αύρα του Ινδικού Ωκεανού…

 

15η ημέρα: ΜΟΜΠΑΣΑ (ξενάγηση) – πτήση επιστροφής

Δεν θα μπορούσαμε να φύγουμε από την Μομπάσα χωρίς μια εκτεταμένη ξενάγηση. Σήμερα λοιπόν θα έρθουμε σε επαφή με την απίστευτα πολυσχιδή ιστορία της περιοχής. Το πρόγραμμα μας (check-out στις 11:00) είναι αφιερωμένο στην γνωριμία με το παραθεριστικό θέρετρο της Μομπάσα, στις αφρικανικές ακτές που βρέχονται από τα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Η ίδια η πόλη είναι χτισμένη πάνω σε ένα νησάκι, στην είσοδο ενός μεγάλου κόλπου. Θα κάνουμε μια ξενάγηση στην πόλη και το βασικότερο η ξενάγηση περιλαμβάνει και είσοδο στο περίφημο κάστρο της Μομπάσα. Θα γνωρίσουμε την ενδιαφέρουσα αραβική συνοικία και επίσκεψη στο φρούριο, το οποίο έχει χτιστεί από Πορτογάλους το 16ο αιώνα.

Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για τη πτήση μας για την Ελλάδα.

 

16η ημέρα: Άφιξη σε ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

 

ΤΙΜΕΣ 13 ΗΜΕΡΩΝ

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2690 € 1020 €
  Twin Room 2690 € 1020 €
  Triple Room 2690 € 1020 €
  Single Room 3310 € 1020 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ  :  65 €

 

ΤΙΜΕΣ 16 ΗΜΕΡΩΝ

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3290 € 1020 €
  Twin Room 3290 € 1020 €
  Triple Room 3290 € 1020 €
  Single Room 4140 € 1020 €

Extras

+ ΒΙΖΑ ΚΕΝΥΑΣ  :  65 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* στο Ναϊρόμπι με ημιδιατροφή.
  • Διαμονή σε lodges και ξενοδοχεία βασικών ανέσεων στα σαφάρι, με πλήρη διατροφή.
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία, 4* sup, στην παραλία Ντιάνι της Μομπάσα (μόνο για την επέκταση του ταξιδιού στη Μομπάσα)
  • Δείπνο στο εστιατόριο Carnivore στο Ναϊρόμπι.
  • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις, σαφάρι όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1.020 €.
  • Βίζα Κένυας: 65 € (εκδίδεται ηλεκτρονικά. Για την έκδοση απαιτούνται το λιγότερο δέκα ημέρες. Απαιτούμενα δικαιολογητικά: αίτηση, σκαναρισμένη φωτογραφία τύπου διαβατηρίου, σκαναρισμένο έγχρωμο διαβατήριο).