Skip to main content

Νησιά Γκαλαπάγκος και οι απάτητες ζούγκλες του Αμαζονίου,Εκουαδόρ | Χριστούγεννα 2021 απο 2990,00

24/12   Διάρκεια: 14 ΗΜΕΡΕΣ    -     ένας έξυπνος συνδυασμός Αμαζονίου, νησιών Γκαλαπάγκος, αποικιακών στολιδιών στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ, εξωτικών αγορών και αρχαίων πολιτισμών!

 

Σπάνια για τα Χριστούγεννα προαγορασμένη διαμονή σε πολύ καλό ξενοδοχείο πρώτης κατηγορίας στα νησιά Γκαλαπάγκος. Η υποδομή στα νησιά είναι πολύ χαμηλή. Επιλέξαμε όμως ένα ξενοδοχείο που θα σας αρέσει πολύ. Το βασικότερο έχετε προαγορασμένα δωμάτια την πιο δύσκολη περίοδο του χρόνου. Για να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις τοπικά

Δύο ολοήμερες κρουαζιέρες και snorkeling στα νησιά Γκαλαπάγκος  και επιπλέον ξενάγηση στο κεντρικό νησί και στο σταθμό του Δαρβίνου.

Με τις κρουαζιέρες αυτές θα εισχωρήσουμε στη μαγεία Γκαλάπαγκος. Δροσιζόμαστε με μια βουτιά στον Ειρηνικό, θα κάνουμε  snorkeling, θα γοητευτούμε από τα  μανγκρόβια βλάστηση και θα πιάσουμε φιλίες με τις γιγάντιες χελώνες. Νιώθουμε σαν πρωταγωνιστές σε ταινία κάνοντας μονοήμερες κρουαζιέρες σε κάποια από τα πιο όμορφα νησιά των Γκαλάπαγκος! Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά iγκουάνας, θαλάσσιους λέοντες, καθώς και περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη σπάνιων πουλιών και εξωτικών δέντρων.

Θα εξερευνήσουμε τα νησιά Γκαλαπάγκος, για να δούμε πως οδηγήθηκε ο Δαρβίνος στην ανάπτυξη της θεωρίας της εξέλιξης των ειδών, και πως είναι δυνατόν όταν ένας κόσμος ζει μόνος του να εξελίσσεται με διαφορετικό τρόπο από τον υπόλοιπο πλανήτη, που είναι μέρος του.

Επιπλέον εμπειρίες στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ: 

  • Θα διανυκτερεύουμε στα καλύτερα ξενοδοχεία κάθε πόλης και σε οικολογικά καταλύματα μέσα στα εθνικά πάρκα της ζούγκλας
  • Θα μετακινούμαστε με τα ιδανικά μέσα (κλιματιζόμενα πούλμαν, κανό, πλοιάρια, τρένο) για να απολαμβάνουμε το περιβάλλον και να ξεναγούμαστε άρτια στην ιστορία και στη φύση της χώρας
  • Θα πεζοπορούμε με ασφάλεια και συνοδεία έμπειρων οδηγών μέσα στη ζούγκλα του Αμαζονίου και πάνω στα ηφαίστεια των Άνδεων
  • Θα δούμε τις απόκρυφες γωνιές της χώρας  και θα μαθαίνουμε τα μυστικά της (από τον Αμαζόνιο μέχρι τον οικολογικό παράδεισο των Γκαλαπάγκος.    
  • Θα περάσουμε ξυστά με τρένο από τη Μύτη του Διαβόλου, τον γκρεμό όπου σκοτώθηκαν 2000 εργάτες το 1901 για να κατασκευαστούν οι ράγες
  • Θα περπατήσουμε στο εθνικό πάρκο του επιβλητικού ηφαιστείου Τσιμποράσο, μεγαλύτερο βουνό του Εκουαδόρ.

 

 

1η Ημέρα : Αναχώρηση για το Εκουαδόρ

Συγκέντρωση με την ταξιδιωτική μας ομάδα και πτήση για το Κίτο. Άφιξη στην πρωτεύουσα του Εκουαδόρ (Δημοκρατία του Ισημερινού), μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το Κίτο, είναι μια όμορφη αποικιακή πόλη, χτισμένη σε υψόμετρο 2.850 μέτρων και είναι η δεύτερη πιο ορεινή πρωτεύουσα του κόσμου μετά τη Λα Πας , της Βολιβίας. Το Κίτο βρίσκεται 1 χιλιόμετρο νότια από τη γραμμή του ισημερινού και έγινε έδρα βασιλικής διοικητικής περιφέρειας της Ισπανίας το 1863. Το Εκουαδόρ στην αρχαιότητα κατοικούνταν από γηγενείς προηγμένους πολιτισμούς. Το 1460 προσαρτήθηκε στην αυτοκρατορία των Ίνκα. Το 1531, με την ήττα των Ίνκα από τους Ισπανούς, η αυτοκρατορία έγινε αποικία του ισπανικού στέμματος. Από τότε και ως το 1830 οι ισπανοί άποικοι ήταν η νέα ελίτ και ο γηγενής πληθυσμός αποδεκατίστηκε από τις ασθένειες και το δουλοκτητικό σύστημα. Το 1820 το Εκουαδόρ, μετά από τρεις πολέμους για την Ανεξαρτησία της Νότιας Αμερικής από την Ισπανία προσαρτήθηκε στην, υπό τον Μπολίβαρ ιδρυθείσα, Μεγάλη Κολομβία που περιελάμβανε επίσης την Κολομβία και τη Βενεζουέλα. Το Εκουαδόρ αποσπάσθηκε από την Κολομβία το 1830, ανακηρύχθηκε ανεξάρτητη χώρα και το Κίτο έγινε η πρωτεύουσά του. Σήμερα το Κίτο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Διανυκτέρευση στο Κίτο.

 

2η Ημέρα : Κίτο - Νησιά Γκαλαπάγκος ( τουνελς από λάβα, χελώνες, ιγκουάνας, δίδυμοι κρατήρες ).

Αναχώρηση από το Κίτο με πτήση για Σάντα Κρουζ! Ουσιαστικά, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο από τα νησιά Γκαλάπαγκος και βρίσκεται στο κέντρο του αρχιπελάγους. Ένα άκρως εξωτικό, κομψό και μοντέρνο νησί που υπόσχεται να σας στείλει σε μια επική εξερεύνηση. Η ανάπτυξη ξεκίνησε τον 20ο αιώνα στη Σάντα Κρουζ, όταν έποικοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη μετακόμισαν στην περιοχή μεταξύ Α’ Παγκοσμίου και Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η ποικιλία της γεωλογίας, της άγριας πανίδας και της βλάστησης προσέλκυσε εποίκους. Οι μικρές πόλεις Bellavista και Santa Rosa εγκαταστάθηκαν στα υγρά υψίπεδα, όπου οι αγρότες καλλιεργούσαν αβοκάντο, καφέ, ζαχαροκάλαμο, μπανάνες, πορτοκάλια και λεμόνια. Άφιξη στο λιμάνι Πουέρτο Αγιόρα μέσω ιδιωτικού θαλάσσιου τάξι. Αυτό το λιμάνι είναι η καρδιά και η ψυχή των Νήσων Γκαλάπαγκος, αποτελώντας τον κύριο τουριστικό κόμβο. Θα κατευθυνθούμε στο εθνικό πάρκο που αναζητήσουμε το σήμα κατατεθέν των νησιών. Η εξερεύνηση ξεκινά από εδώ. Εδώ σουν οι γιγάντιες χελώνες και τα ιγκουάνας. Πόσο συχνά έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε μία σήραγγα στερεοποιημένης λάβας; Οι υπόγειες σήραγγες λάβας της Σάντα Κρουζ, που δημιουργήθηκαν μέσα από την διαδικασία ροής και ψύξης του υγρού μάγματος, είναι απλώς συναρπαστικές! Η πιο δημοφιλής είναι η Σήραγγα της Αγάπης, που ονομάστηκε έτσι λόγω της τρύπας στην οροφή της που έχει σχήμα καρδιάς! Στη συνέχεια θα δούμε τους δίδυμους κρατήρες ηφαιστείων. Διανυκτέρευση στη Σάντα Κρούζ.

 

3η Ημέρα : Εξερευνητική κρουαζιέρα ( νησί Σέιμουρ, παραλία Μπάχας)

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση οδικώς για το Κανάλι Itabaca, από όπου με ferry θα φθάσουμε στη νήσο Σέιμουρ. Αυτό το μικρό νησί είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία αλιείας και ίσως ο βασικός λόγος επίσκεψης για πολλούς ταξιδιώτες και ορνιθολόγους που επιθυμούν να παρατηρήσουν ορισμένα από τα πιο παράξενα, σπάνια πουλιά του κόσμου που βρίσκονται αποκλειστικά στα Γκαλάπαγκος. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε με ferry στην ακτή Bachas στο του νησιού Σάντα Κρούζ. Εδώ, το σκηνικό είναι βγαλμένο από ταινία. Κατάλευκη άμμος, καυτός ήλιος, κρυστάλλινα νερά… Δεν χάνουμε ευκαιρία και είμαστε έτοιμοι να επιδοθούμε ξανά σε ένα σύντομο snorkeling για να χαρούμε από κοντά τον πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο! Αφού απολαύσουμε τις βουτιές μας, σιγά σιγά ξεκινάμε για την επιστροφή μας για την Σάντα Κρουζ. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα : Εξερευνητική κρουαζιέρα ( Νήσος Σάντα Κρουζ – εκδρομή στο νησί Σάντα Φε)

Μεταβαίνουμε ακτοπλοϊκώς, από το Πουέρτο Αγιόρα, στο γειτονικό νησί Σάντα Φε. Θα δέσουμε σε έναν πανέμορφο κόλπο, από όπου ξεκινά η βόλτα μας στο νησάκι. Σε μια μικρή αμμουδιά θα συναντήσουμε ολόκληρη αποικία από θαλάσσιους ελέφαντες και, αν είμαστε τυχεροί, ίσως δούμε και το γεράκι των Γκαλάπαγκος. Θα δούμε, ακόμη, ενδημικά ιγκουάνα, ενώ μετά την περιπατητική βόλτα μας θα κάνουμε snorkeling σε τρία διαφορετικά σημεία. Highlight αποτελεί η πανέμορφη ακτή Escondida, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ποικιλία από τροπικά ψάρια, καθώς και θαλάσσιους ελέφαντες εν ώρα κολύμβησης! Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Πουέρτο Αγιόρα και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο μας στην Σάντα Κρουζ για ελεύθερο χρόνο και διανυκτέρευση.

 

5η Ημέρα: Γκαλαπάγκος ( Σταθμός Δαρβίνου) - πτήση για Κίτο

Σήμερα θα πάρουμε την πτήση, που θα μας φέρει πίσω στον πολιτισμό. Πριν όμως την πτήση μας θα κατευθυνθούμε στον ερευνητικό σταθμό «Κάρολος Δαρβίνος». Στην ξενάγησή μας θα μάθουμε τα πάντα για τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών που ανέπτυξε ο Κάρολος Δαρβίνος, αλλά και ιδιαίτερες λεπτομέρειες για τα σπάνια είδη ζώων και πτηνών που κατοικούν στα νησι. Στη. Συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Κίτο. Άφιξη στο Κίτο όπου θα έχουμε χρόνια για μια πρώτη βόλτα με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα: Κίτο ( Ξενάγηση, Σημείο Μηδέν )

Το πρόγραμμα είναι αφιερωμένο στην όμορφη Κίτο, η οποία διαθέτει το καλύτερα διατηρημένο ιστορικό κέντρο σε ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Η Κίτο μαζί με την Κρακοβία (πρωτεύουσα της Πολωνίας) ήταν οι πρώτες πόλεις που χαρακτηρίστηκαν ως μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO. Λίγο έξω από την Κίτο, βρίσκονται το Μνημείο και το Μουσείο που σηματοδοτούν την τοποθεσία της πόλης στον ισημερινό ονομάζονται το Μέσον του Κόσμου ή αλλιώς Σημείο Μηδέν.

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης υπάρχουν σήμερα 130 μνημειακά κτίρια και 5000 ιδιωτικά διατηρητέα σε πολλά και διαφορετικά αρχιτεκτονικά και γλυπτικά-διακοσμητικά στυλ. Στην ξενάγησή μας θα επισκεφτούμε τα σημαντικότερα από αυτά, όπως είναι Εθνική Βασιλική Βότο, η Μεγάλη Πλατεία γνωστή και ως Πλατεία της Ανεξαρτησίας, τα ανάκτορα της Προεδρίας και της Αρχιεπισκοπής, ο ναός της Κομπανίας του Ιησού (των 12 Αποστόλων, δηλαδή) με τον εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο, το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής κ.α. Εν συνεχεία θα ανεβούμε στον λόφο Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, για να απολαύσουμε μία πανοραμική θέα της πρωτεύουσας. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για το «σημείο μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερινός (γεωγραφικό πλάτος 00 0' 0"). Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (=το μέσον του κόσμου) και θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο πόδι στο νότιο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο. Διανυκτέρευση.

 

7η Ημέρα : Κίτο – Αμαζόνιος - Εθνικό Πάρκο Κουγιαμπένο ( 1η εξερεύνηση )

Οι εξερευνήσεις συνεχίζονται σε μέρη διαφορετικά από τα κοινότυπα. Σήμερα θα αφήσουμε πίσω μας την Κίτο. Θα μεταφερθούμε οδικώς στη Λίμνη Αγκρίο κι από κει θα πάμε οδικώς (νοτιοανατολικά) στην Επαρχία Σουκουμπίος. Στη διαδρομή θα περάσουμε από όμορφα ποτάμια και μικρά γραφικά χωριά και θα μπούμε στο δάσος βροχής. Εν συνεχεία θα φτάσουμε στην είσοδο του ποταμού Κουγιοαμπένο. Εκεί έχουμε οργανώσει μια σημαντική συνάντηση με τον φυσιοδίφη - οδηγό ζούγκλας που θα είναι μαζί μας τις επόμενες ημέρες για να μας παρουσιάσει τι πρέπει να προσέχουμε εδώ αλλά και να μας δώσει οδηγίες έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξερευνήσουμε με ασφάλεια αλλά ταυτόχρονα και να απολαύσουμε την αναζήτηση που θα κάνουμε εδώ με τον καλύτερο τρόπο. Βρισκόμαστε στο φυσικό στο Εθνικό Πάρκο Κουγιαμπένο, και οι δραστηριοτητες μας δεν μπορούν να περιμένουν. θα εξερευνήσουμε με κανό το μοναδικό οικοσύστημα της Μεγάλης Λίμνης. Θα πλεύσουμε μέσα στο δάσος βροχής και θα κατευθυνθούμε προς την στεγνή περιοχή για λίγη πεζοπορία. Στόχος είναι θα δούμε παπαγάλους μακάο και τουκάν, δηλαδή τα παραδείσια πτηνά με τα μεγάλα χρωματιστά ράμφη, στο φυσικό τους περιβάλλον. Επίσης θα συναντήσουμε διάφορα είδη μαϊμούδων να μετακινούνται από κλαδί σε κλαδί μέσα στο δάσος. Στη συνέχεια θα εγκατασταθούμε στο λόντζ που θα μας φιλοξενήσει. Η συνέχεια ακόμα πιο χαλαρωτική αφού θα κολυμπήσουμε στη μεγάλη λίμνη για να δούμε εδώ το ηλιοβασίλεμα και πως τα πορτοκαλοκίτρινα χρώματα της δύσης γράφουν πάνω στο νερό και στα πανύψηλα δέντρα.  Διανυκτέρευση στην καρδιά της ζούγκλας.

 

8η Ημέρα : Εθνικό Πάρκο Κουγιαμπένο ( 2η εξερεύνηση, φυλές της περιοχής)

Σήμερα θα πλεύσουμε με κανό τον ποταμό Κουγιαμπένο για να επισκεφτούμε τις τοπικές κοινότητες των ιθαγενών και να γνωρίσουμε την καθημερινότητα και τα έθιμά τους. Επίσης θα επισκεφτούμε τον σαμάνο τη ζούγκλας στο σπίτι του, για να μας μιλήσει και να μας δείξει τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων του δάσους. Ο σαμάνος, παραδοσιακά, εκτελεί χρέη γιατρού στις κοινότητες που ζουν απομακρυσμένες μέσα στα τροπικά δάση ή στις ερήμους. Το απόγευμα θα πάμε επίσης σε μία οικογένεια γηγενών, οι οποίοι θα μας δείξουν στο σπίτι τους πώς φτιάχνουν το παραδοσιακό ψωμί τους από κασάβα (γνωστή και ως μανιόκα ή γιούκα). Το απόγευμα θα πλεύσουμε και πάλι στη Μεγάλη Λίμνη για να απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα και θα κάνουμε μία νυχτερινή πεζοπορία για να ζήσουμε την άγρια φύση μετά τη δύση του ηλίου. Διανυκτέρευση στο Λοντζ.

 

9η Ημέρα : Εθνικό Πάρκο Κουγιαμπένο - ζούγκλα ποταμού Νάπο - Τένα

Συνεχίζουμε σήμερα νοτιότερα προς την πρωτεύουσα της επαρχίας Νάπο, την Τένα σε έναν άλλο ποταμό της Αμαζονίας τον ποταμό Νάπο. Με μια πολύ ενδιαφέρουσα εξωτική διαδρομή θα φτάσουμε στο λοντζ που θα μας φιλοξενήσει σήμερα μπροστά στο ποτάμι.    Ο ποταμός Νάπο βρίσκεται στην καρδιά του Αμαζονίου στο Εκουαδόρ και χαρακτηρίζεται από τις πυκνές ζούγκλες.      Φτάνοντας θα πραγματοποιήσουμε μια βαρκάδα για να αναζητήσουμε στα ψηλά καρδιά εκεί που η άγρια ζωή περνά την περισσότερη ώρα της ημέρας, διάφορα ήδη πιθήκων και παπαγάλων. Ο ποταμός Νάπο πηγάζει στον Ισημερινό ανάμεσα σε τρία ηφαίστεια των ανατολικών Άνδεων, τα Αντισάνα, Σιντσουλάγουα και Κοτοπάξι και στα νερά του ζουν κάιμαν, κορκοδείλους που θα αναζητήσουμε στην διαδρομή μας.

 

10η Ημέρα : Zούγκλα ποταμού Νάπο - Τένα - Μπάνιος – καταρράκτες « το καζάνι του Διαβόλου » - Ριομπάμπα

Οι εμπειρίες διαδέχονται η μια την άλλη συνεχίζουμε για ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Εκουαδόρ και οι πιο θεαματικοί καταρράκτες της χώρας, που είναι οι καταράκτες «Cauldron of the Devil», που πέφτουν από ύψος 80 μέτρων. Μέσω μια στριφογυριστής σκάλας τα σκαλοπάτια της οποίας είναι σκαλισμένα στο βράχο όσοι θέλουν μπορούν να προσεγγίσουν τον καταρράκτη από πολύ κοντά. Στην συνέχεια στο επικεντρό μας η πόλη Μπάνιος όπου θα έχουμε μια χαλαρωτική βολτίτσα - ξενάγηση. Στη συνέχεια μέσω μιας εκπληκτικής διαδρομής οδηγούμαστε στη Ριομπάμπα, την πόλη των 120.000 κατοίκων που είναι χτισμένη σε υψόμετρο 2.750 μ., απέναντι από την επιβλητική σκιά του ηφαιστείου Chimborazo. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Ριομπάμπα– Ηφαίστειο Τσιμποράσο - Αλαούσι - Μύτη του Διαβόλου (με τραίνο) –Ινγκαπίρκα – Κουένκα

Πρωινή αναχώρηση για το ηφαίστεια Τσιμποράσο . Θα αναχωρήσουμε για το εθνικό πάρκο στο οποίο θα περπατήσουμε σε ένα καθαρά περιβάλλον των Άνδεων με τα λάμας και τα αλπάκας να βόσκουν αμέριμνα κάτω από το επιβλητικό βλέμμα του μεγαλύτερου βουνού του Εκουαδόρ με την χιονεσκεπή κορυφή. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Αλαούσι. Φτάνοντας θα εξορμήσουμε με το τρένο στην Ελ Ναρίς ντελ Ντιάμπλο, τη «Μύτη του Διαβόλου». Πρόκειται για ένα απόκρημνο πέρασμα, το οποίο για να καταστεί προσπελάσιμο χρειάστηκε η εγκατάσταση ενός πολύπλοκου συστήματος στις ράγες. Παρότι κατασκευάστηκε στις αρχές του περασμένου αιώνα, προκαλεί θαυμασμό ακόμη και σήμερα. Επιστροφή στο Αλαούσι αφού κάνουμε πρώτα μια στάση στην Ινγκαπίρκα, όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο φρούριο – το πιο σημαντικό μνημείο των Ίνκας στο Εκουαδόρ. Κατόπιν συνεχίζουμε για την Κουένκα. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση στην Κουένκα.

Υπάρχει περίπτωση το τρενάκι να μη λειτουργεί, οπότε η δραστηριότητα αυτή θα αντικατασταθεί με άλλη.

 

12η ημέρα: Κουένκα (ξενάγηση) – Γκουαγιακίλ

Η πόλη ιδρύθηκε από τους Ισπανούς το 1557 και κοσμείται με υπέροχα κτίρια και εκκλησίες του 16ου και του 17ου αιώνα. Τα περισσότερα σπίτια της Κουένκα βρίσκονται στις όχθες των τεσσάρων ποταμών της (Τάρκι, Γιανούκαϊ, Τομεμπάμπα και Ματσινγκάρα). Τα καλντερίμια της, τα πανέμορφα μπαλκόνια και οι κήποι δίνουν στην πόλη αυτή μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η Κουένκα είναι επίσης γνωστή για τα φημισμένα χειροποίητα ψάθινα καπέλα «τοκίλα» ή «καπέλα Παναμά». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησής μας θα διαπιστώσουμε γιατί η πόλη αυτή θεωρείται από τις πιο όμορφες της χώρας. Εντός της ημέρας θα επισκεφθούμε, επίσης, τον αρχαιολογικό χώρο των Ίνκας, Τόδος λος Σάντος, που ανακαλύφθηκε μόλις το 1972, στη γειτονιά Πουμαπούνγκο, ανάμεσα σε σπίτια, δρόμους και μοντέρνα κτίρια. Αναχώρηση οδικώς για το Γκουαγιακίλ. Άφιξη, τακτοποίηση, διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Γκουαγιακίλ(ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

Το Γκουαγιακίλ είναι η μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ και το κύριο λιμάνι της χώρας. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη. Θα περπατήσουμε στην περίφημη Μαλεκόν Σιμόν Μπολίβαρ, όπου θα δούμε την πλατεία Ολμέντο, τον Πύργο του Ρολογιού, τη Ροτόντα, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Φραγκίσκου κ.ά. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην πανέμορφη συνοικία Λας Πένας και θα φτάσουμε στον λόφο Σάντα Άνα, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης.Μετά το πέρας της ξενάγησηςθα μεταβούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

14η ημέρα: Άφιξη στην Aθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2990 € 950 €
  Twin Room 2990 € 950 €
  Triple Room 2990 € 950 €
  Single Room 3810 € 950 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* Στη Ριομπάμπα διαμονή σε παραδοσιακές haciendas.
  • Ξενοδοχεία 3* στα Γκαλαπάγκος, από τα καλύτερα διαθέσιμα στην περιοχή.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στο ηπειρωτικό Εκουαδόρ και τρία μεσημεριανά στα Γκαλαπάγκος κατά τη διάρκεια των εκδρομών (δύο από αυτά σε πακέτο).
  • Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα ελληνικά

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 950 €.
  • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.


Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

24/12/2021

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:35

KL 755

24/12/2021

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΕΚΟΥΑΔΟΡ

10:15

16:15

KL 755

05/01/2022

ΕΚΟΥΑΔΟΡ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

20:00

13:20+1

KL 1581

06/01/2022

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ  – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:05+1