Skip to main content

Νησιά Γκαλάπαγκος Ιούλιος 2020 από 3990,00

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

Αναχωρήσεις : 30/7 - 12 ΗΜΕΡΕΣ

 

Ειδικό Πακέτο: Προγραμματίζω Ανέμελα

  1. Οργανωμένα Ταξίδια με ΜΙΚΡΕΣ ταξιδιωτικές ομάδες Διπλανή θέση κενή στο Πούλμαν
  2. Δυνατότητα κράτησης ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΉ, μέχρι να σας πούμε εμείς ότι πρέπει να αποφασίσετε, και αφού οριστικοποιηθούν οι υγειονομικές διατάξεις που θα ισχύσουν σε κάθε χώρα.
  3. Αν προσβληθείτε από τον COVID-19 πριν ταξιδέψετε αναλαμβάνουμε όλα τα ακυρωτικά και μεταφέρουμε το ταξίδι σας οποιαδήποτε στιγμή νιώθετε καλά για να το πραγματοποιήσετε
  4. Όλες οι πληρωμές καθώς και οι διατυπώσεις μπορούν να γίνονται και ηλεκτρονικά χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία.
  5. Αν θέλετε να μας επισκεφτείτε στα γραφεία μας, ενημερώστε μας τηλεφωνικά πρώτα να κλείσουμε ραντεβού για να είστε πιο άνετα χωρίς κόσμο,  και θα είμαστε εδώ τηρώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας που έχει επιβάλει η Πολιτεία!
  6. Ηλεκτρονικό Τσεκ Ιν στις πτήσεις από εμάς!
  7. Αυστηρή τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων των χωρών
  8. Έχουμε οργανώσει τα προγράμματα έτσι ώστε να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.
  9. Έχουμε μελετήσει και θεσπίσει νέους κανόνες που θα εφαρμόζονται από την συνάντηση μας στο αεροδρόμιο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και θα μας προστατεύουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

1η ημέρα: Αθήνα - Κίτο

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Κίτο, την πρωτεύουσα του Εκουαδόρ και ωραιότερη πρωτεύουσα της Λατινικής Αμερικής, η οποία στέκει στη μέση ενός κάμπου των Άνδεων. Καταχωρημένη από το 1978 στη λίστα με τα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, η πόλη ολοκλήρωσε την ανακαίνισή της το 2006, με τα ιστορικά της θέατρα και τις εκκλησίες να μαγνητίζουν τους επισκέπτες. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση. Ένα φανταστικό ταξίδι μόλις ξεκινά…

 

2η ημέρα: Κίτο (ξενάγηση – «Σημείο Μηδέν»)

 

Ξεκινά η ξενάγησή μας στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε, μεταξύ άλλων, την πλατεία της Ανεξαρτησίας με το Κυβερνητικό Μέγαρο, το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό και το Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο. Θα επισκεφθούμε, επίσης, το Μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου, που είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό αρχιτεκτονικό συγκρότημα της Νότιας Αμερικής, και θα ανεβούμε στο λόφο Ελ Πανεσίγιο («λόφος μικρού ψωμιού») με το τεράστιο άγαλμα της Παρθένας του Κίτο, απ’ όπου θα απολαύσουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια, θα αναχωρήσουμε για το «Σημείο Μηδέν», το σημείο από το οποίο περνά ο Ισημερινός, με γεωγραφικό πλάτος 0. Θα δούμε το μνημείο Μιτάδ ντελ Μούντο (που σημαίνει «το μέσον του κόσμου») και θα φωτογραφηθούμε με το ένα πόδι στο βόρειο ημισφαίριο και με το άλλο στο νότιο! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κίτο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Κίτο – Εθνικό Πάρκο Κοτοπάξι – Κίτο

 

Πρωινή αναχώρηση για τον εθνικό δρυμό Κοτοπάξι, όπου δεσπόζει ο ομώνυμος ηφαιστειακός γίγαντας. Απολαμβάνοντας μια μοναδική διαδρομή, μέρος της οποίας είναι και ο περίφημος Δρόμος των Ηφαιστείων, θα φτάσουμε στον κατάφυτο δρυμό. Από τα ψηλότερα ηφαίστεια στον κόσμο, το Κοτοπάξι (υψόμετρο 5.897 μ.) καλύπτεται σχεδόν όλο τον χρόνο από αιώνια χιόνια και παγετώνες. Το Εθνικό Πάρκο αποτελεί ένα προστατευόμενο οικοσύστημα για τα καμηλοειδή των Άνδεων-βικούνια, λάμα και αλπακά. Μετά τη μοναδική αυτή εμπειρία, συνεχίζουμε οδικώς για το Κίτο με επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Κίτο – πτήση για Σάντα Κρουζ (Νησιά Γκαλάπαγκος)

 

Αναχώρηση από το Κίτο με πτήση για Σάντα Κρουζ! Ουσιαστικά, πρόκειται για το δεύτερο μεγαλύτερο από τα νησιά Γκαλάπαγκος και βρίσκεται στο κέντρο του αρχιπελάγους. Ένα άκρως εξωτικό, κομψό και μοντέρνο νησί που υπόσχεται να σας στείλει σε μια επική εξερεύνηση. Πόσο συχνά έχετε την ευκαιρία να διασχίσετε μία σήραγγαστερεοποιημένης λάβας; Οι υπόγειες σήραγγες λάβας της Σάντα Κρουζ, που δημιουργήθηκαν μέσα από την διαδικασία ροής και ψύξης του υγρού μάγματος, είναι απλώς συναρπαστικές! Η πιο δημοφιλής είναι η Σήραγγα της Αγάπης, που ονομάστηκε έτσι λόγω της τρύπας στην οροφή της που έχει σχήμα καρδιάς!

Η ανάπτυξη ξεκίνησε τον 20ο αιώνα στη Σάντα Κρουζ, όταν έποικοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη μετακόμισαν στην περιοχή μεταξύ Α’ Παγκοσμίου και Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η ποικιλία της γεωλογίας, της άγριας πανίδας και της βλάστησης προσέλκυσε εποίκους. Οι μικρές πόλεις Bellavista και Santa Rosa εγκαταστάθηκαν στα υγρά υψίπεδα, όπου οι αγρότες καλλιεργούσαν αβοκάντο, καφέ, ζαχαροκάλαμο, μπανάνες, πορτοκάλια και λεμόνια.
Άφιξη στο λιμάνι Πουέρτο Αγιόρα μέσω ιδιωτικού θαλάσσιου τάξι. Αυτό το λιμάνι είναι η καρδιά και η ψυχή των Νήσων Γκαλάπαγκος, αποτελώντας τον κύριο τουριστικό κόμβο. Οι καταγάλανες ακτές, τα θαλάσσια σπορ, η πεζοπορία, το κανόε-καγιάκ ή ακόμη και η υποβρύχια γυάλινη βάρκα (για όσους θέλουν να βιώσουν μια αυθεντική εμπειρία του υποβρύχιου κόσμου των Γκαλάπαγκος), είναι μόνο μερικά απ’ όλα όσα θα έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Νήσος Σάντα Κρουζ – Νησος Ισαβέλα

 

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση μέσω ferry boat για το νησί Ισαβέλα. Με την άφιξή μας στο νησί ξεκινάμε για μία εξωτική περιήγηση, για τον γύρο του νησιού αλλά και για… ατελείωτο… snorkeling!
Η Ισαβέλα, είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά Γκαλάπαγκος και συγκαταλέγεται στις περιοχές με την εντονότερη ηφαιστειακή δραστηριότητα στον κόσμο. Η εντυπωσιακή τοποθεσία ενδείκνυται για πολλές θαλάσσιες δραστηριότητες, καθώς το νερό είναι ρηχό, ήρεμο και πολύ καθαρό. Ένα σωστό θαλάσσιο ιερό! Μια σειρά από ροές λάβας έχουν δημιουργήσει μοναδικούς γεωλογικούς σχηματισμούς, ενώ εξίσου μια σειρά από τόξα, καμπύλες και σήραγγες κάτω και πάνω από το νερό αποτελούν μια μοναδική υποβρύχια εμπειρία. Κατά τη στάση μας, θα συναντήσουμε την εξαιρετικά σπάνια -και διάσημη- γαλαζοπόδαρη σούλα (blue-footed booby), θα δούμε θαλάσσιους ελέφαντες να λιάζονται στα βράχια, πελεκάνους να βολτάρουν και πιγκουίνους να στήνονται στο φακό καθώς τους φωτογραφίζουμε σαν ενοχλητικοί… παπαράτσι!
Θα κάνουμε snorkeling σε 2 διαφορετικά σημεία (διάρκειας 45’ το καθένα): εξερευνούμε τις σπάνιες ομορφιές του βυθού, βλέπουμε γιγαντιαία σαλάχια να κολυμπούν αμέριμνα, μικρούς καρχαρίες να συζητούν μεταξύ τους, πανέμορφους αστερίες, ιππόκαμπους, τροπικά πολύχρωμα ψάρια και θαλάσσιες χελώνες! Ζούμε μια πραγματικά συγκλονιστική εμπειρία γεμάτη από εκπληκτικές εικόνες και περιπέτεια!
Η ξενάγησή μας περιλαμβάνει γεύμα στο σκάφος, σνακ, νερό, εξοπλισμό για τις καταδύσεις (μάσκα και βατραχοπέδιλα) και πετσέτες. Μαζί μας φυσικά θα βρίσκεταιέμπειρος αγγλόφωνος τοπικός ξεναγός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Νήσος Ισαβέλα – εκδρομή στο ηφαίστειο Σιέρρα Νέγκρα – Νήσος Σάντα Κρουζ

 

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση οδικώς για μια... απόκοσμη ξενάγηση στο διάσημο ηφαίστειο Σιέρρα Νέγκρα (Sierra Negra). Είναι παγκοσμίως γνωστό ως το ηφαίστειο με τον δεύτερο μεγαλύτερο κρατήρα του κόσμου (11 χλμ. διάμετρος). Βρίσκεται 1.124 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και θεωρείται ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη! Η διαδρομή μας με αυτοκίνητο μας φέρνει στο Εθνικό Πάρκο El Cura: εδώ θα κάνουμε πεζοπορία, θα φωτογραφήσουμε σπάνια πτηνά και πανέμορφες χελώνες ενώ η επίσκεψή μας περιλαμβάνει επίσης και το Μικρό Ηφαίστειο. Στη συνέχεια επιστρέφουμε στην Ισαβέλα, για να πάρουμε κατόπιν το ferry boat για την Σάντα Κρουζ! Επιστροφή στο ξενοδοχείο για χαλάρωση και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: Νήσος Σάντα Κρουζ (ακτή Τορτούγκα - Ερευνητικός Σταθμός Κάρολος Δαρβίνος)

 

Πρωινό ξύπνημα και ερχόμαστε στην εξωτική παραλία Τορτούγκα (που σημαίνει «χελώνα») μέσα από μια κατάφυτη διαδρομή 45 περίπου λεπτών με τα πόδια, στην οποία αναμένεται να τραβήξουμε αμέτρητες φωτογραφίες αγκαλιά με χελώνες και ιγκουάνα! Αφού λιαστούμε και απολαύσουμε το παραμυθένιο τοπίο, αναχωρούμε από το λιμάνι Πουέρτο Αγιόρα με ferry, ώστε να μεταβούμε στον ερευνητικό σταθμό «Κάρολος Δαρβίνος». Στην ξενάγησή μας θα μάθουμε τα πάντα για τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών που ανέπτυξε ο Κάρολος Δαρβίνος, αλλά και ιδιαίτερες λεπτομέρειες για τα σπάνια είδη ζώων και πτηνών που κατοικούν στα νησιά. Νωρίς το βράδυ επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας στην Σάντα Κρουζ για διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Νήσος Σάντα Κρουζ – ημερήσια εξερευνητική εκδρομή στη Νήσο Σέιμουρ

 

Πρωινό ξύπνημα και αναχώρηση οδικώς για το Κανάλι Itabaca, από όπου με ferry θα φθάσουμε στη νήσο Σέιμουρ. Αυτό το μικρό νησί είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία αλιείας και ίσως ο βασικός λόγος επίσκεψης για πολλούς ταξιδιώτες και ορνιθολόγους που επιθυμούν να παρατηρήσουν ορισμένα από τα πιο παράξενα, σπάνια πουλιά του κόσμου που βρίσκονται αποκλειστικά στα Γκαλάπαγκος. Στη συνέχεια, κατευθυνόμαστε με ferry στην ακτή Bachas. Εδώ, το σκηνικό είναι βγαλμένο από ταινία. Κατάλευκη άμμος, καυτός ήλιος, κρυστάλλινα νερά… Δεν χάνουμε ευκαιρία και είμαστε έτοιμοι να επιδοθούμε ξανά σε ένα σύντομο snorkeling για να χαρούμε από κοντά τον πλούσιο υποθαλάσσιο κόσμο!
Αφού απολαύσουμε τις βουτιές μας, σιγά σιγά ξεκινάμε για την επιστροφή μας για την Σάντα Κρουζ. Ελεύθερος χρόνος και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Νήσος Σάντα Κρουζ – εκδρομή στο νησί Σάντα Φε

 

Μεταβαίνουμε ακτοπλοϊκώς, από το Πουέρτο Αγιόρα, στο γειτονικό νησί Σάντα Φε. Θα δέσουμε σε έναν πανέμορφοκόλπο, από όπου ξεκινά η βόλτα μας στο νησάκι. Σε μια μικρή αμμουδιά θα συναντήσουμε ολόκληρη αποικία από θαλάσσιους ελέφαντες και, αν είμαστε τυχεροί, ίσως δούμε και το γεράκι των Γκαλάπαγκος. Θα δούμε, ακόμη, ενδημικά ιγκουάνα, ενώ μετά την περιπατητική βόλτα μας θα κάνουμε snorkeling σε τρία διαφορετικά σημεία. Highlight αποτελεί η πανέμορφη ακτή Escondida, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ποικιλία από τροπικά ψάρια, καθώς και θαλάσσιους ελέφαντες εν ώρα κολύμβησης! Το απόγευμα επιστρέφουμε στο Πουέρτο Αγιόρα και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο μας στην Σάντα Κρουζ για ελεύθερο χρόνο και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: Σάντα Κρουζ- Δίδυμοι Κρατήρες – πτήση για Γκουαγιακίλ

 

Ξεκινάμε για μία ακόμα μυστηριώδη τοποθεσία, αυτή των Δίδυμων Κρατήρων: στην περιοχή αφθονούν τα ορεινά βοσκοτόπια και τα δάση από Scalesia (ενδημικό φυτό). Αυτά τα καταπράσινα υψίπεδα είναι επίσης τόπος κατοικίας για πολλά είδη πουλιών: σπιζίδες (Darwin finch), μυγοχάφτες (vermilion flycatcher), βαλτόμπουφοι (short-eared owl). Αποκορύφωμα της επίσκεψης μας αποτελεί η τοποθεσία των Δίδυμων Κρατήρων (Twin Craters). Η γεωλογική μεταβολή που υπέστη η περιοχή δεν οφείλεται σε ηφαιστειακή δραστηριότητα, αλλά είναι αποτέλεσμα της κατάρρευσης της επιφάνειας σε υπόγειες σχισμές που σχημάτισαν τους εν λόγω κρατήρες. Η περιοχή καλύπτεται από οργιώδη βλάστηση και αποτελεί κατοικία για μια τεράστια ποικιλία πανίδας. Επιστροφή στη Σάντα Κρουζ, μετάβαση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Γκουαγιακίλ, τη μεγαλύτερη και πιο πυκνοκατοικημένη πόλη του Εκουαδόρ, που αποτελεί και το κύριο λιμάνι της χώρας. Βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Γκουάγιας, που εκβάλλει στον ομώνυμο κόλπο στον Ειρηνικό Ωκεανό. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Γκουαγιακίλ (ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

 

Σήμερα θα έχουμε χρόνο για να γνωρίσουμε με τον αρχηγό μας την πόλη του Γκουαγιακίλ, με κάποια από τα πιο εμβληματικά σημεία της πόλης. Κατόπιν αναχωρούμε για το αεροδρόμιο από όπου μέσω ενδιάμεσου σταθμού θα πετάξουμε για την Αθήνα.

 

12η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/7/2020 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 3990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3990 € 870 €
  Twin Room 3990 € 870 €
  Triple Room 3990 € 870 €
  Single Room 4840 € 870 €

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 4* στο Κίτο και στο Γκουαγιακίλ, και 3*, 4* στα Νησιά Γκαλάπαγκος (απλά παραδοσιακά ξενοδοχεία).
  • Ημιδιατροφή (κατά τη διάρκεια των εκδρομών). Δύο δείπνα στο Κίτο. Δείπνο στο Γκουαγιακίλ.
  • Μονοήμερη κρουαζιέρα και snorkeling στη Σάντα Κρουζ (περιλαμβάνονται μεταφορές, γεύμα, σνακ, νερό, εξοπλισμός για τις καταδύσεις {μάσκα και βατραχοπέδιλα} και πετσέτες).
  • Μονοήμερη βαρκάδα και snorkeling στη Νήσο Ισαβέλα (περιλαμβάνονται μεταφορές, γεύμα, σνακ, νερό, εξοπλισμός για τις καταδύσεις (μάσκα και βατραχοπέδιλα) και πετσέτες).
  • Ημερήσια εξερευνητική επίσκεψη στο Ηφαίστειο Sierra Negra (περιλαμβάνονται μεταφορές, γεύμα, σνακ, νερό και πετσέτες).
  • Ημερήσια εκδρομή και snorkeling στη Νήσο Σέιμουρ (περιλαμβάνονται μεταφορές, γεύμα, σνακ, νερό, εξοπλισμός για τις καταδύσεις {μάσκα και βατραχοπέδιλα} και πετσέτες).
  • Moνοήμερη κρουαζιέρα και snorkeling στη νήσο Σάντα Φε (περιλαμβάνονται μεταφορές, γεύμα, σνακ, νερό, εξοπλισμός για τις καταδύσεις {μάσκα και βατραχοπέδιλα} και πετσέτες).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στις βαρκάδες ενδέχεται να συμμετέχουν και άλλοι ταξιδιώτες.

  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός
  • Τοπικός  αγγλόφωνος ξεναγός
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: €870

 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

KL 1572

30/07/2020

ΑΘΗΝΑ – ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

06:00

08:30

KL 751

30/07/2020

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΚΙΤΟ

10:00

14:40

KL 755

09/08/2020

ΓΚΟΥΑΓΙΑΚΙΛ - ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

18:35

13:15

KL 1581

10/08/2020

ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ – ΑΘΗΝΑ

20:55

01:10