Skip to main content

Βολιβία - Αργεντινή με Κόρδοβα | 12.08.2024 Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ από 4990

Αναχώρηση: 12/08

 

 

1η ημέρα: Πτήση για Σάντα Κρουζ μέσω ενδιάμεσου σταθμού

 

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για τη Βολιβία και την πόλη Σάντα Κρουζ ντε λα Σιέρρα ή απλώς Σάντα Κρουζ όπως συνηθίζουν να την αποκαλούν. Στη Μαδρίτη όπου είναι και ο ενδιάμεσος σταθμός μας, θα έχουμε χρόνο για να πάρουμε το πρωινό μας αλλά και για μια ημερήσια ανάπαυλα πριν πάρουμε την πτήση μας για Σάντα Κρουζ.

 

2η ημέρα: Σάντα Κρουζ – Ξενάγηση 1η μέρα

 

Άφιξη στην πόλη της Σάντα Κρουζ, μεταφορά στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση και ξεκούραση πριν ξεκινήσουμε την εξερεύνηση της πόλης, της «εμπορικής» πρωτεύουσας της Βολιβίας. Η Σάντα Κρουζ βρίσκεται σε υψόμετρο 416 μέτρων και έχει κλίμα ημιτροπικό. Ιδρύθηκε το 1560 από τον Ρuflo de Chαvez, ο οποίος την ονόμασε Santa Cruz de la Sierra, από το όνομα της ισπανικής πόλης από την οποία καταγόταν.
Ξεκινάμε την περιήγησή μας από την Πλατεία 24ης Σεπτεμβρίου, όπου κυριαρχούν τα τεράστια τροπικά δέντρα και ο εντυπωσιακός Καθεδρικός Ναός του Σαν Λορέντζο.  Κατά την περιήγησή μας θα ανακαλύψουμε μερικά από τα κύρια μνημεία και γωνιές της πόλης, καθώς και σπουδαίες μορφές που έχουν διαμορφώσει την ιστορία της χώρας αλλά και της συγκεκριμένης χώρας.
Μεταξύ αυτών θα δούμε το Madre India, ένα επιβλητικό γλυπτό του καλλιτέχνη David Paz που συμβολίζει τη δύναμη και την τρυφερότητα των μητέρων cruceña. Το αεροπλάνο στη μέση της πλατείας, επίσης, και η ιστορία του δεν περνάνε απαρατήρητα όπως και το Μουσείο Θρησκευτικής Τέχνης.
Θα περιηγηθούμε στις αγορές χειροτεχνίας, οι οποίες ονομάζονται «La Recoba» και «Artecampo», και έπειτα θα περάσουμε στην πιο σύγχρονη συνοικία της πόλης, η οποία είναι γεμάτη με καταστήματα, εστιατόρια, καφέ, μπαρ και πολλά άλλα. Και επειδή σίγουρα το τοπικό street food θα μας κινήσει την περιέργεια, θα έχουμε αρκετές ευκαιρίες να δοκιμάσουμε τοπικές παραδοσιακές γεύσεις.
Μετά από μια γεμάτη μέρα, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Σάντα Κρουζ – Φρούριο των Ίνκας της Σαμιαπάτα

 

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για ένα άκρως εντυπωσιακό και μοναδικό αξιοθέατο, το Φρούριο των Ίνκας της Σαμιαπάτα.  Ένα σπάνιο θέαμα σε μια περιοχή μεταξύ του Αμαζονίου και των Άνδεων, εκεί όπου παραμένουν τα ερείπια του πιο απομακρυσμένου φρουρίου των Ίνκας της αυτοκρατορίας, το οποίο χτίστηκε για να ελέγχει τις εισβολές των Ινδιάνων Γκουαρανί.
Θα δούμε τον αρχαιολογικό χώρο πριν κατευθυνθούμε προς το χωριό Σαμιαπάτα προς το εντυπωσιακό φρούριο που απλώνεται μπροστά μας.
Θα θαυμάσουμε τον μεγαλύτερο λαξευμένο βράχο του κόσμου, αλλά και το εντυπωσιακό «Πρόσωπο των Ίνκας», έναν γιγάντιο σχηματισμό βράχου που ουσιαστικά προεξέχει από το βουνό.
Η πιο χαλαρωτική στιγμή της ημέρας έφτασε, καθώς μετά το γεύμα μας και λίγη χαλάρωση, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε ένα δροσιστικό μπάνιο σε τρεις φυσικούς καταρράκτες.
Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Σάντα Κρουζ - Σούκρε

 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Σούκρε, τη διοικητική πρωτεύουσα της Βολιβίας, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.500 μέτρων. Η πόλη ιδρύθηκε το 1538 με το αρχικό όνομα Λα Πλάτα. Η πρώτη φωνή για την ανεξαρτησία της Λατινικής Αμερικής ακούστηκε εδώ στις 25/5/1809 και στις 6/8/1825 ο συναγωνιστής του Σιμόν Μπολίβαρ, ο Αντόνιο Χοσέ δε Σούκρε, ανακήρυξε την ανεξαρτησία της χώρας που αμέσως ονομάστηκε Δημοκρατία της Βολιβίας, από το όνομα του θρυλικού αγωνιστή της ανεξαρτησίας της Λατινικής Αμερικής, Σιμόν Μπολίβαρ. Το Σούκρε ονομάζεται «η Λευκή Πρωτεύουσα της Βολιβίας», χάρη στα λευκού χρώματος κεραμοσκεπή σπίτια του και το ιστορικό του κέντρο. Από το 1991 περιλαμβάνεται στο Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα περπατήσουμε στους δρόμους της, θα δούμε σημαντικά κτίρια και θα γνωρίσουμε μεταξύ άλλων το Μέγαρο της Ανεξαρτησίας και τα Μουσεία Recoleta και ASUR, με έργα τέχνης των ιθαγενών της περιοχής. Τι καλύτερο από το να κλείσουμε τη μέρα μας απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα από τις στέγες του μοναστηριού San Felipe Nery, όπου για ακόμη μια φορά η θέα στην πόλη είναι ασυναγώνιστη. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Σούκρε – Ποτοσί

 

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς για το Ποτοσί, ή αλλιώς το Ελ Ντοράντο του Ισπανικού Στέμματος που βρίσκεται στη Νοτιοδυτική Βολιβία, διασχίζοντας τη γέφυρα Σούκρε με τον αναχρονιστικό σχεδιασμό. Η ευρύτερη περιοχή που θα επισκεφτούμε κατοικείται από την εποχή των Ίνκα. Όμως το ρολόι της ιστορίας της άρχισε ουσιαστικά να χτυπά στις αρχές του 17ου αιώνα, όταν ένας Ινδιάνος αποκάλυψε σε έναν κονκισταδόρ την ύπαρξη του Σουμάχ Όρκο, του λεγόμενου Αργυρού Βουνού.
Πρώτη μας στάση, η αγορά των ανθρακωρύχων, ενώ στη συνέχεια κατευθυνόμαστε προς τις πλαγιές του Cerro Rico, κυριολεκτικά του «πλούσιου βουνού», όπου συναντάμε για πρώτη φορά ένα ιδιαιτέρως μη γνώριμο θέαμα, τις γυναίκες των μεταλλωρύχων, οι οποίες συλλέγουν ορυκτά έξω από το ορυχείο, μια δουλειά εξίσου δύσκολη με αυτή των συζύγων τους.
Μας δίνεται η δυνατότητα να μπούμε σε ένα από τα τούνελ των ορυχείων και με κατάλληλο εξοπλισμό να περπατήσουμε στο σκοτεινό λαβύρινθο με την έμπειρη καθοδήγηση του αρχηγού – ανθρακωρύχου.
Και μετά από αυτή τη μοναδική εμπειρία, έφτασε η ώρα να γνωρίσουμετο σημερινό Ποτοσί, έναν γραφικό οικισμό καθώς το ιστορικό κέντρο του είναι μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.
Στην ξενάγησή μας στην πόλη, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το παλιό νομισματοκοπείο και σήμερα μουσείο «Casa de la Moneda» και άλλα αξιοθέατα της αποικιακής αυτής πόλης όπως το άψογα διατηρημένο μοναστήρι της Σάντα Τερέζα όπου φιλοξενούνται πίνακες του 17ου και 18ου  αιώνα.

 

6η ημέρα: Ποτοσί – Ουγιούνι - Κολτσάνι

 

Σήμερα αναχωρούμε από το Ποτοσί και είμαστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε τη μεγαλύτερη έρημο αλατιού στον κόσμο (Salar de Uyuni). Πρώτη στάση μας στο Pulacayo, μια μικρή πόλη που ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο ορυχείο αργύρου στη Νότια Αμερική τον 19ο αιώνα. Είναι πλέον σχεδόν μια πόλη-φάντασμα, με ξεχωριστό αξιοθέατο ένα μουσείο που κρατά ίχνη από το ένδοξο παρελθόν της.  Επόμενος σταθμός το Κολτσάνι, ένας κομβικός οικισμός στην περιοχή ή αλλιώς η ιστορική Πύλη του. Πρόκειται για ένα μικρό χωριό, 600 κατοίκων, χτισμένο από τα χρόνια της αποικιοκρατίας δίπλα στις αλυκές, με σκοπό την εκμετάλλευση του αλατιού. Στο χωριό υπάρχει Εργοστάσιο Επεξεργασίας και Μουσείο Άλατος. Το Κολτσάνι κάθε χρόνο εμπορεύεται 25.000 τόνους αλατιού από τις αλυκές. Στο παρελθόν το εμπόριο ήταν ανταλλακτικό και η μεταφορά του επεξεργασμένου προϊόντος προς τις αγορές, γινόταν με λάμα. Τα ζώα φορτώνονταν με αλάτι, διένυαν 560 χλμ. μέχρι το κοντινότερο εμπορικό κέντρο, την πόλη Ταρίχα στη Νότια Βολιβία, κι από κει επέστρεφαν πίσω στο Κολτσάνι με φορτία φύλων κόκας (που θεωρούνταν φάρμακο για όλες τις ασθένειες), καλαμποκιού και άλλων ανταλλασσόμενων αγαθών. Σήμερα το εμπόριο και η μεταφορά του αλατιού γίνονται από τους συνεταιρισμούς της Βολιβίας και της Βραζιλίας.

Καιρού επιτρέποντος, θα συνεχίσουμε την εξερεύνηση στις Αλυκές Ουγιούνι και θα επισκεφτούμε το απίστευτο νησί Ινκαουάσι (=Σπίτι των Ίνκα), που ξεπηδάει μέσα από τη λευκή αλάτινη λίμνη, σχηματίζεται από απολιθωμένα κοράλλια και φύκια και είναι γεμάτο με γιγάντιους κάκτους.
Το νησί έχει έκταση 246 στρέμματα και είναι η κορυφή προϊστορικού ηφαιστείου που βγήκε στην επιφάνεια μιας τεράστιας προϊστορικής λίμνης περίπου 40.000 χρόνια πριν το σήμερα. Οι κάκτοι που καλύπτουν το Ινκαουάσι, φτάνουν σε ύψος τα 12 μέτρα και ξεπερνούν σε ηλικία τα 100 χρόνια. Το θέαμα των πράσινων, τεράστιων φυτών, που υψώνονται πάνω στο νησί των απολιθωμένων κοραλλιών, μέσα στην κατάλευκη αλάτινη λίμνη Ουγιούνι, είναι κάτι μοναδικό. Το μοναδικό ηλιοβασίλεμα στην έρημο αλατιού στο Ουγιούνι είναι κάτι που δε θα ξεχάσετε ποτέ στη ζωή σας.
Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο από αλάτι!

 

7η ημέρα: Αλυκές Ουγιούνι – Λίμνη Εντιόντα

 

Σήμερα θα επισκεφτούμε το «νεκροταφείο» τραίνων, ένα μέρος όπου κανείς μπορεί να θαυμάσει έναν τεράστιο αριθμό από αντίκες, ατμομηχανές και σιδηροδρομικά βαγόνια των πρώτων ημερών του σιδηροδρόμου, πολλά από τα οποία ήταν κυρίως κατασκευασμένa στη Γαλλία και την Αγγλία.
Στη διαδρομή μας προς τη λίμνη Εντιόντα θα μας αφήσουν άφωνους τα  Αλτιπλάνος, τα οροπέδια των Άνδεων, ανάμεσα στις Ανατολικές και Δυτικές Κορδιλιέρες.
Ανεβαίνουμε στα 4.200 μέτρα υψόμετρεο για να ζήσουμε την απόλυτη εμπειρία της θέας του ηφαιστείου Ογιάγκε, ένα ενεργό ηφαίστειο που φιλοξενεί ένα από τα υψηλότερα ορυχεία θείου στον κόσμο. Ακολουθώντας μια μοναδική διαδρομή κατά μήκος των συνόρων με τη Χιλή, τη λεγόμενη περίφημη «Διαδρομή των Κοσμημάτων» θα δούμε μια σειρά από υψιπεδικές λίμνες, τις λίμνες Κανιάπα και Εντιόντα, αγαπημένο καταφύγιο των φλαμίνγκος που συνηθίζουν να ξαποσταίνουν εδώ κατά τη διάρκεια του αποδημητικού τους ταξιδιού.

Διανυκτέρευση στην περιοχή της λίμνης Εντιόντα.

 

8η ημέρα: Λίμνη Εντιόντα - Κολτσάνι

 

Σήμερα θα ζήσουμε μερικές από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του ταξιδιού μας, οδηγώντας στη μεγαλύτερη αλυκή του κόσμου! Μετά από ξεχωριστή διαδρομή θα φτάσουμε στο περίφημο Salar de Uyuni.
Θα επισκεφθούμε το σπήλαιο του Γαλαξία ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και κάποια άλλα νησιά εκεί.
Το απόγευμα, θα απολαύσουμε την απόκοσμη ομορφιά στη λευκή έρημο μέχρι να φτάσουμε στην πόλη Ουγιούνι. Λίγο πριν φύγουμε από το Salar, θα σταματήσουμε στο χωριό Κολτσάνι για να δούμε τις εγκαταστάσεις εξόρυξης αλατιού και το μοναδικό ξενοδοχείο αλατιού που χτίστηκε στο Salar αλλά είναι κλειστό από το 2001.
Απολαμβάνουμε ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα στην αλυκή από το ξενοδοχείου αλατιού που διαμένουμε.

 

9η ημέρα: Ουγιούνι – Βιλαζόν – Πουρμαμάκα

 

Η τελευταία μέρα μας στη Βολιβία αρχίζει και διασχίζοντας την απέραντη Colcha pampa αφήνοντας σταδιακά τα Αλτιπλάνος για να φτάσουμε στην περιοχή Τούπιζα. Οι εικόνες εδώ είναι συγκλονιστικές καθώς η Τούπιζα και τα περίχωρά της χαρακτηρίζονται από θεαματικές, κόκκινες χαράδρες που μοιάζουν να προσπαθούν να αγγίξουν τον  ουρανό και να ξεκολλήσουν από το γκρίζο έδαφος.
Αφήνουμε πίσω μας την Τούπιζα και ήρθε η ώρα να φτάσουμε στην περιοχή Βιλαζόν και να περάσουμε τα σύνορα για Αργεντινή.
Διανυκτέρευση στην Πουρμαμάκα.

 

10η ημέρα: Πουρμαμάκα - Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα- Σάλτα

 

Μετά το πρωινό μας φεύγουμε για την πόλη Σάλτα, στον αργεντίνικο βορρά αφού εξερευνήσουμε από την Κοιλάδα Κεμπράδα ντε Ουμαουάκα (Quebrada de Humahuaca), μια στενή ορεινή κοιλάδα που η UNESCO ανακήρυξε Μνημείο Φυσικής Κληρονομιάς. Αυτό που τραβάει το βλέμμα είναι η εναλλαγή των έντονων χρωμάτων στις λοφοπλαγιές, σε ένα τοπίο που διηγείται ένα μεγάλο κομμάτι της γεωλογικής ιστορίας του κόσμου μας και δένει υπέροχα με τους επίσης «πολύχρωμους» πολιτισμούς και παραδόσεις της ευρύτερης περιοχής. Είναι μια μοναδική ευκαιρία που μας φέρνει σε επαφή με το πρωτόγονο, το ανέγγιχτο, έναν πολιτισμό με τον οποίο μπορεί να έχουμε ελάχιστα κοινά κι ωστόσο μας αγγίζει και μας συγκινεί. Στην Πουρμαμάρκα θα παρατηρήσουμε το Όρος των Επτά Χρωμάτων ενώ θα έχουμε την ευκαιρία στη διαδρομή μας να γνωρίσουμε το χωριό Τιλκάρα (Tilcara) για να δούμε την Πουκαρά (Pucará de Tilcara), την προ-Ινκαϊκής εποχής οχύρωση λίγο έξω από τον οικισμό, πριν συνεχίσουμε για την Ουκούια (Uquia). Υπέροχα τοπία περιτριγυρίζουν τα μικρά χωριά, τα τόσο όμορφα και παραδοσιακά, που ο επισκέπτης θα πιστέψει πως ο χρόνος εκεί έχει σταματήσει να κυλλά. Θα φτάσουμε μέχρι την Ουμαουάκα (Humahuaca), με τον εντυπωσιακό της καθεδρικό ναό και το Μνημείο της Ανεξαρτησίας (El Indio).

Άφιξη στη Σάλτα και διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Σάλτα

 

Η μέρα σήμερα είναι αφιερωμένη στη Σάλτα. Η Σάλτα βρίσκεται σε μια εύφορη κοιλάδα και περιβάλλεται από εκπληκτικά τοπία. Είναι το πολυπληθέστερο αστικό κέντρο της βόρειας Αργεντινής, μία όμορφη πόλη που τιμά το προσωνύμιό της «Salta la linda», Σάλτα η Όμορφη δηλαδή, κυρίως χάρη στην αποικιακή της αρχιτεκτονική (η πόλη ιδρύθηκε το 1582 από τους Ισπανούς) και τα ωραία τοπία της ευρύτερης περιοχής. Σήμερα, η Σάλτα αποτελεί μια πολυσύχναστη μητρόπολη καθώς είναι εμπορικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, ενώ διαθέτει ξενοδοχεία, μπαρ, καφέ, νόστιμο φαγητό, καταστήματα για ψώνια και μια έντονη πολιτιστική σκηνή.
Με την περιήγησή μας στην πόλη, θα ανακαλύψουμε εκκλησίες και κτίρια της αποικιακής εποχής, τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης και δείγματα από τις πλούσιες χειροτεχνίες της. Στην περιήγησή μας επισκεπτόμαστε πλατεία 9ης Ιουλίου και θαυμάζουμε τον Καθεδρικό Ναό και το Cabildo, την εκκλησία του Σαν Φρανσίσκο και το μοναστήρι του Σαν Μπερνάντο. Θα δούμε επίσης, το Μνημείο του Στρατηγού Guemes ενώ από το λόφο του Σαν Μπερνάντο θα απολαύσουμε προνομιακή θέα στην πόλη. Το χωριό Σαν Λορέντζο μας επιφυλάσσει όμορφες εικόνες και  την αγορά χειροτεχνίας.
Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Σάλτα – Καφαγιάτε – «Σπίτι του Κρασιού» - Σάλτα

 

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, κινούμαστε προς τα νότια διασχίζοντας την καταπράσινη κοιλάδα Λέρμα που καλύπτεται από φυτείες καπνού μέχρι να φτάσουμε στην εντυπωσιακή Κεμπράντα ντε λας Κόντσας (Quebrada de las Conchas), όπου η διάβρωση του αέρα και του νερού έχουν σκαλίσει περίεργα σχήματα στους πολύχρωμους, εντυπωσιακούς βράχους. Θα δούμε το λεγόμενο Αμφιθέατρο, το περίφημο Devil’s Throat και εντυπωσιακούς σχηματισμούς βράχων. Στη συνέχεια ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε την περιοχή με το φημισμένο κρασί  Torrontes, το Καφαγιάτε. Επισκεπτόμαστε έναν αμπελώνα και απολαμβάνουμε χαλαρές στιγμές σε ένα μαγευτικό σκηνικό.

Επιστροφή στη Σάλτα και διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Σάλτα – Πτήση για Κόρδοβα

 

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας για την  Κόρδοβα!
Πρώτη μέρα ξενάγησης και θα έχουμε την ευκαιρία περιηγηθούμε και θα δούμε πολλά και σημαντικά αξιοθέατά της, γνωστές γειτονιές, την Εκκλησία των Καπουτσίνων, τα μνημεία Urban Man και Urban Woman, το Ολυμπιακό Στάδιο αλλά και το Βοτανικό Κήπο της πόλης, μεταξύ άλλων.
Διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Κόρδοβα - Κουμπρετσίτα - Βίλα Χενεράλ Μπελγράνο - Κόρδοβα

 

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε με προορισμό την Κουμπρετσίτα (Cumbrecita) και το χωριό Βίλα Χενεράλ Μπελγράνο (Villa General Belgrano). Στη διαδρομή θα δούμε Μνημείο για την πιλότο Μίριαμ Στέφορντ, την πόλη Άλτα Γκράτσα, την Ανισακάτε και τη Μπόλσα αλλά και τη Βίλα Κιουντάν ντε Αμέρικα για να συνεχίσουμε διασχίζοντας τους τέσσερις παραπόταμους ποταμούς της λίμνης Los Molinos και τις πόλεις Potrero de Garay και Los Reartes. Από εκεί ανηφορίζουμε μέσω του Sierras Grandes, διασχίζοντας μια γραφική περιοχή με κωνοφόρα δάση και φτάνουμε στην Κουμπρετσίτα, μια μικρή πόλη αλπικού στυλ που έχει τη μοναδικότητα να είναι μια από τις λίγες πόλεις για πεζούς στον κόσμο. Συνεχίζουμε με την Βίλα Χενεράλ Μπελγράνο με την ιδιαίτερη κεντροευρωπαϊκή φυσιογνωμία της ενώ πριν επιστρέψουμε στην Κόρδοβα σταματάμε στην Curva del Viento, για να απολαύσουμε μια εντυπωσιακή πανοραμική θέα της λίμνης και του φράγματος Los Molinos.
Διανυκτέρευση στην Κόρδοβα.

 

15η ημέρα: Κόρδοβα – Πτήση Αναχώρησης

 

Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για το αεροδρόμιο της Κόρδοβα και την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

16η ημέρα: Πρωινό και ξεκούραση στη Μαδρίτη – Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα

 

Φτάνουμε στην Μαδρίτη και παίρνουμε το πρωινό μας αλλά και χαλαρώνουμε σε δωμάτια πριν την τελευταία μας πτήση. Επιστρέφουμε σπίτι μας υπερπλήρεις σε εικόνες και εμπειρίες που θα μας συντροφεύουν για μια ζωή, έτοιμοι για τον επόμενο προορισμό που θα μας καταπλήξει και μόνο το γραφείο μας ξέρει πως να πραγματοποιήσει.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  12/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 4990€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 4990 € 1090 €
  Twin Room 4990 € 1090 €
  Triple Room 4990 € 1090 €
  Single Room 6550 € 1090 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και 5*. Στην επαρχία της Βολιβίας (έρημος Ουγιούνι) όπου η τουριστική υποδοχή δεν είναι ανεπτυγμένη, μένουμε στα καλύτερα διαθέσιμα καταλύματα.
  • Στο Κολτσάνι διαμονή σε ξενοδοχείο φτιαγμένο από αλάτι!
  • Ημιδιατροφή καθημερινά και πλήρη διατροφή στην έρημο Ουγιούνι
  • Έλληνας αρχηγός με τεράστια εμπειρία στην περιοχή.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 1090€

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

UX 1088

12/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

03:05

06:10

UX 025

12/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΣΑΝΤΑ ΚΡΟΥΖ

23:35

04:40 (+1)

UX 122

26/08/2024

ΚΟΡΔΟΒΑ – ΜΑΔΡΙΤΗ

11:50

04:55 (+1)

UX 1087

27/08/2024

ΜΑΔΡΙΤΗ – ΑΘΗΝΑ

21:45

02:15