Skip to main content

Κόστα Ρίκα – Παναμάς – αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο, ζούγκλα Τορτουγκέρο | Φεβρουάριος - Πάσχα 2022 από 2850€

2/2, 2/3, 23/3, 19/4   Διάρκεια: 16 ΗΜΕΡΕΣ

 

  • Επίσκεψη και σπάνια διαμονή στο εξαιρετικής ομορφιάς συννεφόδασος του Μόντε Βέρντε.
  • Εξερεύνηση της Κόστα Ρίκα από άκρη σε άκρη - από τις ζούγκλες της Καραϊβικής στις ζούγκλες του Ειρηνικού.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο στον Ειρηνικό, με τις εξωτικές παραλίες με τη λευκή άμμο και τα σμαραγδένια νερά.
  • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς.
  • Είσοδος στο πάρκο με τις εναέριες γέφυρες πάνω από την ζούγκλα στο Αρενάλ.
  • Δυο διανυκτερεύσεις στα παραδεισένια νησιά Μπόκας ντελ Τόρο ένα αρχιπέλαγος από έξι νησιά καλυμμένα από τροπικά δάση, αλλά και με παραλίες με απίστευτα διάφανα νερά.
  • Εκδρομή με πλοιάριο στις παραλίες των Μπόκας ντελ Τόρο.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Πολιτισμό των Ιθαγενών Εμπέρα.
  • Πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο, ένα μόνο μεσημεριανό στα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο (2 διανυκτερεύσεις), όπου υπάρχουν πολλές επιλογές για παραδοσιακό δείπνο σε εξωτικά εστιατόρια δίπλα στα θάλασσα, Ημιδιατροφή στο υπόλοιπο πρόγραμμα.
  • Διαμονή και εξορμήσεις σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη, αυτό της ζούγκλας και του ποταμού Τορτουγκέρο.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά

 

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πάναμα Σίτι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Πόλη του Παναμά (ή Πάναμα Σίτι), το λεγόμενο και «Χονγκ Κονγκ» της Κεντρικής Αμερικής, όπως συνηθίζεται να αποκαλείται από πολλούς, μια πόλη που σφύζει από ζωή και έχει κάτι για τον καθένα. Άφιξη στην πόλη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Πάναμα Σίτι (ξενάγηση)

Ξεκινάμε την ξενάγησή μας κατά τη διάρκεια της οποίας θα έρθουμε πρώτα στη Διώρυγα του Παναμά, φτάνοντας στο σημείο θέασης του Μιραφλόρες, ιδανικό για να παρατηρήσουμε την κίνηση των πλοίων.

Η Διώρυγα αποτελεί το υγρό μονοπάτι που χώρισε στην μέση μία ήπειρο για να ενώσει τους δύο ωκεανούς, τον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό, και άλλαξε για πάντα το τοπίο της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας και του εμπορίου. Ο Ισθμός του Παναμά είναι το στενότερο τμήμα ξηράς ανάμεσα στον Ειρηνικό και στον Ατλαντικό ωκεανό.

Η διάνοιξη της Διώρυγας τελείωσε το 1914 και υπολογίζεται ότι εργάστηκαν πάνω από 80.000 άνθρωποι για την αποπεράτωσή της. Συνδέει τον κόλπο του Παναμά στον Ειρηνικό ωκεανό με τον κόλπο της Λιμόν στον Ατλαντικό ωκεανό και έχει μήκος 81.300 μέτρων. Φθάνοντας σε παρατηρητήριο στη Διώρυγα, ο αρχηγός σας θα σας εξηγήσει με ποιον τρόπο τη διαπλέουν τα πλοία, από τον Ειρηνικό στον Ατλαντικό και αντίστροφα, ανεβαίνοντας δεξαμενές που γεμίζουν με νερό.

Στη συνέχεια, θα επισκεφτούμε το μοντέρνο τμήμα της πόλης με τους ουρανοξύστες που το skyline θυμίζει Μανχάταν και το αποικιακό της τμήμα, όπου θα περπατήσουμε ανάμεσα στα σοκάκια με τις γραφικές κατοικίες και τα μπαλκόνια ισπανο-αποικιακής τεχνοτροπίας και θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό, τη Γαλλική Πλατεία και άλλα αξιοθέατα. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Πάναμα Σίτι – (Ινδιάνοι Εμπέρα) – Πάναμα Σίτι

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Πολιτισμό των Ιθαγενών Εμπέρα (ή Εμπερά). Θα δούμε από κοντά τις χειροτεχνίες τους, θα μας διδάξουν τις γνώσεις τους για τα βότανα και τα φυτά της περιοχής, θα απολαύσουμε τη μουσική και τους χορούς τους, που θα μας ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο. Αν θέλετε, μπορείτε επίσης να χρωματίσετε το σώμα σας, όπως κάνουν οι ίδιοι, με φυτικά χρώματα - μια τεχνική γνωστή ως Jagua. Στην κοινότητα των Εμπερά φτάνουμε με τα παραδοσιακά κανό που οδηγούν οι ιθαγενείς διασχίζοντας τον ποταμό Τσάγρες. Για τους πιο θαρραλέους, προτείνουμε μια διαφορετική εξερεύνηση όπου θα περπατήσουμε μέσα στην ζούγκλα στην κοίτη ενός μικρού ποταμού για να καταλήξουμε σε μια πανέμορφη λίμνη στην οποία μπορούμε να βουτήξουμε και παράλληλα να θαυμάσουμε τους καταρράκτες. Επιστροφή στην Πόλη του Παναμά. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Πάναμα Σίτι – Μπόκας ντελ Τόρο (πτήση)

Αναχώρηση αεροπορικώς για τα νησιά Μπόκας ντελ Τόρο και το μεγαλύτερο από αυτά, το νησί Κολόν, όπου και θα διαμείνουμε. Το αρχιπέλαγος Μπόκας Ντελ Τόρο αποτελείται από 6 νησιά καλυμμένα με τροπικά δάση. Από την πρώτη στιγμή νοιώθουμε μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Όλα μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο, αφού πρόκειται για ένα μέρος γνήσιο, μη τουριστικοποιημένο, έναν ανέγγιχτο παράδεισο. Εδώ δεν θα συναντήσουμε τις πολλές ανέσεις που έχουμε συνηθίσει, μα μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε έρθει γι’ αυτό: έχουμε έρθει για ένα ταξίδι στο παρελθόν, βιώνοντας μια αυθεντική νοσταλγική ατμόσφαιρα.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη νωχελική, άλλων εποχών, περατζάδα των ντόπιων στον κεντρικό, με έντονο χρώμα Καραϊβικής, δρόμο του Μπόκας Ίσλα, τα μικρά τοπικά μπαράκια με ρυθμούς reggae και θαλασσινή αύρα, αλλά και τα εστιατόρια δίπλα στη θάλασσα. Εικόνες που όλο και περισσότερο σπανίζουν στα ταξίδια μας.

Το ίδια τα νησιά είναι ένας επίγειος παράδεισος, ένας προορισμός μοναδικού φυσικού κάλλους. Ένας νησιωτικός τόπος με τεράστιες παραλίες με άσπρη άμμο, που βρέχονται από τα καταγάλανα νερά της Καραϊβικής, δημιουργώντας τοπία ειδυλλιακά. Τα τυρκουάζ νερά του Bocas del Toro και οι δαντελωτές ακτές του, φιλοξενούν ένα οικοσύστημα με παρθένους κοραλλιογενείς υφάλους και σπάνια θαλάσσια ζωή και είναι ιδανικές για εξερεύνηση του βυθού με μάσκα, για καταδύσεις ή απλά για κολύμπι στα δροσερά νερά της περιοχής. Δικαίως ονομάζονται «τα Galapagos του 21ου αιώνα». Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μπορείτε να χαρείτε τη βραδινή σας βόλτα στο νησί, και να τιμήσετε δεόντως τα μικρά, γραφικά εστιατόρια που σερβίρουν γεύσεις Καραϊβικής και κάθε λογής ψαρολιχουδιές. Διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Μπόκας ντελ Τόρο (εκδρομή με βάρκα)

Βρισκόμαστε στην Καραϊβική, τον πρώτο λόγο λοιπόν έχει εδώ η θάλασσα, οι χρυσές παραλίες και οι εντυπωσιακοί κοραλλιογενείς σχηματισμοί. Έχουμε λοιπόν στη διάθεσή μας πολύ χρόνο στα πανέμορφα αυτά νησάκια για να ζήσουμε για λίγο κι εμείς σε έναν αληθινό παράδεισο!

Απολαμβάνουμε εκδρομή με πλοιάριο στις παραλίες των Μπόκας ντελ Τόρο, πλέοντας σχεδόν σε ολόκληρη τη διαδρομή μας σε προστατευόμενα νερά πίσω από τους κοραλλιογενείς υφάλους, έτσι ώστε το ταξίδι μας να επηρεάζεται όσο το δυνατόν λιγότερο από τα κύματα και να μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και όταν πνέουν μέτριοι άνεμοι. Ξεκινήσαμε πρωί λοιπόν και ερχόμαστε πρώτα κοντά στο νησί Κριστόμπαλ και βλέπουμε τα δελφίνια να παίζουν και να κολυμπούν δίπλα μας στο Coral Key. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: Μπόκας ντελ Τόρο (εκδρομή με βάρκα)

Ακόμα μία ημέρα για να απολαύσουμε τα παραδείσια αυτά νησιά! Περνάμε από μαγκρόβια δάση που φυτρώνουν μέσα στη θάλασσα, προστατεύουν το οικοσύστημα και προσφέρουν καταφύγιο στους χαριτωμένους βραδύποδες που θα δούμε κρεμασμένους στα κλαδιά.
Αργότερα με το πλοιάριο πάμε στο νησί Μπαστιμέντος, όπου για να φτάσουμε στην παραλία Red Frog, μία από τις ωραιότερες των νησιών, πρέπει να διασχίσουμε ένα ειδυλλιακό μονοπάτι μέσα στην τροπική βλάστηση, το οποίο και θα διασχίσουμε πεζοί.
Στο νησί αυτό ίσως δούμε και τον σπάνιο (όσο και δηλητηριώδη!) κόκκινο βάτραχο! Μετά το μπάνιο μας, όποιος επιθυμεί μπορεί να συμπληρώσει την υπέροχη βόλτα του με εξωτικά κοκτέιλ από το πανέμορφο μπιτς μπαρ που βρίσκεται πάνω στην παραλία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην παραλείψετε να έχετε μαζί σας το μαγιό σας, μια αλλαξιά ρούχα και φυσικά καπέλο και αντηλιακό!

 

7η ημέρα: Μπόκας ντελ Τόρο – Πουέρτο Βιέχο (Κόστα Ρίκα)

Σήμερα το πρωί αναχωρούμε από τα νησιά και αφού επιστρέψουμε ακτοπλοϊκώς στον ηπειρωτικό Παναμά, συνεχίζουμε για τα σύνορα με τη γειτονική Κόστα Ρίκα. Προορισμός μας είναι το παραθαλάσσιο Πουέρτο Βιέχο (Puerto Viejo de Talamanca), το πρώην ψαροχώρι που σήμερα θεωρείται από τους τοπ προορισμούς παγκοσμίως για τους σέρφερς!

Ατμόσφαιρα αφροκαραϊβικής, και πληθώρα από μπαρ και εστιατόρια συνθέτουν την προσωπικότητα μίας ζωντανής και ευχάριστης κωμόπολης όπου θα διανυκτερεύσουμε απόψε. Πολύ κοντά στο Πουέρτο Βιέχο βρίσκεται και η εξαιρετική παραλία της Πούντα Ούβα με τη μεγάλη αμμουδιά και τα κρυστάλλινα νερά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: Πουέρτο Βιέχο – Τορτουγκέρο

Πρωινή αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Τορτουγκέρο μέσω μιας πανέμορφης διαδρομής που περνά από φυτείες καφέ και μπανάνας και ξεχασμένα χωριουδάκια. Φτάνοντας στην προβλήτα θα συνεχίσουμε για μία ώρα εν πλω, περνώντας μέσα από τα κατάφυτα κανάλια της ζούγκλας μέχρι να φτάσουμε στο lodge που βρίσκεται στην «καρδιά» της.

Στη διάρκεια της διαδρομής ο ξεναγός μας θα μας εξηγεί το πώς δημιουργήθηκε όλο αυτό το σκηνικό στο οποίο συμμετέχουμε σήμερα. Το όνομα του πάρκου σημαίνει «καταφύγιο χελωνών» και ιδρύθηκε για την προστασία της πράσινης χελώνας της Καραϊβικής.

Ανάμεσα στον ποταμό Τορτουγκέρο και στην Καραϊβική βρίσκεται ένα πολύ μικρό χωριό που λέγεται επίσης Τορτουγκέρο.

Μέσα σε 5 λεπτά μπορεί κανείς να περπατήσει από τη μια πλευρά του χωριού στην άλλη από ένα μονοπάτι. Αυτοκίνητα δεν υπάρχουν και η μεταφορά γίνεται με κανό – ορισμένα διαθέτουν κινητήρα, αλλά τα περισσότερα είναι με κουπιά.

Στο χωριουδάκι θα έχουμε δύο εναλλακτικές: ή θα μεταβούμε με πλοιάριο από το ξενοδοχείο μας και θα περπατήσουμε στο γραφικό δρομάκι του ή μπορούμε να δειπνήσουμε σε ρεστοράν της περιοχής, αντιπροσωπευτικό της κουζίνας της Καραϊβικής.

Ό,τι και να επιλέξουμε αυτό που έχει σημασία είναι πως το όλο τοπίο θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές, μια και το σημείο αυτό είναι εντελώς απομονωμένο από τον υπόλοιπο κόσμο και έχει διατηρήσει το έντονο χρώμα της αφροκαραϊβικής κουλτούρας. Τα παιδιά τρέχουν αμέριμνα στους χωματένιους δρόμους του, οι άνδρες περιποιούνται τα πολύχρωμα βαρκάκια τους και οι γυναίκες καθισμένες έξω από τα μισογκρεμισμένα σπίτια τους, αλλά όμορφα στολισμένα με χρώμα, χαζεύουν τους περαστικούς.

Ιδιαίτερα για τους λάτρεις της γνήσιας ταυτότητας της Κεντρικής Αμερικής το μέρος αυτό είναι το ιδανικό. Η διαμονή μας γίνεται σε lodge μέσα στη ζούγκλα, παρέχοντάς μας βασικές ανέσεις. Διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: Τορτουγκέρο (βαρκάδα στα κανάλια)

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην εξερεύνηση του Εθνικού Πάρκου του Τορτουγκέρο. Πρόκειται για ένα σύστημα φυσικών και τεχνητών καναλιών αλλά και πλεύσιμων λιμνών, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου εκτείνεται στα πεδινά, με ορεινές κορυφές ηφαιστειακής προέλευσης να οριοθετούν το δυτικό τμήμα του. Με πλοιάριο θα αναζητήσουμε τους «κατοίκους» αυτής της καταπράσινης περιοχής: 309 είδη τροπικών πουλιών, φλώροι, γεράκια, αλκυόνες και ερωδιοί, παπαγάλοι μακάο, πίθηκοι, βραδύποδες, αλιγάτορες, πίθηκοι και άλλα ζώα.

Οι οδηγοί μας θα σταματούν την πορεία μας μέσα στη ζούγκλα κάθε φορά που θα αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει κάποιος ζωντανός οργανισμός που αξίζει την παρατήρησή μας.

Η πλεύση αυτή γίνεται σε απόλυτη ησυχία, έχοντας σαν υπόκρουση τους ήχους της ζούγκλας και τα κρωξίματα των πουλιών ή τα ουρλιαχτά των πιθήκων που βουτούν με μανία στον αέρα κατά τη μεταφορά τους από το ένα δέντρο στο άλλο, και παρατηρώντας όσο το δυνατόν περισσότερα από τα ζωτικά είδη των καναλιών. Πρόκειται για ένα από τα ομορφότερα τροπικά δάση που έχουμε δει ποτέ στα ταξίδια μας στον κόσμο.

Επιστρέφοντας στο lodge μας θα χαλαρώσουμε περπατώντας στη φύση και ψάχνοντας στα μεγάλα φύλα των φυτών τα μικροσκοπικά πράσινα βατραχάκια με τα κόκκινα μάτια, σήμα κατατεθέν της φύσης της Κόστα Ρίκα. Μπορεί στις φωτογραφήσεις να φαίνονται μεγαλόσωμα, αλλά έχουν το μέγεθος του νυχιού μας. Όποιος τα ανακαλύψει, το επικοινωνεί και με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Όσο για το βραδινό μας στο lodge, καλό είναι να μην έχουμε πολλές προσδοκίες. Το αντιστάθμισμά μας σε αυτό θα είναι οι πολλές ιστορίες που θα έχουμε να διηγηθούμε από τη σημερινή ημέρα.

 

10η ημέρα: Τορτουγκέρο – Εθνικό Ηφαιστειακό Πάρκο Αρενάλ (πεζοπορία στο ηφαίστειο) – Θερμές Πηγές – Γέφυρες πάνω από την ζούγκλα

Πρωινή οδική αναχώρηση με προορισμό μας το ηφαίστειο Αρενάλ. Πρόκειται για ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στον κόσμο, μια ισχυρή απόδειξη πως κάτω από τον εξωτερικό της φλοιό, η Γη δεν κοιμάται καθόλου… Μικρές εκρήξεις που συνοδεύονται από καπνούς και στάχτη, συμβαίνουν κατά καιρούς, ενώ το θέαμα της ροής της φωτεινής κόκκινης λάβας τη νύχτα ήταν μοναδικό κατά την τελευταία έκρηξη που σημειώθηκε το 2010. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας φωτογραφικές μηχανές και κάμερες για να αποτυπώσετε τη μοναδικότητα του εξαιρετικού τοπίου.

Η περιοχή καταστράφηκε το 1968 και τώρα βρίσκεται στη διαδικασία της αναγέννησης. Το ηφαίστειο Αρενάλ ανέρχεται σε περίπου 1.633 μέτρα αν και το ακριβές ύψος κορυφής αλλάζει συχνά λόγω της ηφαιστειακής δραστηριότητας.

Απολαύστε την πιο εξαιρετική θέα του σε μια ήπια πεζοπορία κατά μήκος της βάσης του ηφαιστείου. Στο πρόγραμμά μας περιλαμβάνεται είσοδος στο πάρκο με τις εναέριες γέφυρες πάνω από την ζούγκλα αλλά και μπάνιο σε θερμές πηγές! Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

11η ημέρα: Πάρκο Αρενάλ – Πάρκο Μοντεβέρδε

Μετά το πρωινό μας θα μεταβούμε στο Πάρκο Μοντεβέρντε που θα σας καταπλήξει με την ομορφιά, τη γενναιοδωρία και τη βιοποικιλότητά του. Οι δασώδεις εκτάσεις δίνουν τη θέση τους σε τροπικά δάση όπου ψηλά δέντρα γεμάτα ορχιδέες, φτέρες, αμπέλια και βρύα ανεβαίνουν ψηλά στον ουρανό και χαρίζουν στον επισκέπτη μοναδικές εικόνες για να αποθανατίσει με τη φωτογραφική του κάμερα. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: Πάρκο Μοντεβέρδε

Το νεφόδασος του Μοντεβέρντε ιδρύθηκε το 1972 και αρχικά κάλυψε 810 στρέμματα δασικής γης. Σήμερα αυτή η έκταση έχει αμβλυνθεί και η ζώνη προστασίας του πάρκου εκτείνεται περισσότερο από 35.000 στρέμματα. Η πανίδα του είναι σπάνια. Υπάρχουν πάνω από 100 είδη θηλαστικών, 400 είδη πουλιών και 1200 είδη αμφίβιων ερπετών που βρίσκουν φιλοξενία στα όρια του δάσους.

Ο βιότοπος αυτός φιλοξενεί επίσης και τα έξι είδη αιλουροειδών, ιαγουάρους, οσελότους, πούμα, λεοπαρδάλεις, αγριόγατες, ιαγουαρόντι (μικρό αιλουροειδές)καθώς και απειλούμενα είδη προς εξαφάνιση όπως το three-wattled bellbird (είδος πουλιού που ζει στην Κεντρική Αμερική) και το πουλί Κετζάλ. Σε αυτό το παραμυθένιο μέρος θα κάνουμε παρπάτημα στα πολλά μονοπάτια που προσφέρονται στον επισκέπτη.

Υπάρχουν πάρα πολλές δραστηριότητες για να γεμίσετε τον ελεύθερο χρόνο σας όπως η επίσκεψη στον κήπο με τις πεταλούδες ή στο μουσείο με τις ορχιδέες, ιππασία με άλογα, παρατήρηση πουλιών, εναέρια περιήγηση στο πάρκο με το sky tram, σκαρφάλωμα στα δέντρα κ.α. Οι λάτρεις των πιο έντονων εναλλακτικών δραστηριοτήτων μπορούν να κάνουν το διάσημο zip line. Διανυκτέρευση.

 

13η ημέρα: Πάρκο Μοντεβέρδε – Σάρσι – Ηφαίστειο Πόας – ξενάγηση σε φυτείες καφέ – Σαν Χοσέ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς, έξω από το Σαν Χοσέ.

Καθοδόν, θα επισκεφθούμε την πόλη Σαρτσί, (ή Σάρσι) διάσημο κέντρο βιοτεχνίας της Κόστα Ρίκα. Τα πιο δημοφιλή είδη προς πώληση είναι τα "Ox Carts", περίτεχνα ζωγραφισμένα κάρα που παραδοσιακά μετέφεραν τον καφέ από τα υψίπεδα μέχρι το λιμάνι στην ακτή του Ειρηνικού. Αρχικά, κάθε περιοχή της Κόστα Ρίκα είχε το δικό της ιδιαίτερο σχέδιο, επιτρέποντας την αναγνώριση της καταγωγής του οδηγού από τα ζωγραφισμένα σχέδια στους τροχούς και το αμάξωμα.

Ενώ στις περισσότερες περιοχές της Κόστα Ρίκα τα φορτηγά και τα τρένα αντικατέστησαν τα κάρα ως κύριο μέσο μεταφοράς, τα κάρα παραμένουν ισχυρά σύμβολα του αγροτικού παρελθόντος της Κόστα Ρίκα και εξακολουθούν να πρωταγωνιστούν στις παρελάσεις και στις θρησκευτικές και κοσμικές γιορτές, λόγος για τον οποίο έχουν ανακηρυχθεί από την UNESCO ως κύριο κομμάτι της άυλης κληρονομιάς. Σήμερα, η πόλη διαθέτει περισσότερα από 200 καταστήματα και μικρά οικογενειακά εργοστάσια ξυλουργικής που παράγουν ξύλινα μπολ και άλλα επιτραπέζια σκεύη, πτυσσόμενες κουνιστές καρέκλες από ξύλο και δέρμα και μια μεγάλη ποικιλία άλλων αντικειμένων.

Προσοχή: Η επίσκεψη στο Σάρσι θα πραγματοποιηθεί μόνο εφόσον το επιτρέπει ο χρόνος.

Θα συνεχίζουμε για την περιοχή όπου βρίσκεται το ηφαίστειο Ποάς. Στη διαδρομή θα παρατηρήσουμε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη θερμοκρασία και τη βλάστηση, που μας προετοιμάζει για την απόλαυση του πλούσιου νεφελώδους δάσους του ηφαίστειου Ποάς. Το ηφαίστειο Ποάς είναι «στρωματοηφαίστειο», ένα κωνικού σχήματος ηφαίστειο δηλαδή, που σχηματίστηκε από πολλαπλά στρώματα λάβας και τέφρας, που χαρακτηρίζεται από έναν κρατήρα κορυφής και περιοδικά διαστήματα εκρήξεων. Η εικόνα της λίμνης στον κρατήρα του είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τοπία της Κόστα Ρίκα. Στο ηφαίστειο θα έχουμε χρόνο να απολαύσουμε τον εντυπωσιακό κρατήρα και να περπατήσουμε σε ένα μονοπάτι προς την όμορφη λιμνοθάλασσα Botos.

Περιήγηση στη φυτεία καφέ Doka Estate.

Η φυτεία Doka βρίσκεται στις εύφορες πλαγιές του ηφαιστείου Poás. Το αγρόκτημα ανήκει στην οικογένεια Vargas Ruiz από την Κόστα Ρίκα, πρωτοπόρους στην παραγωγή καφέ για περισσότερα από 70 χρόνια. Η μεγάλη ποικιλία μικροκλιμάτων και υψομέτρων προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για την παραγωγή καφέ.

υψηλής ποιότητας. Με την καθοδήγηση ενός έμπειρου γνώστη, οι επισκέπτες θα λάβουν εκτενείς πληροφορίες σχετικά με την παραγωγή, τη συγκομιδή και το καβούρδισμα του "χρυσού κόκκου" μας. Μετά το τέλος της επίσκεψης, μπορείτε να επισκεφθείτε το κατάστημα αναμνηστικών και να πάρετε μαζί σας στο σπίτι σας μερικούς από τους καλύτερους καφέδες της Κόστα Ρίκα.

Άφιξη στο Σαν Χοσέ, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

14η ημέρα: Σαν Χοσέ – Μανουέλ Αντόνιο (εξωτικές παραλίες) – Σαν Χοσέ

Ξεκινάμε οδικώς για το Μανουέλ Αντόνιο, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Μαγευτικές παραλίες με σμαραγδένια νερά και λευκή άμμο, πυκνό τροπικό δάσος που φτάνει έως τις ακτές συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό. Το Μανουέλ Αντόνιο ανακαλύφθηκε το 1519 από τον Ισπανό εξερευνητή Πόνσε ντε Λεόν (Ponce de Leon), ο οποίος κατέπλευσε στις ακτές της Κόστα Ρίκα αναζητώντας το ελιξίριο της νεότητας. Και ήταν τόσο σαγηνευτικό το τοπίο, που τον έκανε να εγκαταλείψει τον αρχικό του σκοπό και να ασχοληθεί με την εξερεύνηση αυτού του επίγειου παραδείσου! Θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σπάνια είδη πτηνών και ζώων, αλλά και υπέροχων διαδρομών μέσα σε πραγματική ζούγκλα! Ετοιμάστε το εξερευνητικό σας ένστικτο γι’ αυτήν τη μοναδική εμπειρία. Επιστροφή. Διανυκτέρευση.

 

15η ημέρα: Σαν Χοσέ (ξενάγηση) – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και γνωριμία με την πρωτεύουσα της Κόστα Ρίκα. Χτισμένη σχεδόν στο κέντρο της χώρας, είναι το διοικητικό και οικονομικό κέντρο της Κόστα Ρίκα, με ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα δείγματα αρχιτεκτονικής των περασμένων αιώνων που αξίζουν της προσοχής μας. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση επιστροφή μας.

 

16η ημέρα: Άφιξη σε Αθήνα/Θεσσαλονίκη/ Λάρνακα

 

 ΤΙΜΕΣ

 Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 3090€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 3090 € 790 €
  Twin Room 3090 € 790 €
  Triple Room 3090 € 790 €
  Single Room 3990 € 790 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  19/4/2022 - Αναχώρηση από Αθήνα - για τις 11 πρώτες συμμετοχές και για κρατήσεις έως 31/01 από 2999 ευρώ - Τιμή από 2850€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2850 € 790 €
  Twin Room 2850 € 790 €
  Triple Room 2850 € 790 €
  Single Room 3750 € 790 €

 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Επίσκεψη και σπάνια διαμονή στο εξαιρετικής ομορφιάς συννεφόδασος του Μόντε Βέρντε.
  • Εξερεύνηση της Κόστα Ρίκα από άκρη σε άκρη - από τις ζούγκλες της Καραϊβικής στις ζούγκλες του Ειρηνικού.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Μανουέλ Αντόνιο στον Ειρηνικό, με τις εξωτικές παραλίες με τη λευκή άμμο και τα σμαραγδένια νερά.
  • Εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο του Ηφαιστείου Ποάς.
  • Είσοδος στο πάρκο με τις εναέριες γέφυρες πάνω από την ζούγκλα στο Αρενάλ.
  • Δυο διανυκτερεύσεις στα παραδεισένια νησιά Μπόκας ντελ Τόρο ένα αρχιπέλαγος από έξι νησιά καλυμμένα από τροπικά δάση, αλλά και με παραλίες με απίστευτα διάφανα νερά.
  • Εκδρομή με πλοιάριο στις παραλίες των Μπόκας ντελ Τόρο.
  • Επίσκεψη στο Εθνικό Πάρκο Τσάγρες, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Πολιτισμό των Ιθαγενών Εμπέρα.
  • Πλήρης διατροφή στη ζούγκλα Τορτουγκέρο, ένα μόνο μεσημεριανό στα νησάκια Μπόκας ντελ Τόρο (2 διανυκτερεύσεις), όπου υπάρχουν πολλές επιλογές για παραδοσιακό δείπνο σε εξωτικά εστιατόρια δίπλα στα θάλασσα, Ημιδιατροφή στο υπόλοιπο πρόγραμμα.
  • Διαμονή και εξορμήσεις σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του πλανήτη, αυτό της ζούγκλας και του ποταμού Τορτουγκέρο.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Προσφέρεται δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός-βιβλίο στα Ελληνικά.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 790 €.
  • Φόροι (αεροδρομίων και μη) που πληρώνονται τοπικά: περίπου 30 €.

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1285

19/04/2022

ΑΘΗΝΑ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

07:10 

09:10

LH 4394

19/04/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΠΑΝΑΜΑ ΣΙΤΙ

11:40 

16:40

Operated by EW Discover (θυγατρική της Lufthansa)

LH 519

03/05/2022

ΣΑΝ ΧΟΣΕ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

19:35 

15:00 +1

LH 1284

04/05/2022

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:20 

00:05 +1