Skip to main content

ΠΑΠΟΥΑ - ΝΗΣΙΑ ΣΟΛΟΜΩΝΤΟΣ ΒΑΝΟΥΑΤΟΥ 22 ημέρες Αύγουστος 2023 από 12900

 Αναχώρηση: 14 Αυγούστου – 4 Σεπτεμβρίου 2023

 

 

Ημέρες 1η και 2η: Αθήνα - Πορτ Μόρεσμπυ

Πετάμε με ενδιάμεσο σταθμό για την Σιγκαπούρη και από εκεί για την Νέα Γουινέα.

 

Ημέρα 3η: Πορτ Μόρεσμπυ

Άφιξη το πρωί στην πρωτεύουσα της "Παπούα Νιου Γκίνι", όπως είναι το επίσημο όνομα της ανεξάρτητης Νέας Γουινέας. Ανάπαυση στο ξενοδοχείο μας μετά την πολύωρη πτήση. Το ίδιο απόγευμα θα ξεναγηθούμε στα αξιοθέατα της πόλης περνώντας από τη Βουλή που είναι χτισμένη με το αρχιτεκτονικό στυλ των Σπιτιών των Πνευμάτων του ποταμού Σέπικ, το κέντρο χειροτεχνίας και τον Βοτανικό κήπο με την ενδημική πανίδα και ασυνήθιστα φυτά.

 

Ημέρα 4η: Πορτ Μόρεσμπυ - Γκορόκα

Πετώντας πάνω από τον πανάρχαιο μανδύα της τροπικής βλάστησης θα προσγειωθούμε στα 1.550 μέτρα στην πρωτεύουσα των ανατολικών υψιπέδων, την Γκορόκα. Το ίδιο απόγευμα ταξιδεύοντας προς την κοιλάδα Ασάρο μέσα από πυκνή οργιώδη βλάστηση θα αναζητήσουμε  φυλές των περίφημων «Λασπανθρώπων» με τις μακάβριες σαν νεκροκεφαλές γκρίζες μάσκες. Μια μοναδική εμπειρία και μια εκπληκτική μύηση στον κόσμο των φυλών της Παπούα. Επιστροφή και διανυκτέρευση στη Γκορόκα. (σημειώστε: Το βράδυ κάνει κρύο στα οροπέδια). 

 

Ημέρα 5η: Γκορόκα - Μάουντ Χάγκεν

Αλλάζουμε σκηνικό και κατευθυνόμαστε στην Κουντιάβα. Εδώ θα παρακάμψουμε για τα χωριά των Τσιμπού που πιστεύουν πως ο θάνατος δεν είναι το τέλος, αλλά η μετάβαση σε έναν νέο κόσμο. Οι άνδρες της φυλής ζωγραφίζουν επί ώρες τα σώματά τους να δείχνουν σαν σκελετοί, για να βοηθήσουν τους αγαπημένους να βρουν το δρόμο τους για τη νέα κατοικία. Από εδώ συνεχίζουμε για το Μάουντ Χάγκεν, την πρωτεύουσα των οροπεδίων. 

 

Ημέρα 6η: Μάουντ Χάγκεν

Μέρα αφιερωμένη στο υπερθέαμα των φυλών και των χρωμάτων. Στο στάδιο της πόλης πάνω από 100 φυλές από όλα τα μέρη της Παπούα συγκεντρώνονται φορώντας τα καλύτερά τους, στολισμένοι με φτερά, και χρωματίζουν τα σώματά τους με φυτικά χρώματα προσδίδοντας μια μοναδική εξωκόσμια ατμόσφαιρα στη γιορτή. Θα ανακατευτούμε με τους χορευτές, θα παρατηρήσουμε λεπτομέρειες του διάκοσμου και θα αφεθούμε στη μαγεία ενός κόσμου που ευτυχώς ακόμα υπάρχει. 

 

Ημέρα 7η: Μάουντ Χάγκεν

Όσοι πιστοί προσέλθετε! Στις 04.00 τα ξημερώματα, ντυμένοι κατάλληλα και με παπούτσια για πεζοπορία σε ανώμαλο έδαφος θα εξορμήσουμε στα βουνά γύρω από το Μάουντ Χάγκεν σε αναζήτηση των Πουλιών του Παραδείσου. Αν είμαστε τυχεροί ίσως δούμε το σπάνιο αρσενικό του είδους "Βασιλιάς της Σαξονίας" ή τη Ρεγκιάνα, που είναι το εθνικό σύμβολο της Παπούα Νιου Γκίνι. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για πρωινό και αργότερα θα πάμε ξανά στο στάδιο να παρακολουθήσουμε τους χορούς και τα τραγούδια διαφορετικών φυλών από τις εσχατιές του αρχιπελάγους. 

 

Ημέρα 8η: Μάουντ Χάγκεν - Πορτ Μόρεσμπυ

Πετάμε πίσω στο Πορτ Μόρεσμπυ για την τελευταία διανυκτέρευση στη Νέα Γουινέα. Αν υπάρξει χρόνος θα επισκεφθούμε το Εθνικό Μουσείο που έχει ακατάστατο ωράριο.

 

Ημέρα 9η: Πορτ Μόρεσμπυ - Χονιάρα, (Νησιά Σολομώντος)

Σήμερα πετάμε για το δεύτερο κράτος της Μελανησίας, τα Νησιά Σολομώντος. Άφιξη στην πρωτεύουσα Χονιάρα, στο περιβόητο νησί Γκουανταλκανάλ, γνωστό από τις ανελέητες μάχες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Το ίδιο απόγευμα θα γνωρίσουμε την μικρή ήρεμη πόλη, περνώντας από την κεντρική λεωφόρο Μεντόνα με το Μέγαρο του Kυβερνήτη, τον Καθεδρικό του Τιμίου Σταυρού, την Chinatown, την Κεντρική Αγορά με την αρωματική ατμόσφαιρα και την αποβάθρα Πόιντ Κρουζ.

 

Ημέρα 10η: Χονιάρα - Γκίζο

Αφήνοντας τις μεγάλες αποσκευές στη Χονιάρα πετάμε για το βόρειο νησιωτικό σύμπλεγμα των Ν. Σολομώντος. Η προσγείωση στη Νουσατούπε, τη μακρόστενη νησίδα-αεροδρόμιο στη μέση της λιμνοθάλασσας μας επιτρέπει να θαυμάσουμε τους κόλπους και τους θαλάσσιους δίαυλους που πλαισιώνουν το νησί Γκίζο. Με ειδικό σκάφος -"ταξί" θα αποβιβαστούμε στο νησί και την ομώνυμη πόλη.

 

Ημέρα 11η: Γκίζο

Το πρωί θα εξορμήσουμε στην ενδοχώρα του νησιού διασχίζοντας φυτείες παπάγιας και ανανά, θα σταματήσουμε σε μικρά χωριά και θα συναναστραφούμε τους πάντα χαμογελαστούς νησιώτες. Θα καταλήξουμε στο βορειότερο μέρος του νησιού στο χωριό Σαγκεράγκι πριν επιστρέψουμε στο Γκίζο. Το απόγευμα μας περιμένει η θαλάσσια εξόρμηση με ταχύπλοο σκάφος στον κλειστό κόλπο του Γκίζο που είναι διάσπαρτος με νησάκια. Στο ένα από αυτά μας περιμένει μια έκπληξη. Τα μελαχρινά παιδάκια που μας υποδέχονται δεν είναι Μελανήσιοι!. Εδώ στην καρδιά του Μελανησιακού κόσμου μερικά από τα νησιά του αρχιπελάγους κατοικούνται από Μικρονήσιους που μεταφέρθηκαν εδώ από τα νησιά του Βόρειου Ειρηνικού τον καιρό της Βρεττανικής Αυτοκρατορίας. Θα περπατήσουμε στο χωριό, θα γνωριστούμε με τους απρόσμενους κατοίκους και θα αγοράσουμε είδη χειροτεχνίας.

 

Ημέρα 12η: Γκίζο - Χονιάρα

Το πρωί είναι ελεύθερο να εξερευνήσετε την τοπική αγορά με φρούτα των γειτονικών νησιών και αλιεύματα του Ειρηνικού. Το μεσημέρι μεταφερόμαστε με σκάφος στη νησίδα Νουσατούπε για την πτήση μας πίσω στη Χονιάρα.

 

Ημέρα 13η: Χονιάρα - Πορτ Βίλα (Βανουάτου)

Το μεσημέρι πετάμε για το τρίτο νησιωτικό κράτος της Mελανησίας που συναντάμε στη διαδρομή μας. Το χαρούμενο και εκλεκτικό Βανουάτου, γνωστό παλαιοτέρα σαν Νέες Εβρίδες. Άφιξη στην πρωτεύουσα Πορτ Bίλα, στο νησί Εφάτε και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 14η: Πορτ Βίλα

Η πρωινή εξόρμηση στην Πορτ Βίλα και την ενδοχώρα του νησιού Εφάτε, θα αρχίσει από την τοπική αγορά με τα εξωτικά φρούτα και τα είδη χειροτεχνίας. Στη συνέχεια θα μάθουμε περισσότερα για την κουλτούρα των Μελανησίων του νησιού Εφάτε στο παραδοσιακό χωριό Εκασούπ. Συνεχίζουμε για τη Γαλάζια λίμνη και τις βόρειες ακτές. Λίγο έξω από την Πορτ Βίλα θα παρακάμψουμε για να δούμε από κοντά μια άλλη παραδοξότητα της Μελανησίας. Τη συνοικία των …Πολυνήσιων! Όχι, αυτοί δεν είναι μέτοικοι όπως οι Μικρονήσιοι του Γκίζο. Οι Πολυνήσιοι του Εφάτε είναι γηγενείς που αποκόπηκαν από τον φυλετικό κορμό κατά την περίοδο των υπερπόντιων μεταναστεύσεων πριν 1500 χρόνια. Επιστροφή το απόγευμα στην Πορτ Βίλα. 

 

Ημέρα 15η: Πορτ Βίλα - Τάνα

Αφήνουμε τις μεγάλες αποσκευές στο ξενοδοχείο και πετάμε για το νησί Τάνα που προσπαθεί ακόμα να ανακάμψει από τον τυφώνα του 2015. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

 

Ημέρα 16η: Τάνα

Οι μεγάλες εκπλήξεις αρχίζουν σήμερα. Το πρωί θα ανηφορίσουμε με ειδικά οχήματα στο ημιορεινό χωριό Γιακέλ στο εσωτερικό της Τάνα. Εδώ ζει μια από τις παραδοσιακές μελανησιακές φυλές που οι άνδρες κυκλοφορούν σχεδόν γυμνοί και οι γυναίκες φοράνε μόνο μια αχυρένια φούστα. Παρ’ ότι κατεβαίνουν και κυκλοφορούν (ντυμένοι) στα χωριά της πεδιάδας, όταν επιστρέφουν στο Γιακέλ, κυκλοφορούν όπως οι προγονοί τους. Είναι μια απόφαση που την πήρε όλη η κοινότητα μαζί. Ο φύλαρχος που υπηρέτησε στο Βρεττανικό στρατό, επιτρέπει σε δυο παιδάκια σχολικής ηλικίας να ολοκληρώσουν το δημοτικό και να επιστρέψουν στο χωριό μετά τις σπουδές τους. Το απόγευμα το ενδιαφέρον απογειώνεται  καθώς αναχωρούμε για το πολυσυζητημένο ηφαίστειο Γιασούρ. Από τη βάση του ηφαιστείου αρχίζει η άνοδος με ειδικά τζιπ που θα μας φέρουν μόλις λίγα μέτρα από το χείλος του κρατήρα. Όσο θα σκοτεινιάζει τόσο πιο πολύ θα αναδεικνύεται η μεγαλοπρέπεια και η δύναμη της φύσης. Οι αναλαμπές και τα ξεφυσήματα του ηφαιστείου θα μετατρέπονται σιγά σιγά σε βρυχηθμούς  και η αναβράζουσα λάβα θα μεταμορφώνεται σε χορό πυροτεχνημάτων. Αποσβολωμένοι από την θανατηφόρα γοητεία του ηφαιστείου θα μείνουμε να θαυμάζουμε το θέαμα μέχρι αργά. Επιστροφή τη νύχτα στο ξενοδοχείο. 

 

Ημέρα 17η: Τάνα - Πορτ Βίλα

Επιστρέφουμε αεροπορικώς πίσω στο νησί Εφάτε για μια καλύτερη  γνωριμία με την πρωτεύουσα Πορτ Βίλα.

 

Ημέρα 18η: Πορτ Βίλα

Ημέρα ελεύθερη στην Πορτ Βίλα λόγω των αεροπορικών δρομολογίων. Αν νιώθετε όμως ακόμα διάθεση για εξερεύνηση, υπάρχουν πολλές και ενδιαφέρουσες προτάσεις που θα ενημερωθείτε επί τόπου από τον αρχηγό σας.

 

Ημέρα 19η: Πορτ Βίλα - Σύδνεϋ

Πτήση για το Σύδνεϋ που μετά από τόσες μέρες αγρίων ...καταστάσεων θα σας φανεί ο παράδεισος επί της γης. Άφιξη το απόγευμα στο Σύδνεϋ. Σήμερα εξερευνήστε με τον αρχηγό σας την περιοχή Ροκς ή απολαύστε το ποτό σας σε κάποιο από τα σικ μπαρ του λιμανιού με θέα την Όπερα του Σύδνεϋ. 

 

Ημέρα 20ή: Σύδνεϋ

Μεστή και ολοήμερη η σημερινή γνωριμία με το Σύδνεϋ. Θ’ αρχίσουμε με οδοιπορικό στον ιστορικό πυρήνα Ροκς, με τα ανακαινισμένα παλιά κτίρια, τις σοφιστικέ παμπ, τις δεκάδες γκαλερί και τις κομψές μπουτίκ. Στην ίδια περιοχή συναντάμε το ανεπανάληπτο Μέγαρο της Όπερας και το υπ' αριθμόν δύο αρχιτεκτονικό θαύμα της πόλης, τη Γέφυρα του λιμανιού. Θα καταλήξουμε στο γλυκό Ντάρλινγκ Χάρμπουρ με τις αναπαλαιωμένες αποβάθρες και τα δεκάδες καταστήματα. Το μεσημέρι θα πάρουμε το πορθμείο και θα διασχίσουμε το υπέροχο λιμάνι περιπλέοντας εντυπωσιακά κτίσματα, ιστορικές συνοικίες και ρομαντικές παραλίες. Το βράδυ είναι ελεύθερο να δειπνήσετε σε κάποιο από τα εκατοντάδες εστιατόρια του Ντάρλινγκ Χαρμπορ ή της κοντινής Τσαϊνατάουν.

 

Ημέρα 21η: Σύδνεϋ - Αθήνα

Τελευταία μέρα ελεύθερη να επισκεφθείτε την εκπληκτική πινακοθήκη του Σύδνεϋ. Μετά ακολουθείστε τον αρχηγό σας στην διάσημη ψαραγορά της πόλης όπου τις Κυριακές συρρέει κόσμος για ολόφρεσκα θαλασσινά που μαγειρεύονται εκείνη την ώρα. Γαρίδες Ειρηνικού, αχινοί από τη Χιλή, ψαρικά από την Ιαπωνία και τόνοι από τη Σαμόα. Φάτε ελαφρά! Το βράδυ πετάμε πίσω στην Αθήνα.

 

Ημέρα 22η: Αθήνα

Άφιξη το μεσημέρι στην Αθήνα. 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Λόγω των συχνών αλλαγών των αεροπορικών δρομολογίων, το παρόν πρόγραμμα πρέπει να εκλαμβάνεται ως ένα σημείο σαν ενδεικτικό. Ενδέχεται ν’ αυξομειωθούν οι διανυκτερεύσεις στα διάφορα μέρη για να συμπέσουν με τα δρομολόγια των αεροπλάνων.

 

 

 

ΤΙΜΕΣ 

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

Παπούα, Νησιά Σολομώντος, Βανουάτου

 

22 ημέρες

Ημιδ/φή

14/8

3*, 4*, 5*

12.900

+1.290

+860

 

Το ταξίδι σας προσφέρει: 

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5*, 4* και 3* (στα καλύτερα διαθέσιμα στα μικρά μέρη)
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Μελανησία και πρωινό στο Σύδνεϋ
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. Μουσεία)
  • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ’ άτομο
  • Φιλοδωρήματα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Αρχηγός Αποστολής ΜΠΑΜΠΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο 

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ 

  • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα προορισμού.
  • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300kb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (30) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού. 

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ 

  • Το ταξίδι είναι δύσκολο και απαιτεί αυξημένη ταξιδιωτική συνείδηση.
  • Το οδικό δίκτυο κυρίως στην Παπούα και στα νησιά Σολομώντος είναι σε μέτρια έως κακή κατάσταση.
  • Τα μεταφορικά μέσα είναι ανάλογα του οδικού δικτύου, χωρίς ιδιαίτερους αποθηκευτικούς χώρους για μεγάλες αποσκευές. Παρακαλείσθε να έχετε μαζί μας μόνο μία αποσκευή μετρίων διαστάσεων.
  • Συνιστάται αγωγή κατά της Μαλάρια.