Skip to main content

Δυτικές ΗΠΑ Λος Άντζελες - Λας Βέγκας - Σαν Φρανσίσκο - Γκραν Κάνυον

24.12.12: Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά στις φαντασμαγορικές
δυτικές πολιτείες της Αμερικής   - 11 Ημέρες

ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ Αναχώρησεις:
19.11, 24.12, 21.01, 04.02, 18.02, 04.03, 15.03, 22.03, 01.04, 15.04

 

©    Στο παρόν ταξίδι περιλαμβάνουμε το Γκραν Κάνυον μια σπουδαία εκδρομή που είναι προαιρετική σε άλλα προγράμματα!

©    Επιπροσθέτως λόγω της μεγάλης εμπειρίας του οργανωτη στην περιοχή έχει οργανώσει σωστά την εκδρομή αυτή που έχει ειδικά χαρακτηριστικά. Μια σημαντική εκδρομή που θα μας δείξει ένα από τα θαύματα της φύσης στον πλανήτη μας: το γιγαντιαίο Γκραν Κάνυον με τον εκπληκτικό ποταμό Κολοράντο που το διασχίζει.

©    Ένα άλλο πλεονέκτημα είναι ότι γνωρίζουμε εκτεταμένα το Σαν Φρανσίσκο την αριστοκρατικότερη πόλη της δυτικής ακτής, με γεμάτες εκδρομές που περιλαμβάνουμε και τις τρείς γέφυρες – που ενώνουν ουσιαστικά τον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο με τις απέναντι πόλεις – τα δάση Μιούιρ, το Σοσαλίτο, το Ωκλαντ, την πανεπιστημιούπολη του Μπέρκλεϋ κλπ.

©    Το ταξίδι συνεχίζεται στο φαντασμαγορικό Λας Βέγκας μια πόλη στη μέση της ερήμου, παγκόσμια πρωτεύουσα του τζόγου και της διασκέδασης, και στο Λος Άντζελες όπου η διαμονή μας, γίνεται στο χώρο της Disneyland ή πολύ κοντά για άμεση πρόσβαση στους χώρους της, με επισκέψεις στα δορυφορικά του προάστια, το Μπέβερλυ Χιλλς, το Χόλυγουντ και τις διάσημες παραλίες του όπως της Σάντα Μόνικα, της Μαρίνα ντελ Ρέυ και άλλες. Στο διμοφιλές μας αυτό πρόγραμμα για τους ταξιδιώτες μας που θέλουν να γνωρίσουν την δυτική ακτή των Η.Π.Α δεν παραλείπουμε τίποτα…

 

 Εκδρομή στο Γκραν Κάνυον! - Γκράν Κάνυον & Φράγμα Χούβερ

  Οργανώνουμε από νωρίς τη μετακίνηση εντός του πάρκου με ειδικά οχήματα off road και επιλέγει την κατάλληλη διαδρομή μέσα στο πάρκο. Επίσης προκειμένου το γκρουπ μας να μετακινείται μαζί στα ίδια ειδικά οχήματα (και όχι σκόρπια) κάνει παρακράτηση με επί πλέον κόστος.

Η εκδρομή στο Γκράν Κάνυον της Αριζόνα, έχει ειδικά χαρακτηριστικά, τα οποία πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι επισκέπτες κυρίως για το πώς θα κινηθούμε τη συγκεκριμένη μέρα.

Το Γκραν Κάνυον είναι ένα εθνικό πάρκο και η εκμετάλλευση του έχει παραχωρηθεί στη φυλή των Ινδιάνων HUALAPAI οι οποίοι προσπορίζονται τα έσοδα και φροντίζουν έτσι ώστε το πάρκο να παραμένει αυθεντικό χωρίς αλλοιώσεις και εκφυλισμό, από την τουριστική εκμετάλλευση.

Η διαδρομή μας θα μας φέρει στο Φράγμα Hoover, θα περάσουμε την γέφυρα και θα μπούμε στην πολιτεία της Αριζόνα. Με τις φωτογραφικές και τα βίντεο στο χέρι θα αποθεώσουμε το υπερθέαμα αυτό, το τεράστιο φράγμα με την λίμνη Mead και το βάθος ο απρόβλεπτος ποταμός Κολοράντο, που έχει δέσει την ιστορία του με το μεγαλύτερο γεωλογικό φαινόμενο του πλανήτη μας. Από το παρατηρητήριο (lookout) στα οχυρωματικά έργα που έγιναν το 2ο Παγκ. Πόλεμο για να προστατεύσουν το φράγμα από τα ΚΡΙ – ΚΡΙ τα αγριοκάτσικα που βρίθουν στη περιοχή , η θέα είναι εκπληκτική.

Συνεχίζοντας διασχίζουμε την αφιλόξενη περιοχή γνωστή ως Black Canyon, μία περιοχή που έπαιξε σημαντικό ρόλο στα χρόνια που λευκοί έποικοι εγκαταστάθηκαν στη περιοχή, και στις σχέσεις τους με τους Ινδιάνους Ανασάζι. Σήμερα εδώ τα ποταμόπλοια μεταφέρουν Τουρίστες και η περιοχή έχει διαμορφωθεί σε Εθνικό Πάρκο αναψυχής. Στη συνέχεια περνάμε από την έρημο Μοχάβι και το Joshua Tree Forest (900 ετών δάσος) από τα μεγαλύτερα στο είδος τους.

Κατά την άφιξη μας στο Δυτικό άκρο του Πάρκου (West Rim) στην είσοδο στο κέντρο μας υποδέχονται οι Ινδιάνοι της φυλής των Χουαλαπάι, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κουλτούρας τους και της ιστορίας τους.

Στο Δυτικό μέρος του Γκραν Κάνυον υπάρχουν 3 τομείς. Το Eagle Point, το Guano point και το Χουαλαπάϊ Ράντς. Στο Eagle point βρίσκεται και το σημαντικότερο στοιχείο το περίφημο

Grand Canyon Skywalk, ένα τεράστιο γυάλινο «Μπαλκόνι» πάνω από τη χαράδρα, μία εναέρια γυάλινη γέφυρα στ ύψος 1.350 μ. πάνω από το κενό! Εδώ μπορείτε να περπατήσετε για να θαυμάσετε τη θέα (με εισιτήριο και πρόσθετο κόστος ). Ένα μοναδικό θέαμα υπάρχει επίσης ένα αμφιθέατρο με φολκλορικό πρόγραμμα, καταστήματα με σουβενίρ κλπ.

Η επιστροφή μας στο Λας Βέγκας προβλέπεται να γίνει στις 18:00 περίπου.

 

Grand Canyon

Το Grand Canyon, αυτό το μεγαλόπρεπο σκηνικό με τις αλλεπάλληλες χαράδρες, τα απόκρημνα τοιχώματα και τους θεόρατους βράχους με τις αλλόκοτες μορφές, διαμορφώθηκε από τη διάβρωση που προκάλεσαν ο άνεμος και τα νερά του ποταμού Κολοράντο στη γη της Αριζόνας.

Ο Ισπανός Λόπεθ δε Κάρδενας ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος που το 1540 αντίκρισε το μεγαλειώδες πανόραμα του Γκραν Κάνυον. Ωστόσο, η ακριβής χαρτογράφηση της περιοχής πραγματοποιήθηκε μόλις στα μέσα του 19ου αιώνα.

Το Grand Canyon βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Αριζόνας και αποτελεί το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο φαράγγι του πλανήτη μας. Εκτείνεται σε μήκος 446 χιλιομέτρων, πλάτος από 5,5 έως 30 χιλιόμετρα και το βάθος του φθάνει ακόμα και τα 1.500 μέτρα. Το διασχίζει ο ποταμός Κολοράντο, που ξεκινά από τα Βραχώδη όρη και χύνεται στον Κόλπο του Μεξικού

Το Grand Canyon κρύβει στις πλαγιές του σχεδόν δύο δισεκατομμύρια χρόνια της γεωλογικής ιστορίας της περιοχής και υπάρχουν ίχνη ανθρώπινης παρουσίας από την προϊστορική περίοδο. Στα αλλεπάλληλα γεωλογικά στρώματα που διακρίνονται στα τοιχώματα, ξετυλίγεται η ιστορία του στερεού φλοιού της γης.

Αποτελεί ένα από τα αξεπέραστα μνημεία της φύσης που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Το 1919 ανακηρύχθηκε Εθνικός Δρυμός των Η.Π.Α. και το 1979 Τόπος Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

Ινδιάνοι




Ιθαγενείς μιας νεόκοπης ηπείρου, θύματα του λευκού ιμπεριαλισμού και της απληστίας, τελευταίοι εκπρόσωποι ενός ρομαντικού τρόπου ζωής δίπλα στη φύση. Οι Ινδιάνοι της Άγριας Δύσης είναι αναμφισβήτητα πρωταγωνιστές της αμερικανικής ιστορίας και ένα σημαντικό κεφάλαιό της. Φιγούρες παρεξηγημένες, που κάποτε αντιμετωπίστηκαν σαν απολίτιστοι άγριοι και σήμερα αναγνωρίζονται ως εκπρόσωποι ενός πολιτισμού που έχει πολλά να διδάξει στους λευκούς έποικους.

Ποιοι είναι όμως πραγματικά οι Ινδιάνοι της Άγριας Δύσης; Όλοι μας φέρνουμε ζωντανή την εικόνα στο μυαλό μας όταν αναφερόμαστε σ' αυτούς. Άνδρες γενναίοι, με χάλκινη επιδερμίδα, γαμψή μύτη, έντονα ζυγωματικά, μακριά, μαύρα, στιλπνά μαλλιά, στολισμένα με φτερά και ένα βλέμμα που θυμίζει αρπακτικό. Ρούχα από δέρμα, με κεντήματα από χάντρες, μοκασίνια για αθόρυβο περπάτημα, καταυλισμοί με σκηνές και πανέμορφες γυναίκες.

Πολεμιστές των διαφόρων φυλών, όπως οι Σιού, οι Κομάντσι, οι Τσεγιέν κλπ. καλπάζουν πάνω σε γρήγορα άλογα οπλισμένοι με τόξα και ακόντια. Για τους περισσότερους λευκούς, οι Ινδιάνοι εκπροσωπούν ένα λαό που γεννήθηκε για να κυνηγάει και να πολεμάει, που μετράει την ανδρεία και το θάρρος του στις μάχες, ενώ δίπλα τους οι γυναίκες, το ίδιο γενναίες σαν άλλες Σπαρτιάτισσες, ζουν με σκοπό την ανατροφή των πολεμιστών και είναι έτοιμες να αφαιρέσουν τη ζωή τους, προκειμένου να μην αιχμαλωτιστούν.

Αυτή η εικόνα είναι αληθινή για ένα μόνο μέρος του Ινδιάνικου λαού. Ανάμεσα στις 30 περίπου φυλές, που έζησαν στην τεράστια έκταση που εκτείνεται από το Μισισιπή μέχρι τις Μεγάλες Πεδιάδες και τα Βραχώδη όρη υπήρχαν φυλές πολεμιστών, υπήρχαν όμως και άλλες που ζούσαν ειρηνικά από τη γεωργία και καλλιεργούσαν καλαμπόκι ή κηπευτικά ή ήταν νομάδες που ακολουθούσαν τη λεία τους γιατί ζούσαν από το κυνήγι του βούβαλου. Κάποιοι άλλοι πάλι έκλεβαν από τους γεωργούς τις σοδειές ή τα άλογα.

Κάθε φυλή είχε τα δικά της χαρακτηριστικά. Το κλισέ της ομαδοποίησης των Ινδιάνων σε μία κατηγορία ανθρώπων, μόνο σωστό δεν είναι. Δεν ήταν άκακοι ιθαγενείς, αλλά ούτε και αιμοδιψή τέρατα. Όπως ανάμεσα στους λευκούς, έτσι μεταξύ των ερυθρόδερμων ιθαγενών μπορούσες να συναντήσεις φιλειρηνικούς αρχηγούς, αλλά και αδίστακτους δολοφόνους. Όλοι τους όμως είχαν την ίδια κατάληξη και κοινή μοίρα: διώχθηκαν από τη γη τους, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους. Παρά το γεγονός ότι κέρδισαν μερικές μάχες, οι Ινδιάνοι ήταν πολύ λίγοι αριθμητικά και πενιχρά εξοπλισμένοι για να αντισταθούν στους λευκούς εισβολείς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η μέρα:  Αθήνα – Σαν Φρανσίσκο Πτήση,

Αναχώρηση για το Σαν Φρανσίσκο με ενδιάμεση στάση. Άφιξη και μεταφορά σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ, ολοήμερη εκτεταμένη ξενάγηση γνωριμίας στην πόλη και τον κόλπο.

Ολοήμερη εντυπωσιακή ξενάγηση στο κέντρο της πόλης και στην συνέχεια στον κόλπο που περιβάλει την πόλη και την οποία ενώνουν τρεις μεγάλες γέφυρες. Στη αρχή θα δούμε μεταξύ άλλων την Union Square, το Δημαρχείο, την Όπερα, τη Βιβλιοθήκη, την Τσάινα Τάουν, που είναι η μεγαλύτερη Κινέζικη πόλη εκτός Κίνας, το γραφικό τραμ, τις Δίδυμες Κορυφές απ΄ όπου θα έχουμε μια πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα περάσουμε, την Χρυσή Γέφυρα μήκους 1.272 μέτρων που συνδέει το Σαν Φρανσίσκο με την κομητεία Marin και τις αποβάθρες του λιμανιού. Θα σταματήσουμε στο γραφικό ψαροχώρι του Σωσαλίτο. Καθ’ οδόν θα μπορέσουμε να σταθούμε και να δούμε τα περίφημα Redwood Trees - τις αρχαίες Σεκόγιες, τα μεγαλύτερα, γηραιότερα και ψηλότερα δένδρα της γης. Ακολουθεί η γέφυρα San Rafael, που θα μας οδηγήσει στην Ηπειρωτική ακτή, περνώντας από τις πόλεις Richmond την Πανεπιστημιούπολη του Μπέρκλεϋ και με μια μικρή παράκαμψη (αν το επιτρέπουν τα χρονικά περιθώρια) και το Ωκλαντ. Επιστροφή στο Σαν Φρανσίσκο μέσω της γέφυρας Bay Bridge. Στάση στο Fishermans Warf, - τη γνωστή παραθαλάσσια συνοικία με τις ταβέρνες, για να απολαύσετε όσοι θέλετε το βραδάκι το δείπνο σας με θαλασσινά και ειδικότερα τα γιγάντια καβούρια του Ατλαντικού. Το πούλμαν θα καταλήξει στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα:  ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ, μέρα ελεύθερη. Προαιρετική κρουαζιέρα στον κόλπο.

Στη σημερινή ελεύθερη μέρα σας μπορείτε να συνεχίσετε τις βόλτες σας και τις δραστηριότητες, όπως κάνοντας μια κρουαζιέρα στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο απ όπου μπορείτε να τραβήξετε αξέχαστες φωτογραφίες της πόλης, των γεφυρών του τρομερού Νησίού με τις φυλακές, του Αλκατράζ. Το βραχώδες νησί που φαίνεται στη μέση του κόλπου και φιλοξενούσε στο διάστημα 1933 –1963 τις περίφημες φυλακές του Αλκατράζ με τους γνωστούς γκάνγκστερ της εποχής. Το απόγευμα κάντε τα ψώνια στο Embarcadero Center όπου θα βρείτε όλες οι γνωστές φίρμες σε τιμές πολύ χαμηλές Διανυκτέρευση στο Σαν Φρανσίσκο.

4η μέρα:  Σαν Φρανσίσκο – Λας Βέγκας ( 913 χτ.) οδική διαδρομή.

Αναχώρηση νωρίς το πρωί οδικώς για το Λας Βέγκας, την παγκόσμια Μέκκα του τζόγου και των shows.   Η διαδρομή – με αρκετές μικρές στάσεις – περνά από τον εσωτερικό αυτοκινητόδρομό και την κοιλάδα – Great Valley - που διαμορφώνεται ανάμεσα στην οροσειρά του Λος Άντζελες και την Σιέρα Νεβάδα. Μία πανέμορφη διαδρομή, με πλούσια βλάστηση γνωστή και για τα περίφημα κρασιά της, που περνά από δασώδεις εκτάσεις με πευκοηδεί, κυπαρίσσια, εκτάσεις με πεδία του γκολφ, λιμανάκια και απόκρημνα βράχια όπου σκάει το κύμα του Ειρηνικού, κατά μήκος και πάνω από το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα και την πόλη Σαν Χοζέ, την διάσημη Silicon Valley με τους γίγαντες της πληροφορικής. Άφιξη το απόγευμα στο Λας Βέγκας. Τακτοποίηση στο πολυτελές ξενοδοχείο στην καρδία της πόλης, την STRIP !. Χαλάρωση και βραδινή εξόρμηση στα καζίνο και τα shows όπου έχετε την ευκαιρία να δείτε και να ακούσετε διάσημους καλλιτέχνες. Διανυκτέρευση.

(Σημείωση. Σε περίπτωση μικρής συμμετοχής στην εκδρομή ή καθυστερημένης εγγραφής στο ταξίδι, η συγκεκριμένη μετακίνηση γίνεται υποχρεωτικά αεροπορικώς ).

5η μέρα:  ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ – Μέρα ελεύθερη. Προαιρετική εκδρομή.

Σήμερα μπορείτε να χαλαρώστε στην πισίνα του ξενοδοχείου σας και αργότερα βγείτε για ψώνια και βόλτα στην διάσημη λεωφόρο The Strip με τα πολυκαταστήματα, τις μπουτίκ και τα εξέντρικ μουσεία της! Ακόμη μπορείτε να δοκιμάσετε μια βόλτα με ελικόπτερο για μια ημερήσια ή νυχτερινή άποψη της πόλης. Τρομερό θέαμα, που μόνο στον κινηματογράφο έχουμε δει. Αν έχετε διάθεση σας προτείνουμε την εκδρομή στην κοιλάδα του θανάτου (Death Valley). Η Διαδρομή περνά από την έρημο Μοχάβι, το Γκόλντεν Κάνυον (λίμνη αλάτων) και φαράγγι, με στάσεις στον Κρατήρα Ubehebe, την πόλη φάντασμα (η κάποτε ανθηρή Rhyolite Ghost Town) & το Spanish Scotty’s Castle. Διανυκτέρευση.

6η μέρα:  ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ – ΧΟΥΒΕΡ ΝΤΑΜ - ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΥΟΝ ( West Rim).

Ποιος φθάνει ως εδώ και δεν επισκέπτεται το καταπληκτικότερο γεωλογικό μνημείο της γης? Ετοιμαστείτε σήμερα για την μοναδική αυτή εκδρομή. Ο ορμητικός ποταμός Κολοράντο έχει αφήσει τη σφραγίδα του στη γη και εξακολουθεί να σμιλεύει τα αριστουργήματά του εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια. Το Κάι Μπάμπ, το "ξαπλωμένο βουνό" όπως αποκαλούσαν οι Ινδιάνοι το φαράγγι, είναι μια ατέλειωτη έκταση εκπληκτικών τοπίων και χρωμάτων, όπου η φύση αποκαλύπτει όλη της τη μεγαλοπρέπεια. Αναχώρηση για το Γκραν Κάνυον (Μεγάλο Φαράγγι), που βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνα. Καθ’ οδόν θα σταματήσουμε για φωτογραφίες στο τεράστιο Φράγμα Χούβερ και στην συνέχεια θα περάσουμε από το Χουαλαπάι Indian Nation πριν καταλήξουμε στη δυτική πλευρά της χαράδρας του Γκραν Κάνυον (west rim). Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Λας Βέγκας. Διανυκτέρευση.

(Σημείωση: Για τη σημερινή μέρα θα σας διανεμηθεί αναλυτικό πρόγραμμα – στοιχεία αυτού δείτε στην αρχή του παρόντος).

7η μέρα: Λας Βέγκας – Λος Άντζελες,

Αναχώρηση με προορισμό το Λος Άντζελες την "Πόλη των Αγγέλων" που βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Καλιφόρνιας. Η διαδρομή μας περνά από την έρημο και εθνικό πάρκο Μοχάβι, το Afton Canyon, με εντυπωσιακά γεωλογικά τοπία και πόλεις και χωριά τις Αμερικανικής Δύσης. Άφιξη νωρίς το απόγευμα στο προάστιο Αναχάϊμ, στην περιοχή της Ντίσνευλαντ και τακτοποίηση σε ξενοδοχεία της περιοχής της Ντισνεϋλαντ, όπως το Crowne Plaza Anaheim Resort, το Hilton Anaheim ή άλλο αντίστοιχης κατηγορίας. Διανυκτέρευση. (Η διανυκτέρευση στο Λος Άντζελες δυνατόν να πραγματοποιηθεί και εντός πόλης).

8η μέρα:  ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ, Ολοήμερη ξενάγησηεπισκέψεις, Hollywood, Universal Studios, Beverly Hills, Santa Monica.

Η σημερινή μας ημέρα ξεκινάει με προορισμό την πρωτεύουσα του αμερικανικού κινηματογράφου, το προάστιο του Λος Άντζελες, το Χόλλυγουντ, που με το όνομά του έχει πλέον ταυτισθεί ολόκληρη η αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία. Πρώτη μας στάση είναι στα στούντιο της Κινηματογραφικής εταιρείας Γιουνιβέρσαλ, που βρίσκονται στα περίχωρα του Χόλλυγουντ. Η ξενάγηση στον χώρο των στούντιος γίνεται με ειδικά τρενάκια, όπου βλέπετε τα σκηνικά φημισμένων ταινιών και τον τρόπο με τον οποίο γυρίζονται οι ταινίες, διάφορα εφέ, τρικς κλπ. Το κόστος της εισόδου στα Universal Studios ( $80 περίπου)που δεν περιλαμβάνεται και καταβάλλεται επί τόπου ο αρχηγός σας θα φροντίσει να βγάλει τα εισιτήρια ανάλογα με το αριθμό συμμετεχόντων (ατομικά, γκρουπ, παιδικά κλπ). Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε προς τη λεωφόρο Hollywood Boulevard, που είναι για το Λος Άντζελες ότι τα Champs Elysees για το Παρίσι ή το Broadway για τη Νέα Υόρκη. Θα δούμε το Κινέζικο Θέατρο καθώς και τα "πατήματα" των αστέρων του κινηματογράφου. Το διάσημο Walk of Fame με τα πεζοδρόμια στρωμένα με αστέρια, τιμά πάνω από 2000 διασημότητες του κινηματογράφου, του θεάτρου, της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου (Kodak Theatre).Εδώ μπορείτε να μπείτε (προαιρετικά) σε οργανωμένες επισκέψεις ανά μισάωρο. Ακολουθεί η απαστράπτουσα πόλη του πλούτου και της επιτυχίας, η πόλη των προνομιούχων, το "γκέτο των VIP'S", το Μπέβερλυ Χίλλς με σύντομη στάση για φωτόγραφία στη διάσημη λεωφόρο Rodeo Drive με τις πανάκριβες μπουτίκ και στη συνέχεια συνεχίζουμε για την παραλία της Σάντα Μόνικα, το παλαιότερο και μεγαλύτερο θέρετρο του Λος Άντζελες. Καθ οδόν θα σταματήσουμε σε κάποιο από τα γνωστά παραδοσιακά American Hamburger Restaurants για μεσημεριανό γεύμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ (Anaheim), μέρα ελεύθερη (Disneyland, Σαν Ντιέγκο).

Η σημερινή μέρα είναι ελεύθερη στη διάθεσή σας. Μπορείτε να την περάσετε στην Disneyland (κόστος εισόδου $87 περίπου) και τα άλλα θεματικά πάρκα όπως το Knott’s Berry Farm (από τα μεγαλύτερα κέντρα αναψυχής στον κόσμο (www.Knott.com) μια παραμυθένια ατμόσφαιρα με εκπληκτικά θεάματα και συναρπαστικά παιχνίδια που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Επίσης στο πάρκο της Disneyland μπορείτε να δείτε, το Magic Kingdom Park, που είναι διαμορφωμένο σε 4 ενότητες: τη Γη της Περιπέτειας (Adventure land), τη Γη της Φαντασίας (Fantasyland), τη Γη των Συνόρων (Frontier land) και στη Γη του Αύριο (Tomorrow land). Ο Μίκυ και η παρέα του, η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, η Αλίκη, ο Πήτερ Παν, οι Πειρατές της Καραϊβικής σας περιμένουν να περάσετε τη μαγική πύλη που οδηγεί στη χώρα της φαντασίας και του παραμυθιού! και στις διάσημες παραλίες τις πόλης, όπως τη Σάντα Μπάρμπαρα, τη Σάντα Μόνικα, για τρέλες στο Knott’s Berry Farm (από τα μεγαλύτερα κέντρα αναψυχής στον κόσμο (www.Knott.com) μια παραμυθένια ατμόσφαιρα με εκπληκτικά θεάματα και συναρπαστικά παιχνίδια που απολαμβάνουν μικροί και μεγάλοι. Επίσης στο πάρκο της Disneyland μπορείτε να δείτε, Το Magic Kingdom Park, που είναι διαμορφωμένο σε 4 ενότητες: τη Γη της Περιπέτειας (Adventure land), τη Γη της Φαντασίας (Fantasyland), τη Γη των Συνόρων (Frontier land) και στη Γη του Αύριο (Tomorrow land). Ο Μίκυ και η παρέα του, η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, η Αλίκη, ο Πήτερ Παν, οι Πειρατές της Καραϊβικής σας περιμένουν να περάσετε τη μαγική πύλη που οδηγεί στη χώρα της φαντασίας και του παραμυθιού!

Άλλη μία δυνατότητα που προσφέρεται είναι η ολοήμερη εκδρομή στο Σαν Ντιέγκο την άλλη μεγάλη παραθαλάσσια μεγαλούπολη της Καλιφόρνιας. Διανυκτέρευση.

10η & 11 μέρα: Λος Άντζελες – Αθήνα, πτήση για την Αθήνα.

Πρωινό ελεύθερο. Το μεσημέρι θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό. Άφιξη στην Αθήνα νωρίς τα χαράματα.

Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική. Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 4 – 5 μέρες πριν την αναχώρηση.

 



ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την αναχώρηση των Χριστουγέννων:

Κάντε την κράτηση σας έως 30.11 και ταξιδέψτε την περίοδο των Χριστουγέννων απολαμβάνοντας ιδιαίτερα χαμηλές τιμές , σε συνδυασμό με υψηλές παροχές υπηρεσιών & εξασφαλισμένες αναχωρήσεις. Ωφεληθείτε έτσι έως και 500 € το ζευγάρι από τις κανονικές τιμές της περιόδου. Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων που μπορεί και να εξαντληθούν και πριν από την παραπάνω ημερομηνία.

Super Προσφορά ~ Αναχώρηση Χριστουγέννων 24.12:

(για περιορισμένο αριθμό θέσεων)

2.390 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 710 € - ΦΟΡΟΙ ΚΛΠ : 650 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

Τιμή τρίτου ατόμου σε τρίκλινο: 2.000 €

*** Η έκπτωση έχει συνυπολογιστεί στις αναγραφόμενες τιμές

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για τις υπόλοιπες αναχωρήσεις

2.599 € κατ’ άτομο στο δίκλινο

Επιβάρυνση Μονόκλινου + 710 € - ΦΟΡΟΙ ΚΛΠ : 650 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ

 

 

 

 

 


Έως 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

- Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Σαν Φρανσίσκο & Λος Άντζελες - Αθήνα με την

με ενδιάμεσο σταθμό.

- Διαμονή σε επιλεγμένα, κεντρικά ξενοδοχεία   4* με Αμερικάνικο μπουφέ πρωινό καθημερινά.

Συνολικά 9 διανυκτερεύσεις. ’Ήτοι: 3 διαν/σεις στο Σαν Φρανσίσκο, 3 διαν/σεις στο Λας Βέγκας &,  3 διαν/σεις στο Λος Άντζελες (Αναχάιμ),

- Πλούσιο πρόγραμμα ξεναγήσεων και εκδρομών όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

- Όλες οι μεταφορές, η υποδοχή, οι οδικές διαδρομές και οι ξεναγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα

πούλμαν.

- Η είσοδος στο Πάρκο του Γκράν Κάνυον (πακέτο).

- Έμπειροι τοπικοί ξεναγοί στις προβλεπόμενες ξεναγήσεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

- Έμπειρος, ειδικός αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας, με γνώσεις των Η.Π.Α. για την

διεκπεραίωση όλων των ξεναγήσεων και του προγράμματος..

- Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ασφάλεια ατυχήματος.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

- 650 ΕΥΡΩ Φόροι αεροδρομίων.

- Γεύματα πλην του πρωινού.

- Οι είσοδοι σε θεματικά πάρκα, άλλα αξιοθέατα, μουσεία κλπ που δεν αναφέρονται συγκεκριμένα.

- Ποτά και αναψυκτικά.

- άλλα έξοδα προσωπικής φύσεως.

 

Προαιρετικές εκδρομές – είσοδοι σε θεματικά πάρκα: (περίπου)

- Disneyland: Κόστος ημερήσιας εισόδου ενήλικες $ 87.-

- Universal Studios : Γενική είσοδος $ 80.- ( ώρες εισόδου Δεκ. 10 το πρωί με 5 μμ)

- Επίσκεψη στο Αλκατράζ. $ 28. (Χρειάζεται έγκαιρη κράτηση μέσω internet).

- Κρουαζιέρα στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. $ 22.-

ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΜΑΣ (ή άλλα αντίστοιχης κατηγορίας).

The Sheraton Los Angeles Downtown Hotel

711, South Hope Street,

Los Angeles

California 90017

U.S.A.

Tel: +1 (213) 488-3500

Fax: +1 (213) 488-4110



 

Crowne Plaza Anaheim Resort
12021 Harbor Boulevard
Garden Grove, California 92840-4001

12021 HARBOR BLVD
GARDEN GROVE, CA 92840 UNITED STATES



 

DOUBLE TREE by HILTON 4*

AnaheimOrange County

100 The City Drive Anaheim.

Anaheim California 92868 -3201

USA

Tel. +1 714 634 4500

Το ξενοδοχείο σας   βρίσκεται σε μικρή απόσταση και με τα πόδια από την Disneyland, το συνεδριακό κέντρο, το Knott’s Berry (Γιγάντιο Roller coster) κ.α. Ανετα, δωμάτια, πισίνα καθώς επίσης δωρεάν shuttle service προς τα θεματικά πάρκα και φυσικά την Disneyland.


Located in Anaheim, DoubleTree Suites by Hilton Hotel Anaheim Resort - Convention Center is walking distance from Disneyland® Park, and Disney's California Adventure® Park, and Anaheim Convention Center. The hotel is minutes from Orange County Airport and Southern California attractions such as Knott's Berry, Crystal Cathedral, and Angel Stadium. Cheer for the Anaheim Ducks or attend a concert at Honda Center. The Grove of Anaheim and The Block at Orange outlet shopping mall are nearby.


Hilton Anaheim 4*

777 W Convention Way,

Anaheim, California, 92802, USA

TEL: 1-714-750-4321

 

55

Parc 55 Hotel,

55 Cyril Magnin Street,

San Francisco, CA 94102.

U.S.A.

Tel +1 800.595.0507.

www.parc55hotel.com


THE NEW TROPICANA

LAS VEGAS 4*

3801 Las Vegas Boulevard South

Las Vegas, NV 89109

1.800.GO2.TROP

Tel:+1   702.739.2222

 

 

Planet Hollywood Resort & Casino

3667 Las Vegas Boulevard. South
Las Vegas, NV 89109
Phone: 702-785-5555
Toll Free: 1-866-919-PHRC (7472)
www.planethollywoodresort.com

 

 

FLAMINGO LAS VEGAS

3555 Las Vegas Blvd S
Las Vegas
, NV 89109
Main: 702-733-3111
Toll Free: 888-902-9929 

Η τοποθεσία είναι αυτό που κάνει αυτό το ξενοδοχείο εξαιρετικό. Με τα πόδια έξω από την πόρτα και είστε ακριβώς στη μέση της Λεωφόρου Strip, κοντά σε όλα τα καζίνο, καταστήματα και εστιατόρια που θα μπορούσατε να θέλετε ποτέ. Τα δωμάτια είναι μεγάλα και μοντέρνα, τα κρεβάτια ήταν πραγματικά άνετα, καλή θέα από τη λεωφόρο και στην πισίνα. Πολλά διαφορετικά μέρη για να φάτε στο ξενοδοχείο, και το Margaritaville μπαρ ήταν θαυμάσια. Μια ωραιότατη εμπειρία διαμονής στο Λας Βέγκας. 


 

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΙΝ ΤΑΞΙΔΕΨΕΤΕ:

  • Συμμετοχή στην εκδρομή σημαίνει ότι έχετε διαβάσει το παρόν πρόγραμμα, το έχετε κατανοήσει και συμφωνείτε με τα αναγραφόμενα.
  • Συμμετοχή επίσης στην εκδρομή σημαίνει ότι αναντίρρητα αποδέχεστε τους όρους συμμετοχής που αναγράφονται στην τελευταία σελίδα της μπροσούρας μας και στο site μας στο internet. Αν θέλετε να διαβάσετε τους όρους συμμετοχής, παρακαλούμε ζητήστε να σας αποσταλούν.
  • Συμμετοχή δηλώνετε επικοινωνώντας με το τμήμα πωλήσεων, δίνοντας αναλυτικά τα στοιχεία που σας ζητούνται και καταθέτοντας προκαταβολή 500 € κατ’ άτομο εντός της χρονικής προθεσμίας που θα σας δοθεί από το τμήμα πωλήσεων.
  • Η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται είτε με χρήση μετρητών ή στην περίπτωση χρήσης πιστωτικής κάρτας με εφάπαξ χρέωση.
  • 12 ΑΤΟΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ. Εφόσον επιθυμείτε, μπορείτε να αποπληρώσετε το ταξίδι σας κάνοντας χρήση πιστωτικής κάρτας και συμμετέχοντας σε πρόγραμμα άτοκων δόσεων (έως 12). Σας συστήνουμε, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, να ενημερωθείτε έγκαιρα είτε από το τμήμα πωλήσεων, είτε από το λογιστήριο για τις πιστωτικές κάρτες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα άτοκων δόσεων.
  • Το διαβατήριό σας θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Από 01.01.2007 ισχύουν μόνο τα διαβατήρια νέου τύπου. Το διαβατήριο είναι προσωπικό έγγραφο και οποιαδήποτε αλλαγή είναι αποκλειστική υποχρέωση του κατόχου.
  • Βεβαιωθείτε πως το διαβατήριό σας έχει κενές σελίδες, ισάριθμες με τον αριθμό των χωρών που θα επισκεφθείτε.
  • Το γραφείο μας δεν φέρει καμία ευθύνη σε οποιοδήποτε πρόβλημα λόγω μη ανανέωσης του διαβατηρίου σας.
  • Οι ταξιδιώτες μη Ελληνικής υπηκοότητας οφείλουν να επικοινωνούν κατ’ ιδίαν με την πρεσβεία της χώρας στην οποία επιθυμούν να ταξιδέψουν για να πληροφορηθούν τα όποια διαδικαστικά έκδοσης βίζας, εφόσον αυτή απαιτείται.  δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα που ενδεχομένως παρουσιαστεί σε κάποιο αεροδρόμιο.
  • Τα δωμάτια παραδίδονται από το ξενοδοχείο συνήθως μεταξύ 13:00-15:00 και είναι στη διάθεση των ενοίκων ως τις 12:00 της ημέρας αναχώρησης.
  • Οι αεροπορικές εταιρίες μπορούν να τροποποιήσουν τα δρομολόγια και τους τύπους των αεροσκαφών χωρίς καμιά προειδοποίηση.
  • Στα αεροπορικά ταξίδια το βάρος των αποσκευών δεν επιτρέπεται να ξεπερνά τα (20) είκοσι κιλά και οι αεροπορικές εταιρίες επιτρέπουν μόνο μια χειραποσκευή των (5) πέντε κιλών στην καμπίνα του αεροσκάφους. ΠΡΟΣΟΧΗ: ο κάθε επιβάτης πρέπει να φέρει τη δική του αποσκευή.
  • Όταν στο πρόγραμμα σας ορίζεται διατροφικό πακέτο ημιδιατροφής, αυτό ξεκινά με το πρωινό την επόμενη ημέρα από την πρώτη διανυκτέρευση στον προορισμό και λήγει με το δείπνο ή γεύμα της προηγούμενης ημέρας πριν την αναχώρηση.
  • Στην περίπτωση που η μετάβαση στο τελικό προορισμό γίνεται μέσω ενδιάμεσου σταθμού και περιλαμβάνει και διανυκτέρευση, αυτή γίνεται με ευθύνη της αεροπορικής εταιρείας και σαν διατροφικό πακέτο περιλαμβάνει μόνο πρωινό (ακόμα και αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει ημιδιατροφή)