Skip to main content

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

 ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Σεπτέμβριος- Δεκέμβριος 2012

8 ΗΜΕΡΕΣ


1η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ-ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο, όπου θα πάρουμε την πτήση για τη μητρόπολη των ΗΠΑ, τη Νέα Υόρκη, ή όπως συνηθίζεται να λέγεται, το «Μεγάλο Μήλο». Μετά από πολύωρη πτήση φτάνουμε στη διάσημη πόλη της Νέας Υόρκης, μίας πόλης που αποτέλεσε ελπίδα και όνειρο για χιλιάδες ανθρώπους και που πρωταγωνίστησε σε πάμπολλες αγαπημένες ταινίες του σινεμά. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για μια πρώτη γνωριμία με τη συναρπαστική αυτή πόλη. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-Ξενάγηση πόλης (βόρειο τμήμα)

Θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Πρώτη μας στάση, το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου και στη συνέχεια το κτίριο της όπερας, Λίνκολν Σέντερ, όπου στεγάζεται και η φιλαρμονική της Νέα Υόρκης. Θα περάσουμε μπροστά από το Σέντραλ Παρκ, όπου θα δούμε το κτίριο όπου έζησε το πιο διάσημο «σκαθάρι» των Beatles, ο Τζον Λένον. Στη συνέχεια, θα θαυμάσουμε το εντυπωσιακό κτίριο του Πανεπιστημίου Κολούμπια, το μνημείο του στρατηγού Γκραντ, τον ποταμό Χάντσον, τη συνοικία του Χάρλεμ. Επόμενή μας στάση το Θέατρο Apollo, όπου έχουν «περάσει» οι σημαντικότεροι μουσικοί της τζαζ. Θα διασχίσουμε τη 5η λεωφόρο με τα πασίγνωστα μουσεία Γκουγκενχαίμ (Guggenheim) και Μητροπολιτικό καθώς και το Φρικ Κολέξιον. Για το τέλος της ξενάγησής μας έχουμε αφήσει το Ροκφέλερ Σέντερ, την Τάιμ Σκουέρ και το Μπρόντγουει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για το απόγευμα σας προτείνουμε να περιπλανηθείτε στους δρόμους της Νέας Υόρκης, να απολαύσετε τη νυχτερινή της ζωή, αλλά και να ζήσετε την εμπειρία μιας παράστασης σε ένα από τα θρυλικά θέατρα του Μπρόντγουει. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

3η Ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ-Ξενάγηση πόλης (νότιο τμήμα)

Σήμερα η ξενάγηση μας θα επικεντρωθεί στο κέντρο του Μανχάταν. Η ξενάγηση μας θα περιλαμβάνει το Γκρίνουιτς και το Ηστ Βίλατζ, το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, το Σόχο, τη Μικρή Ιταλία, τη Τσάινα Τάουν και το Οικονομικό Κέντρο της πόλης με επίκεντρο τη φημισμένη Γουόλ Στριτ. Επόμενή μας στάση το Μπάτερυ Παρκ, όπου θα απολαύσουμε από μακριά το Άγαλμα της Ελευθερίας να δεσπόζει στο λιμάνι της πόλης. Περνώντας από την προβλήτα 17 θα θαυμάσουμε την εκθαμβωτική κρεμαστή γέφυρα του Μπρούκλιν και τον Ανατολικό αλμυρό ποταμό. Τελευταία μας στάση για σήμερα είναι το Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών. Για το βράδυ σας προτείνουμε μία βόλτα στη προβλήτα όπου θα έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψετε καταστήματα, μουσεία, μπαρ και εστιατόρια που χαρίζουν πανοραμική θέα της κρεμαστής φωτισμένης γέφυρας του Μπρούκλιν. Κοντινές περιοχές για τη βραδινή σας εξόρμηση είναι επίσης το Σόχο, η Μικρή Ιταλία και η Τριμπέκα. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

4ηΗμέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΔΩΡΟ κρουαζιέρα στο ποταμό HUDSON !

Σήμερα σας προσφέρουμε μία μοναδική κρουαζιέρα που θα σας μείνει αξέχαστη! Μια 3ωρη κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε το Άγαλμα της Ελευθερίας, τον ποταμό Χάντσον, τον αλμυρό Ανατολικό Ποταμό, το Λονγκ Άιλαντ και το Μπρούκλιν και τους εντυπωσιακούς ουρανοξύστες. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

5ηΗμέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Εμείς σας προτείνουμε μια ξενάγηση στην Ομοσπονδιακή Πρωτεύουσα, το αντιπροσωπευτικό κέντρο Ιστορίας, Παραδόσεων και Γοήτρου του Αμερικάνικου Λαού. Θα δούμε τα μνημεία των Αμερικανών Προέδρων Ουάσιγκτον, Τζέφερσον, Λίνκολν, την Πλατεία Λαφαγιέτ, το Λευκό Οίκο, το Καπιτώλιο - που είναι και το κέντρο της πόλεως - το Ανώτατο Δικαστήριο, τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (κεντρικό κτίριο Thomas και δύο γειτονικά), την Εθνική Πινακοθήκη, το Μέγαρο των Εθνικών Αρχείων (σε ειδική προθήκη το Πρωτότυπο του Αμερικανικού Συντάγματος και της Διακηρύξεως της Ανεξαρτησίας), το Ινστιτούτο Σμιθσόνιαν και τους τάφους των Κέννεντυ στο Άρλιγκτον στην πλευρά της Βιρτζίνια. Ακόμα, θα περάσουμε από τα σημαντικότερα Υπουργεία, Μουσεία, Τράπεζες, έδρες Διεθνών Οργανισμών, αλλά και ξενοδοχεία, θέατρα, τα κεντρικά γραφεία του FBI αλλά και τον πολύβουο σταθμό των τρένων, το Union Station. Αξιοποιείστε το υπόλοιπο της ημέρας επισκεπτόμενοι Μουσεία που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση, όπως το Μουσείο Θαλάσσης, Αέρος, Διαστήματος ή το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Για το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε κάποια από τις παραστάσεις στο Κέννεντυ Σέντερ. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

6η Ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Ημέρα ελεύθερη να την αξιοποιήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Εμείς σας προτείνουμε μία επίσκεψη στo μεγαλύτερο, εντυπωσιακότερο και πλουσιότερο εμπορικό κέντρο, το περίφημο Woodbury Commons. Μόλις 1 ώρα περίπου έξω από τη Νέα Υόρκη, στο εμπορικό αυτό κέντρο θα ανακαλύψετε αμέτρητα «αντικείμενα πόθου»: Gucci, Escada, Saks, Ralph Lauren, Donna Karan, Calvin Klein, Gap και αμέτρητα άλλα ονόματα της μόδας σε απίστευτη ποικιλία σε απίστευτα δελεαστικές τιμές. Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε το Greenwich Village, έναν τόπο αγαπημένο από καλλιτέχνες και συγγραφείς και που σήμα κατατεθέν του είναι η Washington Square και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το East Village – ένας τόπος με πλούσια ιστορία που έχει «φιλοξενήσει» σχεδόν όλες τις κοινωνικές τάξεις. Εκεί κατοικούσε η υψηλή κοινωνία, στη συνέχεια μετανάστες και από την δεκαετία του 50 μετατράπηκε σε ένα εργαστήριο πειραματισμού και νέων τάσεων, αφού μεταμορφώθηκε σε Μέκκα της γενιάς των Beatles, των χίπις και του πανκ. Επίσης προτείνουμε μια επίσκεψη σε ένα ή περισσότερα από τα Μουσεία Metropolitan και Guggenheim, Φυσικής Ιστορίας, Μοντέρνας Τέχνης, το Μουσείο Φρικ συνδυάζοντάς τα με μία βόλτα στο Σέντραλ Παρκ ή ακόμα shopping σε ένα από τα πολυκαταστήματα Bloomingdales, Saks Fifth ή Avenue. Αν θέλετε να συνδυάστε τα ψώνια στο πολυκατάστημα Macy's με θέα το επιβλητικό Empire State Building. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε την «τοπική σπεσιαλιτέ», τα φημισμένα hotdog της Νέας Υόρκης που θα βρείτε σε κάθε της γωνιά. Για το βράδυ ακολουθήσετε τις προτάσεις του ξεναγού σας για μια άλλη όψη της νυκτερινής ζωής της πόλης. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

7η Ημέρα: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η σημερινή μέρα θα είναι ελεύθερη έως αργά το απόγευμα που θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Σας προτείνουμε να απολαύσετε μια βόλτα με άμαξες εντός του καταπράσινου πάρκου CentralPark ! Εάν πάλι έχετε ανάγκη από ένα shoppingtherapy σας προτείνουμε να κάνετε τις τελευταίες σας αγορές στο εμπορικό κέντρο στο CentralValley, μία ώρα διαδρομή από το Μανχάταν, πλούσιο σε επώνυμες μάρκες και απίστευτες τιμές! Αργά το απόγευμα, μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση επιστροφής για Αθήνα.

8η Ημέρα: ΑΘΗΝΑ

Άφιξη στην Αθήνα γεμάτοι καινούργιες συναρπαστικές εμπειρίες και εικόνες που θα μας συντροφεύουν για καιρό...

Περιλαμβάνονται
  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομικό ναύλο με την Delta ή την Hellenic Imperial
  • 6 διαν/σεις σε ξενοδοχείο βάση τιμοκαταλόγου
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο JFK
  • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
  • ΔΩΡΟ !! 3ωρη κρουαζιέρα στο ποταμό Hudson
  • Αχθοφορικά μίας αποσκευής κατ’ άτομο
  • Ταξιδιωτική ασφάλεια
  • Τοπικός Ελληνόφωνος αρχηγός
  • Τοπικός ξεναγός
  • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
Δεν περιλαμβάνονται
  • Φόροι αεροδρομίων & ESTA 345 €
  • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά 40 €
  • Είσοδοι σε μουσεία,gallery και συναφή χώρους
  • Ποτά, αναψυκτικά & γεύματα
  • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

Τιμοκατάλογος και Αναχωρήσεις εδώ!