Skip to main content

Νέα Υόρκη για ψαγμένους ταξιδιώτες!| Χριστουγέννα 2018 - Πρωτοχρονιά 2019 απο 1289,00

Διάρκεια  10 ημέρες     21/12, 24/12, 28/12

Ο αρχηγός σας και οι συνεργάτες μας, είναι εκεί για να σας καθοδηγούν προκειμένου να κινηθείτε στον ελεύθερο χρόνο σας, καλύπτοντας τα ενδιαφέροντά σας. Είναι δε στη διάθεσή σας και μπορείτε να τους ακολουθήσετε σε επισκέψεις και αξιοθέατα που η πλειοψηφία των ταξιδιωτών – του κάθε γκρουπ – έχει εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθεί. Έτσι, όσοι το επιθυμείτε, εκτός από τις 2 κλασικές προγραμματισμένες ξεναγήσεις μας, μπορείτε να ακολουθήσετε το ημερήσιο πρόγραμμα των επιπλέον επισκέψεων που έχουμε προγραμματίσει για εσάς με τους τοπικούς μας συνεργάτες: επισκέψεις σε μουσεία, αξιοθέατα και περιπλανήσεις με τα πόδια ή το μετρό.

 

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ - ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πόλη - ίνδαλμα των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Νέα Υόρκη. Το «Big Apple» όπως ονομάζεται από τους Αμερικανούς, είναι το οικονομικό, ασφαλιστικό, εμπορικό, πολιτιστικό και τουριστικό κέντρο της χώρας. Είναι η πολυπληθέστερη πόλη της Αμερικής, η πόλη που έχει τους περισσότερους ουρανοξύστες, η πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου, η πόλη με το μεγαλύτερο μουσείο του δυτικού ημισφαιρίου, η πόλη με τη μεγαλύτερη αίθουσα Θεάτρου στον κόσμο, η πόλη με τη μεγαλύτερη νεογοτθικού ρυθμού εκκλησία στον κόσμο, η πόλη με το μεγαλύτερο εμπορικό κατάστημα στον κόσμο, η πόλη με την πιο μοντέρνα Λυρική Σκηνή στον κόσμο. Η μητρόπολη του κόσμου. Μέσα της χωράνε όλοι οι λαοί και όλες οι φυλές. Γιάπηδες και φρικιά, γυαλιστερές λιμουζίνες και άστεγοι, χρώματα σ΄ όλες τις παραλλαγές, συνεχής κίνηση. Μια πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Μια ζούγκλα που σε προκαλεί να την εξερευνήσεις. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση σε κεντρικό ξενοδοχείο στο Μανχάταν, το νησί όπου κτυπάει η καρδιά της πόλης. Η βραδινή βόλτα με τον αρχηγό μας στη γειτονιά του ξενοδοχείου και τον Κεντρικό Σιδηροδρομικό Σταθμό (Central Station) θα μας δώσει μια πρώτη γεύση από αυτήν την ανεπανάληπτη μεγαλούπολη, που παρά το μέγεθός της είναι πάντα μία πόλη ζεστή, φιλόξενη και συναρπαστική, ειδικότερα αυτή την εποχή που είναι πεντάμορφα στολισμένη, ζώντας έντονα τη μαγεία των εορτών. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (1η ΞΕΝΑΓΗΣΗ)

Πρωινή 4ωρη ξενάγηση στο LowerManhattan. Θα περάσουμε από την 5η Λεωφόρο, το συγκρότημα Rockefeller, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το EmpireStateBuilding, το κτίριο Flatiron, τη UnionSquare, το GreenwichVillage, το Soho, τη «Μικρή Ιταλία» τηνChinatown, το Δημαρχείο της πόλης, το κτίριο Woolworth, το παρεκκλήσι του Αγίου Παύλου, το «Σημείο Μηδέν», το ολοκαίνουργιοOneWorldTradeCenter & FreedomTower, το Παρεκκλήσι της Αγίας Τριάδας, τη WallStreet με το κτίριο του χρηματιστηρίου και την τράπεζα MorganStanley, το BowlingGreen και θα καταλήξουμε στις αποβάθρες του Battery Park, απ’ όπου αναχωρούν όλα τα πλοιάρια για το Staten Island, το Άγαλμα της Ελευθερίας και το Elis Island. Επιστρέφοντας, θα περάσουμε από την παλιά περιοχή της ψαραγοράς του South Street Seaport, τις γέφυρες του Brooklyn και του Manhattan, τις κατοικίες του Lower East Side, θα δούμε το Tudor City και τα Ηνωμένα Έθνη, το σιδηροδρομικό σταθμό Grand Central Terminal, το κτίριο Chrysler και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας, ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο γύρο του νότιου τμήματος του νησιού. Στη διάρκεια αυτής της βόλτας/ξενάγησης, αλλά και για το υπόλοιπο της ημέρας, με τον αρχηγό σας μπορείτε να αποσπαστείτε και να εξειδικεύσετε την επίσκεψή σας για να ανεβείτε στο One World Trade Center αντί για το ξεπερασμένο πια Empire State Building- στη συνέχεια βλέπουμε το Rockefeller Centre και τα πέριξ, το Central Park με τις εορταστικές του μικροαγορές, αλλά και την πλειάδα των υπαίθριων εορταστικών αγορών σε ολόκληρη την πόλη κ.λπ. Ο αρχηγός σάς καθοδηγεί και σας προτείνει πάντα κάτι που να ταιριάζει στο γούστο, αλλά και στην αντοχή σας σε αυτήν την ανεπανάληπτη μεγαλούπολη που δεν κοιμάται ποτέ! Υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για να δείτε από κοντά και με το δικό σας ρυθμό τις περιοχές που γνωρίσαμε το πρωί, να χαζέψετε την ποικιλία των θεαμάτων και θεάτρων και να εγκλιματιστείτε στην υπέροχη αυτή πόλη.

 

3η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (2η ΞΕΝΑΓΗΣΗ, κρουαζιέρα Circle Line)

Κατά τη 2η πρωινή μας ξενάγηση θα κινηθούμε στο UpperManhattan, στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του νησιού. Θα περάσουμε από την περιοχή του ColumbusCircle και του συγκροτήματος της TimesWarner, θα δούμε το LincolnCenter, το κτίριο Dakotaόπου έζησε ο JohnLennon, το μεγαλειώδες CentralPark και το StrawberryFields, το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας - το μεγαλύτερο στον κόσμο, τον τεράστιο Ναό του StJohntheDivine, το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, τον καθεδρικό στο Riverside, τον Τάφο του στρατηγού Γκραντ, τη λεωφόρο DrMartinLutherKing - ραχοκοκαλιά του Harlem, το ApolloTheater και την Πλατεία DukeEllington στη γειτονιά όπου έζησε ο μεγάλος αυτός μουσικός. Εάν υπάρχει διαθεσιμότητα, θα ακούσουμε και χορωδία Gospel σε μια από τις πολλές εκκλησίες Βαπτιστών της περιοχής του Harlem που γιορτάζουν αυτές τις μέρες. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην αποβάθρα του Chelsea για μια χορταστική κρουαζιέρα 2 ωρών γύρω από το Νησί του Μανχάταν. Το πλοιάριο διαθέτει έναν μεγάλο, κλειστό, κλιματιζόμενο χώρο με καθίσματα και καντίνα, αλλά και ανοιχτό κατάστρωμα, ώστε ανεξαρτήτως καιρού να μπορείτε να θαυμάσετε από το «νερό» τους ουρανοξύστες, τις γέφυρες, το Άγαλμα της Ελευθερίας, τα πάρκα, τις γειτονιές και τη φύση της περιοχής, που με άλλον τρόπο δεν θα μπορούσατε να τα δείτε.

Επιστρέφοντας, θα περάσουμε από το Conservatory Garden, το νοσοκομείο Mount Sinai και μέσω του Museum Mile θα δούμε (εξωτερικά) τα διάσημα μουσεία Guggenheim, Metropolitan, καθώς και το ξενοδοχείο Πλάζα, ορόσημο για το εμπορικό τμήμα της 5ης Λεωφόρου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι προτάσεις μας πολλές: βραδινή επίσκεψη σε λειτουργία Gospel, βραδινή επίσκεψη στην Times Square με τις εορταστικές εκδηλώσεις, βραδινή επίσκεψη στα bar του Greenwich Village, βραδινό show Christmas Spectacular στο Radio City.

4η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (Ξενάγηση με τα πόδια και με τοπικά μέσα, απογευματινή βόλτα στη High Line και στο Meatpacking District)

Για τη σημερινή ημέρα σας προτείνουμε να ακολουθήσετε τον αρχηγό σας σε μια μεγάλη βόλτα με τα πόδια και με τοπικά μέσα, στα πολύ σημαντικά αξιοθέατα του Κεντρικού Manhattan. Θα επισκεφτούμε το ναό του Αγίου Πατρικίου, έδρα για περισσότερα από 135 χρόνια της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας της Νέας Υόρκης, θα δούμε από κοντά το κτίριο GE στο RockefellerCentre, την artdecoδιακόσμησή του με τοιχογραφίες και αγάλματα, το RadioCity και το διασημότερο παγοδρόμιο με το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην εξωτερική του πλατεία. Θα περάσουμε από το διάσημο MOMA με τα μοντέρνα εκθέματα και το πωλητήριό του και θα καταλήξουμε στην TimesSquare με το κτίριο/εκδοτήριο της ομώνυμης εφημερίδας, τους κάθε λογής πλανόδιους «πωλητές εικόνας» και τις κερκίδες/ταμεία των θεαμάτων της Λεωφόρου Broadway. Για το υπόλοιπο της ημέρας, έχουμε οργανώσει μια βόλτα με τον αρχηγό σας στη HighLine, μια υπερυψωμένη γραμμή σιδηροδρόμου που έχει μετατραπεί στο πιο σύγχρονο και εντυπωσιακό αστικό πάρκο της πόλης, στην αγορά του Chelsea Market, καθώς και στη γειτονική Meatpacking District, μια ιδιόμορφη και μοδάτη περιοχή διασκέδασης με πολλά bar και εστιατόρια. Στη βόλτα αυτή θα κινηθούμε πεζή και θα χρησιμοποιήσουμε τοπικά μέσα μεταφοράς και φυσικά την ακολουθεί όποιος ταξιδιώτης επιθυμεί.

 

5η-6η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ημέρες ελεύθερες ή προαιρετικά: Επισκέψεις σε μουσεία με την καθοδήγηση του αρχηγού σας, για όσους επιθυμούν, Εκπτωτικό Κέντρο Woodbury Commons Premium Outlet.

Στις ελεύθερες ημέρες, για όσους παραμείνουν στο «νησί»
για να χορτάσουν το «Μεγάλο Μήλο», με την βοήθεια και καθοδήγηση του αρχηγού σας, μπορείτε να συνεχίσετε τις περιηγήσεις σας περπατώντας, ή παίρνοντας το μετρό, στο κέντρο του Μανχάταν. Χαθείτε στα κομψά καταστήματα της 5ης Λεωφόρου, τόσο όμορφη αυτή την εποχή, ή συνεχίστε με μια βόλτα με άμαξα μπροστά από το περίφημο Ξενοδοχείο Plaza, σήμα-κατατεθέν της Νέας Υόρκης. Απολαύστε μια διαδρομή γύρω από το Central Park· τώρα που η πόλη φοράει τα καλά της, λάμπει κυριολεκτικά!

Το βραδάκι μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το Ροκφέλερ Σέντερ για να θαυμάσετε το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο Δέντρο και να δοκιμάσετε την επιδεξιότητά σας στο πατινάζ στην πολύχρωμη πίστα.

Για όσους το επιθυμούν, μπορεί σήμερα να κανονίσει τη μετάβαση (προαιρετικά) στο Εκπτωτικό Κέντρο Woodbury Commons Premium Outlet (με πάνω από 240 επώνυμες μάρκες) το πρωί, και την επιστροφή σας στην πόλη αργά το απόγευμα. Οι μεγαλύτερες μάρκες ένδυσης και υπόδυσης σε μόνιμα χαμηλές τιμές βρίσκονται συγκεντρωμένες κυριολεκτικά στα πόδια σας… Ναι μεν το λιανικό εμπόριο «φοράει τα καλά του» στους δρόμους της Νέας Υόρκης, αλλά περίπου 75 χλμ. βορειότερα οι τιμές δεν υπάρχει περίπτωση να σας αφήσουν αδιάφορους.

7η-8η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ Ημέρα ελεύθερη ή προαιρετική εκδρομή ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ – ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΙΤΙ – ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Σήμερα σας προτείνουμε μια ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στη Φιλαδέλφεια και στο περίφημο Ατλάντικ Σίτι. Μια όμορφη διαδρομή 200 χλμ., που περνά από την ιστορική πόλη της Φιλαδέλφειας, την πρώτη πρωτεύουσα των Ηνωμένων Πολιτειών, την πόλη όπου ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία της χώρας στις 4/7/1776. Θα δούμε το λόφο με το Μουσείο Τεχνών, το παλιό υδραγωγείο και το Πάρκο Fairmount πάνω στον ποταμό Schuylkill, το παλιό κεντρικό τμήμα της πόλης που σχεδιάστηκε από τον ιδρυτή της William Penn με το Δημαρχείο, την Πλατεία και τη Liberty Bell, τη Φιλοσοφική Εταιρία με ιδρυτή τον Benjamin Franklin και τα παλιά σπίτια της περιοχής Society Hill. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο χαριτωμένο θέρετρο του Ατλάντικ Σίτι, με την εντυπωσιακή νυχτερινή ζωή όλο το χρόνο. Φωτισμένα καζίνο, club, εστιατόρια και το εντυπωσιακό παραλιακό Boardwalk (τίτλος της ομώνυμης κινηματογραφικής σειράς) συνθέτουν ένα θέαμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Επιστροφή στη Νέα Υόρκη αργά το απόγευμα. Για όσους δεν ακολουθήσουν την εκδρομή, η Νέα Υόρκη έχει δραστηριότητες για όλα τα γούστα: Μπορείτε να επισκεφτείτε τα πολυκαταστήματα, αλλά και τα μικρά και μεγάλα μαγαζιά του κέντρου, τα ιδιαίτερα κτίρια/μουσεία ιστορίας της πόλης και των μεταναστών της, να περπατήσετε στη γέφυρα του Brooklyn, στο Brooklyn Promenade, στη γειτονιά του παλιού λιμανιού South Street Seaport, να χαθείτε στα δρομάκια της Chinatown, να δείτε τα υπαίθρια μουσικά συγκροτήματα στο Central Park, ακόμα και να πετάξετε με ελικόπτερο πάνω από το Μανχάταν - μία εμπειρία που θα σας μείνει πραγματικά αξέχαστη. Ο αρχηγός σας θα σας προτείνει και θα σας κατευθύνει σε αυτό που σας ταιριάζει. Προτάσεις για το βράδυ είναι να επισκεφθείτε το Ροκφέλερ Σέντερ ή το δημοφιλές Birdland Jazz Bar της Νέας Υόρκης, ή να παρακολουθήσετε μία θεατρική παράσταση στο Broadway.

 

9η ΗΜΕΡΑ: ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – ΑΘΗΝΑ (ΠΤΗΣΗ)

Πρωινό ελεύθερο για μερικές τελευταίες βόλτες στα καταστήματα που το έχουν ρίξει κυριολεκτικά στο ξεπούλημα ή έναν περίπατο στο Σέντραλ Παρκ. Νωρίς το απόγευμα μεταφορά στο αεροδρόμιο Κένεντι και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού ανταπόκρισης.

 

10η ΗΜΕΡΑ: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

 

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  21/12/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1329€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 1329 € 560 €
  Twin Room 1329 € 560 €
  Triple Room 1329 € 560 €
  Single Room 2229 € 560 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  24/12/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1289€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 1289 € 560 €
  Twin Room 1289 € 560 €
  Triple Room 1289 € 560 €
  Single Room 2189 € 560 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  28/12/2018 - Αναχώρηση από Αθήνα  - Τιμή από 1329€

Ξενοδοχείο Τύπος Δωματίου Κόστος Φόροι 
- Double Room 1329 € 560 €
  Twin Room 1329 € 560 €
  Triple Room 1329 € 560 €
  Single Room 2229 € 560 €

 

Μόνο απευθείας πτήσεις με Emirates
Μοναδικό προνόμιο: δικαιούστε δωρεάν να έχετε μαζί σας δύο βαλίτσες των 23 κιλών

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

EK 209

21/12/2018

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΟΥΑΡΚ

17:25

21:30

EK 210

29/12/2018

ΝΙΟΥΑΡΚ – ΑΘΗΝΑ

23:55

16:10 +1

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

EK 209

24/12/2018

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΟΥΑΡΚ

17:25

21:30

EK 210

01/01/2019

ΝΙΟΥΑΡΚ – ΑΘΗΝΑ

23:55

16:10 +1

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Αφιξης

EK 209

28/12/2018

ΑΘΗΝΑ – ΝΙΟΥΑΡΚ

17:25

21:30

EK 210

05/01/2019

ΝΙΟΥΑΡΚ – ΑΘΗΝΑ

23:55

16:10 +1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

           ΠΕΡΙΛΑΜΒAΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης.
  • Ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη Marriott East Side 4*.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, οδικές διαδρομές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • 2 πλήρης ξεναγήσεις στη Νέα Υόρκη.
  • κρουαζιέρα στον ποταμό Χάντσον και στο Μανχάταν.
  • Περιπατητικές βόλτες με τον αρχηγό σας.
  • Έμπειρος, ειδικός αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας, με γνώσεις των ΗΠΑ μαζί σας.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων. 560€
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, εισιτήρια των μέσων μεταφοράς που θα χρησιμοποιήσουμε στις προαιρετικές μας εξορμήσεις.
  • Γεύματα, ποτά ή άλλα έξοδα προσωπικής φύσεως.

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ VISA

Οι ταξιδιώτες των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα απαλλαγής από VISA για τις ΗΠΑ, με την έκδοση της ESTA, δεν μπορούν πλέον να κάνουν χρήση της δυνατότητας αυτής εάν έχουν ταξιδέψει ή βρίσκονται στο Ιράν, Ιράκ, Λιβύη, Σομαλία, Σουδάν, Συρία ή Υεμένη στις ή μετά την 1η Μαρτίου 2011 .

Τα άτομα που δεν μπορούν πλέον να ταξιδέψουν με ESTA μπορούν να κάνουν αίτηση για μη-μεταναστευτική βίζα σε οποιαδήποτε Πρεσβεία ή Προξενείο των Η.Π.Α.