Skip to main content

Αλγερία με διαμονή και στην έρημο Σαχάρα | 25.02.2024 Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ από 2799

Αναχώρηση: 25/02

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΛΓΕΡΙ: (1η ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Αλγέρι. Το «μαργαριτάρι» της Αλγερίας και πρωτεύουσα της χώρας είναι μια μεγαλούπολη που αναπτύσσεται τουριστικά και αρχίζει να εντάσσεται στην ατζέντα των ταξιδιωτών ανά τον κόσμο.

Με την άφιξή μας στην πόλη πάμε να τη γνωρίσουμε μέσα από μια περιπατητική ξενάγηση στο αποικιακού στυλ κέντρο της, αλλά και στους περίφημους Κήπους Χάμμα. Κυρίως όμως θα πάρουμε μια καλή γεύση από μια πόλη με πραγματικά ξεχωριστή παρουσία όχι μόνο στα αφρικανικά αλλά ακόμα και στα ευρωπαϊκά πράγματα, καθώς για πολλές δεκαετίες αποτελούσε έδαφος της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο Αλγέρι.

 

2η ημέρα: ΑΛΓΕΡΙ – ΤΣΕΡΤΣΕΛ – ΤΙΠΑΣΑ – ΑΛΓΕΡΙ

Αναχωρούμε οδικώς από το Αλγέρι και ακολουθώντας μία παραθαλάσσια διαδρομή φτάνουμε στην πόλη Τσερτσέλ (Cherchell), όπου θα επισκεφθούμε τα δύο μουσεία που φιλοξενούν μια σειρά ρωμαϊκών αρχαιοτήτων και τα αγάλματα του ανακτόρου του Τζούμπα Β’, του βασιλιά της Νουμιδίας, συζύγου της κόρης του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας της Αιγύπτου.

Συνεχίζουμε τη σημερινή μας εκδρομή με επόμενο προορισμό την πόλη Τιπάσα (Tipasa), περίπου 75 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας. Η «Μαυριτανική Τιπάσα», όπως επίσης αποκαλείται, είναι μία αρχαία πόλη, αποικία των Φοινίκων που αποτέλεσε βάση των Ρωμαίων για την κατάκτηση της Μαυριτανίας. Τα ρωμαϊκά ερείπια που σώζονται στη σημερινή πόλη είναι απίστευτα εντυπωσιακά, δίπλα στη θάλασσα, γι’ αυτό και η UNESCO την ανέδειξε ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Επιστρέφοντας στο Αλγέρι θα κάνουμε μια στάση για να επισκεφτούμε το Βασιλικό Μαυσωλείο της Μαυριτανίας, ένα εντυπωσιακό ταφικό μνημείο – τελευταίος τόπος κατοικίας του βασιλιά της Μαυριτανίας, Τζούμπα Β’, και της συζύγου του Κλεοπάτρας Σελήνης Β’.

Επιστροφή στο Αλγέρι, δείπνο και διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: ΑΛΓΕΡΙ – ΤΖΕΜΙΛΑ – ΣΕΤΙΦ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ

Πρωινό και αφήνουμε πίσω μας σήμερα το Αλγέρι, με πρώτο μας προορισμό την Τζεμίλα (Djemila), τη ρωμαϊκή πόλη που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η πόλη ιδρύθηκε ως Κουικούλ (Cuicul) από τους Ρωμαίους, ως σταθμός αναψυχής για τις λεγεώνες τους. Σήμερα διασώζονται εδώ εξαιρετικά ρωμαϊκά ερείπια, όπως το Αρχαίο Θέατρο και η Αγορά, η Αψίδα του Καρακάλλα, ο ναός του Σεβήρου (Temple des Septimes), καθώς και το χριστιανικό τμήμα της πόλης με το μοναδικό Βαπτιστήριο. Στο Μουσείο και στη γειτονική πόλη Σετίφ (Setif) θα θαυμάσουμε τα υπέροχα ψηφιδωτά με κορυφαίο το μεγάλο ψηφιδωτό «Ο θρίαμβος του Διονύσου».

Συνεχίζουμε κατόπιν για την πανέμορφη Κωνσταντίνη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ – ΤΙΝΤΙΣ – ΑΝΑΜΠΑ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό μας για σήμερα την αρχαία ρωμαϊκή πόλη Τιντίς (Tiddis), μια αυθεντική τοποθεσία των Βερβερίνων που αστικοποιήθηκε από τους Ρωμαίους και διαμορφώθηκε ως πόλη-φρούριο, στρατηγικά τοποθετημένη σε οροπέδιο. Η πόλη γνώρισε μεγάλη ευημερία και διέθετε μνημειακή πύλη, λουτρά, διάφορες εγκαταστάσεις όπως βυρσοδεψεία, ένα ιερό του Μίθρα που χρονολογείται από τον 4ο αιώνα π.Χ., καθώς και ένα χριστιανικό παρεκκλήσι. Η σημερινή τοποθεσία διατηρεί ακόμα λιβυκές επιγραφές και σύμβολα σε κεραμικά των Βερβερίνων.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας στον αρχαιολογικό χώρο, θα συνεχίσουμε για την Άναμπα, μια πόλη-λιμάνι στη βορειοανατολική άκρη της Αλγερίας, κοντά στην Τυνησία. Η Άναμπα είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, με αρχιτεκτονική που αντανακλά το γαλλικό αποικιακό παρελθόν της. Εμείς, μεταξύ άλλων, θα επισκεφτούμε το Ιστορικό Μουσείο της πόλης, θα δούμε το Τζαμί του 11ου αιώνα και θα θαυμάσουμε από κοντά τη Βασιλική του Αγίου Αυγουστίνου, που ολοκληρώθηκε το 1900 και δεσπόζει σε έναν λόφο στα νότια. Κάτω από αυτήν απλώνεται η ερειπωμένη παλιά πόλη της Άνναμπα (Hippo Regius), με τα απομεινάρια ρωμαϊκών επαύλεων και λουτρών.

Αφού περιηγηθούμε στην πόλη, επιστρέφουμε στην Κωνσταντίνη για δείπνο και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΗ (ξενάγηση) – ΜΠΑΤΝΑ – ΤΙΜΓΚΑΝΤ

Χτισμένη στην κορυφή ενός πετρώδους λόφου, η Κωνσταντίνη (Constantine) αποτελεί ένα χειροπιαστό παράδειγμα αυτού που θα ονομάζαμε «μία πόλη στα… ουράνια»! Η φυσική ομορφιά και το εντυπωσιακό σκηνικό που δημιουργεί το φαράγγι του ποταμού Ριμέλ (Rhummel) με τις πέτρινες γέφυρες έδωσαν στην πόλη την ονομασία «η πόλη των γεφυρών», ενώ αποτελεί και σημαντικό πολιτιστικό κέντρο χάριν της ιστορίας της, που μετρά αιώνες ζωής.

Θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πόλη με επίσκεψη στην υπέροχη γέφυρα Σίντι Ράτσντ (Sidi Rached) και τη γέφυρα Sidi M'Cid. Θα περιδιαβούμε στα λαβυρινθώδη δρομάκια και θα απολαύσουμε την ατμόσφαιρα της Παλαιάς Πόλης, της Κάσμπα (Casbah), και θα περπατήσουμε στις όχθες του φαραγγιού του ποταμού Ριμέλ.

Αφήνουμε στη συνέχεια την Κωνσταντίνη και αναχωρούμε οδικώς με πρώτο μας σταθμό την Μπάτνα, πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Αλγερίας. Τα πρώτα βασικά θεμέλια (στρατιωτικός καταυλισμός) της πόλης ανεγέρθηκαν από τη γαλλική φρουρά το 1844, έχοντας ως στρατηγική τους αποστολή τη δημιουργία ενός μόνιμα φυλασσόμενου σημείου πρόσβασης για την κύρια οδική αρτηρία της Σαχάρας. Η γεωγραφική θέση της Μπάτνα προσφέρει ένα φυσικό χώρισμα μέσα από τα όρη του Άτλαντα, ένα πέρασμα το οποίο οι Ρωμαίοι δεν κατάφεραν να ανιχνεύσουν στην πρώιμη φάση της εισβολής τους.

Μετά από μία σύντομη στάση στις αλυκές της περιοχής, συνεχίζουμε για το Μέντρασεν, ένα πολύ γνωστό ταφικό μνημείο-μαυσωλείο Βέρβερων βασιλέων που βρίσκεται κοντά στην πόλη Μπάτνα. Τελευταίος σταθμός της διαδρομής μας το Τιμγκάντ (Timgad), η πόλη του Τραϊανού, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

6η ημέρα: ΤΙΜΓΚΑΝΤ (ξενάγηση) – ΡΟΥΦΙ – ΜΠΙΣΚΡΑ – ΕΛ ΟΥΕΝΤ

Νωρίς το πρωί πάμε να γνωρίσουμε τη ρωμαϊκή-βερβέρικη πόλη Τιμγκάντ, με περιήγηση στα σπίτια και τις βασιλικές, στη βιβλιοθήκη, στους ναούς, στο αμφιθέατρο, στην αψίδα του Τραϊανού και στο Φόρουμ.

Στη συνέχεια αναχωρούμε οδικώς για την περιοχή όπου ζουν οι Βερβερίνοι Σαουγιά, όπου θα επισκεφτούμε το κρεμασμένο στις πλαγιές του φαραγγιού εγκαταλελειμμένο χωριό Ρούφι (Rhoufi). Συνεχίζουμε για

τις παρυφές της ερήμου Σαχάρα, με προορισμό μας την Μπίσκρα (Biskra), την πανέμορφη πόλη της ερήμου.

Από εδώ αναχωρούμε για τα ανατολικά σύνορα της Αλγερίας, διασχίζοντας μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από την επιβλητική παρουσία του Ορές, της οροσειράς που κάποτε αποτελούσε κομμάτι της μοναδικής διαδρομής που μπορούσε να ενώσει τη μεσογειακή ακτογραμμή με τις οάσεις της αλγερινής (και όχι μόνο) ενδοχώρας. Τοπίο άγριο, σκληρό αλλά σίγουρα με ξεχωριστή ομορφιά και χαρακτήρα, ειδικά στα σημεία εκείνα όπου συναντάμε και τις αλμυρές λίμνες, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν πια αποξηρανθεί.

Προορισμός μας είναι η όαση της Ελ Ουέντ, πολύ κοντά στα σύνορα με την Τυνησία. Το χρώμα της ώχρας κυριαρχεί στην αρχιτεκτονική της Ελ Ουέντ, όπως και το μάρμαρο σε πολλές περιπτώσεις, κάτι που θα διαπιστώσουμε στη βόλτα μας στην περιοχή. Τακτοποίηση στο κατάλυμά μας και διανυκτέρευση.

 

7η ημέρα: ΕΛ ΟΥΕΝΤ – ΤΟΥΓΚΟΥΡΤ – ΓΚΑΡΝΤΑΪΑ

Αφήνουμε σήμερα την Ελ Ουέντ και κινούμαστε ξανά προς την ενδοχώρα της Αλγερίας, αυτή τη φορά με προορισμό μας την Γκαρντάια. Η διαδρομή μας διασχίζει νέο κομμάτι της αλγερινής ερήμου, με οάσεις και μικρές πόλεις όπως η Τουγκούρτ, όπου θα κάνουμε καθοδόν στάση.

Το απόγευμα θα φτάσουμε στην Γκαρντάια: Η Γκαρντάια (Ghardaïa) είναι μέρος μιας πενταπόλεως, μια πόλη ανάμεσα σε τέσσερες άλλες, χτισμένες πριν από περίπου χίλια χρόνια στη μυστηριακή, απόκοσμη κοιλάδα του Μζαμπ (M'Zab). Ιδρύθηκε από τους Μοζαβίτες, μια αίρεση των Βερβέρων μουσουλμάνων, που αποκόπηκαν από το «ορθόδοξο» ισλαμικό δόγμα πριν από περίπου εννέα αιώνες.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

 

8η ημέρα: ΓΚΑΡΝΤΑΪΑ: ξενάγηση

Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO από το 1982, η πεντάπολη περιλαμβάνει την Γκαρντάια και γύρω της το Μπενί Ισγκέν (Beni Isguen), τη Μελίκα (Melika), το Ατέφ (El Atteuf) και τη Μπουνούρα (Bou Noura). Θα περιδιαβούμε στις πανομοιότυπες αυτές «μικρές ακροπόλεις» που έχουν το δικό τους τζαμί, με μιναρέδες που λειτουργούσαν ως πύργοι παρακολούθησης και τα σπίτια χτισμένα γύρω από το τζαμί σε ομόκεντρους κύκλους και περιτριγυρισμένα από ψηλά τείχη που δίνουν την αίσθηση φρουρίου σε κάθε χωριό.

Θα περιπλανηθούμε στον λαβύρινθο των γραφικών σοκακιών της πόλης που τα λευκά, ροζ, κόκκινα σπίτια προσανατολίζονται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δέχονται το φως του ήλιου, καθώς πιστεύουν ότι «οι κάτοικοι του σπιτιού που το βλέπει ο ήλιος δεν θα πάνε ποτέ σε γιατρό».

Θα επισκεφθούμε το Tέμενος Σίντι-Μπραχίμ (Sidi-Brahim) και θα γνωρίσουμε Βερβέρους και Τουαρέγκ στις αγορές του Μζαμπ, παζαρεύοντας τις πραμάτειες τους. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 

9η ημέρα: ΓΚΑΡΝΤΑΪΑ – πτήση για ΑΛΓΕΡΙ (2η ξενάγηση) – πτήση για ΤΖΑΝΕΤ (Έρημος Σαχάρα)

Αφήνουμε σήμερα την Γκαρντάια και επιβιβαζόμαστε σε πτήση για την επιστροφή μας στο Αλγέρι.

Με την άφιξή μας συνεχίζουμε την περιήγηση στην αλγερινή πρωτεύουσα, πόλη με πολλά και ιδιαίτερα αξιοθέατα. Ανάμεσά τους, το μνημείο Μακάμ Τσαχίντ, το Μέγα Τέμενος και το Μουσείο El Moujahid που στοχεύει στη συλλογή, τη διατήρηση και την προβολή αντικειμένων και αναμνήσεων του αγώνα κατά της αποικιοκρατίας. Επίσης, η ρωμαιοκαθολική Βασιλική της Παναγίας της Αφρικής (Basilique Notre-Dame d'Afrique), τον βυζαντινού ρυθμού ναό, με το ιερό του να κοιτά προς την Δύση και όχι προς την ανατολή, όπως συνηθίζεται, και το τρίμετρο χάλκινο άγαλμα της Παναγίας να δεσπόζει στο εσωτερικό του.

Μετά το τέλος της ξενάγησής μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στην πτήση με προορισμό τον νότο της Αλγερίας και την Τζανέτ.

Η Τζανέτ (Djanet) είναι μια πόλη-όαση της ερήμου της νοτιοανατολικής Αλγερίας, σε κοντινή απόσταση από το Νίγηρα και τη Λιβύη, που ιδρύθηκε το Μεσαίωνα από τους Τουαρέγκ (Tuareg). Βρίσκεται στο μέσον του Πολιτιστικού Πάρκο Tassilin'Ajjer (Parc culturel du Tassili) που περιλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος του ορεινού όγκου Tassilin'Ajjer , του ErgAdmer και του TadrartRouge και έχει καταχωρηθεί από την UNESCO ως Παγκόσμια Κληρονομιά και Αποθεματικό Βιόσφαιρας. Η άμμος της ερήμου σε εκπληκτικούς χρωματισμούς εναλλαγής από το χρυσαφί στο κόκκινο και από το κόκκινο στο μαύρο συνθέτουν απόκοσμα τοπία με συμπλέγματα βράχων μοναδικής μορφολογίας και χρωματισμών σε πολλούς από τους οποίους είναι ζωγραφισμένες ή χαραγμένες εικόνες καθημερινότητας της ιστορίας του ανθρώπου αρχής γενομένης πριν από 10.000 χρόνια. Είναι η μεγαλύτερη συλλογή παγκοσμίως.

Η Τζανέτ είναι η αφετηρία μας για αυτό το μοναδικό κομμάτι της Σαχάρα που θα ζήσουμε τις επόμενες ημέρες! Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση και διανυκτέρευση.

 

10η ημέρα: ΤΖΑΝΕΤ: ΕΡΗΜΟΣ ΣΑΧΑΡΑ – ΝΤΙΝΤΙΕΡ – ΙΧΕΡΙΡ – ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΑΣΙΛΙ ΝΑΤΖΕΡ

Η πρώτη αχτίδα του ηλίου θα μας ξυπνά ζητώντας μας να την αποτυπώσουμε με την κάμερά μας, ενώ θα πολλαπλασιάζεται και θα αλλάζει τα χρώματα του αλλόκοτου φυσικού τοπίου, του ουρανού, της άμμου, των βράχων. Και οι τελευταίες ηλιαχτίδες θα μας καλούν να τις κυνηγάμε καθώς θα χάνονται στους αμμόλοφους και στο δάσος των βράχων του σεληνιακού τοπίου, δίδοντας στον ονειρεμένο τόπο το εκπληκτικό φως της δύσης και σε συνέχεια του λυκόφωτος, ονειρική καταγραφή εξωπραγματικής εικόνας! Και η νύχτα θα μας βρίσκει εξουθενωμένους αλλά τόσο ευτυχισμένους, δίπλα στη φωτιά, με το τρίξιμο των ξύλων που καίγονται να διακόπτει την απόκοσμη ησυχία της ερήμου. Με τον ουρανό πάνω μας, όπως δεν τον έχουμε ξαναδεί, με τα αστέρια υπέρλαμπρα σε πλήρη χαρτογράφηση, να μας καλεί να τον καταγράψουμε στον νου, την καρδιά και την ψυχή μας! Για να κοιμηθούμε εκεί … στο πουθενά της μάνας γης με τελευταία σκέψη: σε ευχαριστώ Θεέ μου!

Σήμερα η διαδρομή μας στην έρημο θα μας οδηγήσει στο Ντιντιέρ, σε ένα τεράστιο οροπέδιο περίπου 150 χλμ. βόρεια της Τζανέτ. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική τοποθεσία όπου έζησε ο προϊστορικός άνθρωπος και άφησε τα… ίχνη του στους αιωνόβιους βράχους: σχέδια και απεικονίσεις ζώων χαραγμένες στην πέτρα, αδιάψευστοι μάρτυρες της ανθρώπινης παρουσίας στην περιοχή, ήδη από τα προϊστορικά χρόνια.

Επόμενος σταθμός μας το Ιχερίρ, ένα αυθεντικό χωριό των Τουαρέγκ σε μια εντυπωσιακή κοιλάδα που συνδυάζει τους επιβλητικούς κατακόρυφους βράχους, το ποτάμι που διασχίζει την περιοχή και τις περίφημες gueltas (λίμνες), όπου κάποτε ζούσαν κροκόδειλοι και σχεδόν πάντα συνοδεύονται από οάσεις.

Μεταφορά και τακτοποίηση σε σκηνές κοντά στο χωριό, στο Εθνικό Πάρκο Τασιλί ν'Ατζέρ, ένα αχανές οροπέδιο που έχει χαρακτηριστεί απόθεμα βιόσφαιρας και προστατευόμενο Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

Το Εθνικό Πάρκο Τασιλί ν'Ατζέρ καλύπτει μια έκταση πάνω από 72.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περιλαμβάνει ένα πανόραμα από γεωλογικούς σχηματισμούς. Τεράστιοι βράχοι χρώματος από μαύρο μέχρι θαμπό κόκκινο, με φυσικές αψίδες, αποτέλεσμα της διάβρωσης ανά τους αιώνες, δίνουν μια απόκοσμη αίσθηση σεληνιακού τοπίου. Προϊστορικά σπήλαια με βραχογραφίες που απεικονίζουν μεγάλα ζώα που ζούσαν τότε στην περιοχή, όπως αντιλόπες, κροκόδειλους, καμηλοπαρδάλεις, ελέφαντες, ιπποπόταμους, κοπάδια από βοοειδή αλλά και ανθρώπινες μορφές σε σκηνές της καθημερινότητάς τους, όπως το κυνήγι και ο χορός μαρτυρούν την ανθρώπινη παρουσία στην περιοχή ήδη από τα προϊστορικά χρόνια.

Διανυκτέρευση εδώ, στο Τασιλί Ν’ Ατζέρ, σε ένα μοναδικό τοπίο και θαύμα της φύσης που μας καλεί να εξερευνήσουμε.

 

11η ημέρα: ΕΡΗΜΟΣ ΣΑΧΑΡΑ: ΟΥΕΝΤ ΕΣΣΕΝΤΙΛΕΝ – ΤΙΚΟΥΜΠΑΟΥΙΝ – ΕΡΓΚ ΑΝΤΜΕΡ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το Ουέντ Εσσεντιλέν, ένα καταπράσινο φαράγγι με πυκνή βλάστηση, κρυστάλλινα νερά, πανύψηλους βράχους, ξηρούς καταρράκτες. Εκεί θα απολαύσουμε την ανατολή του ηλίου, θα περπατήσουμε στους πορτοκαλί αμμόλοφους και θα εξερευνήσουμε τους πανύψηλους βράχους που περιβάλλουν την όμορφη όαση. Εκεί θα απολαύσουμε και το γεύμα μας κάτω από τις φυλλωσιές και δίπλα στα κρυστάλλινα νερά, ενώ πιθανότατα θα συναντήσουμε και κατασκήνωση νομάδων.

Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Τικουμπαουίν (Tikoubaouine) με τους ατέλειωτους αμμόλοφους, τους τεράστιους πύργους πετρωμάτων και τα εκπληκτικά νεολιθικά απομεινάρια και βραχογραφίες. Η περιοχή είναι ξακουστή για τον Βράχο της Τικουμπαουίν που ισορροπεί (Balanced Rock of Tikoubaouine) και την Αψίδα του Τικουμπαουίν (Tikoubaouine Arch), μοναδικά γλυπτά της φύσης.

Κλείνουμε την ημέρα μας στο αχανές οροπέδιο με τους ωχρούς αμμόλοφους του Εργκ Αντμέρ (Erg Admer), απολαμβάνοντας την ομορφιά του τοπίου. Κατασκήνωση στην περιοχή. Κάτω από έναν απέραντο ουρανό, η αλλαγή του σκηνικού είναι ολοκληρωτική. Εδώ ο ταξιδιώτης εξοικειώνεται με τα δύο μεγάλα ανάγλυφα: τα βουνά και τους αμμόλοφους. Διανυκτέρευση.

 

12η ημέρα: ΕΡΗΜΟΣ ΣΑΧΑΡΑ – ΤΙΜ ΡΕΣΟΥ – ΤΕΓΚΑΡΓΚΑΡΤ (Αγελάδα που Κλαίει) – ΤΖΑΝΕΤ

Αφού απολαύσουμε την τελευταία μας ανατολή στην έρημο, θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής στην Τζανέτ. Καθοδόν θα ανακαλύψουμε ένα σύμπαν εκπληκτικών σχηματισμών από βράχους και αμμόλοφους που εναλλάσσονται συνεχώς. Η διάβρωση έχει σμιλέψει ένα απόκοσμο τοπίο, από αυτά που δεν αντικρίζεις συχνά στη ζωή αυτή.

Στο Τιν Ρέσου θα θαυμάσουμε τη διάσημη βραχογραφία που απεικονίζει το λιοντάρι θηρευτή, και στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο (Τεγκαργκάρτ) Tegharghart για να δούμε τις περίφημες βραχογραφίες με τις «Κλαίουσες Αγελάδες» («Crying Cows»). Μια σειρά βραχογραφιών ηλικίας περίπου 8.000 ετών, που είναι μοναδικές στον κόσμο γιατί πολλές από αυτές απεικονίζουν βοοειδή με μακριά κέρατα με δάκρυα να τρέχουν από τα μάτια τους.

Τελικός μας προορισμός για σήμερα η Τζανέτ. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και ξεκούραση μέχρι τα μεσάνυχτα που θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο.

 

13η ημέρα: ΤΖΑΝΕΤ – πτήση για ΑΛΓΕΡΙ – πτήση επιστροφής

Τις πρώτες πρωινές ώρες θα επιβιβαστούμε στην πτήση για το Αλγέρι. Από εκεί θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αυθημερόν.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  25/2/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2799 € 790 €
  Twin Room 2799 € 790 €
  Triple Room 2799 € 790 €
  Single Room 3429 € 790 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Ξενοδοχεία 5* στο Αλγέρι και στην Κωνσταντίνη. Στις άλλες πόλεις διαμονή σε ξενοδοχεία 4* και απλά καταλύματα 3*. Στην έρημο διαμονή σε σκηνές.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά. Πλήρης διατροφή στην έρημο Σαχάρα.
  • Μετακινήσεις με κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Ξεναγήσεις στα διάφορα αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικός ξεναγός.
  • Έλληνας έμπειρος αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Βίζα Αλγερίας: 90 €

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ 

(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων, όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  790€

 

 

Αριθμός
Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα
Άφιξης

TK 1844

25/02/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

09:50

12:20

TK 653

25/02/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΛΓΕΡΙ

14:30

16:15

TK 652

08/03/2024

ΑΛΓΕΡΙ –  ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

10:30

16:00

TK 1845

08/03/2024

ΚΩΝ/ΠΟΛΗ – ΑΘΗΝΑ

19:45

20:15