Skip to main content

Πανόραμα Λιβύης Ταξίδι 10 ημερών Φθινόπωρο 2023 από 2590

Αναχωρήσεις: 15/09, 19/10

 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα - Κάιρο
Πετάμε για το Κάιρο όπου λόγω αεροπορικών συνδέσεων θα διανυκτερεύσουμε απόψε.

 

Ημέρα 2η: Κάιρο - Τρίπολη
Πρωινή πτήση για την Τρίπολη. Στη συνέχεια μας περιμένουν τα μεγαλοπρεπή ερείπια της αρχαίας πρωτεύουσας της Τριπολίτιδας. Εδώ στην ακτή της Μεσογείου, στην Αλ Χομς, ξεπετάγεται μέσα από την άμμο σαν να βγήκε από τον λήθαργο 2000 ετών η Λέπτις Μάγκνα, η γενέτειρα του αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου. Η ξενάγηση στην μοναδική αυτή πόλη επιφυλάσσει ατέλειωτες εκπλήξεις που προκαλούν δέος και ανάμεικτα συναισθήματα. Πρώτα μας περιμένει το μεγαλοπρεπές Τετράπυλον του Σεπτίμιου Σεβήρου. Μετά μας υποδέχεται το καλοδιατηρημένο αρχαίο θέατρο. Περπατώντας στους πλακόστρωτους δρόμους που κατασκευάστηκαν πριν από 2000 χρόνια φτάνουμε στην εντυπωσιακή Βασιλική που απονέμονταν η δικαιοσύνη. Αμέσως μετά θα δούμε τα μεγαλοπρεπή ερείπια του Φόρουμ, διάσημο για τις εκφραστικές ανάγλυφες παραστάσεις της Μέδουσας. Όμως δεν τελειώσαμε ακόμη. Μερικές εκατοντάδες μέτρα ανατολικά μας περιμένει το μοναδικό στον αρχαίο κόσμο αμφιθέατρο που βρίσκεται λαξευμένο σε ένα τεράστιο βαθούλωμα της βραχώδους ακτής που θυμίζει κρατήρα ηφαιστείου! Επιστροφή στην Τρίπολη για διανυκτέρευση.

 

Ημέρα 3η: Τρίπολη
Το πρωί θα ξεναγηθούμε στην λιβυκή πρωτεύουσα, μία από τις γραφικότερες πόλεις της Βόρειας Αφρικής. Θα περιπλανηθούμε στα δαιδαλώδη δρομάκια της παλιάς Μεντίνα, θα δούμε την αψίδα του Αυρήλιου, το παλιό οθωμανικό λιμάνι με το φρούριο και την παραλιακή Κορνίς. Σταματάμε στο διάσημο ζαχαροπλαστείο Άλεμ αλ Μπακλάουα γνωστό στους… connoisseurs για τους θεσπέσιους Τριπολιτάνικους μπακλαβάδες με μέλι! Στη συνέχεια θα σταθούμε στην πλατεία Αλ Τζαζαϊρ με τον παλιό καθεδρικό ναό των Ιταλών και το δημαρχείο. Από δω θα περπατήσουμε μέχρι τον περίβολο του Βασιλικού Ανακτόρου της Δυναστείας των Σενουσί. Το απόγευμα κατευθυνόμαστε σ’ ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του ταξιδιού μας. Στον στον απέραντο αρχαιολογικό χώρο της Σαμπράθα. Εδώ, ορθώνεται σχεδόν άθικτο από τον χρόνο, το επιβλητικό θέατρο με την περίτεχνη σκηνή. Θα ξεναγηθούμε στα υπόλοιπα μνημεία της λαμπρής πόλης, όπως το φοινικικό μαυσωλείο του 200 π. Χ., το Ναό της Ίσιδος και την Ρωμαϊκή Έπαυλη. Το βράδυ μας περιμένει παραδοσιακό δείπνο σε κάποιο από τα χαρακτηριστικά εστιατόρια της πόλης.

 

Ημέρα 4η: Τρίπολη - Γκαντάμες
Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε τις άθικτες οχυρωμένες σιταποθήκες του Κασρ Αλ Χατζ, μια ολόκληρη «πολιτεία» από λάσπη που χρονολογείται απ’ τον 16ο αιώνα. Ακολούθως θα ανηφορίσουμε στη ….Σαχάρα στα 710 μέτρα! Εδώ μας περιμένει το απίστευτο σκηνικό των φαραγγιών του Καμπάου και το πέτρινο – κτισμένο με ξερολιθιά – συγκρότημα των σιταποθηκών των Βερβέρων. Γοητευμένοι με την γνωριμία αυτών των μοναδικών λαϊκών μνημείων, συνεχίζουμε νότια, για το Ντιρτζ παίρνοντας μια πρώτη γεύση από την έρημο, διασχίζοντας οάσεις και λάσπινα χωριά, εκεί όπου η Λιβύη ενώνεται με την Αλγερία και την Τυνησία. Το απόγευμα ξεπροβάλει στον ορίζοντα σαν φάτα μοργκάνα η σιλουέτα της Γκαντάμες, της πιο καλοδιατηρημένης πόλης της Σαχάρας.

 

Ημέρα 5η: Γκαντάμες
Πρωινή περιήγηση στην παλιά πόλη που προστατεύεται από την UNESCO. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους κατοίκους στις καθημερινές τους εργασίες μέσα στην όαση. Το απόγευμα θα εξορμήσουμε στους επιβλητικούς αμμόλοφους που ορθώνονται δίπλα στα αλγερινά σύνορα, εκεί όπου αρχίζει η απέραντη “Θάλασσα της Άμμου”.

 

Ημέρα 6η: Γκαντάμες – Τρίπολη
Απ’ τη Σαχάρα πίσω στη Μεσόγειο! Σήμερα διασχίζουμε άλλες περιοχές των Βερβέρων. Το ενδιαφέρον όμως εστιάζεται στη Ναλούτ στο ύψωμα μεταξύ Σαχάρας και μεσογειακής πεδιάδας. Εδώ θα εξερευνήσουμε τις οχυρωματικές κατασκευές των Βερβέρων που συναρπάζουν με την απλότητα των υλικών και την περιπλοκότητα της αρχιτεκτονικής. Από εκεί θα καταλήξουμε στις ακτές της Μεσογείου πίσω στην Τρίπολη.

 

Ημέρα 7η: Τρίπολη - Αλ Μπέϊντα
Πτήση για την Βεγγάζη (ή το Λαμπράκ) απ’ όπου συνεχίζουμε οδικώς για την πόλη Αλ Μπέϊντα, την τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Λιβύης. Θα αποτελέσει το ορμητήριό μας για την επίσκεψη στις αρχαίες ελληνικές πόλεις της Κυρηναϊκής.

 

Ημέρα 8η: Αλ Μπέϊντα
Ολοήμερη ξενάγηση στα μνημεία του ελληνικού πολιτισμού που είναι διάσπαρτα στην ακτή και τους λόφους της Κυρηναϊκής. Πρώτα θα μας απασχολήσει η Κυρήνη της πτολεμαϊκής περιόδου, που κτίστηκε τελευταία στο ψηλότερο σημείο του οροπεδίου. Μετά μας περιμένει το επιβλητικό κτίσμα του Ναού του Διός που αποπνέει δύναμη και μεγαλοπρέπεια. Τέλος θα περιηγηθούμε το Ιερό του Απόλλωνος που βρίσκεται γατζωμένο στην απόκρημνη πλαγιά του Τζεμπέλ Αχτάρ. Το απόγευμα θα κατευθυνθούμε στην Απολλωνία – όπου έζησε ένα διάστημα πριν γίνει Αυτοκράτειρα η Θεοδώρα – και λειτούργησε σαν το επίνειο της Κυρήνης. Εδώ θα δούμε το λαξευμένο στο βράχο αρχαίο ελληνικό θέατρο που ατενίζει τη Μεσόγειο.

 

Ημέρα 9η: Αλ Μπέιντα - Βεγγάζη
Το πρωί θα κάνουμε μια σύντομη στάση στο Ασκληπιείο των αρχαίων Βαλαγρών, που ήταν εξάρτημα του Ασκληπιείου της Επιδαύρου. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Πτολεμαΐδα έναν από τους απέραντους αρχαιολογικούς χώρους της Βόρειας Αφρικής. Χτίστηκε προς τιμήν του Πτολεμαίου Γ’ του Ευεργέτη και ήταν (μαζί με τη Βάρκη) η πρωτεύουσα της Πεντάπολης που απάρτιζαν οι Ευεσπερίδες, τα Ταύχειρα, η Κυρήνη και η Απολλωνία. Ανάμεσα στα ερείπια υψώνεται ακόμα το Ανάκτορο του κυβερνήτη, το αρχαίο ωδείο η υπόγεια δεξαμενή των 7 εκατομμυρίων λίτρων νερού, η Αψίδα το Κωνσταντίνου κ.α. Από δω κατευθυνόμαστε στη μοντέρνα Βεγγάζη γνωστή στην αρχαιότητα σαν Ευεσπερίδες, όπου θα ακολουθήσει μια πανοραμική περιήγηση κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου.

 

Ημέρα 10η: Βεγγάζη-Αθήνα
Πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

 

 

 

 

15/09, 19/10 σε Δίκλινο

2.590€

   
15/09, 19/10 Μονόκλινο

3.080€

   
Φόροι

690€

 

 

 

Το ταξίδι περιλαμβάνει

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Egypt Air.
  • Διαμονή: Ξενοδοχεία 3* & 4*.
  • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός Καΐρου.
  • Μεταφορές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Φ.Π.Α.
  • Αντιπρόσωπο/Συνοδό.
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες.

 

Δεν περιλαμβάνονται: 

  • Ό,τι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο.