Skip to main content

Αίγυπτος με 5νθήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο | Πάσχα 2024 Διάρκεια: 10 ΗΜΕΡΕΣ από 1599

Αναχωρήσεις: 27/04, 30/04

 

1η ημέρα: Αθήνα/Θεσσαλονίκη/Λάρνακα – Πτήση για Κάιρο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιγύπτου, το Κάιρο. Το όνομα «Κάιρο» είναι αραβικής προέλευσης και σημαίνει «Η Νικήτρια», έλκοντας την καταγωγή του από την εποχή της κατάκτησης της πόλης από τους Άραβες το 969. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κάιρο (Γκίζα-Πυραμίδες & Σφίγγα, Μουσείο Καΐρου, παζάρι Αλ Χαλίλι)

Πρωινό και αναχώρηση για να γνωρίσουμε το Κάιρο. Η σημερινή μας ξενάγηση ξεκινά από το υψίπεδο της Γκίζα όπου βρίσκονται οι μεγάλες Πυραμίδες της 3ης Δυναστείας: του Χέοπα (2589-2566 π.Χ.), του Μυκερίνου (2552-2503 π.Χ.) και του Χεφρήνου (2558-2532 π.Χ.). Πίσω από την πυραμίδα του Χέοπος βρίσκεται το μουσείο του πλοίου του Χέοπος. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την μεγάλη Σφίγγα, ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου, που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρήνα με σώμα λιονταριού και που μέχρι σήμερα μας κρύβει την πραγματική χρονολογία κατασκευής της, φθάνοντας κατά πολλούς το 16000Π.Χ.,. Συνεχίζουμε την επαφή μας με τον αρχαίο Αιγυπτιακό πολιτισμό με την επίσκεψή μας στο Αιγυπτιακό Μουσείο το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1902. Θα διερευνήσουμε τις περιόδους του πολιτισμού αυτού μέσω των εκθεμάτων, έως το τέλος της φαραωνικής περιόδου, το 343 π.Χ. Θα έχουμε την ευκαρία να δούμε την αρχαία τεχνική που χρησιμοποιούσαν για να φτιάξουν τους παπύρους με την επίσκεψή μας σε τοπικό εργαστήριο. Μετά την αρχαιολογική αυτή ημέρα θα καταλήξουμε στην αγορά (σουκ) Χαν ελ Χαλίλι, που δημιουργήθηκε ως «καραβάν-σεράι» το 1832. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κάιρο – πτήση για Λούξορ (Ναοί Καρνάκ – Λούξορ)3η ημέρα: Κάιρο – πτήση για Λούξορ (Ναοί Καρνάκ – Λούξορ)

Πρωινό και μετάβαση στο αεροδρόμιο του Καΐρου από όπου θα πετάξουμε για το νότο της Αιγύπτου και το Λούξορ. Άφιξη και ξεκινάμε με την ξενάγησή μας στον μεγαλειώδη ναό του Καρνάκ, ένα τεράστιο σύμπλεγμα αφιερωμένο στη Θηβαϊκή Τριάδα, που εμπλουτίζεται από τον φαραώ Ραμσή ΙΙ και επεκτάθηκε στους επόμενους αιώνες από πολλούς φαραώ. Η μεγαλοπρέπεια και το μέγεθος του ναού θα μας εντυπωσιάσει και θα μας συγκινήσει ιδιαίτερα όταν θα επισκεφθούμε το ιερό του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιο – ποταμόπλοιο μας για να πάρουμε τα δωμάτιά μας και να τακτοποιηθούμε.

Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον ναό του Λούξορ, ο οποίος βρίσκεται μέσα στην πόλη, δίπλα στον Νείλο. Ο ναός αυτός, αφιερωμένος επίσης στη Θηβαϊκή Τριάδα. Ο ναός αυτός είναι καλύτερα επισκέψιμος βράδυ επειδή είναι ανοιχτός έως αργά και υποβλητικά φωτισμένος. Το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε την καταπληκτική παράσταση του «Ήχος και Φως» στον ναό του Καρνάκ. Διανυκτέρευση εν πλω.

4η ημέρα: Λούξορ (Κοιλάδα Βασιλέων – Ναός Χατσεψούτ) - Έσνα

Κατά τη σημερινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε την Κοιλάδα των Βασιλέων, τη νεκρόπολη των αρχαίων Θηβών, στη δυτική όχθη του Νείλου. Το φαράγγι που ονομάζεται σήμερα «Κοιλάδα των Βασιλέων» λεγόταν «Σπουδαίο Μέρος» ή «Μέρος της Αλήθειας»: σ’ αυτή τη μεγαλειώδη τοποθεσία αναπαύονταν κάποτε οι φαραώ μέσα σε γιγάντιες πέτρινες σαρκοφάγους, περιμένοντας την αθανασία. Φαίνεται ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι διάλεξαν αυτή την απόμακρη χαράδρα ως τελευταίο τόπο κατοικίας των βασιλιάδων τους και για συμβολικούς, αλλά και για πρακτικούς λόγους. Κοιτάζοντας από τα λιβάδια των Θηβών, εκεί ήταν το σημείο όπου έδυε ο ήλιος, που οι αρχαίοι Αιγύπτιοι συσχέτιζαν με τη μεταθανάτια ζωή. Στην Κοιλάδα βρίσκονται περισσότεροι από 60 τάφοι, αναμεσά τους και ο ασύλητος τάφος του Τουτ-Ανχ-Αμόν (Τουταγχαμών) που ανακάλυψε ο αρχαιολόγος Κάρτερ το 1922, του Σέτι Α΄, του Ραμψή Γ΄, του Τούθμωση και της Νεφερτίτης. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον μοναδικής αρχιτεκτονικής τριώροφο νεκρικό ναό της Χατσεψούτ, της μοναδικής γυναίκας Φαραώ στην ιστορία, με τις άκρως ενδιαφέρουσες τοιχογραφίες της εκστρατείας στο Πουντ, σημερινή Σομαλία καθώς και τους Κολοσσούς του Μέμνονα, δύο καθιστά χωρίς πρόσωπο αγάλματα, ύψους 18 μέτρων. Κατά την πλεύση μας για το Ασσουάν θα περάσουμε την διώρυγα της Έσνα για να ανέβουμε επίπεδο. Διανυκτέρευση εν πλω.

5η ημέρα: Κρουαζιέρα στον Νείλο – Εντφού και Κομ Όμπο

Καθώς διασχίζουμε τον Νείλο, επόμενος σταθμός μας θα είναι το Εντφού, η Απολλωνόπολις των Ελλήνων, με αρχαιοτάτη ιστορία και αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Ξεχωρίζει ο ναός του Ώρου, ο καλύτερα διατηρημένος ναός στην Αίγυπτο: το σημερινό κτίσμα, επί φαραωνικής βάσεως, είναι πτολεμαϊκό, άρχισε να κτίζεται το 237 π.Χ., εγκαινιάσθηκε το 142 π.Χ., ολοκληρώθηκε το 57 π.Χ. και καταστράφηκε το 391 μ.Χ. Το Εντφού είναι το μέρος όπου διεξήχθη η μυθική μάχη μεταξύ του Ώρου και του κακού δαίμονος, Σεθ και έληξε με την ήττα του δευτέρου, πράγμα που απεικονίζεται στις τοιχογραφίες. Επιστροφή στο πλοίο μας και συνέχεια του πλου.

Στη συνέχεια το πλοίο μας θα προσορμισθεί στο Κομ Όμπο, περίπου 45 χλμ. βόρεια του Ασσουάν. Το Κομ Όμπο, η ελληνιστική πόλις Όμβος, έχει στρατηγική θέση ως σταθμός των καραβανιών προερχομένων από την Νουβία και είχε κατοικηθεί πριν τους ελληνιστικούς χρόνους. Το ενδιαφέρον μας εδώ είναι ο διπλός ναός του θεού-κροκοδείλου Σομπέκ και του Ώρου του Πρεσβυτέρου ή Αρόερη, ο οποίος μετέπειτα συνδέθηκε με τον Απόλλωνα. Αν και πρόκειται περί ενός συγκροτήματος, τα πάντα είναι διπλά, ως αντικαθρέπτισμα, κατά τον διαμήκη άξονα του ναού. Ενδιαφέρουσα είναι η παράστασις αντικειμένων χειρουργικής καθώς και το «Νειλόμετρο», ένα διαβαθμισμένο φρέαρ όπου μετρούσαν την πλημμύρα του Νείλου. Διανυκτέρευση εν πλω.

6η ημέρα: Ασσουάν

Πλέοντας φτάνουμε στο Ασσουάν, το όριο της φαραωνικής Αιγύπτου και η πύλη της Νουβίας, του Κους όπως την ονόμαζαν. Το όνομα «Ασσουάν» είναι παραφθορά του ονόματος της Αιγυπτίας θεάς του τοκετού Σουενέτ, που συνδέθηκε με την αρχαία Ελληνίδα θεά Ειλειθυία και τη Ρωμαία Λουσίνα. Στο Ασσουάν θα δούμε το Παλαιό Φράγμα που χτίστηκε από τους Βρετανούς το 1902 και το Ψηλό (Νέο) Φράγμα που ολοκληρώθηκε, με σοβιετική βοήθεια, το 1970.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον πτολεμαϊκό ναό της Ίσιδας στο νησί Φίλαι. Ο πληθυντικός αριθμός του ονόματος αναφέρεται στο γεγονός ότι προ της κατασκευής του Ψηλού Φράγματος υπήρχαν δυο νησιά και το ένα, αυτό που έφερε τον ναό, κατεποντίσθη από την δημιουργηθείσα, τεχνητή λίμνη Νάσερ. Ο ναός μετεφέρθη, μερίμνη και εξόδοις της UNESCO στο νησί Ατζίλκια. Το νησί Φίλαι εθεωρείτο ως ένας από τους τόπους της ταφής του Όσιρη, κατά συνέπεια ήταν άβατον και κατά τον μύθο, τα πουλιά δεν πετούσαν από επάνω, ούτε ψάρια πλησίαζαν τις όχθες. Δεδομένου ότι ο ναός σταμάτησε να λειτουργεί επί Ιουστινιανού, διέφυγε σχετικώς το ιερό μένος των πρώτων χριστιανών και διεσώθη σε καλή κατάσταση.

Το απόγευμα θα επιβιβασθούμε σε φελούκες, χαρακτηριστικά τοπικά ιστιοφόρα και θα περιπλεύσουμε την νήσο Ελεφαντίνη και την νήσο του Κίτσενερ. Στην Ελεφαντίνη υπάρχουν τα πρώτα ευρήματα ανθρωπίνης κατοικήσεως στην περιοχή χρονολογούμενα από την Νεολιθική Εποχή καθώς και φαραωνικοί ναοί με κυριότερο αυτόν του Χνουμ. Μετά τη βόλτα με τις Φελούκες για όποιον επιθυμεί, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε την περιοχή των Νουβίων, ενός πολιτισμού 5000 χρόνων. Θα περιπλανηθούμε στα πολύχρωμα χωριά τους, θα δούμε πως ζουν και θα απολαύσουμε την φιλοξενία τους. Διανυκτέρευση εν πλω.

7η ημέρα: Ασσουάν – Άμπου Σίμπελ – Ασσουάν

Μετάβαση οδικώς στο Άμπου Σίμπελ, περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιότερα από το Ασσουάν. Το Άμπου Σίμπελ περιλαμβάνει δύο ναούς που κτίσθηκαν από τον Ραμσή ΙΙ, έναν για τον εαυτό του και έναν για τη σύζυγό του Νεφερτάρι. Οι ναοί δεν ήταν ανέκαθεν σε αυτήν την τοποθεσία. Με την κατασκευή του Ψηλού Φράγματος θα πλημμύριζαν και έτσι μεταφέρθηκαν από την UNESCO (1964-1968) και με παγκόσμια υλικοτεχνική βοήθεια, 65 μέτρα ψηλότερα και 200 μέτρα μακρύτερα από τον Νείλο. Οι ναοί κατασκευάσθηκαν εις ανάμνησιν της νίκης του Καντές, όπως μαρτυρούν οι εξαιρετικές τοιχογραφίες. Το θέαμα είναι καταπληκτικό, ιδίως την αυγή, διότι τα κολοσσιαία, ύψους 20 μέτρων, αγάλματα είναι σχεδόν αλώβητα. Επιστροφή στο Ασσουάν και διανυκτέρευση.

8η ημέρα: Ασσουάν (πτήση) - Κάιρο (ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια)

Πρωινή αναχώρηση από Ασσουάν για Κάιρο και στην συνέχεια μετάβαση οδικώς στην Αλεξάνδρεια, την πιο φημισμένη από τις πόλεις που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Η πόλη χτίστηκε το 331 π.Χ. και κατά την διάρκεια της δυναστείας των Πτολεμαίων έγινε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του αρχαίου κόσμου και σημερινή συμπρωτεύουσα της Αιγύπτου. Η διαδρομή 240 περίπου χιλιόμετρα, μια ευκαιρία να γνωριστούμε με τους συνταξιδιώτες μας και να μας δωθούν οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες του ταξιδιού μας, αλλά και οι πρώτες πληροφορίες για την Αίγυπτο και τον Ελληνικό πολιτισμό που αναπτύχθηκε ιδιαίτερα στην Αλεξάνδρεια από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Φτάνοντας στην Αλεξάνδρεια θα επισκεφθούμε το Πατριαρχείο και το σπίτι του Κωνσταντίνου Καβάφη, του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή που σημάδεψε όσο λίγοι τα ελληνικά γράμματα (Λόγω ανακαίνισης ο χώρος δεν θα είναι επισκέψιμος, θα περνάμε εξωτερικά). Συνεχίζουμε με την επίσκεψή μας στον Άγιο Σάββα, την παλιά έδρα του Πατριαρχείου που είναι κτισμένος πάνω σε αρχαίο Φαραωνικό ναό. Μέχρι και σήμερα εκεί εκλέγεται ο Πατριάρχης. Κτισμένη στο ίδιο σημείο όπου στεκόταν η αρχαία Βασιλική Βιβλιοθήκη, θα δούμε τη σύγχρονη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το φιλόδοξο εγχείρημα της Αιγύπτου που φιλοδοξεί να αποκτήσει τη λάμψη της αντίστοιχης αρχαίας Πτολεμαϊκής. Σήμα κατατεθέν της Αλεξάνδρειας ήταν ο περίφημος Φάρος, ένα από τα 7 θαύματα του Αρχαίου Κόσμου, αλλά δεν επεβίωσε μέχρι σήμερα καθώς καταστράφηκε δύο φορές από σεισμούς. Τα απομεινάρια του χρησιμοποίησε ο Μαμελούκος σουλτάνος Καΐτ Μπέη το 1480 μΧ προκειμένου να χτίσει το υπάρχον φρούριο Qauit bay Fort, το οποίο και θα δούμε από κοντά. Κλείνουμε με την επίσκεψή μας στον Ελληνικό ναυτικό όμιλο, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Στην επιστροφή μας για το Κάιρο θα κάνουμε και μια στάση για φωτογραφίες στο παλαιότερο τζαμί της Αλεξανδρείας, Αμπούι Αμπάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Κάιρο και διανυκτέρευση.

9η ημέρα: Κάιρο (παλιό Κάιρο και Μουσείο Πολιτισμού – 2η ξενάγηση)

Πρωινό και αναχωρούμε για να συνεχίσουμε την επαφή μας με τον Αιγυπτιακό πολιτισμό, με την επίσκεψή μας στο παλιό Κάιρο. Θα διερευνήσουμε το Χριστιανικό τμήμα της πόλης και την κοπτική συνοικία με τις Ορθόδοξες εκκλησίες και το ναό του Αγίου Γεωργίου. Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψή μας στο Μουσείο Πολιτισμού με τις 23 βασιλικές μούμιες που μεταφέρθηκαν με μια φαντασμαγορική παρέλαση από το παλιό μουσείο. Θα κλείσουμε την ημέρα μας με την επίσκεψή μας στη Citadela και την επίσκεψη στο τζαμί του Μοχάμεντ Άλι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ημέρα: Κάιρο – Αθήνα/ Θεσσαλονίκη/ Κύπρος

Νωρίς το πρωί μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστούμε στη πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση. 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  27/4/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1599€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1599 € 360 €
  Twin Room 1599 € 360 €
  Triple Room 1599 € 360 €
  Single Room 2259 € 360 €

Extras

+ Βίζα Αιγύπτου: :  25 €

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  30/4/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1639€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 1639 € 360 €
  Twin Room 1639 € 360 €
  Triple Room 1639 € 360 €
  Single Room 2299 € 360 €

Extras

+ Βίζα Αιγύπτου: :  25 €

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Egypt Air.
  • Ξενοδοχείο 5* στο Κάιρο.
  • Κρουαζιέρα στο Νείλο με 4 διανυκτερεύσεις σε κρουαζιερόπλοιο 5* (τοπικής κατηγοριοποίησης).
  • Ημιδιατροφή στο Κάιρο (στο ξενοδοχείο), πλήρης διατροφή στο κρουαζιερόπλοιο.
  • Μετακινήσεις, ξεναγήσεις, επισκέψεις, όπως αναλυτικά αναγράφονται στο πρόγραμμά μας.
  • Έμπειρος Έλληνας αρχηγός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 360€
  • Βίζα Αιγύπτου: 25€
  • Φιλοδωρήματα: 40€/άτομο στο 9ήμερο πρόγραμμα δίνονται τοπικά (υποχρεωτικά στην Αίγυπτο)

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

MS 748

27/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

13:10

15:05

MS 062

29/04/2024

ΚΑΪΡΟ – ΛΟΥΞΟΡ

07:15

08:15

MS 083

04/05/2024

ΑΣΟΥΑΝ – ΚΑΪΡΟ

09:00

10:20

MS 747

06/05/2024

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

10:10

12:10

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

MS 748

30/04/2024

ΑΘΗΝΑ – ΚΑΪΡΟ

13:10

15:05

MS 264

04/04/2024

ΚΑΪΡΟ – ΛΟΥΞΟΡ

08:30

09:35

MS 081

09/05/2024

ΑΣΟΥΑΝ – ΚΑΪΡΟ

07:00

08:25

MS 747

09/05/2024

ΚΑΪΡΟ – ΑΘΗΝΑ

10:10

12:10