Skip to main content

 ΑΡΧΑΙΑ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΜΠΟΥ ΣΙΜΠΕΛ 5ήμερη ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΝΕΙΛΟΥ Φθινοπωρο 2021 απο 835€

Ταξίδι στη Χώρα των Φαραώ  8 ΗΜΕΡΕΣ 

 ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ  8, 23/10 | 12, 26/11 | 10/12  Το μόνο 8ημερο πρόγραμμα με Αμπού Σιμπέλ!

Ελάτε μαζί μας σε ένα κορυφαίο ταξίδι στη Χώρα των Φαραώ, στην Αίγυπτο. Ένα ταξίδι γεμάτο εμπειρία με πλούσιες ξεναγήσεις που ξεφεύγει από τα τουριστικά προγράμματα και αναδεικνύει όλο τον πολιτιστικό πλούτο μιας περιοχής που κυριαρχεί στη Μεσόγειο για πάνω από 5 χιλιετίες. Πενθήμερη κρουαζιέρα για να απολαύσετε τους θησαυρούς του Νείλου, επίσκεψη στον περίφημο Ναό του Αμπού Σίμπελ, εξαιρετική ξενάγηση στο Κάιρο και την Αλεξάνδρεια. Αυτό το ταξίδι στην Αίγυπτο είναι αποκάλυψη! ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ

  

  • 5ήμερη κρουαζιέρα στον Νείλο (με 4 διανυκτερεύσεις)
  • Πλήρης διατροφή στην Κρουαζιέρα
  • Πολυτελές κρουαζιερόπλοιο
  • Ξενάγηση στο Μοναδικό Αμπού Σιμπέλ
  • 5* ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ στο Κάιρο (SHERATON / HILTON/ CONRAD)
  • Εμπεριστατωμένες ξεναγήσεις
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στο Κάιρο εκτός της 1ης μέρας
  • Έλληνας αρχηγός με πολλά χρόνια εμπειρίας στον Αιγυπτιακό Πολιτισμό. 

 

Ημέρα 1η: Αθήνα – Κάιρο

Πτήση για το Κάιρο, την πρωτεύουσα της Αιγύπτου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

 

Ημέρα 2η: Κάιρο ξενάγηση – Λούξορ (επιβίβαση στο κρουαζιερόπλοιο)

Ολοήμερη ξενάγηση στο Κάιρο όπου θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο με θαυμάσια ευρήματα από τις ανασκαφές της Αιγύπτου, τη μεσαιωνική ακρόπολη του Σαλαντίν (Σιταντέλα), με το αλαβάστρινο τζαμί και φυσικά την περιοχή της Γκίζας με τις Πυραμίδες και την περίφημη Σφίγγα. Η εκδρομή μας περιλαμβάνει γεύμα. Στη συνέχεια πετάμε για το Λούξορ. Άφιξη και μεταφορά στο κρουαζιερόπλοιό μας στις όχθες του Νείλου όπου θα μας φιλοξενήσει για τις υπόλοιπες μέρες και θα μας ταξιδέψει όχι μόνο στα νερά του ζωοδότη ποταμού αλλά και στην μακραίωνη ιστορία της χώρας.

Ημέρα 3η: Κρουαζιέρα

Το πρωί θα απολαύσουμε την ξενάγησή μας στην Δυτική Όχθη του Nείλου όπου βρίσκεται η κοιλάδα των Βασιλέων. Μοναδικά ταφικά μνημεία, περίτεχνα στολισμένα για μια ζωή αιώνια και αντάξια της μεγαλοπρέπειας των Φαραώ! Το απόγευμα ξενάγηση στην Ανατολική Όχθη, στον ναό του Λούξορ και στον ναό Kαρνάκ. Πρόκειται για δύο μοναδικά αρχιτεκτονικά μνημεία που σίγουρα όμοιά τους δεν υπάρχουν σε ολόκληρο τον πλανήτη. Το «δάσος από κολόνες» στον κυρίως ναό του Καρνάκ αλλά και το μοναδικό θέαμα του ναού του Λούξορ με τα αγάλματα και την ευφυή αρχιτεκτονική σύλληψη θα κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα μας. Πλεύση για Εντφού διασχίζοντας το πέρασμα Έντνα.

Ημέρα 4η: Κρουαζιέρα

Στο εντυπωσιακό Εντφού θα επισκεφθούμε τον ομώνυμο ναό και μετά θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το ναό του θεού Horus και το ναό του Kομ Όμπο. Γεμάτοι εικόνες από τα αρχιτεκτονικά θαύματα της ημέρας θα διατρέξουμε το τελευταίο κομμάτι της υδάτινης διαδρομής μας μέχρι το εξωτικό Ασουάν.

 

Ημέρα 5η: Κρουαζιέρα & Αμπού Σίμπελ

Το πρωινό μάς βρίσκει στο Ασουάν. Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για το Αμπού Σίμπελ και επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο που σώθηκε χάρις στην επέμβαση της UNESCO. Ο μεγαλόπρεπος Ναός του Ραμσή ΙΙ και ο μικρότερος της θεότητας Χάθορ χτισμένος προς τιμήν της Βασίλισσας Νεφερτίτης είναι σκαλισμένοι στη Δυτική όχθη του Νείλου και χρονολογούνται από το 13ο αιώνα π.Χ. Θα απολαύσουμε το Mεγάλο Φράγμα του Aσουάν και τον Nαό της νήσου των Φιλέων. Απογευματινή βόλτα με τις γραφικές φελούκες στο Νείλο όπου θα περιπλεύσουμε τη Nήσο Eλεφαντίνη και θα δούμε από μακριά το μαυσωλείο του Aγά Xαν να δεσπόζει στον απέναντι λόφο. Στο Ασουάν, τελευταία μας διανυκτέρευση στην Άνω Αίγυπτο!

Ημέρα 6η: Κρουαζιέρα (αποβίβαση) – Κάιρο

Αναχωρούμε αεροπορικώς για την γνώριμη πρωτεύουσα της χώρας, το Κάιρο.

Ημέρα 7η: Κάιρο (Αλεξάνδρεια)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για μια ολοήμερη εκδρομή στην πιο «ελληνική» πόλη της Αιγύπτου την Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος. Ολόκληρη η μέρα είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση της πόλης όπου θα δούμε το Eλληνορθόδοξο Πατριαρχείο, το σπίτι/μουσείο του Έλληνα ποιητή Kωνσταντίνου Kαβάφη, τα κτίρια της ελληνικής κοινότητας, τους βασιλικούς κήπους της Mοντάζα και φυσικά την Nέα Bιβλιοθήκη Aλεξανδρείας. Η εκδρομή περιλαμβάνει γεύμα. Επιστροφή στο Κάιρο.

 

Ημέρα 8η: Κάιρο – Αθήνα

Μετά το πρωινό χορτασμένοι από ένα πλούσιο οδοιπορικό σε μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου επιστρέφουμε αεροπορικώς στην Αθήνα.

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ροή του προγράμματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί χωρίς να παραλείπεται κάτι.

 

 ΠΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

ΩΡΑ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ

ΩΡΑ

ΑΦΙΞΗΣ

Αθήνα – Κάιρο

13.15

14.05

Κάιρο – Αθήνα

09.15

12.15

  

ΤΙΜΕΣ

Τιμές BONUS PRICE

Ταξίδι

Διατροφή

Αναχ/ση

Διαμ/νή

2κλινο

1κλινο

Φόροι

Είσοδοι

Αίγυπτος

5ήμερη Κρουαζιέρα στο Νείλο, Αμπού Σίμπελ

 

8 ημέρες

Ημιδ/φή & Πλήρης διατροφή στη κρουαζιέρα

8, 23/10

12, 26/11

10/12

5*

835€

+300

+295

(*) BONUS PRICE έγκαιρης εγγραφής για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο η τιμή εμφανίζεται στην ιστοσελίδα μας – ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ!

 

Το ταξιδι σας προσφέρει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Egypt Air & δύο εσωτερικές πτήσεις
  • Διαμονή σε ξενοδοχείο 5* και κρουαζιερόπλοιο 5*
  • Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός της 1ης μέρας και πλήρη διατροφή στην κρουαζιέρα
  • Μεταφορές, εκδρομές, ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Τέλη εισόδων (π.χ. σε μουσεία)
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης/Φ.Π.Α.
  • Έμπειρο ελληνόφωνο αρχηγό/συνοδό σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Έξοδα βίζας 25 €, Φιλοδωρήματα 25 € - όλα πληρωτέα επί τόπου
  • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Τα κρουαζιερόπλοια στο Νείλο (ακόμα και αυτά των 5* που χρησιμοποιούμε) είναι γενικά μικρά – στενά πλοία, με απλές ανέσεις και συντήρηση και καθαριότητα ανάλογη της χώρας! Δεν έχουν καμία σχέση με τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια ανοιχτής θάλασσας με τους τεράστιους χώρους και τις πολλαπλές δυνατότητες διασκέδασης. ΟΜΩΣ ειναι μεγαλυτερα και καλυτερα Ποταμοπλοια απο των ποταμων της Ευρωπης, με μεγαλα Διπλα Κρεβατια αντι κουκετες!

  

 

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

  • Διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την ημέρα εξόδου από τη χώρα
  • Ηλεκτρονική μορφή (έγχρωμο αρχείο pdf, μεγέθους 10-300Κb) του διαβατηρίου σας, που θα αποστείλετε στο γραφείο μας είκοσι (20) τουλάχιστον ημέρες πριν από την αναχώρηση του ταξιδιού