Skip to main content

Αίγυπτος με Κρουαζιέρα στον Νείλο Πάσχα & Οκτώβριος 2020 από 1070,00

8 ΗΜΕΡΕΣ
17/4, 01/10, 22/10
Κάιρο, Πυραμίδες, Αιγυπτιακό Μουσείο, Αλεξάνδρεια, Ασουάν, Λούξ

1η μέρα: Αθήνα - Κάιρο   

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Κάιρο. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Κάιρο, Ξενάγηση, Πυραμίδες, Χαν Ελ Χαλίλ   

Η σημερινή ολοήμερη ξενάγησή μας στην πόλη θα ξεκινήσει από το αρχαιολογικό μουσείο του Καΐρου, όπου στεγάζονται αριστουργήματα χιλιάδων χρόνων και αμύθητης αξίας από όλες τις περιόδους της Αιγυπτιακής ιστορίας.  Μεταξύ τους και τα μοναδικά ευρήματα του τάφου του Τουτ Ανκ Αμόν (Τουταγχαμών). Συνεχίζουμε με τις επιβλητικές Πυραμίδες της Γκίζας, ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου, καθώς και με τη Σφίγγα, που παριστάνει τον Φαραώ Χεφρίνο με σώμα λιονταριού. Σύντομη στάση στα εργαστήρια παπύρου και αρωμάτων και συνεχίζουμε για το πολύβουο παζάρι του Χαν Ελ Χαλίλ, πνιγμένο στα χρώματα και στα μαγαζάκια με τα είδη λαϊκής τέχνης. Χρόνος ελεύθερος για να παζαρέψτε στις αμέτρητες αγορές. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

3η μέρα: Κάιρο - Αλεξάνδρεια - Κάιρο  

Ολοήμερη εκδρομή στην Αλεξάνδρεια, την πόλη που ίδρυσε το 331 π.Χ. ο Μέγας Αλέξανδρος. Κατά τη διάρκεια της περιήγησής μας θα δούμε την Ελληνιστική παροικία, το Ελληνικό Πατριαρχείο, το σπίτι όπου έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Έλληνας ποιητής Καβάφης, το φρούριο Καϊτμπέι (Qauitbay) και τους μοναδικούς κήπους της Μοντάζα, που περιβάλουν τα θερινά ανάκτορα του τελευταίου Αιγύπτιου βασιλιά Φαρούκ. Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας με επίσκεψη στην καινούρια Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας - ένα μοναδικό αρχιτεκτονικό επίτευγμα. Πασχαλινό γεύμα με αρνί ψητό σε εστιατόριο της Αλεξάνδρειας. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Κάιρο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: Κάιρο - Λούξορ, Ξενάγηση (Καρνάκ), Επιβίβαση στο Κρουαζιερόπλοιο  

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για Λούξορ, τις Θήβες της Πτολεμαϊκής περιόδου. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο Κρουαζιερόπλοιο που θα μας φιλοξενήσει κατά τις επόμενες μέρες. Ακολουθεί ξενάγηση στην ανατολική όχθη του Νείλου, όπου θα δούμε τον μεγαλειώδη ναό του Καρνάκ, τον υπόστυλο χώρο με τις 134 κολώνες, το ιερό και την ιερή καθαρτήρια λίμνη, καθώς και τον ναό του Λούξορ, ο οποίος κάποτε ενωνόταν με το ναό του Καρνάκ. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Λούξορ, Ξενάγηση (Κοιλάδα των Βασιλέων, Ναός της Χατσεπσούτ) Απόπλους, Κρουαζιέρα   

Πρωινή ξενάγηση στην δυτική όχθη του Νείλου με την Κοιλάδα των Βασιλέων - τη νεκρόπολη των αρχαίων Θηβών, όπου υπάρχουν περισσότεροι από 60 τάφοι, μεταξύ των οποίων και εκείνος του Τουτ Ανκ Αμόν (Τουταγχαμών). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον επιτάφιο ναό της Χατσεπσούτ - της μοναδικής στην ιστορία γυναίκας Φαραώ. Η πλεύση μας στις καταπράσινες όχθες του Νείλου θα μας οδηγήσει στο Έντφου. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

6η μέρα: Κρουαζιέρα (Έντφου, Κομόμπο)   

Πρωινή ξενάγηση στον πιο καλοδιατηρημένο ναό της Αιγύπτου, τον ναό του θεού Χόρους ή Ώρου στο Έντφου. Συνεχίζουμε την υδάτινη διαδρομή μας με προορισμό το Κομόμπο. Άφιξη και ξενάγηση στον μοναδικό ναό του Κομόμπο, που κατασκευάστηκε κατά την Ελληνορωμαϊκή περίοδο. Στην πραγματικότητα αποτελεί σύμπλεγμα δύο ναών, αφιερωμένων σε δύο θεούς, τον θεό-κροκόδειλο Σόμπεκ και τον θεό-γεράκι Χαροέρις/Ώρο. Η υδάτινη διαδρομή μας συνεχίζεται με προορισμό την Άνω Αίγυπτο και το Ασουάν. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: Κρουαζιέρα, Ασουάν, Ξενάγηση   

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας ξενάγησής μας θα δούμε το μεγάλο Φράγμα του Ασουάν, τον ημιτελή Οβελίσκο, καθώς και τον ναό της νήσου Φίλα. Ακολουθεί βόλτα με τις γραφικές φελούκες - τα χαρακτηριστικά τοπικά ιστιοφόρα του Νείλου. Γεύμα, δείπνο και διασκέδαση στο πλοίο. Διανυκτέρευση.

8η μέρα: Ασουάν - Κάιρο 

Μεταφορά στο αεροδρόμιο νωρίς το πρωί και πτήση για Αθήνα μέσω Καΐρου.

Σημειώσεις:
• Οι ανωτέρω εκδρομές, επισκέψεις ενδέχεται να πραγματοποιηθούν με διαφορετική σειρά, χωρίς να παραλειφθεί κάτι
• Τελικό πρόγραμμα με το ενημερωτικό σας.

8 μέρες
Τιμή κατ' άτομο

Δίκλινο

Επιβάρυνση
Μονόκλινου

Αναχωρήσεις:
17/4, 01/10, 22/10

1070

350

 Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: + € 295

*Οι ανωτέρω τιμές ισχύουν για επιβεβαιωμένες κρατήσεις έως 05 Μαρτίου και κατόπιν διαθεσιμότητας

Περιλαμβάνονται:

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
  • Διαμονή στο ξενοδοχείο Ramses Hilton 5* ή παρόμοιο στο Κάιρο με πρωινό [3 Διαν/σεις] και σε Κρουαζιερόπλοιο deluxe 5* [4 Διαν/σεις]
  • 2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια στο Κάιρο
  • Παραδοσιακό Πασχαλινό γεύμα με ψητό αρνί στην Αλεξάνδρεια
  • Πλήρης διατροφή στην Κρουαζιέρα
  • Μεταφορές από/προς αεροδρόμια-ξενοδοχεία
  • Ξεναγήσεις, εκδρομές βάσει προγράμματος
  • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
  • Επαγγελματίες αρχηγοί-συνοδοί
  • Υπηρεσίες τοπικών αντιπροσώπων
  • Ταξιδιωτικά έντυπα, χάρτες
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών

Δεν Περιλαμβάνονται:

  • Βίζα Αιγύπτου: + € 25
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα: + € 25 περίπου
  • Ποτά και αναψυκτικά στην διάρκεια των γευμάτων
  • Ό,τι αναγράφεται ως προαιρετικό, προτεινόμενο κλπ.
  • Ασφάλεια ταξιδιού - ζητήστε μας τις καλύψεις
  • Έως και 12 άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικών καρτών

Απαραίτητο για την είσοδο σας στην χώρα Ελληνικό διαβατήριο με εξάμηνη ισχύ