Skip to main content

Μαδαγασκάρη - Ανεξερεύνητος Βορράς - από το εξωτικό Νόσι Μπε μέχρι το Εθνικό Πάρκο Ανκαράν και το Πάρκο Μοντάνιε ντι Άμπρε | 04.08.2024 Διάρκεια: 8 ΗΜΕΡΕΣ από 1899

Αναχώρηση: 04/08

 

 

Ημέρα 0: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας για την αναχώρησή μας γίνεται το  βράδυ της προηγούμενης ημέρας!

 

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – Νόσι Μπε

 

Η ταξιδιωτική μας ομάδα συγκεντρώνεται στο αεροδρόμιο και αναχωρεί για το Νόσι μπε, που μας περιμένει στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Μαδαγασκάρης. Το όνομά του σημαίνει ακριβώς αυτό: «Μεγάλο Νησί». Πρόκειται για ένα κομμάτι αυθεντικού παραδείσου με ηφαιστειακές λίμνες, νυσταλέους λεμούριους, αποστακτήρια ρούμι και πολλές, μα πολλές μαγικές παραλίες με διάφανα τιρκουάζ νερά! Πετάμε λοιπόν για το Νόσι Μπε και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας έχουμε χρόνο για μια πρώτη χαλαρή γνωριμία με το νησί. Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα: Νόσι μπε – Ανκίφι – Ανκαράν (σπήλαιο νυχτερίδων)

 

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Ανκίφι ακτοπλοϊκώς. Πρόκειται για ένα μικρό ψαροχώρι με αχυρένιες καλύβες στο βορειοανατολικό άκρο της Μαδαγασκάρης, το οποίο περιβάλλεται από πανέμορφες αμμώδεις παραλίες και πολλές φυτείες κακάο και βανίλιας. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Αμπιλόμπε και το Εθνικό Πάρκο Ανκαράν, ώστε να εξερευνήσουμε, μεταξύ άλλων, το σπήλαιο των νυχτερίδων. Το Εθνικό Πάρκο Ανκαράν ιδρύθηκε το 1956, ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι που ζουν στην περιοχή ανήκουν στη φυλή Αντακαράνα. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Αμπιλόμπε - Ντιέγκο (Αντσιραράνα)

 

Μετά το πρωινό συνεχίζουμε για το Ντιέγκο (Αντσιραράνα), στα βόρεια του νησιού. Στις αρχές του 16ου αιώνα, μια πορτογαλική μοίρα 13 πλοίων διέσχισε τον Ινδικό Ωκεανό. Ένα από αυτά παρασύρθηκε και έφτασε ως το αρχιπέλαγος της Μαδαγασκάρης. Ο καπετάνιος του, Ντιέγκο Ντίαζ, έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος που ανακάλυψε το Μεγάλο Νησί στις 10 Αυγούστου 1500. Τον Φεβρουάριο του 1506, ο ναύαρχος Χέρμαν Σουάρες αναγνώρισε το μέρος και έτσι η Αντομαμπόκαλα, πρώην πρωτεύουσα της Ανκαράνα, απέκτησε όνομα: Ντιέγκο Σουάρες, που προερχόταν από τα ονόματα των δύο αντρών. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Εθνικό Πάρκο Μοντάνιε ντι Άμπρε - Ντιέγκο

 

Η ημέρα μας περιλαμβάνει ολοήμερη εκδρομή στο Εθνικό Πάρκο Montagne d'Ambre. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό τοπίο που καλύπτεται από μάνγκο και αρμυρίκια, ενώ αποτελεί το πιο επισκέψιμο αξιοθέατο της βόρειας Μαδαγασκάρης. Καλύπτει συνολικά 18.200 εκτάρια εξέχοντος ηφαιστειακού όγκου. Με το δικό του μικροκλίμα, το πάρκο φιλοξενεί ψηλά δέντρα, ορχιδέες και φτέρες, ασυνήθιστα είδη πουλιών, καθώς και μια σειρά από ερπετά και δύο υποείδη καφέ λεμούριων. Θα απολαύσουμε πεζοπορία με οδηγό στον μεγάλο καταρράκτη. Επιστροφή στο Ντιέγκο αργά το απόγευμα και διανυκτέρευση.

 

5η ημέρα: Ντιέγκο (ξενάγηση και μπαομπάμ)

 

Μετά το πρωινό μας ξεκινά η ξενάγησή μας στην ευρύτερη περιοχή. Μεταξύ άλλων, θα απολαύσουμε τα καταγάλανα νερά των παραλιών του και θα δούμε μπαομπάμπ. Το μπαομπάμπ είναι ένα πολύ αλλόκοτο δέντρο που φύεται στη Μαδαγασκάρη, στην ηπειρωτική Αφρική και την Αυστραλία. Ανάλογα με το είδος τους, τα δέντρα φτάνουν σε ύψος από 5 έως 30 μέτρα, ενώ η διάμετρος του κορμού τους κυμαίνεται από 7 έως 15 μέτρα. Το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι ο «πρησμένος» κορμός τους, που στην πραγματικότητα αποτελεί χώρο αποθήκευσης νερού. Το δέντρο μπορεί να αποθηκεύσει τουλάχιστον 120.000 λίτρα νερού και να αντέξει και σε πολύ σκληρές συνθήκες ξηρασίας. Σύμφωνα με έναν αραβικό μύθο, το μπαομπάμπ οφείλει το αλλόκοτο σχήμα του στον ίδιο τον Διάβολο που κάποτε το ξερίζωσε και το ξαναφύτεψε ανάποδα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας αργά το βράδυ.

 

6η ημέρα: Ντιέγκο – Ανκίφι – Νόσι μπε

 

Μετά το πρωινό μας αφήνουμε οριστικά το ξενοδοχείο μας και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Ανκίφι. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε στάση σε φυτείες κακάο και θα δούμε πώς καλλιεργείται η πιπεριά στα εδάφη του νησιού. Άφιξη στο Ανκίφι και αναχώρηση για το Νόσι μπε ακτοπλοϊκώς, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

7η ημέρα: Νόσι Τανικέλι (εκδρομή) – Νόσι Μπε

 

Επόμενος σταθμός της ημέρας είναι το νησάκι Νόσι Τανικέλι, μικροσκοπικό αλλά με τεράστια βιοποικιλότητα, γι’ αυτό και ολόκληρο έχει ανακηρυχθεί Θαλάσσια και Παράκτια Προστατευόμενη Περιοχή. Θα χαρούμε ηλιοθεραπεία, κολύμπι ή και καταδύσεις, αν το λέει η καρδιά σας! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Νόσι Μπε όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

 

8η ημέρα: Πτήση επιστροφής

 

Έφτασε η ώρα να αποχωριστούμε το νησί που μας φιλοξένησε και τη Μαδαγασκάρη που μας χάρισε ένα υπέροχο ταξίδι! Μεταβαίνουμε λοιπόν στο αεροδρόμιο και επιβιβαζόμαστε στην πτήση μας με τις βαλίτσες μας γεμάτες πολύτιμες αναμνήσεις!

 

9η ημέρα: Αφιξη σε ΑΘΗΝΑ / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ / ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. 

Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες
πριν από την εκάστοτε αναχώρηση.

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  4/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 1899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι Οι φόροι ΔΕΝ συμπεριλαμβάνονται στο Κόστος του ταξιδιού
- Double Room 1899 € 990 €
  Twin Room 1899 € 990 €
  Triple Room 1899 € 990 €
  Single Room 2449 € 990 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Στη Μαδαγασκάρη ξενοδοχεία 3*+, 4*. Να τονίσουμε ότι η χώρα δεν έχει πολύ ανεπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά στη Μαδαγασκάρη.
  • Μετακινήσεις με πολύ καλά μεταφορικά μέσα για το επίπεδο της Μαδαγασκάρης.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Έλληνας αρχηγός - συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, και επιπλέον ασφάλεια ατυχήματος, απώλειας αποσκευών και έξτρα καλύψεων (ενημερωθείτε από το τμήμα κρατήσεων), τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.).
  • Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από -
 Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΕΤ 765

04/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

02:05

06:55

ΕΤ 837

04/08/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΝΟΣΙ ΜΠΕ

10:25

14:35

ΕΤ 836

11/08/2024

ΝΟΣΙ ΜΠΕ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

15:35

19:35

ΕΤ 764

11/08/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:30

04:30 (+1)

8 ήμερο πρόγραμμα με 7 διανυκτερεύσεις.

Επιστρέφουμε στην Αθήνα την 9η ημέρα (11/08/2024) τις πρώτες πρωινές ώρες.

*ΠΡΟΣΟΧΗ: η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας για την αναχώρησή μας πραγματοποιείται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας (3/8).