Skip to main content

Μαδαγασκάρη – Ο δρόμος των φυλών και το εξωτικό νησί Νόσι Μπε | 31.07.2024 & 14.08.2024 Διάρκεια: 13 ΗΜΕΡΕΣ από 2799

Αναχωρήσεις: 31/07, 14/08

 

Ημέρα 0: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
ΠΡΟΣΟΧΗ! Η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας για την αναχώρησή μας γίνεται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας!

1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, την Ανταναναρίβο, πρώην Ταναναρίβη, ή Τάνα, όπως την ονομάζουν χαϊδευτικά οι ντόπιοι. Όπως και να την αποκαλέσετε, η πόλη βρίσκεται στο κέντρο του νησιού, σε υψόμετρο 1.380 μέτρων.

Άφιξη στην πρωτεύουσα της Μαδαγασκάρης, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και στη συνέχεια μια πρώτη χαλαρή βόλτα με τον αρχηγό μας. Διανυκτέρευση στην Ανταναναρίβο.

2η ημέρα: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – ΔΑΣΟΣ ΠΕΡΙΝΕ

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Δάσος Περινέ, μέσω μιας διαδρομής τριών περίπου ωρών που μας περνά μέσα από ορυζώνες και μεγάλες εκτάσεις με καλλιέργειες.

Καθ’ οδόν θα κάνουμε μια στάση για να επισκεφθούμε το Πάρκο Περέιρας, ένα καταφύγιο άγριας ζωής, 75 χιλιόμετρα ανατολικά του Ανταναναρίβο, που ιδρύθηκε από τον Γάλλο εντομολόγο και φυσιοδίφη Αντρέ Περέιρας. Εδώ θα δούμε διάφορα είδη ερπετών και ζώων που συναντάμε μόνο στη Μαδαγασκάρη, όπως χαμαιλέοντες, ιγκουάνα, γκέκο, κροκόδειλους, βατράχια και σπάνια είδη πεταλούδας.

Συνεχίζουμε για το Δάσος του Περινέ. Η ευρύτερη περιοχή είναι διάσημη διότι φιλοξενεί τους μεγαλύτερους πληθυσμούς λεμούριων, το διάσημο ενδημικό είδος που δεν συναντάται πουθενά αλλού στον κόσμο παρά μόνο στη Μαδαγασκάρη (μικροί πληθυσμοί εντοπίζονται και στον γειτονικό Μαυρίκιο). Θα έχουμε σίγουρα την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους λεμούριους, ανάμεσά τους και τον διάσημο Ίντρι, τον μεγαλύτερο από τους λεμούριους της Μαδαγασκάρης. Το περιβάλλον τοπίο είναι επίσης πολύ όμορφο, με πλούσιο, πυκνό δάσος που θα τραβήξει την προσοχή μας.

Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο κατάλυμά μας. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα νυχτερινό περίπατο στο πάρκο, όπου –με λίγη τύχη- θα δούμε όχι μόνο λεμούριους αλλά και πολλούς άλλους «κατοίκους» του Περινέ. Διανυκτέρευση στο Περινέ.

3η ημέρα: ΔΑΣΟΣ ΠΕΡΙΝΕ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

Νωρίς το πρωί θα περιηγηθούμε στο πάρκο με τους σπάνιους λεμούριους Ίντρι: ευνοημένοι από την έλλειψη ανταγωνισμού που οφείλεται στη μακρόχρονη απομόνωση της Μαδαγασκάρης, οι λεμούριοι είναι ζώα κοινωνικά, που ζουν σε ομάδες και έχουν πολύ αναπτυγμένο το σύστημα επικοινωνίας τους. Τα διάφορα καλέσματά τους, που μοιάζουν με ουρλιαχτά γάτας ή μουγκρητά σκύλου, προσθέτουν ένα ιδιαίτερο χρώμα στη «φωνή» των δασών της Μαδαγασκάρης. Με λίγη τύχη θα τους συναντήσουμε στο Περινέ, ενώ θυμηθείτε πως το Δάσος Περινέ θεωρείται και εξαιρετικός τόπος για παρατήρηση πουλιών!

Στη συνέχεια αφήνουμε το Περινέ και επιστρέφουμε οδικώς στην Ανταναναρίβο όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

4η ημέρα: ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ (περιήγηση) – πτήση για ΤΟΥΛΕΑΡ

Πρωινή περιήγηση στην Ανταναναρίβο.

Στη συνέχεια μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα του Νότου και της νοτιοδυτικής ακτής, την Τουλεάρ ή Τολιάρα. Ο νότος της Μαδαγασκάρης είναι από μόνος του ένας ξεχωριστός κόσμος. Καθώς οι βροχοπτώσεις εδώ είναι σπάνιες και χαμηλής έντασης –όταν συμβαίνουν- το τοπίο είναι ξηρό, πολλά ποτάμια έχουν χάσει πια τα νερά τους και οι συνθήκες είναι τέτοιες που πολλοί περπατούν για πολλά χιλιόμετρα με γυμνά πόδια, ενώ και οι κατοικίες τους είναι εξίσου απλές, οι πιο πολλές φτιαγμένες μόνο από λάσπη.

Άφιξη στην Τουλεάρ, με το έντονο αφρικανικό χρώμα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

5η ημέρα: ΤΟΥΛΕΑΡ – ΡΑΝΟΧΙΡΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε οδικώς με προορισμό τη Ρανοχίρα, ακολουθώντας μια διαδρομή μέσα από διάφορα χωριά αφρικανικών φυλών, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε τους περίφημους τάφους Mahafaly, καθώς και τα παράξενα δέντρα μπαομπάμπ, που μοιάζουν σαν να είναι φυτεμένα ανάποδα - τα κλαδιά τους μοιάζουν σαν ρίζες δέντρου. Άφιξη στη Ρανοχίρα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

6η ημέρα: ΡΑΝΟΧΙΡΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΙΣΑΛΟ

Η Ρανοχίρα βρίσκεται ιδανικά τοποθετημένη ανάμεσα στα Βουνά Ισάλο και το οροπέδιο Χορόμπε. Γι’ αυτό αποτελεί και εξαιρετική βάση για την πρωινή μας εξερεύνηση που επιφυλάσσει μια ανεπανάληπτη εμπειρία, καθώς θα επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Ισάλο: Πεδιάδες εναλλάσσονται με παράξενους βραχώδεις σχηματισμούς, μοναδικούς στον πλανήτη. Ο αέρας και το νερό τούς έχουν δώσει περίεργες μορφές που θα σας ξαφνιάσουν. Η φύση με την απλότητά της για ακόμα μια φορά θα σας εντυπωσιάσει. Η χλωρίδα και η πανίδα μοναδική, δεν συναντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο και σίγουρα θα σας δημιουργήσει μία αίσθηση δέους! Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε μια περιοχή του πάρκου που μοιάζει με όαση ανάμεσα στο πέτρινο τοπίο! Η περιοχή αυτή θα σας μαγέψει με τον Καταρράκτη Ναμαζάχα και τη φυσική «πισίνα» όπου θα απολαύσουμε το μπάνιο μας!

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

7η ημέρα: ΡΑΝΟΧΙΡΑ – ΠΑΡΚΟ ΑΝΤΖΑ – ΦΙΑΝΑΡΑΝΤΣΟΑ

Πρωινό και αναχωρούμε οδικώς για τη Φιαναραντσόα, το ακαδημαϊκό και πνευματικό κέντρο της Μαδαγασκάρης.

Η Φιαναραντσόα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαδαγασκάρης, η «πύλη» προς το νότιο τμήμα του νησιού και κέντρο του Καθολικισμού και της εθνοτικής ομάδας Μπετσιλέο.

Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση στο πάρκο Άντζα για να παρακολουθήσουμε τους λεμούριους με "τα μαύρα δαχτυλίδια στην ουρά" στο φυσικό τους περιβάλλον.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Φιαναραντσόα, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

8η ημέρα: ΦΙΑΝΑΡΑΝΤΣΟΑ – ΑΜΠΟΣΙΤΡΑ – ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ

Πρωινή αναχώρηση για την πόλη Αντσιράμπε ακολουθώντας μια όμορφη διαδρομή με καταπράσινους ορυζώνες και με ενδιάμεσες στάσεις σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος. Η Αντσιράμπε βρίσκεται σε υψόμετρο 1.500 μέτρων και είναι «στεφανωμένη» με ηφαιστειακούς λόφους, διάσπαρτους από λίμνες κρατήρων. Η Αντσιράμπε είναι δημιούργημα Νορβηγών ιεραποστόλων. Η πόλη έχει αποικιακό στιλ με μεγάλες βίλες, ανθισμένους κήπους και διάσημες θερμοπηγές. Παντού στον δρόμο βλέπει κανείς τα χαρακτηριστικά πολύχρωμα τρίτροχα ποδήλατα που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά αντικειμένων και επιβατών, κληρονομιά από Κινέζους εργάτες που δούλευαν στις κατασκευές δρόμων και σιδηροδρόμων.

Καθ’ οδόν θα κάνουμε στάση στη Αμποσίτρα, μια πόλη που είναι γνωστή για τα περίφημα ξυλόγλυπτά της, παράδοση που διατηρεί η φυλή Ζαφιμανίρι και που έχει μάλιστα ανακηρυχθεί μνημείο άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Χρόνος για να κάνουμε τη βόλτα μας στα καταστήματα της πόλης.

Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Αντσιράμπε όπου θα διανυκτερεύσουμε.

9η ημέρα: ΑΝΤΣΙΡΑΜΠΕ – Λίμνη-Κρατήρας ΑΝΤΡΑΪΚΙΜΠΑ – ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ – πτήση για ΝΟΣΙ ΜΠΕ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από την Αντσιράμπε, με πρώτο μας σταθμό την λίμνη-κρατήρα Αντραϊκίμπα, στα περίχωρα της Αντσιράμπε. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας με προορισμό το αεροδρόμιο της Ανταναναρίβο. Πόσες όψεις μπορεί να έχει ο παράδεισος; Πολλές, κατά πως φαίνεται, και θα το ανακαλύψουμε σήμερα: Αφήνουμε λοιπόν πίσω μας την Ανταναναρίβο για να πετάξουμε για το νησί Νόσι Μπε (Nosy Be), ένα μεγάλο νησί στα ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Μαδαγασκάρης. Το όνομά του σημαίνει ακριβώς αυτό: «Μεγάλο Νησί», ένα κομμάτι αυθεντικού παραδείσου με ηφαιστειακές λίμνες, νυσταλέους λεμούριους, αποστακτήρια ρούμι και πολλές, μα πολλές μαγικές παραλίες με διάφανα τιρκουάζ νερά! Πετάμε λοιπόν για το Νόσι Μπε, και αφού τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας έχουμε χρόνο για μια πρώτη χαλαρή γνωριμία με το νησί. Διανυκτέρευση στο νησί Νόσι Μπε.

10η ημέρα: ΝΟΣΙ ΜΠΕ: ΝΟΣΙ ΚΟΜΠΑ – ΝΟΣΙ ΤΑΝΙΚΕΛΙ

Ξεκινάμε σήμερα για μια κρουαζιέρα που θα μας φέρει σε δύο άλλα κοντινά νησάκια. Φτάνουμε στο Νόσι Κόμπα, ανάμεσα στο Νόσι Μπε και την ηπειρωτική Μαδαγασκάρη, ένα τεράστιο βουνό στην πραγματικότητα, καλυμμένο με πυκνή τροπική βλάστηση, που μοιάζει μάλιστα με… κέλυφος χελώνας. Μικρές αμμουδιές που χαϊδεύονται από σμαραγδένια νερά, και πλούσια χλωρίδα και πανίδα έχουν κάνει το Νόσι Κόμπα ένα όλο και πιο περιζήτητο κόσμημα της μαλαγασικής φύσης. Οι λεμούριοι είναι αρκετά συνηθισμένοι και εδώ, και αν είμαστε τυχεροί θα δούμε αρκετούς! Το νησί αποτελείται από πολυάριθμούς σχιστολιθικούς (και γρανιτένιους) βράχους, που έδωσαν μάλιστα και το αρχικό του όνομα στο νησί: λεγόταν Νόσι Αμπαριοβάτο, που θα πει «το νησί που περιβάλλεται από βράχους», η ανάμνηση ενός ηφαιστειακού παρελθόντος…

Επόμενος σταθμός της ημέρας είναι το νησάκι Νόσι Τανικέλι, μικροσκοπικό αλλά με τεράστια βιοποικιλότητα, γι’ αυτό και ολόκληρο έχει ανακηρυχθεί Θαλάσσια και Παράκτια Προστατευόμενη Περιοχή. Θα χαρούμε ηλιοθεραπεία, κολύμπι ή και καταδύσεις, αν το λέει η καρδιά σας! Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Νόσι Μπε όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

11η ημέρα: ΝΟΣΙ ΜΠΕ (ελεύθερη ημέρα)

Μία ολόκληρη μέρα στη διάθεσή μας για να βουτήξουμε βαθιά στα παραδεισένια νερά του Νόσι Μπε και να χαρούμε τον ήλιο και τη θάλασσα. Αν μάλιστα σας αρέσει η εξερεύνηση των κοραλλιογενών υφάλων, μόλις ανακαλύψατε την Εδέμ σας! Από τις ακτές του νησιού, μία από τις πιο δημοφιλείς είναι η Αντιλάνα, στα βορειοδυτικά, με τη λευκή άμμο, τα πεντακάθαρα νερά και το φημισμένο ηλιοβασίλεμα! Απολαύστε τον ήλιο, τη χαλάρωση και τη θάλασσα χωρίς να σκέφτεστε τίποτα…

12η ημέρα: ΝΟΣΙ ΜΠΕ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Φτάνει η ώρα να αποχωριστούμε το νησί που μας φιλοξένησε για τρεις μέρες και τη Μαδαγασκάρη που μας χάρισε ένα υπέροχο ταξίδι! Μεταβαίνουμε λοιπόν στο αεροδρόμιο και επιβιβαζόμαστε στην πτήση μας για την Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

13η ημέρα: ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ ΛΑΡΝΑΚΑ

Άφιξη στην Αθήνα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό.
Η σειρά των εκδρομών/ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν κριθεί αναγκαίο, για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος, χωρίς ωστόσο να παραλειφθεί καμία από τις επισκέψεις που περιγράφονται.
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται
περίπου 3-5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση. 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  31/7/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2799€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2799 € 990 €
  Twin Room 2799 € 990 €
  Triple Room 2799 € 990 €
  Single Room 3499 € 990 €

 

 

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ  14/8/2024 - Αναχώρηση από Αθήνα - Τιμή από 2899€

ΞενοδοχείοΤύπος ΔωματίουΚόστοςΦόροι 
- Double Room 2899 € 990 €
  Twin Room 2899 € 990 €
  Triple Room 2899 € 990 €
  Single Room 3599 € 990 €

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό.
  • Στη Μαδαγασκάρη ξενοδοχεία 3*+, 4*. Να τονίσουμε ότι η χώρα δεν έχει αναπτυγμένη τουριστική υποδομή. Εμείς, με τη μεγάλη μας εμπειρία στο ταξίδι αυτό, έχουμε επιλέξει από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην κάθε περιοχή της επαρχιακής Μαδαγασκάρης, και κυρίως αυτά για τα οποία είμαστε σίγουροι ότι θα ικανοποιήσουν τους Έλληνες ταξιδιώτες.
  • Ημιδιατροφή καθημερινά.
  • Μετακινήσεις με πολύ καλά μεταφορικά μέσα για το επίπεδο της Μαδαγασκάρης.
  • Μεταφορές, ξεναγήσεις, επισκέψεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Τοπικοί ξεναγοί.
  • Έλληνας αρχηγός-συνοδός.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.
  • Δωρεάν ταξιδιωτικός οδηγός - βιβλίο στα Ελληνικά

 

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ  

Φόροι, επιβάρυνση καυσίμων, φιλοδωρήματα, αχθοφορικά & επιπλέον πακέτο ασφάλειας, τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.ά.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων: 990 €

  • Φόρος πληρωτέος περίπου 12€ κατά την άφιξη στη Μαδαγασκάρη

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΕΤ 765

31/07/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

02:05

06:55

ΕΤ 853

31/07/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ –ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

08:50

13:40

ΕΤ 836

11/08/2024

ΝΟΣΙ ΜΠΕ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

15:35

19:35

ΕΤ 764

11/08/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:30

04:30 +1

13ήμερο πρόγραμμα με 11 διανυκτερεύσεις

*ΠΡΟΣΟΧΗ: η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας για την αναχώρησή μας πραγματοποιείται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας (30/07)

 

 

Αριθμός

Πτήσης

Ημερομηνία

Πτήσης

Διαδρομή
(Από - Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα

Άφιξης

ΕΤ 765

14/08/2024

ΑΘΗΝΑ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

02:05

06:55

ΕΤ 853

14/08/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ –ΑΝΤΑΝΑΝΑΡΙΒΟ

08:50

13:40

ΕΤ 836

25/08/2024

ΝΟΣΙ ΜΠΕ – ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ

15:35

19:35

ΕΤ 764

25/08/2024

ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ – ΑΘΗΝΑ

23:30

04:30 +1

13ήμερο πρόγραμμα με 11 διανυκτερεύσεις

*ΠΡΟΣΟΧΗ: η συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας για την αναχώρησή μας πραγματοποιείται το βράδυ της προηγούμενης ημέρας (13/08)